Sheila Timmerman uit de kast

Sheila Timmerman heeft een nieuwe liefde gevonden in een vrouw. Na drie mislukte huwelijken met mannen is de dochter van zangduo Gert en Hermien gelukkig met Laura. "Mede door de opvoeding en de godsdienstwaanzin van mijn ouders kon ik mijn verlangens niet eerder toelaten", vertelt ze zaterdag in De Telegraaf.

"Het is wel vreemd hoor, voor het eerst met een lesbische vrouw op pad", zegt de 41-jarige zangeres. "Ineens kijkt iedereen om wanneer je hand in hand loopt met iemand van hetzelfde geslacht. Je ziet ouders denken: hoe leg ik dit mijn kinderen nu uit?"

Al sinds haar elfde heeft Sheila gevoelens voor vrouwen. "Als ik verliefd was, dan was dat op een meisje. Dat gevoel was toen al heel sterk." Toch stopte ze haar gevoel weg, vanwege het geloof. "In de wereld waarin ik ben opgegroeid was lesbienne zijn een schande."

Sheila heeft haar geheim nooit aan haar moeder Hermien, die in 2003 overleed, verteld. Ook haar vader is niet van haar geaardheid op de hoogte. "Het contact met mijn vader hebben mijn zus en ik verbroken na de scheiding van mijn ouders."

De zangeres vaart zaterdag mee tijdens de Gay Pride. "Nu ik eenmaal uit de kast ben, ga ik ook all the way. Ik schaam me nu helemaal nergens meer voor."