Narsingh raadt Assaidi Ajax-transfer af

donroyco

Luciano Narsingh is van mening dat Oussama Assaidi te goed is voor Ajax, de club die momenteel aan de Marokkaanse aanvaller gelinkt wordt. Narsingh en Assaidi speelde jarenlang samen bij sc Heerenveen, maar eerstgenoemde maakte onlangs de overstap naar PSV.

Ook Assaidi kan deze zomer een transfer maken. De vleugelaanvaller staat in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax, maar Narsingh is van mening dat de Marokkaan klaar is voor een stap naar het buitenland.

"Ik weet zeker dat hij een tussenstap bij Ajax kan overslaan", zo zegt de Oranje-international tegen de Telegraaf. "Want Assaidi is een van de beste vleugelspelers in Nederland. Maar hij kan bij een Nederlandse topclub niet veel meer leren. Daarom zou ik hem adviseren naar een mooie club in het buitenland te gaan, als die zich meldt. Assaidi is klaar voor de Europese top."

Saillant detail is dat Narsingh voor zijn overstap naar PSV nog dichtbij een overstap naar Ajax was. De Amsterdammers wilden uiteindelijk echter niet aan de vraagprijs van de Friese club voldoen, waardoor de transfer geen doorgang vond.