PSY ontziet arabieren in titel single

PSY wil arabieren niet voor het hoofd stoten en geeft zijn mogelijk nieuwe single daarom een andere naam. De Zuid-Koreaanse rapper, die een wereldhit scoorde met Gangnam Style, was van plan het nummer Assarabia te noemen.

De rapper vreest echter dat arabieren niet blij zijn met die titel. Assarabia is Zuid-Koreaanse straattaal om opwinding uit te drukken. Hoewel het niet verwijst naar etniciteit of een lichaamsdeel, vreest PSY dat het nummer verkeerd wordt geïnterpreteerd in de arabische wereld.

"Ik vond dat mijn boodschap niet duidelijk werd overgebracht, dus ik ga het verduidelijken", schreef PSY over Assarabia op een Zuid-Koreaans social medium. "De titel gaat veranderen en de tekst wordt ook aangepast."

Assarabia maakt volgens PSY grote kans om de opvolger van Gangnam Style te worden. "Het is een van de twee kandidaten. Zodra knopen worden doorgehakt, deel ik meer hints en teasers."

Volgende maand is in ieder geval duidelijk welk nummer PSY heeft gekozen. Op 13 april geeft hij een groot concert in Zuid-Korea . De rapper kondigde eerder aan dan zijn nieuwe single te lanceren.