FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 20 februari 2011

Twee overvallen in tien minuten

In Maastricht zijn afgelopen vrijdag in een tijdsbestek van tien minuten twee overvallen gepleegd. Zowel een videotheek als een snackbar kregen ongewenst bezoek.

Een medewerkster van de videotheek aan de Ruttensingel werd rond 20.30 uur bedreigd met een mes. De ongeveer 20 jaar oude dader maakte sigaretten en een geldbedrag buit, waarna hij met een maat die buiten op de uitkijk stond te voet vluchtte.

Tien minuten later werd de snackbar aan de Schalmeistraat overvallen door twee mannen. De uitbater van de zaak werd bedreigd met een voorwerp dat op een vuurwapen leek. Doordat hij naar een andere ruimte vluchtte, kon hij voorkomen dat de overvallers iets buit maakten.

De politie is op zoek naar getuigen van deze overvallen.

Popcorn leidt tot moord in bioscoop

Een ruzie over popcorn heeft dit weekeinde in een bioscoop in Letland fatale gevolgen gekregen voor een 42-jarige man. Het slachtoffer at in het Forum Cinemas complex in de hoofdstad Riga te luidruchtig van zijn portie gepofte mais naar de mening van een 27-jarige man die een vuurwapen bij zich had. Hij schoot de popcorn-eter neer na afloop van een voorstelling van de film Black Swan, zo meldde het Letse persbureau LETA.

Het slachtoffer werd snel overgebracht naar een ziekenhuis, maar zijn leven bleek niet meer te redden. De politie in de oostelijke lidstaat van de Europese Unie meldde zondag dat de dader in de bioscoop is gearresteerd.

De mannen zouden al bij het begin van de voorstelling ruzie hebben gekregen over de consumptie van de popcorn. De situatie leek daarna te kalmeren, maar escaleerde alsnog op het moment dat de aftiteling al liep.

Popcorn leidt tot moord in bioscoop
Popcorn leidt tot moord in bioscoop (Foto: ANP)

Linkse oppositie wil EU-actie tegen Libië

De linkse oppositiepartijen PvdA, SP en GroenLinks willen dat de Europese Unie onmiddellijk actie onderneemt tegen Libië en het geweld in het land sterk veroordeelt.

SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel vindt dat de economische samenwerking opgeschort moet worden. GroenLinks-Kamerlid Arjan El Fassed wil dat minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) er met zijn Europese collega's voor zorgt dat de EU de onderhandelingen met Libië over samenwerking en het terugsturen van vluchtelingen staakt. "Wil Europa het vertrouwen winnen van burgers die de straat op gaan voor hun vrijheid, dan is zwijgen geen optie", aldus El Fassed zondag.

PvdA-Kamerlid Frans Timmermans zegt geschokt te zijn door het geweld van het Libische regime tegen de eigen bevolking. Als het geweld niet meteen stopt pleit de PvdA voor sancties, zoals bijvoorbeeld een olieboycot, een reisverbod voor leden van het regime of bevriezing van tegoeden in het buitenland.

EU-buitenlandchef Catherine Ashton heeft Libië zondagavond gezegd dat het een eind moet maken aan het geweld tegen betogers.

Groot verlies CDU in Hamburg

Het CDU, de conservatieve partij van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, heeft een zware nederlaag geleden bij de deelstaatverkiezingen in Hamburg. Uit peilingen van televisiezender ARD blijkt dat de christen-democraten van Merkel zondag slechts 20,5 procent van de stemmen hebben behaald. In 2008 was dat nog 42,1 procent.

De sociaal-democratische partij (SPD) kreeg maar liefst 49,5 procent van de stemmen en zou daarmee 63 van de 121 zetels veilig stellen. In het verleden had de SPD het ook in Hamburg voor het zeggen.

De nederlaag in Hamburg is vooral te wijten aan lokale tegenslagen: het vertrek van een populaire burgemeester en een mislukte coalitie met de groenen. De verkiezingen worden desalniettemin gezien als een test voor de conservatieven van Merkel. Het zijn namelijk de eerste van nog zeven van dergelijke stemmingen dit jaar.

De Duitse deelstaten hebben veel invloed op het nationale beleid vanwege hun vertegenwoordiging in de bondsraad.

Schrijver McEwan hekelt joodse nederzettingen

De Britse schrijver Ian McEwan heeft zondag forse kritiek geleverd op het Israëlische nederzettingenbeleid op de Westelijke Jordaanoever. Hij was ondanks oproepen van Britse collega-schrijvers om thuis te blijven toch naar Jeruzalem gegaan om een literaire prijs in ontvangst te nemen.

McEwan, zoon van een militair, prees de technologische en artistieke prestaties van het land, maar vroeg zich af waar Israëls politieke creativiteit is. De beroemde romancier leverde scherpe kritiek op het 'nihilisme' van de islamitische militanten van Hamas, die hebben opgeroepen tot de vernietiging van Israël en projectielen hebben afgevuurd vanuit de Gazastrook. Ook Israël kreeg het stempel nihilistisch, omdat het land een gevangeniskamp van de Gazastrook heeft gemaakt.

De auteur van onder meer Atonement won eerder onder meer de Man Booker Prize. Zondag nam hij de tweejaarlijkse Jeruzalem Prize, Israëls meest prestigieuze prijs voor buitenlandse schrijvers, in ontvangst. Onder de eerdere winnaars bevinden zich Simone de Beauvoir, Milan Kundera, Arthur Miller en Haruki Murakami. De jury koos deze keer voor McEwan vanwege zijn 'liefde voor mensen en zijn betrokkenheid bij hun recht om zichzelf te ontwikkelen'.

McEwan vertelde het publiek, onder wie president Shimon Peres en burgemeester van Jerusalem Nir Barkat, dat de jury hem leek op te dragen de continue uitzettingen en vernielingen te noemen van Palestijnse huizen in Oost-Jeruzalem. Hij kon op een warm applaus rekenen.

De schrijver stond onder druk van een groep Britse schrijvers om niet naar het land af te reizen en de prijs af te slaan vanwege het Israëlische beleid. De auteurs hadden hem opgeroepen deel te gaan uitmaken van een internationale beweging om Israël te boycotten.

McEwan had hierop geschreven dat, hoewel hij bezorgd is over de toestand van de Palestijnen, hij steun geeft aan 'dialoog, betrokkenheid en manieren waarop de literatuur met zijn mogelijkheid om bij mensen binnen te komen politieke verdeeldheid kan overstijgen'.

Vrijdag woonde McEwan een protest bij tegen joodse kolonisten, die een gebouw hadden gekocht in Oost-Jeruzalem en de Palestijnse bewoners, die er al lang woonden, hadden uitgezet.


Schrijver McEwan hekelt joodse nederzettingen (Foto: Novum)

Maandag besluit over Bahrein-test

De Formule 1-teams zullen morgen gaan besluiten of ze begin maart naar Bahrein af gaan reizen voor de laatste wintertest voor dit seizoen. In het emiraat is het nu al ruim een week onrustig en er is al door de actiegroeperingen gedreigd om de F1-race te verstoren. Dit weekend ging de wedstrijd in de GP2 Asia Series al niet door.

De F1-teams verenigd in de Formula One Teams's Association hebben een snel besluit nodig, omdat er veel apparatuur naar Bahrein verscheept moet worden. Mocht er besloten worden om de test in Bahrein te schrappen dan zal er hoogstwaarschijnlijk nog vier dagen ergens in Spanje gereden gaan worden.

Het doorgaan van de eerste race op 13 maart staat los van het besluit. Formule 1-baas Bernie Ecclestone en de FIA zullen in een later stadium de knoop gaan doorhakken of het veilig is voor de teams om naar het emiraat af te reizen en de wedstrijd te organiseren. Over de test hebben zij echter niets te zeggen, omdat de teams deze zelf organiseren.

Tunesië wil weten of Ben Ali nog in leven is

De Tunesische regering heeft Saudi-Arabië officieel gevraagd 'zo spoedig mogelijk te laten weten' of de verdreven president Zine El Abidine Ben Ali overleden is. Dit vanwege 'tegenstrijdige berichten' dat Ben Ali ziek of zelfs overleden zou zijn.

Ben Ali, die 23 jaar aan de macht was, vluchtte op 14 januari naar Saudi-Arabië na een massale volksopstand die zijn regime ten val bracht.

Tunesië heeft Saudi-Arabië daarnaast om de uitlevering van Ben Ali gevraagd na 'nieuwe aanklachten tegen de verdreven president vanwege zijn betrokkenheid bij ernstige misdrijven'. Deze aanklachten gaan onder meer over de rol die Ben Ali zou hebben gespeeld bij 'het opdracht geven en aanzetten tot moord en de provocatie van de bevolking waardoor ze elkaar vermoordden', meldt staatspersbureau TAP.

De aanklachten komen bovenop claims van onderzoekers dat Ben Ali en zijn familie bankrekeningen en onroerend goed in verschillende landen gebruikten om op onwettige wijze verkregen geld wit te wassen.

Zondag kwamen weer duizenden mensen bijeen om het aftreden van de interimregering te eisen. De politie loste waarschuwingsschoten om de menigte uiteen te drijven. Veel demonstranten zijn boos omdat premier Mohammed Ghannouchi, bondgenoot van Ben Ali, nog immer op zijn post zit. Ze vrezen dat de oude garde de macht alweer in handen heeft genomen.


Tunesië wil weten of Ben Ali nog in leven is (Foto: Novum)

Hamilton onder indruk van concurrenten

McLaren-coureur Lewis Hamilton is onder de indruk van de de kilometers die de concurrenten in de Formule 1 maken. Red Bull Racing en Ferrari hebben tijdens de wintertests al vrijwel probleemloos veel ronden gereden, terwijl McLaren door allerlei problemen nog niet aan een racesimulatie toekwam.

"Ik reed vandaag enkele lange runs, maar dat waren geen racesimulaties. Ik werd vandaag veel ingehaald door vele rijders. Het is belangrijk om in het begin van het seizoen pitstops te oefenen en een racesimulatie uit te voeren. Als je er twee op een dag kan doen dan is dat fantastisch. Het is bizar die 140 ronden van Mark Webber. Ik kan er alleen maar om lachen," zei Hamilton.

De Brit is onder de indruk van het aantal ronden die de Ferrari en de Red Bull afleggen. "Wij zijn er nog niet in geslaag om zoveel ronden te rijden, maar langzaam maar zeker komen we er wel. Beetje bij beetje lossen we de betrouwbaarheidsproblemen die we hebben op. Dat is de manier waarop we werken. We reden vandaag meer dan 90 ronden, dus dat is een stap vooruit."

Drietal jat 725.000 condooms

De Maleisische politie heeft een drietal opgepakt dat dacht een aantal mooie jaren in het vooruitzicht te hebben. Het drietal heeft namelijk een partij van maar liefst 725.000 condooms gestolen.

Volgens de politie waren de dieven werkzaam bij het bedrijf dat de condooms van de fabriek naar de haven zou vervoeren. Sagami Rubber Industries Co, een van de grootste condoomfabrikanten van Japan, zegt dat er vorige maand 85.000 dozen met condooms zijn verdwenen, met een totaalwaarde van ruim 1 miljoen euro.

Volgens de politie wilden de dieven de condooms niet zelf gebruiken, maar verkopen in Maleisië. Het drietal is er waarschijnlijk niet in geslaagd de roofwaar aan de man te brengen.

'Afellay in de zomer naar Liverpool'

Verscheidene Engelse media maken vanavond melding van het feit dat Ibrahim Afellay na de zomer voor Liverpool gaat spelen. The Reds zouden elf miljoen euro overhebben voor de middenvelder, die in de winterstop de overstap van PSV naar FC Barcelona maakte.

Afellay zou namelijk gefrustreerd zijn om het feit dat hij nauwelijks aan spelen toe komt. Bij FC Barcelona maken Iniesta en Xavi namelijk de dienst uit op het middenveld. De Catalaanse formatie kon de speler van PSV in de winter voor een paar miljoen ophalen, omdat hij een aflopend contract had.

De Britse site Caughtoffside.com heeft inmiddels berekend dat Afellay sinds zijn komst naar FC Barcelona slechts 287 minuten op het veld heeft gestaan. Volgens diezelfde website is de technisch directeur van Liverpool, Damien Comolli, een groot bewonderaar van de voormalig speler van PSV.

Daarnaast zou ook de trainer van Liverpool, Kenny Dalglish, gecharmeerd zijn van Afellay. De oefenmeester heeft inmiddels al laten weten uit te kijken naar een buitenspeler, die ook achter de spitsen opgesteld kan worden.

Cillessen: "Kon helemaal niets meer zien"

N.E.C. Nijmegen hield zondagmiddag knap stand bij FC Twente. Doelman Jasper Cillessen speelde een belangrijke rol bij de remise (1-1). N.E.C.-trainer Wiljan Vloet liet op de persconferentie weten dat hij trots was op zijn ploeg. "We hebben ons als echte kerels gedragen Door hard te vechten hebben we een punt gehaald. Daar ben ik trots op. Daar komt bij dat we in de openingsfase gewoon heel goed hebben gespeeld."

De Nijmegenaren kwamen dankzij Niki Zimling op voorsprong, waarna Emir Bajrami in de tweede helft de gelijkmaker maakte voor Twente. De thuisploeg ging daarna op zoek naar meer, maar mede dankzij Cillessen bleef N.E.C. overeind, ook nadat het duel kort stil lag vanwege vuurwerk. 

"Ik kon helemaal niets meer zien", zei de jonge doelman tegen Omroep Gelderland. "Gelukkig reageerde de scheidsrechter er goed op. Het is weer een nieuwe leuke ervaring. Sowieso vond ik de sfeer mooi. Het is mooi dat we een punt pakken bij de landskampioen", aldus Cillessen.

De Zeeuw: "Dinosaurus van een wedstrijd"

Demy de Zeeuw wist niet goed hoe hij de wedstrijd tegen VVV-Venlo moest omschrijven. Ajax speelde na het eveneens teleurstellende thuisduel tegen De Graafschap weer onthutsend slecht. De middenvelder wist niet hoe hij de wedstrijd moest beschrijven.

De wedstrijd tegen De Graafschap noemde hij 'een draak van een wedstrijd'. Volgens de Zeeuw was het duel tegen VVV een 'dinosaurus van een wedstrijd'. "Dit was nog slechter. We hadden wel een paar goede kansen en dan moet je afstand nemen. Dat hebben we nagelaten." aldus de Ajax-middenvelder.

De speler is zijn basisplaats kwijt bij de Amsterdammers en hierover zei hij tegen AT5: "Ik heb de laatste tijd wat klachten gehad en de trainer wil dat ik eerst sterker word, voordat ik weer kan spelen. Daarom heeft hij besloten om me er even uit te halen."

Brons voor judoka Verkerk

Bij de Grand Prix-wedstrijden in het Duitse Düsseldorf heeft judoka Marhinde Verkerk vandaag brons veroverd in de klasse tot 78 kilogram. Een dag eerder pakte Elisabeth Willeboordse ook al brons in de klasse tot 63 kilogram.

In de klasse tot 81 kilogram bij de mannen verloor Guillaume Elmont in de kwartfinale van de Rus Arsen Psjmachov. Elmont liep daarbij een blessure aan zijn arm op wat hem wellicht deelname aan het EK in april in Istanbul kan gaan kosten.

'Censuur' is Oosterhuis' eigen beleving

Theoloog Huub Oosterhuis zegt in een vandaag uitgegeven verklaring dat koningin Beatrix nooit zelf heeft gezegd of gesuggereerd dat zij gecensureerd wordt. "Het is mijn persoonlijke interpretatie en beleving", aldus Oosterhuis.

