Zoon Piet Römer in theaterstuk Baantjer

Peter Römer gaat een rol spelen in het theaterstuk Baantjer. De zoon van de vorig jaar overleden Piet Römer, die beroemd werd als rechercheur De Cock in de tv-serie Baantjer, kruipt in de huid van commissaris Buitendam.

De 60-jarige Peter, die ook verantwoordelijk is voor het script, wil er echter geen familieaangelegenheid van maken. "Onze zoon Thijs is gepolst voor politiepartner Vledder, maar die rol wordt gedaan door de eveneens talentvolle Mike Weerts", vertelt hij in De Telegraaf. "Thijs had zelf al nee gezegd, maar anders had ik hem er ook van af proberen te houden."

Thijs raadde zijn vader daarentegen wel aan om de planken op te gaan met Baantjer. "Mijn eerste neiging was mijn vader bellen voor advies, maar dat kan natuurlijk niet meer. Ik heb toch wel even geaarzeld, omdat ik al jaren niet meer heb gespeeld." Serge-Henri Valcke, die op tv ook commissaris Buitendam speelde, was eerste keus. "Maar Serge liet zich niet meer overhalen."

Baantjer was van 1995 tot en met 2006 te zien op de Nederlandse televisie. In de toneelversie, die in het najaar in première gaat, speelt Peter Tuinman rechercheur De Cock. Miryanna van Reeden is te zien als theaterdirecteur.