Owen bezig aan laatste maanden als voetballer

Michael Owen zet aan het einde van het seizoen een punt achter zijn loopbaan. Dat maakte 33-jarige aanvaller van Stoke City dinsdag bekend. Owen speelde eerder voor Liverpool, Real Madrid, Newcastle United en Manchester United. Hij kwam 89 keer uit voor Engeland, waarin hij veertig keer scoorde.

"Ik ben zeer gelukkig dat mijn carrière mij een avontuur heeft gebracht, waar ik als kleine jongen alleen maar van kon dromen", laat Owen weten op zijn website.

Owen brak in 1997 op 17-jarige leeftijd door bij Liverpool. Hij werd een jaar later opgenomen in de WK-selectie van Engeland en maakte op dat toernooi indruk met een goal tegen Argentinië. In 2001 werd 'Boy Wonder' uitgeroepen tot Europees voetballer van het jaar, nadat hij de Reds de FA Cup, de League Cup en de Uefa Cup had bezorgd.

Owens prestaties leverden hem in 2004 een transfer op naar Real Madrid, waar hij echter niet uit de verf kwam. Na een seizoen vertrok hij weer uit de Spaanse hoofdstad. Newcastle United pikte hem op, maar mede door blessureleed haalde hij zelden zijn niveau van Liverpool. Ook bij Manchester United kwam hij slechts sporadisch in actie.

Owen ging afgelopen zomer aan de slag bij Stoke. Hij scoorde tot dusverre een keer in zeven optredens. In totaal scoorde hij 220 keer in clubverband.


Owen bezig aan laatste maanden als voetballer (Foto: Novum)