Oosterhuis veroorzaakte zaterdag opschudding door in het EO-programma Blauw Bloed te stellen dat de kersttoespraak van de koningin zwaar gecensureerd was. "Natuurlijk heeft koningin Beatrix dat niet zo gezegd of gesuggereerd; het is mijn persoonlijke interpretatie en beleving. Ik denk dat ik daarin niet alleen sta en dat velen met mij van mening zijn, dat de krampachtigheid van het huidige gedoogbeleid op vele wijzen doorwerkt", zo laat Oosterhuis weten.

Oosterhuis haalt in zijn verklaring nogmaals uit naar Geert Wilders. De PVV-voorman wilde de koningin na haar kersttoespraak in 2007 'als een haas uit de regering zetten', omdat zij opriep tot verdraagzaamheid en solidariteit. "Dat dezelfde Geert Wilders zich al jaren 'ongecensureerd' het recht toe-eigent een miljoen Nederlandse moslims te beledigen en te provoceren, vind ik beschamend en onverdraaglijk."

Oppositiepartijen PvdA, GroenLinks en SP hebben aangekondigd minister-president Rutte om opheldering te vragen, aangezien hij ministerieel verantwoordelijk is voor wat de koningin zegt.

De Boer: "Het was betreurenswaardig"

Frank de Boer haalde vanmiddag weer drie punten binnen, maar dat ging op uiterst moeizame wijze. In de Amsterdam ArenA won Ajax uiteindelijk met een minimaal verschil van VVV-Venlo (1-0).

"Het was betreurenswaardig voor het publiek en betreurenswaardig voor Suárez, die afscheid komt nemen," was de duidelijke taal van De Boer na afloop van de wedstrijd. "In de eerste helft kregen we nog wel veel kansen. Ook al speelden we in een veel te laag tempo. In de tweede helft was het nog slechter."

De Boer vervolgde met de woorden: "Je weet dat het na zo'n wedstrijd van drie dagen geleden tegen Anderlecht twee kanten op kan. Of het gaat weer goed of nog beter. Of je hebt zo'n wedstrijd als vandaag. Helaas was dat het geval. Laten we deze wedstrijd maar snel vergeten. Donderdag tegen Anderlecht kunnen we ons revancheren."

Daley Blind werd door De Boer op de bank geposteerd. Hij werd vervangen door Vurnon Anita. Toch liet de oefenmeester weten tevreden te zijn over het spel van de zoon van Danny Blind. "Daley heeft echter na de winterstop bijna alles gespeeld. Donderdag tegen Anderlecht kreeg hij kramp. Dat is logisch. Dat hoort bij zijn ontwikkeling. Daarom hebben we vandaag voor Anita als linksback gekozen. Ik heb het liefst een linksbenige speler op die positie, maar na het vertrek van Emanuelson heb ik niet zo veel smaken meer. Bovendien kan Anita op die positie uitstekend uit de voeten. Hij was een van onze betere spelers vandaag."

Dag van de Solidariteit druk bezocht

De Dag van de Solidariteit in Amsterdam is zondag druk bezocht. Tijdens de bijeenkomst, georganiseerd door Stop racisme en Uitsluiting en Rekening Retour, kwamen honderden betrokkenen bijeen voor workshops en lezingen.

Volgens een woordvoerder van de organisatie is besloten op zaterdag 19 maart een antiracismedemonstratie te houden in Amsterdam. "De situatie in Egypte en het hele Midden-Oosten leeft enorm onder de bezoekers merken wij. Verder is er een groeiend gevoel van protest tegen het kabinet-Rutte, zo bleek vandaag", aldus de woordvoerder.

De organisaties stellen dat het kabinet de rekening van de economische crisis presenteert aan groepen, die door de zware bezuinigingen hard worden getroffen. Het gaat daarbij onder andere om studenten, migranten en uitkeringsgerechtigden. Sprekers uit verschillende maatschappelijke organisaties maakten zondag hun standpunten duidelijk tijdens de bijeenkomst. Onder meer AbvaKabo, Milieudefensie, Defense for Children, Komitee Marokkaanse Arbeiders Amsterdam en de Bijstandsbond waren vertegenwoordigd in de hoofdstad.

Ruim 226.000 bezoekers Huishoudbeurs

De Huishoudbeurs in de Amsterdam RAI heeft dit jaar 226.614 bezoekers getrokken. Gemiddeld namen ze 7 kilo aan 'goodies' per bezoeker mee naar huis. Dat liet de organisatie zondagavond weten na afloop van de beurs, die op 12 februari begon.

Populair op de Huishoudbeurs waren volgens een zegsman het zogenoemde Festival Fantastique, een festivalterrein op klein formaat met workshops en optredens van artiesten als Gordon en Nick en Simon. Ook het Urgenda Groen Paviljoen trok veel bekijks, aldus de zegsman. Volgens hem laat dit onderdeel zien dat duurzaam leven en genieten prima samen kunnen gaan.

Ook de Negenmaandenbeurs, die tegelijkertijd werd gehouden, verliep succesvol, aldus de organisatie.

Vorig jaar trok de Huishoudbeurs 243.000 bezoekers. Volgens de woordvoerder schommelt het aantal bezoekers al jaren rond de kwart miljoen.

Ruim 226.000 bezoekers Huishoudbeurs
Ruim 226.000 bezoekers Huishoudbeurs (Foto: ANP)

[XXL] Jari Litmanen is 40 jaar

Het is vandaag een bijzondere dag voor Jari Litmanen. De Fin bereikt namelijk de respectabele leeftijd van 40 jaar. FOK!sport wilde dit heugelijke feit niet zomaar voorbij laten gaan en heeft de komende week omgedoopt in de Jari Litmanen-week.

Vanaf morgen verschijnt er dagelijks een special over de imposante Fin, die zijn hoogtijdagen bij Ajax beleefde. We kijken terug op zijn beginjaren, de periode bij Ajax, zijn avonturen bij andere buitenlandse ploegen en de terugkeer naar Finland.

Aan het einde van de week is zijn gehele carrière tot op heden behandeld en is het met recht een XXL-special over één van de beste voetballers, die ooit op de Nederlandse velden heeft gespeeld.

Het forumtopic over Litmanen, dat uiteraard in VBL staat, kun je hier vinden!

Voeckler wint Ronde van de Haut Var

Thomas Voeckler is de winnaar geworden van de Ronde van de Haut Var. Nadat de Fransman gisteren al derde werd in de eerste etappe was de tweede plaats vandaag voldoende voor zege.

Zijn landgenoot Samuel Dumoulin won gisteren de eerste etappe. Vandaag ging de ritzege naar Julien Antomarchi, ook afkomstig uit Frankrijk. Hij eindigde in het klassement als tweede op acht seconden achterstand. Beste Nederlander was Roy Curvers met een 55e plaats.

 

Vloet: "We hebben ons als echte kerels gedragen"

N.E.C. Nijmegen-coach Wiljan Vloet was uitermate tevreden met het behaalde punt tegen landskampioen FC Twente (1-1). "We hebben ons als echte kerels gedragen. Door hard te vechten hebben we een punt gehaald. Daar ben ik trots op. Daar komt bij dat we in de openingsfase hier gewoon heel goed hebben gespeeld", zo verklaarde Vloet na afloop van het duel op de persconferentie.

Michel Preud'homme, coach van Twente, was minder tevreden over het duel. "In het begin hadden we beter moeten opletten. Dan waren we niet op een achterstand gekomen. We hebben niet veel tijd gehad ons op de wedstrijd tegen N.E.C. voor te bereiden. Wellicht dat daardoor in het begin de scherpte ontbrak. Fysiek waren we goed. Dat bleek wel uit ons offensief in de slotfase."

Preud'homme is niet enorm ontevreden, aangezien hij vermoedt dat de concurrenten dit ook kan overkomen. "We moeten gewoon blijven vechten op drie fronten. We hebben nog kansen gehad op de winst. Helaas is het niet gelukt de tweede te maken."

Gudelj: "Toivonen provoceerde me"

Nemanja Gudelj hield een wrange nasmaak aan het duel tegen PSV (4-1) over. De verdediger van NAC Breda kreeg na vijftien minuten al een rode kaart, nadat hij zijn tweede gele prent van arbiter Ben Haverkort had ontvangen.

De aanstichter van het leed was Ola Toivonen, die van mening was dat Gudelj beide kaarten verdiende. "Die Toivonen provoceerde me", liet de verdediger na afloop weten. "Eerst ging hij extra lang op mijn voet staan. Daarom gaf ik hem een klein duwtje, dat was misschien niet zo slim. Hij viel vervolgens overdreven achterover. Bij die tweede kaart maakte ik inderdaad een kleine overtreding, maar die leek me slechts een waarschuwing waard. De scheidsrechter geeft echter meteen mijn tweede gele kaart."

Toivonen was echter van mening dat hij niets fout had gedaan. "Op zijn voet staan? Wie? Ik? Ik weet het niet precies. Zijn reactie was in ieder geval niet goed", aldus de Zweed. Op de tv-beelden is overigens duidelijk te zien dat de aanvaller van PSV op de voet van Gudelj blijft staan, maar toen was het leed voor NAC Breda al geschied.

Aanval op Iraakse televisiezender

Veertig tot vijftig gewapende mannen zijn zondag het gebouw van een Koerdisch televisiestation in het noorden van Irak binnengevallen. Ze schoten apparatuur kapot en staken het gebouw vervolgens in brand. Het zou een wraakactie zijn voor het uitzenden van beelden van bloedige protesten eerder deze week. NRT televisie zond pas een paar dagen uit.

"De zender heeft beeldmateriaal uitgezonden van een demonstratie in Sulaimaniyah en het lijkt erop dat ons werk enkele groepen mensen heeft geïrriteerd", zei Shaswar Abdul-Wahid, een Koerdische zakenman die eigenaar is van de zender. Hij ging niet in op wie hij denkt dat achter de aanval zit.

Tijdens protesten donderdag openden veiligheidsdiensten het vuur op een menigte demonstranten. Zij hadden zich verzameld bij het hoofdkantoor in Sulaimaniyah van de partij van de Koerdische president Massoud Barzani en gooiden er met stenen naar. Twee mensen werden gedood en tientallen raakten gewond.

Volgens Barzani's partij handelden de veiligheidsdiensten uit zelfverdediging. Oppositiebewegingen noemden het echter een aanval op ongewapende burgers.


Aanval op Iraakse televisiezender (Foto: Novum)

[Bundesliga] Uitslagen speelronde 23

Afgelopen weekend werd de 23e speelronde afgewerkt in de Duitse Bundesliga. Hieronder vind je de standen, uitslagen en een linkje naar de overige statistieken.

Top drie maakt geen fouten

Borussia Dortmund heeft afgelopen weekend de drie punten in eigen huis weten te behouden. Promovendus FC Sankt Pauli werd met 2-0 verslagen. Ook Bayer Leverkusen en Bayern München, de huidige nummer twee en drie leden geen puntverlies.

De koploper kwam tegen FC Sankt Pauli vijf minuten voor rust op voorsprong. Spits Barrios was de gevierde man. Kort na de pauze verdubbelde Sankt Pauli-speler Gunesch de score voor Dortmund. Hij wist de bal in eigen doel te scoren. Door de overwinning blijft Dortmund tien punten voorsprong houden op Leverkusen.

Zij wonnen de thuiswedstrijd tegen VfB Stuttgart, dat teleurstellend voorlaatste staat, met 4-2. Na zeven minuten opende Kiessling, vorig jaar topscorer in Duitsland, de score voor Leverkusen. Tien minuten later was de stand alweer gelijk. Harnik wist Stuttgart op gelijke hoogte te brengen. Leverkusen ging toch met een voorsprong de rust in, aangezien Castro in de 41e minuut de 2-1 scoorde.

Kort na rust kwam Stuttgart opnieuw op gelijke hoogte. Ditmaal was Kuzmanovic trefzeker. In de slotfase sloeg Leverkusen alsnog toe. Nadat Reinartz tien minuten voor tijd de thuisploeg op 3-2 had gezet, besliste Kiessling de wedstrijd definitief door in de laatste minuut de 4-2 te scoren.

Bayern München kende op bezoek bij FSV Mainz 05 weinig problemen. Via Schweinsteiger kwam Der Rekordmeister, waar Arjen Robben de gehele wedstrijd meespeelde, al in de negende minuut op voorsprong. Vijf minuten na de rust verdubbelde Müller de score. Super Mario Gómez wist een kwartier voor tijd de 0-3 te scoren en maakte daarmee alweer zijn achttiende competitiedoelpunt. In de slotfase deed Allagui namens Mainz nog iets terug door de 1-3 te maken.

Volgende week heeft Bayern de ultieme kans om het gat met koploper Borussia Dortmund te verkleinen. De lijstaanvoerder mag dan namelijk op bezoek in München.


Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
1. FC Nürnberg Eintracht Frankfurt 3-0
Hamburger SV Werder Bremen 4-0*
SC Freiburg VfL Wolfsburg 2-1
1899 Hoffenheim 1. FC Köln 1-1
Hannover 96 FC Kaiserslautern 3-0
Borussia Dortmund FC Sankt Pauli 2-0
FSV Mainz 05 Bayern München 1-3
Bayer Leverkusen VfB Stuttgart 4-2
M'gladbach Schalke 04 2-1

* klik op de uitslag voor een verslag van deze wedstrijd

Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Borussia Dortmund 23 17 4 2 55 49-13
2 Bayer Leverkusen 23 13 6 4 45 48-32
3 Bayern München 23 12 6 5 42 49-27
4 Hannover 96 23 13 2 8 41 33-31
5 FSV Mainz 05 23 12 1 10 37 35-29
6 SC Freiburg 23 11 4 8 37 31-30
7 Hamburger SV 23 11 3 9 36 34-31
8 1.FC Nürnberg 23 10 5 8 35 33-31
9 1899 Hoffenheim 23 8 9 6 33 40-33
10 FC Schalke 04 23 8 5 10 29 28-28
11 Sankt Pauli 23 8 4 11 28 27-37
12 Eintracht Frankfurt 23 8 3 12 27 24-32
13 1.FC Köln 23 7 5 11 26 30-42
14 Werder Bremen 23 6 6 11 24 28-48
15 VFL Wolfsburg 23 5 8 10 23 27-33
16 FC Kaiserslautern 23 6 5 12 23 32-41
17 VFB Stuttgart 23 5 4 14 19 40-47
18 Borussia Mönchengladbach 23 5 4 14 19 34-57

Klik hier om meer statistieken over de Duitse Bundesliga te bekijken!

Iran: Dochter Rafsanjani opgepakt bij protest

In Iran is zondag de dochter van ex-president Akbar Hashemi Rafsanjani gearresteerd tijdens een protest tegen het repressieve bewind van de huidige president Mahmoud Ahmadinejad en geestelijk leider Ali Khamenei. Dat hebben de persbureaus Fars en IRNA gemeld.

Faezeh Hashemi zou zich in de hoofdstad Teheran schuldig hebben gemaakt aan 'uitdagend gedrag' tijdens een betoging. Ze zou een leidinggevende rol hebben gespeeld in een protest van 'anti-revolutionairen en relschoppers' die leuzen tegen het regime riepen in de Vali Asr- straat.

Op een aantal plaatsen in Teheran hadden zondag betogingen plaats. Aanhangers van de oppositieleiders Mir Hossein Mousavi en Mehdi Karroubi hadden daartoe opgeroepen.

Iraanse politici riepen na eerdere protesten deze week op tot de executie van Mousavi en Karroubi. Mousavi en zijn vrouw worden sinds dinsdag vermist, zo hebben hun dochters gemeld en Karroubi heeft aangegeven dat als hij wordt opgepakt, hij een openbare rechtszitting wil.

