Uitslagen kwartfinale mannenvoetbal

Vandaag  zijn de kwartfinales gespeeld van het olympisch voetbaltoernooi voor mannen. Japan, Mexico, Brazilië en Zuid-Korea zijn als winnaars uit de bus gekomen.

Als eerste speelde Japan tegen Egypte. Japan was verreweg de betere ploeg en wisten met 3-0 te winnen. Na een kwartier scoorde Kensuke Nagai de 1-0. Vlak voor rust kreeg de Egyptenaar Saadeldin Saad rood en was de wedstrijd helemaal bekeken.  In de 78ste minuut wist aanvoerder en speler van VVV Maya Yoshida de score te verdubbelen door een vrije schop van Kiyotake binnen te koppen. Vijf minuten later gooide Yuki Otsu het duel van dichtbij definitief op slot, door de derde Japanse treffer te maken.

Mexico wist pas in de verlenging Senegal met 4-2 te verslaan. Na negentig minuten stond het 2-2. Na tien minuten stond Mexico al op 1-0 door een treffer van Jorge Enriquez. Het vervolg van de eerste helft was aantrekkelijk. Beide ploegen speelden aanvallend en frivool voetbal. Zowel Mexico als Senegal maakte aanspraak op een treffer. Toch kwam de tweede treffer pas na een uur spelen. Na een scrimage in het doelgebied van Senegal kon Javier Aquino uiteindelijk profiteren. Hij kon bij de tweede paal binnenwerken.

Senegal deed zeven minuten later iets terug. Via Moussa Konaté kwamen de Afrikanen terug in het duel. Een kwartier voor tijd kwam Senegal zelfs op gelijke hoogte.  Ibrahima Balde kopte een corner binnen.  Na acht minuten spelen in de verlenging maakte Papa Gueye een enorme fout, waarna Giovanni Dos Santos dankbaar gebruik maakte van de geboden kans. In de tweede helft van de verlenging extra tijd kwamen de Mexicanen zelfs op een nog ruimere voorsprong. Na knullig verdedigen aan Senegalese zijde was het Héctor Herrera die de 4-2 eindstand realiseerde.

Brazilië had zeer veel moeite met Honduras. Door een treffer van Mario Martinez kwam Honduras in de twaalfde minuut op voorsprong, maar Wilmer Crisanto kreeg in de 33ste minuut zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Vijf minuten later zorgde Leandro Damião dat er een 1-1 ruststand op het bord stond. Vlak na rust zette Roger Espinoza zeer verrassend Honduras op 1-2. Vijf minuten later stond het weer gelijk nadat Neymar een strafschop binnen schoot. Na een uur trof Damião opnieuw doel en scoorde de 3-2, tevens de eindstand. Honduras eindigde het duel nog wel met negen man nadat Espinoza in blessuretijd zijn tweede gele kaart kreeg.

Groot-Brittannië speelde in het Millennium Stadium in Cardiff tegen Zuid-Korea. De Aziaten waren het eeste half uur de betere ploeg en dat beloonde Dongwon Ji te belonen met een treffer. In het laaste kwartier keeg team GB strafschoppen. De eerste voor een handsbal en de tweede nadat er een overtreding op Daniel Sturridge werd gemaakt. Aaron Ramsey wist slechts alleen de eerste strafschop te benutten. Met 1-1 gingen beide ploegen rusten.

In de tweede helft zette de Britten een tandje bij en creëerden veel meer kansen. Deze werden echter niet benut. Het grootste applaus tijdens deze wedstrijd kwam vlak voor het verstrijken van de reguliere tijd toen Ryan Giggs het veld op kwam. Er werd in de tweede helft niet gescoord en verlenging was nodig.  In de twee keer vijftien extra minuten gebeurde niet zo veel. Het kwam aan op strafschoppen. Daniel Sturridge was de enige die een strafschop mistte en daarmee spatte de droom van Groot-Brittannië uiteen.

Thuis Uit Uitslag
Japan Egypte 3-0
Mexico Senegal 4-2 n.e.t.
Brazilië Honduras 3-2
Groot-Brittannië Zuid-Korea 1-1 w.n.s.

In de halve finale nemen Japan en Mexico het tegen elkaar op. De andere halve finale gaat tussen Brazilië en Zuid-Korea. De duels worden gespeeld op zeven augustus.