FOK!filmtips van de dag: The Kids Are All Right

Roy (qwry)

Elke dag zijn er meerdere films op de televisie te zien, maar welke film is de moeite waard om te kijken? FOK!film geeft dagelijks een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Het is vanavond een waar feest voor de filmliefhebbers onder ons, om 22:05 begint op Nederland 2 een drama met de nodige komische momenten, The Kids Are All Right. In deze film gaan twee kinderen op zoek naar hun vader. Beide kinderen zijn namelijk kunstmatig verwerkt en wonen bij hun lesbische moeders. Als de vader uiteindelijk gevonden wordt, zorgt dat voor de nodige verwikkelingen binnen het gezin. The Kids Are All Right bestaat uit een topcast, waaronder Julianne Moore, Annette Benning en Mark Ruffalo. Een zeer vermakelijke, onderhouden film die je gezien moet hebben.

The Kids Are All Right, 22:05 op Nederland 2

Maar dit is niet de enige film waar je uit kan kiezen, zowel de Vlaamse zender Eén als RTL 7 zenden een Terry Gilliam klassieker uit. Op Eén is om 21:20 The Fisher King te zien. De film verteld het verhaal van een voormalig radio DJ (Jeff Bridges) die diep in de put zit nadat hij een gigantische fout heeft begaan. Hij besluit een dakloze (Robin Williams) te helpen die slachtoffer is geworden van de acties van de DJ.

Robin Williams en Jeff Bridges in The Fisher King

Op RTL 7 is een persoonlijke favoriet te zien: Twelve Monkeys.Deze briljante sci-fi film gaat over James Cole (Bruce Willis), die vanuit de toekomst naar de jaren ‘90 toe reist om mysterieus virus, dat bijna de hele mensheid uitroeit, te onderzoeken. Mocht je deze klassieker nog niet gezien hebben, stem dan om 22:00 je tv af op RTL 7.

De mental hospital tour scène uit Twelve Monkeys

Mocht je al deze films al gezien hebben dan kan je, je televisie eventueel nog afstemmen op Nederland 2, om 20:20 begint daar het drama An Education. Deze film gaat over de 16-jarige Jenny (Carey Mulligan), die een relatie begint met de dertiger David (Peter Sarsgaard). Jenny is een veelbelovende studente die uiteindelijk een keuze moet maken tussen het rijke leventje van David of een goede opleiding. Een interessant drama dat het leven in de jaren ’60 goed in beeld brengt.

An Education, 20:20 op Nederland 2

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!