Vlaar: "Met dit punt schieten we geen reet op"

Ron Vlaar bereidde de twee fraaie doelpunten van Luc Castaignos in de wedstrijd tegen ADO Den Haag van vanmiddag voor. Na een 0-2 voorsprong werd het uiteindelijk nog 2-2. Onnodig, baalt Vlaar. "Twee domme tegengoals", aldus de centrale verdediger na afloop tegen De Telegraaf.

"Wij hadden gewoon die derde treffer moeten maken, want 2-0 is bij ons blijkbaar niet genoeg. We zijn niet stabiel genoeg om zo'n tik van een tegentreffer te verwerken, dat blijkt maar weer. Toch denk ik dat er maar één ploeg was die hier verdiende te winnen. Met dit punt schieten we geen reet op."

Castaignos zette Feyenoord met twee puike treffers op voorsprong en de ploeg van Mario Been leek de buit binnen te hebben. ADO toonde echter veerkracht en produceerde de aansluitingstreffer via Charliton Vicento. Kort voor het eindsignaal zorgde Dmitri Bulykin voor de gelijkmaker.

Duizenden demonstreren in Marokko

De eerste protesten tegen de Marokkaanse regering zijn in de noordelijke stad al-Hoceima uit de hand gelopen. Ordetroepen gebruikten traangas om betogers uiteen te drijven. Daarna braken er gevechten uit tussen jongeren en ordetroepen.

Lokale media melden dat drie politiewagens in brand zijn gestoken. Een aantal jongeren is opgepakt. Volgens ooggetuigen wilden tienduizend betogers uit de omgeving van al-Hoceima zich aansluiten bij een vreedzaam protest op het centrale plein van de stad. Nog voor zij op het plein waren, begonnen sommige jongeren vernielingen aan te richten.

Elders in Marokko werd vreedzaam geprotesteerd. Tegenstanders van de regering gingen onder meer in de steden Rabat, Casablanca, Marrakech, Tanger en Nador de straat op.

In Rabat kwamen duizenden mensen bijeen in een protestmars, die naar het parlementsgebouw leidde. De betogers schreeuwden leuzen tegen de regering, corruptie, werkloosheid en de staatsmedia. De demonstranten eisten dat de regering aftreedt en dat het parlement wordt ontbonden. Daarnaast willen zij een nieuwe grondwet die van het land een parlementaire democratie maakt en van de koning een ceremonieel staatshoofd. Tegen koning Mohammed VI werden geen leuzen geroepen.

Via sociale netwerksites had de Beweging van 20 februari een demonstratie aangekondigd. De beweging die voornamelijk uit jongeren bestaat, is geïnspireerd door de volksopstanden in Tunesië en Egypte, die resulteerden in het vertrek van de dictatoren Zine al-Abidine Ben Ali en Hosni Mubarak.

Duizenden demonstreren in Marokko
Duizenden demonstreren in Marokko (Foto: ANP)

Coronel nog jaar voorzitter Ajax

Uri Coronel maakt zijn termijn bij Ajax af. Dat zei de voorzitter van de Amsterdamse club vandaag op de lokale zender AT5. De 64-jarige Coronel is nu drie jaar voorzitter en heeft nog een jaar te gaan. Hij ambieert geen nieuwe termijn.

Eerder zei Coronel nog er sterk over te denken zijn voorzitterschap neer te leggen. De Telegraaf meldde dat hij dit had besproken met burgemeester Eberhard van der Laan, die hem zou hebben gevraagd die stap te heroverwegen.

Online sportscholen in Fight Night Champions

De nieuwste Dev-diary voor Fight Night Champions geeft meer details voor de nieuwste feature van de game: Online Gyms.

Maak een vechter en doe mee met een door een speler gemaakte sportschool. Doe mee met de toernooien en strijd tegen andere teams. Geef je sportschool een originele naam en zorg voor veel sporters. Fight Night Champions' Dev-diary kan je hieronder bekijken.


[FA Cup] Arsenal mag op herhaling

Arsenal heeft zich te kijk gezet in de achtste finales van de FA Cup. De ploeg kwam op bezoek bij Leyton Orient niet verder dan 1-1. Manchester City en Bolton Wanderers plaatsten zich wel voor de kwartfinales.

Leyton Orient - Arsenal 1-1

Arsenal heeft zichzelf in de problemen gewerkt in de FA Cup. The Gunners leken bij Leyton Orient op weg naar de kwartfinales dankzij een doelpunt van Tomas Rosicky, maar de derdedivisionist verraste Arsenal in de slotfase. Invaller Jonathan Tehoue maakte kort voor tijd de verrassende gelijkmaker: 1-1.

Arsène Wenger had het roer volledig omgegooid tegen Leyton Orient. Alex Song was de enige speler die ook aan de aftrap stond bij de overwinning op FC Barcelona. Zonder Robin van Persie en met Cesc Fábregas op de bank domineerde Arsenal in het Matchroom Stadium, maar de nummer twee van de Premier League had lange tijd moeite om tot scoren te komen.

In de openingsfase nam Arsenal het initiatief bij de League One-club Leyton Orient. De thuisploeg was in de vorige ronden van de FA Cup nog te sterk voor Norwich City en Swansea City. Arsenal bleek echter een maatje te groot ondanks de vele wisselingen in de ploeg. The Gunners kregen via Nicklas Bendtner en Marouane Chamakh goede kansen om de score te openen.

De grootste kans in de eerste helft kwam op naam van Chamakh. De Marokkaans international werd bediend door Kieran Gibbs, maar zijn intikker miste precisie. Leyton Orient bleef door het uitblijven van tegentreffers in de wedstrijd. Aan de andere kant werd de thuisploeg nooit echt gevaarlijk. De Arsenal-defensie, met de Spaanse debutant Ignasi Miquel, hield goed stand.

Na een klein uur spelen was het verzet van Leyton Orient gebroken. Nadat Bacary Sagna en Bendtner hun schot geblokt zagen worden, was het gelegenheidsaanvoerder Tomas Rosicky die de score opende. De Tsjechische middenvelder kopte een voorzet van Bendtner langs Leyton Orient-doelman Jamie Jones. Het was voor Rosicky zijn eerste treffer in een jaar tijd.

De openingstreffer in de 53e minuut zorgde ervoor dat Leyton Orient meer uit de schulp kroop. De thuisploeg miste aanvankelijk de kwaliteiten om Arsenal  in de problemen te brengen. In de laatste minuten werd de ploeg van Wenger alsnog verrast. Jonathan Tehoue omspeelde Gibbs en Miquel en passeerde Manuel Almunia, die terugkeerde in het doel. Arsenal moet door de remise net als tegen Leeds United weer op herhaling om uitzicht te houden op de FA Cup. Volgende week zondag wacht eerst nog de Carling Cup-finale tegen Birmingham City in Wembley. Arsenal hoopt dan de eerste trofee sinds 2005 te veroveren.

Manchester City - Notts County 5-0

Manchester City heeft in de replay probleemloos de vijfde ronde van de FA Cup weten te bereiken. Notts County werd met 5-0 verslagen. Patrick Vieira opende de score namens The Citizens. Vanuit een corner wist de geroutineerde Fransman binnen te koppen. De verdedigende middenvelder wist tevens de tweede goal te scoren. Wederom scoorde de voormalige speler van Arsenal en Inter met het hoofd.

Laat in de wedstrijd pikte ook Carlos Tévez een doelpunt mee. Op aangeven van Edin Dzeko kwam de Argentijn voor het doel, de spits omspeelde de keeper en rondde koelbloedig af. De wedstrijk leek definitief gespeeld. Toch nam City geen genoegen met een 3-0 uitslag.

De 4-0 werd knap voorbereid door Tévez en Dzeko macht het karwei vervolgens afmaken. Micah Richards bepaalde met de 5-0 de eindstand. Met een volley in de rechterhoek gaf hij het stuiptrekkende Notts County de genadestoot.

Fulham - Bolton Wanderers 0-1

Bolton Wanderers heeft ten koste van Fulham de kwartfinales van de FA bereikt. De ploeg uit Greater Manchester won met 1-0. De treffer van Bolton kwam op naam van Ivan Klasnic te staan. De in Duitsland geboren Kroaat sloeg in de negentiende minuut toe. Fulham slaagde er niet in om de gelijkmaker te vinden en zodoende kunnen The Wanderers zich richten op de kwartfinales van de FA Cup. In de kwartfinales zal Bolton het opnemen tegen Birmingham City.

Testdag Barcelona 20 februari

Nico Rosberg heeft op de derde testdag in Barcelona de snelste tijd gereden. De Mercedes Grand Prix-rijder kwam in Spanje tot een tijd van 1:23,168 en bleef hiermee Vitaly Petrov en Lewis Hamilton voor.

De dag begon nat, waardoor de teams de regenbanden en de intermediates van Pirelli uit konden testen. Enkele rijders hadden moeite om de auto op de baan te houden, waardoor de sessie vier keer stilgelegd moest worden. Felipe Massa, Pastor Maldonado en Sergio Perez wisten hun bolides niet op het asfalt te houden, maar beschadigden bij hun uitstapjes verder niets.

In de middag droogde de baan op, waarna de tijden snel beter werden. Voor McLaren goed nieuws, omdat er zo kilometers op een droge baan gemaakt konden worden. Productiefste man was echter Red Bull-rijder Mark Webber die 138 rondjes aflegde.

Uitslag testdag

Pos. Rijder Team Tijd Ronden
1 Nico Rosberg Mercedes Grand Prix 1:23.168 92
2 Vitaly Petrov Lotus Renault GP 1:23.463 93
3 Lewis Hamilton McLaren 1:23.858 93
4 Pastor Maldonado Williams 1:24.815 59
5 Mark Webber Red Bull Racing 1:24.995 138
6 Jarno Trulli Team Lotus 1:25.454 48
7 Sergio Perez Sauber 1:25.557 115
8 Adrian Sutil Force India F1 1:25.720 102
9 Sebastien Buemi Scuderia Toro Rosso 1:26.155 31
10 Felipe Massa Ferrari 1:26.508 122
11 Timo Glock Marussia Virgin Racing 1:25.598 37
12 Giorgio Mondini HRT F1 Team 1:28.178 39
13 Daniel Ricciardo Scuderia Toro Rosso 1:28.329 42
14 Narain Karthikeyan HRT F1 Team 1:30.722 32

Tien kinderen gedood bij brand in Ests weeshuis

Bij een brand in een weeshuis voor gehandicapte kinderen in het westen van Estland zijn zeker tien kinderen omgekomen. Dat meldt een woordvoerder van de Estse hulpdiensten.

De brand heeft het gebouw in de kustplaats Haapsalu zondag geheel in de as gelegd, aldus Viktor Saaremets. Volgens hem waren er 37 kinderen en 9 volwassenen in het gebouw.

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Uitslagen Eredivisie speelronde 24

Dit weekend werd in de Eredivisie de 24ste speelronde afgewerkt. PSV heeft goede zaken gedaan in de strijd om de titel. Zelf versloeg het NAC Breda met 4-1, terwijl concurrent FC Twente gelijkspeelde tegen N.E.C. Nijmegen. Ajax wist daar ook van te profiteren, doordat het zelf won van degradatiekandidaat VVV-Venlo (1-0).

FC Groningen heeft in de eigen Euroborg duur puntverlies geleden. De Groningers verloren op zaterdagavond met 1-4 van Roda JC Kerkrade, dat spits Junker drie keer zag scoren.

De Deen opende de score in de vijftiende minuut, waarna hij na rust ook twee keer trefzeker was. Pedersen verkleinde de marge nog wel naar twee, maar zag dat Bodor in de blessuretijd voor het slotakkoord tekende.

Feyenoord heeft een bijna zekere tweede opeenvolgende zege uit handen gegeven. De Rotterdammers gingen comfortabel aan de leiding tegen ADO Den Haag (0-2) maar zagen de club uit Den Haag in de slotfase langszijkomen.

ADO had aanvankelijk het beste van het spel, maar wist zijn kansen niet te benutten. Dit deed Castaignos wel voor Feyenoord, die twee fraaie doelpunten maakte voor de club uit de Maasstad. Het bleek echter niet genoeg, want mede doordat de Rotterdammers zelf diverse kansen niet wisten te benutten, kwamen de Hagenezen door goals van Vicento en Boelykin nog op gelijke hoogte.

PSV bleek op zondag in staat om zijn koppositie te verstevigen. De Eindhovenaren waren in eigen huis de sterkste in 'het kampioenschap van Brabant' en versloegen NAC Breda met 4-1. De ploeg van Rutten kwam al snel tegen tien man te staan na twee gele kaarten voor Guldelj.

De koploper profiteerde snel van de overtalsituatie; Dzsudzsák scoorde de 1-0 uit een vrije trap. Na rust kwam NAC toch verrassend op gelijke hoogte door een goal van Lurling. PSV stelde door goals van Lens, Toivonen en Maza Rodríguez alsnog duidelijk orde op zaken.

De Wedstrijd van de Week ging tussen degradatiekandidaten Excelsior en Willem II. Een verslag van deze wedstrijd vind je hier.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
FC Utrecht Heracles Almelo 1-1
Excelsior Willem II 4-0
sc Heerenveen  AZ 0-2
FC Groningen Roda JC Kerkrade 1-4
ADO Den Haag Feyenoord 2-2
Ajax VVV-Venlo 1-0
FC Twente N.E.C. Nijmegen 1-1
Vitesse De Graafschap 2-0
PSV NAC Breda 4-1

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 PSV 24 16 5 3 53 66-22
2 FC Twente 24 15 6 3 51 47-25
3 Ajax 24 14 6 4 48 47-22
4 FC Groningen 24 13 5 6 44 51-33
5 ADO Den Haag 24 12 6 6 42 45-34
6 AZ 24 11 7 6 40 36-27
7 Roda JC Kerkrade 24 10 9 5 39 43-33
8 FC Utrecht 24 10 6 8 36 40-32
9 sc Heerenveen 24 9 7 8 34 44-35
10 N.E.C. Nijmegen 24 7 10 7 31 39-39
11 NAC Breda 24 9 4 11 30 32-42
12 De Graafschap 24 6 8 10 26 23-42
13 Heracles Almelo 24 6 7 11 25 34-43
14 Vitesse 24 6 7 11 25 29-38
15 Feyenoord 24 6 7 11 25 29-42
16 Excelsior 24 6 4 14 22 29-47
17 VVV-Venlo 24 4 1 19 13 22-55
18 Willem II 24 1 5 18 8 22-67

Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

President IJsland: Nieuw referendum Icesave

De IJslandse president Olafur Grimsson wil een nieuw referendum over de nieuwe wet waarmee de terugbetaling van Icesave-tegoeden wordt goedgekeurd. De wet, die regelt dat 3,8 miljard euro van de ingestorte spaarbank Icesave aan Groot-Brittannië en Nederland wordt terugbetaald, werd woensdag door het IJslandse parlement goedgekeurd.

Grimsson zei zondag dat hij de wet niet meteen wil ratificeren en dat er een nieuwe volksraadpleging komt. Hij weigerde vorig jaar al een overeenkomst goed te keuren en liet de bevolking in een referendum over de overeenkomst stemmen, waarna de deal werd afgekeurd. De president zei vrijdag wel dat de nieuwe overeenkomst beter is.

De internetspaarbank Icesave ging in 2008 failliet. Doordat de kwestie rond de terugbetaling nog niet is opgelost, heeft het Internationaal Monetaire Fonds leningen stopgezet en wordt IJsland voorlopig geen lid van de Europese Unie.

