Van der Vaart ziet niets in slaapcontrole

donroyco

Louis van Gaal is van plan om de slaappatronen van de Oranje-internationals bij te gaan houden. Rafael van der Vaart ziet weinig in dat idee. De nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal wil de slaappatronen van de internationals bij gaan houden via een computersysteem.

"Niemand hoeft mij te gaan uitleggen wanneer ik moet gaan slapen", vertelt de middenvelder van Tottenham Hotspur tegenover de NOS. "Ik heb weinig verstand van computers, maar behalve dat lijkt het me niet te controleren wanneer iemand gaat slapen."

"Je kunt ook inloggen en dan op stap gaan natuurlijk. Ik vind dit ook te ver gaan", is hij stellig. "We zijn allemaal professioneel en we weten wat nodig is om een topprestatie te leveren. Niemand hoeft mij te gaan uitleggen wanneer ik moet gaan slapen", vervolgt de 99-voudig international.

Eerder liet Klaas-Jan Huntelaar juist weten dat hij wel te spreken is met de plannen van Van Gaal. "Als professional heb je slaap nodig, daar is ook Van Gaal zich van bewust. Het heeft geen zin om pas om een uurtje of twee te gaan slapen, een voetballer heeft acht tot tien uur slaap nodig."