McManaman niet geschorst voor 'horrortackle'

Boris (borisz)

Callum McManaman wordt niet geschorst voor zijn 'horrortackle' op Massadio Haidaira, aangezien de charge tijdens de wedstrijd al is beoordeeld door scheidsrechter Mark Haisey.  De FA heeft in officiele verklaring laten weten dat de Wigan Athletic speler niet hoeft te vrezen voor een schorsing. McManaman kwam met gestrekt been in op Haidara tijdens de thuiswedstrijd met Newcastle United van afgelopen zaterdag. De scheidrechter floot voor een overtreding, maar gaf geen kaart.

Een kaart was echter zeker wel op zijn plaats geweest. Haidara moest het veld per brancard verlaten. Newcastle reageert dan ook teleurgesteld op het nieuws. De beperking in regelgeving om McManaman nu alsnog te straffen moet spoedig veranderen, meldt de club op haar officiële website.

Haidaia is nog in afwachting van de scanresultaten, maar de verwachting is een langdurig herstel. Newcastle verloor de wedstrijd met 2-1 en wellicht had het gebruik kunnen maken van de man-meer-situatie als de scheidsrechter McManaman van het veld had gestuurd.