Een IJslandse actiegroep had Grimsson vrijdag een petitie overhandigd die is getekend door ongeveer 38.000 IJslanders, zo'n 12 procent van de bevolking. Hierin werd de president opgeroepen zijn vetorecht te gebruiken om de invoering van de wet tegen te houden. Hier heeft Grimsson dus gehoor aan gegeven.

In het nieuwe akkoord mag IJsland gespreid betalen en een lagere rente op de schuld afrekenen. In ruil daarvoor wordt niet getornd aan terugbetaling van de volledige som. Voor Nederland gaat het in totaal om 1,3 miljard euro.

Met de ondergang van Icesave, onderdeel van het IJslandse Landsbanki, in 2008 werden 340.000 Nederlandse en Britse rekeninghouders gedupeerd. De vergoeding waarop de meeste van hen onder het IJslandse depositogarantiestelsel recht hadden, werd voorgeschoten door de Nederlandse en Britse overheden.


President IJsland: Nieuw referendum Icesave (Foto: Novum)

Filmrechten Dead Island nog niet verkocht

Er waren een aantal geruchten nadat de spraakmakende Dead Island-trailer deze week uitkwam, dat de filmrechten van Dead Island reeds waren verkocht. Vandaag wist uitgever Deep Silver te melden dat dit niet het geval is.

Deep Silver heeft nog geen beslissing gemaakt over de filmrechten van Dead Island. Ze kijken nu naar een aantal mogelijkheden. Ze willen bij de beslissing de focus leggen op de kwaliteit van de uiteindelijke film en willen graag met iemand werken die al ervaring heeft met "blockbuster movies":

"We are looking for quality above all else for a movie based on Dead Island. We want to do it the right way as film realizations of games (or vice versa) usually fail to deliver what the fans were looking for. We will not go down this route with Dead Island. Deep Silver profoundly believes in the quality and value of its Dead Island IP. We would therefore be honored to work with someone who already has proven track record with blockbuster movies."

Aldus Klemens Kundratitz, CEO van Koch Media, Deep Silvers moederbedrijf.

Heb je de trailer nog niet gezien, dan kan dat hieronder. Dead Island is nu nog in ontwikkeling voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

Celtic overduidelijk de sterkste in Old Firm

Celtic heeft de Old Firm in het vertrouwde Celtic Park met 3-0 weten te winnen. Glasgow Rangers kwam er vanmiddag niet aan te pas.

De grootste derby van Schotland, die op 28 mei 1888 voor het eerst werd gespeeld, behoorde toe aan Celtic, dat na zeventien minuten spelen het vijandelijke doel wist te vinden. Aanvaller Gary Hooper was degene die Celtic op voorsprong zette.

Elf minuten na zijn openingstreffer vond Hooper het doel opnieuw, voor Rangers was de 2-0 achterstand voorafgaand aan de rust behoorlijk zorgelijk. De ploeg van Walter Smith moest op zoek naar de aansluitingstreffer, maar deze werd niet gevonden. Celtic wist er zelfs nog een derde treffer bij te prikken.

Kris Commons mocht het doelpunt op zijn naam schrijven. Na de goal van de 27-jarige vleugelspeler vielen geen treffers meer. Celtic kan zodoende tevreden terugkijken op het treffen met de aartsrivaal. Celtic is koploper en heeft acht punten meer dan The Gers. De laatstgenoemde heeft twee wedstrijden minder gespeeld.

Wozniacki wint in Dubai

Caroline Wozniacki heeft haar terugkeer op de eerste plaats van de wereldranglijst extra luister bijgezet. De Deense won het toernooi van Dubai. Ze schoof Svetlana Kuznetsova met 6-1, 6-3 terzijde. Wozniacki raakte de toppositie afgelopen week kwijt aan Kim Clijsters. Morgen staat ze weer fier bovenaan.

In de eindstrijd in Dubai won Kuznetsova haar eerste opslagbeurt, maar leverde daarna drie keer op rij haar service in. Toen had de Russin de eerste set al met 6-1 verloren.

In de tweede set maakte ze de vroege break van Wozniacki ongedaan, maar sloeg de Deense opnieuw toe. Toen Wozniacki op 5-2 serveerde voor de wedstrijd richtte Kuznetsova zich nog een keer op, maar haar eigen opslagbeurt direct daarna kon ze niet houden.


Wozniacki wint in Dubai (Foto: Novum)

[Upd] Storing Rabobank voorbij

Klanten van Rabobank kunnen op dit moment niet internetbankieren of mobiel bankieren vanwege een storing. Ook de website van de bank is onbereikbaar, zo bevestigde een woordvoerder van de financiële instelling zondag.

"Er wordt hard aan gewerkt om de problemen op te lossen", aldus de zegsman. Wat de storingen veroorzaakt kon hij niet aangeven. "Dat zijn we aan het onderzoeken."

Update 18.35 uur
Vanaf ongeveer 17.00 uur is de website weer bereikbaar en is internetbankieren ook weer mogelijk. Het ging volgens een woordvoorder om een technische storing op het netwerk. Wat er precies aan de hand was, wordt nog uitgezocht.

Uitslag PSV - NAC Breda

Om half vijf begon de competitiewedstrijd tussen PSV en NAC Breda. Hieronder vind je de uitslag.

PSV

4 - 1

NAC Breda

 25' Dzsudzsák
 66' Lens
 72' Toivonen
 82' Rodríguez
   64' Lurling
 
 Gele kaart: Dzsudzsák, Bakkal, (PSV), Koenders, (NAC Breda)
 Rode kaart: Gudelj (15/2xg) (NAC Breda)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 33.000
Arbiter: Haverkort
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Manolev
Marcelo
Rodríguez
Pieters (Bakkal/46)
Hutchinson
Toivonen
Wuytens
Lens
Berg (Zeefuik/83)
Dzsudzsák (Nijland/76)
  Ten Rouwelaar
Koenders
Luijckx
Horváth
Janse
Gudelj
Boussaboun (Gorter/46)
Schilder
Kolkka (Leonardo/73)
Amoah
Lurling

FOK!tv: Playmate Mai-Lan hard onderuit

Playmate Mai-Lan onderzoekt voor FOK!tv of er zoiets bestaat als echte mannenberoepen. Deze week trainde ze een avondje mee met de Eindhoven Raptors.

Dit American Footballteam was in 2003 Nederlands kampioen. En ze waren niet te beroerd om Mai-Lan de basiselementen bij te brengen. Het belangrijkste element, de tegenstander hard onderuit beuken, mocht Mai-Lan zelf ondervinden. Of Mai-Lan er ongeschonden uitkomt zie je in aflevering twee van Mai-Lan & de Mannen.

Download de flv en speel af met oa VLC Media Player

Woonbootbewoners boos over hoge huren

Van zo'n 800 naar ruim 2000 euro per jaar. Dat is de huurverhoging die Rijkswaterstaat gaat rekenen voor de ligplek van de woonbootbewoners aan de Schellingwouderdijk in Amsterdam Noord. Dat valt uiteraard niet goed bij de woonbootbezitters.

Het Rijk - eigenaar van dit stukje Buiten IJ - stelt dat de prijzen omhoog moeten om deze meer marktconform te maken.

De woonbootbewoners vinden het geldklopperij. Ze hebben minder voorzieningen dan in een gewoon huis, maar dat vinden ze niet erg omdat ze daar zelf voor kiezen, zeggen ze. Dus zou de overheid dat moeten respecteren volgens hen.

AT5 zocht de woonbootbewoners op. Een van hen rekent voor dat het onderhoud van zijn schip samen met de hypotheek al zo'n 2000 euro per maand kost. De boze bewoners zijn dan ook niet van plan de verhoging van de huur voor hun ligplekken te gaan betalen.

Er zijn inmiddels Kamervragen over de kwestie gesteld.

MVV wint drie Bronzen Stieren

MVV is de grote winnaar bij de uitreiking van de Bronzen Stieren voor de derde periode in de Jupiler League. Er gingen al drie Stieren naar Maastricht, mogelijk volgt later deze week nog een vierde.

Door het winnen van de derde periode werd MVV automatisch uitgeroepen tot beste ploeg. Ook de Bronzen Stier voor de beste trainer ging naar de Limburgers. René Trost mag deze op zijn nachtkastje zetten. De negentienjarige aanvaller Michael La Rosa werd uitgeroepen tot grootste talent. De jonge Belg brak dit seizoen door in Maastricht. Slechts de prijs voor de topscorer belandde elders. Reza Ghoochannejhad van SC Cambuur mag deze in ontvangst nemen.

Later deze week wordt bekend wie de Bronzen Stier voor de beste speler wint. De MVV'ers Tom Daemen en Tom Van Hyfte hebben hierin concurrentie van Marc Höcher (Helmond Sport), Michael de Leeuw (BV Veendam) en RKC Waalwijk-vleugelspits Derk Boerrigter.

Rondvaartboot Vietnam zonk door menselijke fout

Het ongeluk waarbij in Vietnam twaalf passagiers van een rondvaartboot omkwamen is te wijten aan een menselijke fout. De bemanning had een buis die water binnenlaat om de motor te koelen open laten staan toen de boot 's nachts voor anker ging. De motor werd uitgezet, waardoor een pomp die het water afvoert ook niet werkte.

De bemanning ging slapen, maar werd wakker toen de boot plotseling begon te zinken. Het was toen echter al te laat om in te grijpen. Elf toeristen uit negen landen en een gids werden donderdag in hun slaap verrast. Enkele andere toeristen en de bemanning konden door boten in de omgeving worden gered.

Vijf bemanningsleden werden zaterdag aangehouden voor verhoor. De 22-jarige kapitein en een 27-jarig bemanningslid dat over de motor ging zijn nu verdachte. Sinds Vietnam zijn grenzen 25 jaar geleden weer voor buitenlanders opende, kwamen er niet eerder zo veel toeristen om bij een ongeluk.

Het bedrijf dat de boot uitbaatte zat eerder onder een andere naam achter een boot die in 2009 zonk bij hevige regenval. Daarbij kwamen drie buitenlanders en twee Vietnamezen om.

Ieder jaar varen ongeveer 2,5 miljoen toeristen, de helft buitenlanders, over de Halongbaai om de 1600 kalksteenformaties te zien die uit de zee steken. Ze vormen kleine eilandjes in de Golf van Tonkin nabij de Chinese grens. Er worden ook dagtochtjes aangeboden, maar veel toeristen kiezen ervoor om op zee in een traditionele houten boot met cabine te blijven slapen.


Rondvaartboot Vietnam zonk door menselijke fout (Foto: Novum)

Uitslagen Topklasse zondagamateurs

Vanmiddag stond de eenentwintigste speelronde in de Topklasse bij de zondagamateurs op het programma. Koploper FC Oss deed goede zaken door te winnen van Hollandia, in de enige wedstrijd die op zaterdagavond werd gespeeld. De kloof met de achtervolgers is dus al vijf punten. Die achtervolgers zijn de twee Groesbeekse clubs. De Treffers kwam niet in actie, Achilles '29 won de topper tegen AFC.

De staartploegen pakten vrijwel allemaal punten. Hekkensluiter Baronie speelde gelijk, maar schoot daar weinig mee op. Gemert en Quick '20 wonnen namelijk. Baronie lijkt zich nu in eerste instantie op Hollandia te moeten richten, maar de iets veiligere dertiende plaats begint stilaan uit zicht te raken, om maar te zwijgen over plek twaalf.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Achilles '29 AFC 2-0
Argon JVC Cuijk 4-1
EVV VVSB 3-2
FC Hilversum Baronie 0-0
FC Lienden Gemert 0-2
FC Oss Hollandia 1-0
Quick '20 Haaglandia / Sir Winston 3-2
De Treffers   vrij

Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Oss 18 10 7 1 37 32-15
2 Achilles '29 18 9 5 4 32 30-15
3 De Treffers 19 9 5 5 32 26-25
4 Argon 18 9 3 6 30 22-19
5 JVC Cuijk 17 8 3 6 27 33-31
6 AFC 18 7 5 6 26 37-31
7 EVV 18 7 4 7 25 23-20
8 Haaglandia / W. 19 7 4 8 25 33-30
9 FC Hilversum 18 5 8 5 23 21-20
10 Quick '20 18 6 5 7 23 24-26
11 FC Lienden 19 7 2 10 23 29-38
12 VVSB 18 6 3 9 21 22-31
13 Hollandia 17 5 4 8 19 13-20
14 Gemert 19 5 4 10 19 16-25
15 Baronie 18 3 4 11 13 18-33

Kobe Bryant als actieheld The Black Mamba-trailer

Velen kennen Kobe Bryant bij zijn basketbalbijnaam 'Black Mamba'. Dit was de insteek voor Nike om een advertentiefilm te maken van zes minuten met deze actieheld in de hoofdrol.

De spot van zes minuten was en is dit weekend te zien tijdens de NBA All Star, een groots basketbalevenement in Amerika. In de trailer zien we naast Bryant ook de regisseur van het filmpje, namelijk Robert Rodriguez. Ook zijn er rollen weggelegd voor Kanye West, Bruce Willis en Danny Trejo. Nieuwsgierig geworden? Klik op de onderstaande afbeelding om het spektakel te bewonderen.

Black mamba

Het is onbekend of The Black Mamba net zoals de gescripte Grindhouse-trailers Hobo with a Shotgun en Machete ook een full length film zal gaan worden.

Martin wint Ronde van de Algarve

Tony Martin heeft dankzij een zege in de slottijdrit de Ronde van de Algarve op zijn naam geschreven. De Duitser van HTC-Columbia had een tijd van 20 minuten en 53 seconden nodig voor de 17,2 kilometer lange strijd tegen het uurwerk. Daarmee hield hij Vacansoleilrenner Lieuwe Westra vijf tellen achter zich. De derde plaats ging naar Tiago Machado.

Martin won dankzij zijn tijdritzege ook het klassement van de Portugese rittenkoers, waarin hij zijn ploeggenoot Tejay van Garderen voorbleef. Westra eindigde daarin als derde. Voor de tijdrit stond de Fries nog zeventiende.

Door zijn goede prestatie verdrong Westra Alberto Contador naar de vierde plek. De Spanjaard won de vorige twee edities van de koers. Contador reed in de Algarve zijn eerste race nadat hij werd vrijgesproken van dopinggebruik.

Naakte Nederlander van Mexicaanse piramide geplukt

Een Nederlandse toerist heeft vrijdag bij de archeologische opgravingen van Chichén Itzá in Mexico voor flink wat opschudding gezorgd. Ten overstaan van een schare bezoekers en politieagenten trok hij zijn kleren uit en probeerde een piramide te beklimmen. Dat meldt de Mexicaanse krant Diaro de Yucatán op haar website.

De toeristen die op het complex aanwezig waren konden niet waarderen dat de Nederlander zijn kleren uittrok. Ze reageerden boos en schreeuwden naar de man. Hij trok vervolgens zijn kleren weer aan en vervolgde zijn tocht langs de opgravingen van de Maya-stad op het Mexicaanse schiereiland.

De man ontkleedde zich vervolgens nogmaals in het zicht van toeristen en politieagenten en probeerde de piramide Kukulcán op te rennen. Hij kon vervolgens in de kraag worden gegrepen, waarna hem werd verzocht weg te gaan. In plaats van het hazenpad te kiezen, zag hij kans zijn weg naakt te vervolgen.

De man werd nogmaals gepakt en deze keer overgedragen aan de politie. Getuigen verklaarden dat de man sterk naar kruiden rook. Veel bezoekers van archeologische opgravingen nemen deel aan rituelen om zich te zuiveren en van 'slechte vibraties' af te komen, schrijft de krant. De Nederlander is inmiddels weer op vrije voeten.


