Beckham meest verdienende voetballer

David Beckham is op dit moment de beste verdienende voetballer ter wereld. Dat heeft het Franse tijdschrift France Football berekend.

De Brit, die momenteel voor vijf maanden bij het Franse Paris Saint-Germain speelt, verdient 36 miljoen euro per jaar. Slechts 5 procent daarvan is salaris, de rest is afkomstig uit onder meer reclameactiviteiten. Het salaris dat Beckham in de Franse hoofdstad krijgt, schenkt de middenvelder aan een goed doel.

Lionel Messi, viervoudig wereldspeler van het jaar en vorig jaar nog de beste verdienende voetballer, staat met een inkomen van 35 miljoen euro op de 2e plek. De aanvaller van Barcelona krijgt 13 miljoen euro aan salaris en bonussen.

Cristiano Ronaldo is nummer de 3 van grootverdieners. De Portugese aanvaller van Real Madrid is goed voor 30 miljoen euro, waarvan 13,5 miljoen salaris en bonussen.

Jose Mourinho (Real Madrid) is de beste betaalde voetbaltrainer. Hij verdient 14 miljoen per jaar. De Italiaanse Paris Saint-Germain-coach Carlo Ancelotti staat met 12 miljoen 2e, net voor zijn landgenoot Marcello Lippi. Hij krijgt 11 miljoen euro voor zijn werkzaamheden bij het Chinese Guangzhou Evergrande.

Beckham meest verdienende voetballer
Beckham meest verdienende voetballer (Foto: ANP)