Naakte Nederlander van Mexicaanse piramide geplukt (Foto: Novum)

Tieners opgepakt na waarschuwingsschot

De politie heeft zaterdagnacht in Haarlem drie tieners aangehouden die een 19-jarige man zouden hebben beroofd. Het gaat om twee Haarlemmers van 16 jaar en een 15-jarige jongen uit Vogelenzang. Toen twee van hen wegvluchtten, losten agenten een waarschuwingsschot.

Het drietal had het slachtoffer op de kruising van de Gierstraat en de Breestraat beroofd onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ze gingen ervandoor richting de Botermarkt. Agenten kregen een signalement en troffen de daders aan op de Brouwersvaart.

Een van hen kon direct worden aangehouden. Na het waarschuwingsschot werden ook de twee anderen rond 02.10 uur na een korte achtervolging gearresteerd.

De drie tieners zijn in een cel gezet. De recherche onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

Kinect-hacks: Hole in the Wall

Er zijn al vele Kinect-hacks langs gekomen. Leuk, handig of innovatief, maar FrogNY Build-It heeft toch wel een hele leuke Kinect-hack gemaakt. 

De Kinect-hack is gebaseerd op "Human Tetris," of "Hole in the Wall," zoals het Japanse programma bekend werd in de VS en Nederland. In plaats van kijken naar BN'ers die door gaten van muren gaan op SBS 6, kan je zelf meedoen aan al het spektakel.

Albert wint in Oostmalle, eindzege Nys

Niels Albert heeft in het Belgische Oostmalle de laatste veldrit van het seizoen op zijn naam geschreven. In de koers, die meetelde voor de Gazet van Antwerpen-trofee, bleef hij wereldkampioen Zdenek Štybar voor. Gerben de Knegt was met de zevende plaats de beste Nederlander.

Sven Nys kwam als de nummer vier over de finish en dat was voldoende voor de eindzege. Hij troef concurrent Kevin Pauwels af die na een lekke band in de laatste ronde als negende over de meet kwam.

Nys won eerder dit seizoen ook al de Superprestige.

Emerald, Clark en Saunders in Gooische Vrouwen

De volledige soundtrack van de film Gooische Vrouwen is nu al bekend. Dit blijkt uit de advertentie van Bol.com, welke gisteren nog online stond. De bewuste advertentie is inmiddels gewijzigd, maar de tracklisting is nu al op internet te lezen.

Website NLpop heeft de lijst kunnen redden. De volgende tracks zijn te horen op het album:
Alain Clark - Foxy Lady
John Mayer - Perfectly Lonely
Lady Antebellum - Need You Now
Ben Saunders - If You Don't Know Me By Now
Caro Emerald - A Night Like This
Martin Morero - Zij
The Supremes - The Happening
Duffy - Well, Well, Well
Marvin Gaye - What's Going On
Trijntje Oosterhuis - (The Belong to Be) Close to You
Madcon - Beggin'
Krystl - Golden Days
Eliza Doolittle - Pack Up
René Froger en Martin Morero - Hou Je van Mij
Pearl Jozefzoon - You Must Really Love Me
DI-RECT - Hold On
Curtis Mayfield - Superfly
Sia - Clap Your Hands
Michel Fugain - Une Belle Histoire
Diane Birch - Valentino
Ruben Hein - Elephants

Opvallend is dat het album een week voor de release van de film zelf al te koop is. Gooische Vrouwen zal vanaf 10 maart 2011 in de bioscoop te zien zijn, de review van de film zal op 9 maart hier te lezen zijn.

Söderling wint ook toernooi van Marseille

Robin Söderling heeft na zijn winst van vorige week in het ABN AMRO World Tennis Tournament nu ook het toernooi van Marseille op zijn naam gezet. De Zweed was in de finale van het toernooi te sterk voor Marin Cilic 6-7(8), 6-3 en 6-3.

Het is alweer de derde toernooizege van de Zweed in het jonge tennisseizoen. Naast Rotterdam en Marseille won hij ook in Brisbane. Zijn enige nederlaag van 2011 leed Söderling in de vierde ronde van de Australian Open, toen Alexandr Dolgopolov in vijf sets te sterk was voor de nummer vier van de wereld.

Uitslagen Eredivisie (20/02/2011)

Om half drie begonnen er drie duels in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Vitesse

2 - 0

De Graafschap

 72' Bony
 84' Matic
 
 
 Gele kaart: Matic, (Vitesse), Jungschläger, (De Graafschap)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 15.000
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Room
v.d.Struijk
Kashia
Rajkovic
Yasuda
Babangida (Snijders/59)
López
Riverola
Matic
Pröpper
v.Ginkel (Bony/46
Stevanovic/90)
  Waterman
Loran (Evers/88)
J.Buijs
Broekhof
Fränkel
Rose
Meijer
Hersi
Jungschläger (Overgoor/80)
De Ridder
Bargas


AFC Ajax

1 - 0

VVV-Venlo

 11' El Hamdaoui
 
 
 Gele kaart: Timisela, (VVV-Venlo)
 Rode kaart: Leemans (74/2xg) (VVV-Venlo)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 51.078
Arbiter: Wegereef
 
Opstelling:   Opstelling:
Stekelenburg
v.d. Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Anita
De Jong
Eriksen
Enoh
Sulejmani (Ozbiliz/58)
El Hamdaoui (De Zeeuw/74)
Ebecilio
  Begois
Timisela
De Regt
Yoshida
El-Akchaoui
Toth
Vujivevic (Cullen/71)
Leemans
Musa (Chula/54)
Uchebo (Linssen/86)
Ahahaoui


FC Twente

1 - 1

N.E.C. Nijmegen

 27' Bajrami
   7' Zimling
 
 Gele kaart: Onyewu, Janssen, Buysse, (FC Twente), Nuytinck, Sibum, Davids, Will, Vleminckx, Zomer, (N.E.C. Nijmegen)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 23.800
Arbiter: Blom
Bijzonderheden: Even gestopt vanwege vuurwerk op het veld, niet gestaakt.
 
Opstelling:   Opstelling:
Michailov
Onyewu
Wisgerhof
Douglas
Buysse
Brama
Chadli
Janssen
Ruiz (John/80)
De Jong
Bajrami (Janko/66)
  Cillessen
Will
Nuytinck
Zomer
Davids
Sibum
Schöne
Zimling
Chatelle (Latupeirissa/90 2)
Vleminckx
George

Volledige trailer '2002 The Unborn Child' online

Als er een continent goed is in horrorfilms, dan is het wel Azië. Mijn persoonlijke favoriet is en blijft Thailand, waar de films Shutter, Three en de The Eye-trilogie vandaan komen. Voornamelijk door het missen van een volledige soundtrack, een zeer lage filmkeuring en enigszins bovennatuurlijke vertellingen zorgt een Thaise horror vaak voor een ijzingwekkend avondje vermaak. Dit jaar kan een nieuwe film worden toegevoegd aan deze bloederige traditie, namelijk 2002 The Unborn Child.

Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een vrouw wordt onverwacht en ongepland zwanger. Haar huidige levensstijl kan alleen geen plaats maken voor een nieuw kindje, dus de vrouw laat een abortus uitvoeren. De dagen en weken na deze ingreep wordt het leven van de vrouw geteisterd door nachtmerries en onverklaarbare gebeurtenissen, veroorzaakt door haar ongeboren kind.

De film zal op 10 maart 2011 in de Thaise bioscopen verschijnen. Het is nog onbekend of de film in de Nederlande cinema te zien zal zijn. Een dvd-release zal niet uitblijven, aangezien de filmmaatschappij Phranakorn Film alle grote films in hun studio ook hier in de winkels heeft uitgebracht.

Waarschuwing: De trailer bevat beelden die door sommigen als schokkend kunnen worden ervaren.

Ferrari: "Uitlaten Renault niet snel te kopiëren"

Hoofdontwerper van Ferrari Aldo Costa heeft aangegeven dat de uitlaten van de Lotus Renault GP R31 niet snel te kopiëren zijn. De uitlaten zitten onder de ingang van de sidepots verstopt, waardoor op een inventieve manier de geblazen diffuser behouden kon worden.

Het concept creëert naast de voordelen ook problemen zoals de warmteafvoer en electronica die verplaatst moet worden om oververhitting te voorkomen. Ook McLaren werkt met het systeem, maar Ferrari ziet er vooralsnog van af, omdat het idee lastig na te maken is. "Dat zou ik wel zeggen, ja. Renault heeft de uitlaten geïntegreerd in het chassis en heeft slimme oplossingen gevonden voor de koeling en plaatsing van de elektronica," zei Costa tegen Auto Motor und Sport.

Veel teams hebben voor radicale oplossingen gekozen, terwijl Ferrari juist de conservatieve aanpak opteert voor de F150th Italia. "Veel heeft te maken met de grote veranderingen die in 2009 optraden in de regels. Iedereen werkt met nieuwe concepten en zolang de regels blijven veranderen, blijven we innovaties zien. Dit verandert pas als de regels drie of vier seizoenen hetzelfde blijven en nieuwe oplossingen weer worden geperfectioneerd."

Van den Brand wint in Oostmalle

Veldrijdster Daphny van den Brand heeft haar teleurstellende seizoen toch nog met een overwinning afgesloten. Ze won vandaag in het Belgische Oostmalle de Sluitingsprijs, de laatste wedstrijd in de Gazet van Antwerpen Trofee.

Van den Brand klopte de Belgische Sanne Cant, die wel de eindzege pakte. De Nederlandse kende een teleurstellend seizoen. Zo miste ze bijvoorbeeld het WK afgelopen januari in het Duitse Sankt Wendel door ziekte. Op het Nederlands kampioenschap moest ze de titel laten aan Marianne Vos.

Narnia-producent Perry Moore (39) overleden

Er is met verbazing gereageerd op het overlijden van regisseur, schrijver en producent Perry Moore. Afgelopen donderdag is hij door zijn partner Hunter Hill op de badkamervloer van zijn appartement bewusteloos aangetroffen. Moore is in het ziekenhuis aan zijn toestand bezweken. De autopsie moet nog plaatsvinden, maar meerdere bronnen vertellen dat Moore waarschijnlijk is gestorven aan een overdosis medicijnen.

De dood van Moore was totaal onverwacht. Volgens zijn vader Bill Moore was zijn zoon juist enorm positief en gemotiveerd. "De avond voordat hij stierf had hij een enorm lang telefoongesprek met zijn moeder over wat hij allemaal ging doen. Hij had al het goede nieuws gekregen waar hij op had gehoopt." Ook heeft Perry aan zijn familie verteld dat hij de financiën van het het vierde deel The Chronicles of Narnia: The Magicians Nephew net rond had.

Hij was ook in gesprek met televisiebedrijf Starz, dat zijn boek Hero geschikt zou maken voor televisie. Met het boek wilde Moore het statement maken dat homoseksuele karakters in de media veel te onderbelicht zijn of juist negatief in beeld komen.

Moore is het meest bekend van the Chronicles of Narnia, waar hij als uitvoerend producent van de drie kaskrakers werkte. De producent kampte al jaren met zware, chronische rugklachten. Hiervoor heeft hij de zeer zware drug OxyContin voorgeschreven gekregen, waarvan hij mogelijk een verkeerde dosis heeft genomen. Perry Moore is 39 jaar geworden.

 Perry Moore
Perry Moore (39) overleden (Foto: ComingSoon)

Gezochte Albanees opgepakt in bus

De marechaussee heeft vrijdagavond een 30-jarige man uit Albanië aangehouden. Hij werd gepakt bij een controle in een bus van Aken naar Heerlen. De Rotterdamse politie zocht hem op verdenking van betrokkenheid bij een gijzeling en een schietpartij in een woning.

De Albanees bleek ook gesignaleerd te staan als ongewenst vreemdeling voor het Schengengebied. De man is overgedragen aan de politie Rotterdam-Rijnmond, meldt de marechaussee zondag.

Rokjesfotograaf opgepakt in Groningen

In Groningen is zaterdagmiddag een 44-jarige man uit Delfzijl aangehouden die foto's nam onder de rokjes van vrouwen. Hij had foto's bij zich waarop vrouwen in strakke kleding van achteren stonden afgebeeld. De man verklaarde al tien jaar vrouwen op deze manier te fotograferen. Hij zei opgewonden te raken van de foto's en het fotograferen.

Een getuige had een duidelijk signalement doorgegeven, zodat agenten de man even later op de kruising van het Damsterdiep en de Europaweg konden arresteren voor openbare schennis der eerbaarheid. Hoe hij precies te werk is gegaan, is onduidelijk.

De man had een analoog fototoestel bij zich, waarvan het rolletje zo snel mogelijk wordt ontwikkeld. Hij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten.

Van der Vaart: "Punten kun je niet kopen"

Tottenham Hotspur-middenvelder Rafael van der Vaart geeft aan dat een samenhangend team onbetaalbaar is. "Je kunt geen punten kopen. Je kunt goede spelers kopen, maar je hebt ook een goed, samenhangend team nodig. Ik heb het over ploeggenoten. Iedereen moet elkaar goed liggen en voor elkaar willen werken. Dat is het allerbelangrijkste", aldus Van der Vaart tegenover News of the World.

"Dit is een groot jaar voor Tottenham. We hebben geweldige spelers en een grote selectie. We doen het nu erg goed in de Champions League en als we van Blackpool winnen, staan we ook bijna bovenaan in de Premier League", zo vervolgde de optimistische Heemskerker.

"Tegen AC Milan was Luka Modric niet echt fit. Ik had slechts één keer getraind en ook Gareth Bale. Een paar anderen ontbreken eveneens en toch stonden we er met een goed team. We hadden het erover voordat de wedstrijd tegen Blackburn Rovers begon en we beseften ons dat als we drie competitiewedstrijden gaan winnen, dat we dan weer helemaal meedoen."

Nieuwe foto en teasernieuws The Hangover Part II

Producent Warner Bros. laat steeds meer los over het langverwachte vervolg van de hitkomedie The Hangover. We worden nu verwend met een nieuwe foto van de set. Maar dit is niet het enige.

Regisseur Todd Phillips weet ons ook te vertellen dat er een teaser trailer aan zit te komen. "Ik ben net klaar met de kleurcorrectie van de teaser, dus hij moet volgende week uitkomen." De clip zal in de bioscoopzalen te zien zijn, maar naar verwachting is het werkje in no-time ook op internet te bewonderen.

Phillips weet ons al wel enorm nieuwsgierig te maken: "De teaser kan zorgen voor enorm veel frustratie. Daar hou ik van, het is een van die dingen waardoor je kunt gaan denken 'Oké, ik ben benieuwd waar ze nog meer mee komen'. Het is echt bedoeld om de mensen nieuwsgierig te maken en men te laten weten wat er gaat komen."

De chaos voor de film is nog flink bezig. "We werken met een ontzettend strak schema. Ik bedoel, op nieuwjaarsdag waren we klaar met filmen en gaven wij een foto vrij, de film moet op Memorial Day (26 mei) uitkomen."

De film gaat door waar het eerste deel stopte. Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Alan (Zach Galifianakis) en Doug (Justin Bartha) gaan naar het exotische Thailand voor de bruiloft van Stu. Na een onvergetelijke vrijgezellenavond in Las Vegas neemt Stu het zekere voor het onzekere: een ingetogen brunch voor het huwelijk. Zoals je kunt verwachten gaat het totaal niet zoals hij in gedachten had. Wat in Vegas gebeurt mag misschien wel daar blijven, maar wat er gebeurt in Bangkok is zelfs onvoorstelbaar.

Hangover part II
The Hangover Part II komt op 26 mei 2011 uit.

[NBA] Blake Griffin dunkt over auto heen

Blake Griffin heeft de jaarlijkse dunkcontest in de NBA gewonnen. De 21-jarige speler van de Los Angeles Clippers bewaarde zijn meest spectaculaire dunk voor het laatst. Hij sprong over de motorkap van een KIA Optima heen om de bal hard door de ring te dunken.

Griffin heeft dit seizoen in de reguliere competitie al 137 dunks op zijn naam staan. In de dunkcontest kreeg hij voor de autodunk de meeste stemmen en bleef hiermee JaVale McGee van de Washington Wizards voor. Deze dunkte in twee baskets tegelijk.


De autodunk van Blake Griffin


De dubbele dunk van JaVale McGee

Metroverkeer Amsterdam weer op gang

Het metroverkeer in Amsterdam is zondag uren gestremd geweest na een ongeval op station Nieuwmarkt. Het verkeer kwam even na 14.00 uur weer op gang, meldde een woordvoerder van het vervoersbedrijf GVB.

Tussen het Centraal Station in de hoofdstad en het station Weesperplein was zondagochtend geen metroverkeer mogelijk. De toedracht van het ongeval, waarbij een vrouw is betrokken, wordt nog onderzocht.

'Air France-KLM kijkt naar Virgin Atlantic'

Air France-KLM en het Amerikaanse Delta Air Lines hebben de handen ineengeslagen en onderzoeken een gezamenlijk bod op luchtvaartbedrijf Virgin Atlantic. Dat schrijft The Sunday Times zonder bronnen te noemen.

Oprichter en miljardair Richard Branson, die een meerderheidsbelang van 51 procent in Virgin Atlantic heeft, onderzoekt al sinds november vorig jaar de de strategische opties voor het bedrijf. De resterende 49 procent is in handen van Singapore Airlines. Air France-KLM en Delta willen Virgin Atlantic volgens de krant deel laten uitmaken van hun samenwerkingsverband SkyTeam.

Binnen deze alliantie delen de luchtvaartbedrijven onder meer kosten en coördineren ze vluchtschema's. Het is niet de eerste keer dat Air France-KLM en Delta samen optrekken. De SkyTeam-partners waren vorig jaar van plan om circa 1,5 miljard euro te investeren in Japan Airlines. Het in financiële problemen verkerende Japanse luchtvaartbedrijf besloot echter deze gesprekken te beëindigen.

'Air France-KLM kijkt naar Virgin Atlantic'
'Air France-KLM kijkt naar Virgin Atlantic' (Foto: ANP)

BioShock 2 PC DLC te vroeg beschikbaar

Het is zover. BioShock 2 DLC is eindelijk beschikbaar voor de PC. Volgens een aantal gebruikers op het BioShock 2-forum was de Protector Trials-uitbreiding afgelopen week te downloaden op Games for Windows Marketplace voor $5,75. Helaas is er een klein probleempje; de uitbreiding doet het niet.

Het lijkt erop dat de PC-versie van BioShock 2 nog een patch nodig heeft om de DLC te kunnen gebruiken. Een vertegenwoordiger van 2K bevestigde op het forum dat de DLC nog niet bruikbaar is. "Wait till my word before you go grab it - it's not ready yet." De grote vraag is: wanneer is de DLC wel klaar voor gebruik?

bioshock 2

Brand treft loods met peperdure auto's

Een brand heeft zaterdagavond forse schade aangericht in een loods met peperdure auto's in het Noord-Brabantse Veldhoven. Het bedrijf in de loods handelt in tweedehands auto's van exclusieve merken zoals Jaguar, Lamborghini, Rolls Royce en Bentley. Door de hitte sprongen banden en ruiten. Ook de rook richtte schade aan, meldt de brandweer.

De brandweer kon voorkomen dat auto's uitbrandden. De brand bleef beperkt tot het kantoor en het dak van het bedrijf op industrieterrein De Run. Op de website van de handelaar, Exco Auto's, staan bolides met een vraagprijs van 250.000 euro. Het is niet bekend of deze wagens ook zijn getroffen door de brand. Een deel van de auto's stond buiten.

De brand begon rond 23.30 uur en was rond 02.00 uur geblust. De oorzaak van de brand is niet bekend.


Brand treft loods met peperdure auto's (Foto: Novum)

Twee doden bij botsing op boom in Noord-Holland

Twee mannen uit Nederhorst den Berg zijn in de nacht van zaterdag op zondag omgekomen toen hun auto in het centrum van hun woonplaats op een boom botste. Het ongeluk gebeurde rond 02.30 uur op een recht stuk van de Dammerweg. Door rondvliegende brokstukken raakten twee auto's beschadigd.

Een omwonende had het alarmnummer gebeld, maar de hulpdiensten konden niet veel meer doen. De mannen van 24 en 26 jaar waren al overleden toen ze ter plaatse kwamen.

De politie in Noord-Holland houdt er op basis van het eerste onderzoek en verklaringen van getuigen rekening mee dat de mannen te hard reden. De precieze toedracht wordt nog onderzocht.

Veel zwartrijders bij treincontrole

Bij een controle van tienduizend reizigers in avond- en nachttreinen bleken er zaterdagavond en -nacht 127 geen geldig vervoerbewijs te hebben. Er werden 28 bekeuringen uitgedeeld wegens verstoring van de orde, rust en veiligheid. Zeven mensen zijn aangehouden.

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en de Nederlandse Spoorwegen houden geregeld controleacties om agressie, geweld en overlast in treinen tegen te gaan.

De controle vond vooral plaats in treinen in de Randstad en werd door politiemensen in burger uitgevoerd om een zo reëel mogelijk beeld van de situatie in de treinen te krijgen. De NS trad op in uniform. De mensen zonder kaartje kregen een proces-verbaal. Van hen kochten er 21 alsnog een geldig vervoerbewijs.

Ook werden processen-verbaal uitgedeeld voor roken waar dit niet is toegestaan, voeten op de bank, geluidsoverlast, bedelen, verontreiniging, openbare dronkenschap, alcoholbezit en het niet tonen van een identiteitsbewijs.

Brandstichting bij Libisch consulaat in Den Haag

Bij de ingang van het Libisch consulaat in Den Haag is zondagochtend brandgesticht. Het brandje was snel geblust en er vielen geen gewonden, zegt een woordvoerder van de politie. Er is niemand opgepakt.

Een voorbijganger zag om 11.35 uur dat een mat voor de deur van het consulaat in brand stond. Hierdoor raakten de voordeur en voorgevel van het gebouw aan de Parkweg zwartgeblakerd. Agenten hebben het vuur met een brandblusser uitgemaakt.

De woordvoerder kon niet zeggen of het klopt dat de brand met een molotovcocktail is gesticht. De recherche stelt een onderzoek in en is op zoiek naar getuigen.

In Libië is de afgelopen dagen gedemonstreerd tegen het 42 jaar oude autocratische bewind van Moammar Gadhaffi. Bij hard optreden van de politie zouden honderden mensen zijn omgekomen.

Overstekend dier wordt Limburgse fataal

Een 39-jarige vrouw is zaterdag overleden aan de gevolgen van een ongeluk in Heerlen. Ze zat in een auto waarvan de bestuurder zo schrok van een overstekend dier dat hij in de remmen vloog, waardoor de auto om zijn as draaide en tegen een boom tot stilstand kwam.

Het ongeval gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een rotonde op de Beersdalweg. Het slachtoffer uit Heerlen zat als passagier in de auto en raakte zwaar gewond. Ze overleed zaterdagmiddag in een ziekenhuis aan haar verwondingen. De bestuurder, een 43-jarige Heerlenaar, kwam met de schrik vrij.

[Upd] Libië: Video van bloedbad Benghazi

In de tweede stad van Libië, Benghazi, voltrekt zich een massaslachting volgens ooggetuigen. Libische troepen hebben onder meer met machinegeweren op demonstranten geschoten in de noordoostelijke stad Benghazi. Een arts in een ziekenhuis zei dat er honderden gewonden en talrijke lijken zijn binnengebracht, meldde de BBC zondag.

De nieuwszender Al Jazeera berichtte dat een arts, dokter Mariam, het 'een massale slachting' noemt. "De militairen schieten met scherp op mensen en ze zijn overal. Het is hier in het ziekenhuis zelfs niet veilig", aldus Mariam.

De autoriteiten staan geen verslaggeving toe en het internet is lamgelegd. De nieuwszender Al Jazeera meldde dat de medische hulpverlening in Benghazi niet is berekend op een bloedbad van deze omvang.

Update 13.08 uur
Internationaal persbureau AP meldt dat er volgens een andere arts in het ziekenhuis 200 doden zijn binnengebracht sinds de onrusten in de stad begonnen. Volgens een woordvoerder van de Libische regering zouden 'islamitische extremisten' veiligheidstroepen en burgers gegijzeld houden. In welke stad dit zou zijn, is niet duidelijk geworden uit de verklaring van de woordvoerder.

Update 13.26 uur
Op YouTube staat een filmpje dat de chaos in de straten beter weergeeft dan woorden kunnen. Mensen die niet tegen bloed kunnen wordt aangeraden het filmpje en zeker de laatste seconden niet te bekijken. Het filmpje staat aan het einde van dit bericht.

Update 15.03 uur
Er gaan onbevestigde berichten dat er nu al 500 doden zijn gevallen. Verder wordt er melding gemaakt van helikopters, huurlingen en scherpschutters die op demonstranten schieten. Het ziekenhuis in Benghazi meldt dat er te weinig bedden, artsen en middelen zijn om alle gewonden, naar verluidt meer dan 1000, te behandelen. De protesten en de gewelddadige reactie van de regering nemen toe en de roep om internationale veroordelingen groeit.

LET OP! Schokkende beelden.


Libië: Bloedbad in Benghazi

[WK] Skiër Grange wint slalomtitel

Jean-Baptiste Grange is wereldkampioen op de slalom geworden. De Fransman leidde al na de eerste omloop en was in de tweede manche snel genoeg om zijn wereldtitel veilig te stellen. De Zweed Jens Byggmark was op 43 honderdsten van Grange tweede. Manfred Mölgg uit Italië werd derde. Hij gaf 61 honderdsten toe.

Mario Matt viel net buiten de podiumplaatsen. De Oostenrijker had de snelste tijd in de tweede manche nadat hij in de eerste manche zestiende was geworden. Ook Byggmark maakte de nodige plaatsen goed. Hij ging van de zesde naar de tweede plaats.

Uitslag ADO Den Haag - Feyenoord

Om half één begon de competitiewedstrijd tussen ADO Den Haag en Feyenoord. Hieronder vind je de uitslag.

ADO Den Haag

2 - 2

Feyenoord

 81' Vicento
 85' Boelykin
   30' Castaignos
 38' Castaignos
 
 Gele kaart: Radosavljevic, Ammi, (ADO Den Haag), Swerts, Meeuwis, Leerdam, Biseswar, (Feyenoord)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 15.000
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Coutinho
Ammi
Derijck
Leeuwin (Visser/70)
Piqué (Kum/46)
Radosavljevic
Immers
Toornstra
Verhoek
Boelykin
Kubik (Vicento/49)
  Mulder
Swerts
De Vrij
Vlaar
De Cler
Meeuwis (Bruins/83)
Wijnaldum (Fer/75)
Leerdam
Biseswar
Castaignos (Simon/86)
Miyaichi

De Graafschap wil trainer met Eredivisie-ervaring

Twee weken geleden maakte De Graafschap bekend dat Darije Kalezic aan het einde van het seizoen moet vertrekken. De club is inmiddels druk bezig met een vervanger. Volgens Leen Looyen, technisch directeur van De Superboeren, is de profielschets van de nieuwe coach inmiddels klaar.

Toch geeft Looyen toe geen haast te hebben met de aanstelling van een nieuwe trainer. "We hebben geen haast en gaan zorgvuldig te werk," liet hij aan Voetbal International weten. De Graafschap heeft overigens wel te maken met een vastgesteld budget. "Uiteraard moet de nieuwe trainer bij de cultuur van de club passen. Daarnaast moet hij een teambuilder zijn met didactische kwaliteiten, en daarnaast zelf op niveau hebben gevoetbald. En we willen een opvolger met Eredivisie-ervaring. Dat zijn een aantal belangrijke punten, maar het is logisch, dat niemand aan alle voorwaarden kan voldoen."

Looyen liet daarnaast ook weten dat Richard Roelofsen, nu nog hoofd juegdopleiding bij De Graafschap, de functie in elk geval niet gaat krijgen. De naam van de voormalig voetballer, die voorheen al aan de zijde van Kalezic stond, gaat al enige tijd in het geruchtencircuit rond. "Maar ik heb Roelofsen al aangegeven, dat hij eerst ervaring moet opdoen als trainer. En daar heeft hij alle begrip voor."

Ook zal de nieuwe trainer voor De Graafschap niet afkomstig zijn van Coach voor Coaches. Looyen is formeel de eigenaar van dit bedrijf, dat trainers op de achtergrond van beleiding voorziet. "Ook dat gebeurt zeker niet. Iedereen heeft daar opeens een mening over, maar ik ben niet gek. Die dingen zijn losgekoppeld, waardoor een trainer uit mijn bedrijf ook geen optie is."

Van den Boog: "Advies klankbordgroep telt mee"

Rik van den Boog benadrukt in een column op de website van Ajax dat de klankbordgroep van Johan Cruijff wel degelijk inspraak heeft. "Er is heel veel gezegd en geschreven over de terugkomst van Johan Cruijff bij Ajax. Een aantal zaken is uit zijn verband gerukt, waardoor het allemaal erg spraakmakend is geworden", schrijft Van den Boog. "Omdat ik vind dat supporters op de juiste manier geïnformeerd moeten worden, herhaal ik hier nogmaals wat ik erover gezegd heb."

"Het gaat over ons grootste clubicoon, daar wil ik geen misverstanden over laten bestaan. Ik ben blij dat we inmiddels met elkaar praten in plaats van over elkaar. Er zit veel voetbalknowhow in de samengestelde klankbordgroep en deze mensen willen Ajax verder helpen", gaat de algemeen directeur verder.

Van den Boog wil benadrukken dat hij niet in zijn eentje het beleid voert. "Samen met mijn twee collega-directieleden voer ik het beleid uit van Ajax. Het spreekt voor zich dat we bij het uitvoeren van dat beleid de adviezen van de klankbordgroepen meenemen, sterker nog: ik zit zelf in de klankbordgroep technische zaken, dus ik praat met ze mee over alle zaken die op technisch vlak te bespreken zijn."

Haase wint dubbelfinale Marseille

Robin Haase heeft samen met zijn Britse partner Ken Skupski het dubbelspeltoernooi gewonnen van Marseille. In de finale van het toernooi was het duo te sterk voor Julien Benneteau en Jo-Wilfried Tsonga met 6-3, 6-7(4), 13-11 (supertiebreak).

Het is de eerste toernooizege van Robin Haase op de ATP World Tour, waar hij eerder al twee keer eerder een dubbelfinale verloor. In het enkelspel wist Haase nog geen finale te bereiken.

HRT test ook Mondini

Na Vitantonio Liuzzi test Hispania Racing ook Giorgio Mondini. Naast de Zwitser is ook Narain Karthikeyan wederom in actie gekomen voor het Spaanse team. De Indiër is al verzekerd van een stoeltje voor 2011.

De inmiddels dertigjarige Mondini heeft in 2005 al eens getest voor Renault nadat hij zich verzekerd had van de titel in de Formule Renault V6. Een jaar later was de Zwitser testrijder bij Midland F1 Racing waar hij Colin Kolles als teambaas had. Kolles is nu de teambaas bij HRT. Mondini kent de Duitser ook nog van de 24 uur van Le Mans waarvoor hij in 2009 in een Kolles Audi reed.

Sony houdt hackers in de gaten via PlayStation Network

Sony heeft onlangs zijn algemene voorwaarden voor het gebruik van PlayStation Network, de gratis internetservice, aangescherpt. Dit als volgende stap nadat het entertainmentbedrijf hard uithaalde naar de hackers die de PlayStation 3 gebruiken om illegale kopieën te spelen.

Sony geeft aan dat ze het recht voorbehouden om alle activiteiten op PlayStation Network in de gaten te houden. Dit houdt zowel ip-adresnotering in als de converstaties tussen spelers onderling. Sony probeert met deze maatregelen te voorkomen dat hun console wordt gebruikt door cheaters of hackers; indien men de nieuwe voorwaarden niet accepteert krijgen ze geen toegang tot PSN.

PS: Kiezers vragen meer advies

Het lijkt erop dat meer mensen dan vier jaar geleden advies inwinnen bij het stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart. In elk geval krijgt Stemwijzer dat voor vijf provincies online is meer bezoekers, aldus een woordvoerster zondag.

Tot nu toe zijn volgens haar ongeveer 120.000 aanbevelingen gegeven. "En met nog anderhalve week te gaan tot de verkiezingen wordt dat meer dan vorige keer," aldus de zegsvrouw. Bij de vorige Provinciale Statenverkiezingen bracht Stemwijzer in totaal 143.000 adviezen uit.

De aantallen vallen overigens in het niet bij de landelijke Kamerverkiezingen waarvoor de laatste keer zo'n vijf miljoen adviezen werden gegeven. Volgens de zegsvrouw is dat niet met elkaar te vergelijken.

Kiezers vragen meer advies
Kiezers vragen meer advies (Foto: ANP)

Slagboom ziekenhuis vloert scooterrijder

Een slagboom van het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein heeft zaterdagavond een scooterrijdster gevloerd. De ambulance was volgens de politie snel ter plaatse.

Het ongeluk gebeurde toen een 20-jarige vrouw uit Nieuwegein het terrein van het ziekenhuis aan de Koekoekslaan wilde oprijden. Toen de boom omhoog ging, reed ze door. Voordat ze de boom was gepasseerd, kwam die volgens de politie echter al naar beneden. Ze werd geraakt en viel op de grond.

Ze is met knieletsel en mogelijk hoofdletsel naar de eerste hulp gebracht.

Roemer: Effecten bezuinigingen op kiezer overschat

De SP heeft de effecten die de bezuinigingen op het stemgedrag zouden hebben bij de vorige verkiezingen overschat. "Het ging uiteindelijk veel minder over de economie dan we hadden verwacht", zei SP-leider Emile Roemer in het televisieprogramma Buitenhof.

De SP had er bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in juni volgens hem op gerekend dat veel kiezers zich boos zouden maken over de bezuinigingen die hen gaan treffen. "Maar dat gebeurt pas als ze daadwerkelijk met het ontslag van collega's of zichzelf te maken krijgen."

De SP wijst al sinds de jaren tachtig op de allochtonenproblematiek, maar de partij is er volgens Roemer niet in geslaagd dat goed naar buiten te brengen. Daardoor kon het onderwerp door andere partijen worden gekaapt.

Verder zei Roemer dat hij opheldering wil van premier Mark Rutte over uitspraken van theoloog Huub Oosterhuis. Hij zei zaterdag in het televisieprogramma Blauw Bloed dat koningin Beatrix het afgelopen jaar zwaar is gecensureerd in haar kersttoespraak. De PVV zou het niet eens zijn geweest met uitspraken die zij wilde doen.


Emile Roemer (Foto: Novum)

Toffe teamgevechten in Tekken Tag Tournament 2

We hebben een flinke trailer van Tekken Tag Tournement 2 voor jullie beschikbaar, waar een vriendelijke Japanner ons vertelt wat je allemaal in de game kan. Helaas kunnen wij geen Japans, maar we vermoeden dat ze het hebben over leaderboards, level-up systemen en costumization in hun nieuwe vechtgame.

De game moet later dit jaar in de (Japanse) arcadehallen verschijnen, maar kort daarop moet de game op de consoles verschijnen.

Ritzege Cavendish, eindzege Gesink in Oman

Robert Gesink is de eindwinnaar geworden van de Tour of Oman. De leidende positie van de Nederlander kwam in de slotrit van Qutayyat naar Mattrah niet meer in gevaar. De etappe werd gewonnen door de Brit Mark Cavendish.

Cavendish was de sterkste in de massasprint, waarin hij Denis Galimzyanov en Andrea Guardini versloeg. Theo Bos, die eerder twee etappes wist te winnen, werd nu slechts tiende. Naast de eindzege boekte Gesink ook twee ritzeges in deze ronde.

[WK Bob] Wereldtitel Zoebkov, Van Calker 18e

Na de Europese titel hebben Aleksandr Zoebkov en Aleksej Voevoda ook de wereldtitel in de tweemansbob veroverd. In Königssee bleef het Russische duo Thomas Florschütz/Kevin Kuske en Manuel Machata/Andreas Bredau voor die gedeeld tweede werden.

De Nederlandse bobsleeërs Edwin van Calker en Sybren Jansma waren vandaag beter op dreef dan gisteren op de eerste dag. Uiteindelijk eindigden ze als achttiende.

Van Calker kampt met een kuitblessure. Hij gebruikte de wedstrijden in de tweemansbob als voorbereiding op de viermansslee.

Kroonprins Bahrein beslist over GP

De kroonprins van Bahrein neemt de beslissing of het land veilig genoeg is om gastheer te zijn van de eerste Formule 1-race van het seizoen. F1-baas Bernie Ecclestone vertrouwt op zijn beslissing. Dat zei Ecclestone vandaag tegen de BBC. In Bahrein wordt gedemonstreerd voor meer democratie. De autoriteiten traden daar al hard tegen op.

De F1-race in Bahrein staat op 13 maart gepland. De teams in de Formule 1 hebben Ecclestone een ultimatum gesteld voor morgen. Zij moeten anders hun reisplannen wijzigen.

Ecclestone maakte niet bekend wanneer Sjeik Salman bin Hama Al Khalifa beslist "of het veilig is voor ons om daar te zijn". "Als iemand daar uitsluitsel over kan geven, is hij het wel." De F1-baas had eerder toegezegd komende week te beslissen over het doorgaan van de race.

Als de race wordt afgelast zou die mogelijk op een later tijdstip in het seizoen alsnog kunnen worden afgewerkt. De seizoensopening nu nog verplaatsen naar een ander circuit is voor Ecclestone geen optie.

CryEngine werkt op de NGP

Crytek heeft aangegeven dat CryEngine ook op de NGP zal kunnen draaien. Dt houdt in dat een spel zoals Crysis mogelijk zou zijn op de aankomende handheld van Sony. De CryEngine stond in een lijstje met andere engines en software die op de NGP zal en kan draaien.

Bekijk hieronder het tot nu bekende lijstje van software die op de NGP kan draaien. De NGP staat gepland voor een release later dit jaar.

  • Game Engines
    Blitz Games -BlitzTech
    Crytek – CryEngine
    Epic Games – Unreal Engine
    Terminal Reality – Infernal Engine
    Trinigy – Trinigy
    Vicious Cycle – Vicious Engine

  • Physics/AI/Animation
    Havok
    NaturalMotion

  • Audio
    Audiokinetic
    CRI Middleware
    Firelight Technologies
    RAD Game Tools

  • User Interface
    AiLive
    Scaleform
     

Mourinho nu negen jaar thuis ongeslagen

Gisteren won Real Madrid met 2-0 van Levante in de Primera Division. Niet alleen konden ze de druk op Barcelona daarom opvoeren, maar ook betekende het dat coach José Mourinho inmiddels negen jaar geen thuisnederlaag leed in de competitie.

De laatste thuisnederlaag van The Special One dateert alweer van 23 februari 2002, toen Beira Mar FC Porto met 3-2 wist te verslaan. Sindsdien trainde de Portugees bij Chelsea, Internazionale en Real Madrid en wist hij 148 opeenvolgende thuisduels ongeslagen te blijven.

[Upd] Iraanse schepen naar Suezkanaal

Twee Iraanse schepen, een fregat en een bevoorradingsschip, varen maandag door het Egyptische Suezkanaal naar Syrië, ondanks waarschuwingen van Israël. Dat meldde een Egyptische functionaris. De Iraanse staatstelevisie berichtte donderdag al dat de Egyptische autoriteiten geen problemen hebben met de doorvaart, maar een datum was toen nog niet bekend.

Woensdag repte de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman van 'een provocatie'. Als de schepen het kanaal passeren, komen ze erg dicht bij Israël. Sinds de Iraanse revolutie in 1979 voeren er geen Iraanse oorlogsbodems meer door het Suezkanaal.

De schepen zouden aanvankelijk donderdag passeren, maar dat ging toen niet door. Kennelijk wachtten ze op Egyptische toestemming. Het leger, dat aan de macht is sinds het vertrek van president Hosni Mubarak, heeft die gegeven. Dat meldde een bron binnen het leger vrijdag.

Iran wil komend jaar in de Rode Zee en in de Middellandse Zee marinekadetten gaan trainen.

Update 12.14 uur
Volgens Israël misbruikt Iran de instabiliteit in Egypte door de twee schepen via het Suezkanaal naar de Middelandse Zee te sturen. Israël bekijkt de situatie 'met ernst', zei de Israëlische premier Bejamin Netanyahu zondag tegen zijn kabinet. Hij zei echter niet of Israël zal reageren.

Bouma en Engelaar niet tegen NAC Breda

PSV kan vanmiddag in het thuisduel tegen NAC Breda geen beroep doen op Wilfred Bouma en Orlando Engelaar. Beide spelers hielden lichte pijntjes over aan het Europa League-duel tegen OSC Lille (2-2), dat afgelopen donderdag werd gespeeld.

De verwachting is dat Marcelo als vervanger van Bouma zal fungeren. Op de plaats van Engelaar wordt zeer waarschijnlijk Otman Bakkal geposteerd. Ola Toivonen draagt tijdens het duel tegen de Bredanaars naar verwachting de aanvoerdersband.

Fer nog niet in basiselftal Feyenoord

Leroy Fer krijgt vanmiddag, tijdens het duel tegen ADO Den Haag, nog geen basisplaats. Trainer Mario Been kiest namelijk voor dezelfde elf, die vorige week ook tegen Heracles Almelo speelden.

Fer liep in oktober van vorig jaar een zware blessure aan zijn knie op. Dit gebeurde tijdens de verloren wedstrijd tegen PSV (10-0). In de afgelopen weken deed Been al wel beroep op de middenvelder, die als invaller werd ingezet. Ook dit weekend zal de voetballer dus op de bank starten.

Snowboarder De Jong vijfde bij WB big air

Bij wereldbekerwedstrijden in het Candadese Stoneham is snowboarder Dimi de Jong vijfde geworden op het onderdeel big air. Rocco van Straten greep naast de eindoverwinning in de wereldbeker big air.

Zijn naaste concurrent, de Canadees Sebastien Toutant, won de laatste wedstrijd van dit seizoen. Van Straten kwam niet verder dan de veertiende plaats en werd in het eindklassement vierde.

Rybarikova wint toernooi Memphis

Magdalena Rybarikova heeft in Memphis haar tweede WTA-titel gewonnen. De Slowaakse zag haar opponente Rebecca Mannarino uit Canada na een set de handdoek gooien vanwege een buikspierblessure.

Mannarino verontschuldigde zich na afloop van de partij tegenover het publiek. "Het spijt me dat ik hier geen betere partij van kon maken, maar het werd steeds erger."


Rybarikova wint toernooi Memphis (Foto: Novum)

Button baalt van gebrekkige betrouwbaarheid

Coureur Jenson Button is niet blij met het gebrek aan betrouwbaarheid bij zijn team McLaren. De techniek liet hem gisteren aardig in de steek en de Brit hoopt dat dit de komende dagen sterk zal veranderen.

"We rijden niet zoveel ronden als we zouden willen, dus in dat opzicht hebben we een achterstand op de andere teams", zei Button. "Hopelijk zal onze betrouwbaarheid de komende twee dagen beter zijn en zullen we genoeg reserveonderdelen hebben. Vooral op een circuit als Barcelona is de aërodynamische afstelling erg belangrijk is om goed de banden en andere zaken te kunnen testen."

"Er valt nog veel uit deze auto te halen, we hebben alleen de tijd nodig om dat voor elkaar te krijgen", besloot de Brit. "Hopelijk weet Lewis daar de komende twee dagen in te slagen."

[Upd] Arnesen naar HSV

Hamburger SV wil Frank Arnesen als technisch directeur aanstellen. Volgens berichten in de Duitse media wordt de Deen op korte termijn gepresenteerd. Hij begint in de zomer bij zijn nieuwe club.

Arnesen is de laatste jaren actief bij Chelsea. Daarvoor was hij onder andere werkzaam bij PSV. De oud-international maakte als speler furore bij Ajax, Valencia, Anderlecht en PSV. De verwachting is dat hij bij HSV een contract voor drie jaar ondertekent.

Update 11:15 uur

Frank Arnesen is vanaf juli technisch directeur bij HSV. Dat maakt de Duitse club vandaag bekend. Eerder was al bekend dat Arnesen Chelsea deze zomer verlaat. De 54-jarige Deen tekent een contract tot 2014 in de Noord-Duitse havenstad.

HSV wil Frank Arnesen
HSV wil Frank Arnesen (Foto: ANP)

Dode door schietpartij in hotel bij A4

Door een schietpartij is zondagochtend een dodelijk slachtoffer gevallen in een hotel langs de snelweg A4 ter hoogte van Hoofddorp. Inmiddels is bekendgemaakt dat het slachtoffer een vrouw is. Nadere bijzonderheden ontbreken nog.

Volgens nog niet bevestigde berichten gaat het om een Van der Valk-hotel bij het brugrestaurant over de A4 ter hoogte van Hoofddorp.

Dode door schietpartij in hotel bij A4
Dode door schietpartij in hotel bij A4 (Foto: ANP)

D66: Opheldering over computerfalen politie

D66 eist opheldering van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) over de problemen die de politie zou hebben bij het oplossen van misdrijven.

In het tv-programma Zembla zei de Utrechtse korpschef van politie Stoffel Heijsmans dat de politie 8 tot 10 procent minder dossiers aan het Openbaar Ministerie levert doordat haar nieuwe computersystemen niet goed werken. Volgens hem zijn dat per jaar rond de 20.000 dossiers, met daarin opsporingsinformatie die tot de aanhouding van daders zou kunnen leiden.

D66-Tweede Kamerlid Magda Berndsen spreekt van een verontrustend beeld van een gebrekkige informatieverwerking, een tekort aan mankracht en een lage pakkans. Ze wil van Opstelten weten welke actie hij gaat ondernemen. Berndsen was voor haar Kamerlidmaatschap korpschef in Friesland.

[Video] Kolderiek gevecht tussen ploeggenoten

In de Turkse competite vochten twee ploeggenoten van Eskişehirspor een kolderiek robbertje uit. Sezer Öztürk wilde de bal hebben om een vrije trap te nemen in het duel tegen Sivasspor. De bal bleef echter ondanks slaande bewegingen van Öztürk in de handen van Pelé. Pelé schoot de bal vervolgens in het doel. De spelers van Eskişehirspor vierden het doelpunt maar Öztürk liep met een sip gezicht terug naar zijn eigen speelveld.

Interesse buitenland voor De gelukkige huisvrouw

De Nederlandse film De gelukkige huisvrouw is geselecteerd voor drie buitenlandse festivals. Dat heeft de agent van regisseur Antoinette Beumer zondag gemeld.

De tragikomedie met Carice van Houten in de hoofdrol is binnenkort te zien op de festivals van Palm Beach (eind maart), Istanbul (half april) en het European Independent Filmfestival in Parijs (begin april). Op alle drie de festivals maakt de Nederlandse productie kans op prijzen.

De gelukkige huisvrouw is de verfilming van het gelijknamige, deels autobiografische boek van Heleen van Royen over een hippe vrouw die na de geboorte van haar kind in een zware postnatale depressie belandt. De tragikomedie trok in de Nederlandse bioscopen ruim 500.000 bezoekers. Hoofdrolspeelster Carice van Houten ontving voor haar hoofdrol een Gouden Kalf op het Nederlands Filmfestival.

Interesse buitenland voor Gelukkige Huisvrouw
Interesse buitenland voor Gelukkige Huisvrouw (Foto: ANP)

The King's Speech stevent op Oscarzege af

Het is niet de vraag óf The King’s Speech volgende week zondag een stapel Oscars mee naar huis mag nemen, maar hoevéél beeldjes de makers toebedeeld krijgen.

Uit alle graadmeters, zoals de prijzen van de Amerikaanse filmvakbonden en de Golden Globes, valt op te maken dat het waar gebeurde drama de 83e uitreiking van de Oscars, de belangrijkste filmprijzen ter wereld, zal domineren. The King’s Speech, dat verhaalt over de Britse koning George VI die aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog zijn stotterprobleem overwint, is met twaalf nominaties veruit favoriet.

In theorie kan de film het record van elf beeldjes, dat op naam van Ben-Hur, Titanic en Lord of the Rings III staat, zelfs verbreken. Maar de kans lijkt reëler dat koning George de beeldjes moet delen met populaire titels als de western True Grit (tien nominaties) en het drama The Social Network, over de oprichting van netwerksite Facebook (acht nominaties).

De beeldjes voor beste film en beste acteur (Colin Firth) lijken het Britse drama, op basis van de diverse graadmeters, nauwelijks te kunnen ontgaan. Maar de vraag of de regieprijs naar debutant Tom Hooper gaat, is de vraag. De Academy weegt vaak ook het aantal dienstjaren van een genomineerde mee, wat regisseur David Fincher (The Social Network) ook een serieuze kanshebber maakt.

De Oscaruitreiking vindt plaats in de nacht van zondag 27 op maandag 28 februari. De uitzending is in Nederland rechtstreeks gratis te volgen via betaalzender Film1.

The King’s Speech stevent op Oscarzege af
The King's Speech stevent op Oscarzege af (Foto: ANP)

Huistra: "We hadden heel veel pech"

FC Groningen liep gisteren tegen de tweede thuisnederlaag van het seizoen aan. Coach Pieter Huistra wil het duel het liefst zo snel mogelijk vergeten.

"We hadden zoveel pech, ik denk dat we het in één keer allemaal hebben gehad voor dit seizoen", reageerde hij na afloop tegenover De Telegraaf. Tim Matavz kon vanwege een blessure niet starten en Groningen zag in de eerste helft drie spelers geblesseerd uitvallen. Bij rust waren alle wissels dus al gebruikt. "Bizar", vindt Huistra.

"De blessure van Andersson deed wel wat met de ploeg, daarvoor viel de organisatie even weg. Femi komt erin, maar raakt dan ook geblesseerd. Zeer ongelukkig. Ook bij 2-0 zijn we echter blijven doorvoetballen. Daarnaast bleef het publiek er achter staan. Van deze trieste, slechte en teleurstellende avond moeten we voor de toekomst zulke goede dingen maar meenemen."

FC Groningen mist door de nederlaag de kans om Ajax voorbij te gaan op de ranglijst. De Amsterdammers kunnen vanmiddag tegen VVV-Venlo de voorsprong uitbouwen tot vier punten. Bovendien kan ADO Den Haag, dat Feyenoord ontvangt, op gelijke hoogte komen met Groningen.

VS: Ook vrouwen in grondwetcomité Egypte

De Verenigde Staten hebben zaterdag hun ongenoegen geuit over het feit dat er geen vrouwen zitten in het comité dat verantwoordelijk is voor het ontwerpen van een nieuwe grondwet in Egypte.

"Vrouwen in Egypte hebben geprotesteerd voor verandering. Het is zorgelijk dat vrouwen zijn uitgesloten van het comité dat alle rechten moet verzekeren", liet Philip Crowley, de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken weten.

Het leger van Egypte heeft gezegd toe te zien op een hervorming van de grondwet nu president Hosni Mubarak is afgezet na weken van protest.

China onderdrukt oproep tot revolutie

De Chinese autoriteiten hebben tientallen dissidenten opgepakt om een oproep tot een 'jasmijnrevolutie' te onderdrukken. In een boodschap werd opgeroepen om zondag in dertien Chinese steden te demonstreren. Het lijkt erop dat werd geprobeerd de golf van demonstraties voor meer democratie in het Midden-Oosten voort te zetten in China.

Waar de oproep vandaan komt is niet bekend. Veel activisten die de boodschap doorgaven leken tegelijk ook niet te weten wat ze ervan moesten maken. In de boodschap worden Chinezen opgeroepen bij elkaar te komen en te roepen: "Wij willen eten, wij willen werk, wij willen huisvesting, wij willen eerlijkheid."

De autoritaire regering leek de dreiging van demonstraties serieus te nemen en ondernam actie om de boodschap uit te roeien. De oproep verscheen voor het eerst op de in de VS-gevestigde Chinese website Boxun.com. Na het plaatsen van de oproep zou de website door hackers zijn aangevallen. Op een tijdelijke website meldden gebruikers zondag dat er in de steden meer politie op straat is.

Meer dan honderd activisten zijn meegenomen door de politie, opgesloten in hun huis of vermist, meldt het Informatiecentrum voor Mensenrechten en Democratie. Andere dissidenten zouden lastig zijn gevallen. Sommigen zijn gewaarschuwd zondag niet mee te doen.

De politie trok de in Beijing wonende Advocaat Jiang Tianyong in een auto en reed weg, zei zijn vrouw Jin Bianling. Ze heeft nog altijd niets van hem gehoord.

Op een Chinese versie van Twitter kan zondag niet meer worden gezocht op het woord 'jasmijn'. Op de sociale netwerksite wordt gewaarschuwd geen boodschappen achter te laten met politiek gevoelige inhoud.

Ook diensten om massaal tekstberichten te verspreiden zijn zondag niet beschikbaar. Officieel vanwege 'technische problemen', maar in het verleden hebben de autoriteiten dit vaker onmogelijk gemaakt in politiek spannende tijden. Dit om te voorkomen dat de bevolking zich organiseert.

Voor een vestiging van McDonald's in Beijing stond zondag meer politie dan normaal. De demonstranten was opgeroepen daar te protesteren. De passerende mensen werden gefilmd.

President Hu Jintao heeft de leiders in China zaterdag gevraagd om de problemen op te lossen 'die een bedreiging vormen voor de harmonie en stabiliteit van de samenleving'. Daartoe zou de sociale dienst moeten worden verbeterd. Ook zou internet de publieke opinie beter moeten 'begeleiden'.

De communistische partij maakt zich grote zorgen over een dreigende opstand door stijgende voedsel- en huizenprijzen en andere problemen. De spanning steeg de afgelopen dagen al toen de bekendste mensenrechtenadvocaat in China, Chen Guangcheng, in het geheim een videoboodschap publiceerde. Hij en zijn vrouw zouden daarvoor zijn geslagen. Ook zouden aanhangers van hem zijn opgepakt.

Vormer: "Dit is heerlijk voetballen"

Roda JC won gisteravond uit tegen FC Groningen met 1-4. Middenvelder Ruud Vormer stond bij vlagen te genieten van het spel van zijn ploeg. "Het is heerlijk voetballen met Skoubo, Junker en Janssen voor je”, aldus Vormer.

"Het ging de laatste weken een beetje stroef. We dachten er tegen Heracles en Vitesse te makkelijk over. Op papier is Groningen-uit een moeilijke pot, maar we speelden een goede wedstrijd. We moesten winnen om bij te blijven en dat hebben we gelukkig gedaan", besloot Vormer tegenover de camera's van Eredivisie Live.

Libië pakt 'Arabisch netwerk' op

De Libische autoriteiten hebben tientallen leden van een 'Arabisch netwerk' opgepakt die het land proberen te destabiliseren. Dat heeft Jana, het persbureau van de staat, zaterdag bericht.

Volgens het autoritaire regime gaat het om 'een buitenlands netwerk dat getraind is om de stabiliteit van Libië te beschadigen'. De arrestanten zouden zich schuldig hebben gemaakt aan plunderingen en vandalisme.

Volgens bronnen dichtbij het onderzoek gaat het om Tunesiërs, Egyptenaren, Sudanezen, Palestijnen, Syriërs en Turken. Ze zijn in verschillende steden gearresteerd. "Mogelijk zit Israël erachter."

Libische veiligheidstroepen hebben zaterdag opnieuw hard opgetreden tegen de oppositie. Volgens een arts in Benghazi zijn daar zeker vijftien mensen gedood door veiligheidsdiensten. Een ooggetuige repte echter van tientallen slachtoffers. "We zitten hier middenin een bloedbad." De man zei dat hij had geholpen slachtoffers naar een ziekenhuis te brengen.

Heideman pakt 77e zege op kunstijs

De zeventiende wedstrijd in de strijd om de KPN Marathon Cup is gisteravond in Groningen gewonnen door Jan Maarten Heideman. De 37-jarige veteraan boekte daarmee zijn 77e zege.

Heideman was de snelste van een kopgroep van zes man. Mart Bruggink werd tweede, Douwe de Vries kwam als de nummer drie over de finish. Karlo Timmerman is met nog één marathon te gaan al zeker van de eindzege.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Carla Zielman. Zij bleef Mariska Huisman en Foske Tamar van der Wal voor. Zielman kan door haar zege niet meer worden ingehaald in het algemeen klassement.

[WB] Pechstein grijpt ook op 1.500m WK-ticket

Claudia Pechstein heeft tijdens wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City de B-groep 1.500 meter gewonnen. De Duitse, net terug van een dopingschorsing van twee jaar, noteerde een tijd van 1.55,38 en bleef daarmee al haar concurrenten voor. Die prestatie was tevens voldoende om een ticket voor de WK afstanden op te eisen.

Pechstein was met deze tijd in de A-divisie negende geworden. Vrijdag had ze al op de vijf kilometer een WK-ticket geclaimd. Over twee weken mag Pechstein bij de World Cup-finale in Heerenveen zowel op de 1.500 als 3.000 meter meedoen, de vijf kilometer staat in de Friese stad niet op het programma.

Pechstein grijpt ook op 1500 meter WK-ticket
Pechstein grijpt ook op 1500 meter WK-ticket (Foto: ANP)

BP-olie in zee breekt niet zo snel af als gehoopt

De olie die over is gebleven nadat een boorplatform van BP miljoenen tonnen olie in de Golf van Mexico heeft gelekt breekt niet zo snel af als gehoopt. Ook heeft de olie het leven op delen van de zeebodem uitgeroeid. Dat zegt maritiem onderzoeker aan de University of Georgia Samantha Joyce.

Met video's en foto's demonstreerde zij zaterdagavond de resultaten van het onderzoek dat zij in december met een onderzeeër in de Golf van Mexico heeft uitgevoerd. Haar onderzoek spreekt andere onderzoeken tegen. Daarin wordt beweerd dat de oude situatie zich volgend jaar heeft hersteld doordat microben de olie omzetten.

Joyce bezocht plaatsen die ze in de zomer ook heeft bezocht. Ze verwachtte dat de olie die er toen nog was nu weg zou zijn, maar dat was niet het geval. "Door een of andere reden breekt dit spul nog niet af. We moeten nog uitzoeken waardoor dit komt", zei Joyce op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Association for the Advancement of Science in Washington.

Dat de onderzoeken elkaar tegenspreken, zou kunnen komen doordat de onderzoekers op verschillende plaatsen en op verschillende tijdstippen hebben gekeken. Joyce heeft echter uitgebreider onderzoek gedaan dan andere wetenschappers. Toch wordt haar onderzoek minder snel opgenomen in wetenschappelijke tijdschriften

De wetenschapper deed in vijf expedities onderzoek. Joyce en haar collega's namen 250 monsters van de zeebodem en reisden over een gebied van 6734 vierkante kilometer. Ze toonde foto's van krabben en zeesterren die in olie waren gestikt.

Ze wees er op dat de bron van BP ook een aanzienlijke hoeveelheid methaangas in de Golf van Mexico heeft gebracht. Dit zou zijn genegeerd door andere wetenschappers.

Wekelijkse Japanse verkoopcijfers

Hierbij de Japanse verkoopcijfers van 7 februari 2011 tot en met 13 februari 2011. De PSP geeft gas en ziet zijn verkopen fors stijgen. Dit zal gedeeltelijk ook wel komen door de nieuwe nummer één. Door deze stijgende verkopen zien we Monster Hunter ook weer terugkomen.

Plaats Software Game Stuks Verkocht
1 PSP
Tales of the World: Radiant Mythology 3 222.068
2 PS3
Samurai Warriors 3 Z 208.548
3 PSP
Monster Hunter Freedom 3 93.483
4 DS
Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth 2 30.910
5 PS3
LittleBigPlanet 2 24.648
6 Wii
Samurai Warriors 3: Xtreme Legends 22.598
7 PS3
Red Dead Redemption: Undead Nightmare 21.718
8 Wii
Donkey Kong Country Returns 15.971
9 PSP
Kenka Bancho 5: Laws of Manhood 14.372
10 PSP
White Knight Chronicles Episode Portable: Dogma Wars 11.229

Deze tabel toont de top 10 softwareverkopen van deze week, dikgedrukt is nieuw.
Plaats Hardware Stuks Verkocht Meer/Minder dan vorige week
1 PSP
106.893 +76.418
2 PS3
26.766 -2.920
3 Wii
15.028 +56
4 DSi XL
12.069 +514
5 DSi
10.039 +85
6 Xbox 360
2.118 -164
7 PS2
1.665 -232
8 DSL
1.003 -53
9 PSPgo
107 -29
Deze tabel toont het aantal hardwareverkopen van deze week en in vergelijking met vorige week.
Handheld Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
PSP 341.152 107.000
DS 30.910 23.111
Deze tabel toont de handhelds bij elkaar van deze week; PSP (PSP GO en PSP 3000) en de DS (DS, DSi, DSi XL).

Bedrijf Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
Sony 596.066 135.431
Microsoft - 2.118
Nintendo 69.479 38.139
Deze tabel toont de totale hardware- en softwareverkopen van Sony, MS en Nintendo van deze week.

Hardware  Verkocht in 2011
Verkocht sinds uitgave
PSP 266.215 16.755.999
Wii 141.833 11.421.470
PS3 192.355 6.279.845
DSiXL 108.809 2.056.391
DSi 90.496 5.634.223
DS Lite
11.112 18.085.030
Xbox 360
16.746 1.437.244
PS2
11.512 21.707.608
PSPgo 6.013 166.437
Deze tabel toont ons alle hardwareverkopen van dit jaar (vanaf 03-01-2011) en in totaal.  
Handheld Verkocht in 2011
Verkocht sinds uitgave
PSP 272.228 16.922.436
DS 210.417 32.361.115
Deze tabel toont ons de totale verkopen van de twee handhelds van dit jaar (vanaf 03-01-2011) en in totaal. 

Van Gaal: "We kijken niet naar Dortmund"

In korte tijd heeft Bayern München de weg naar de top weer gevonden, maar Louis van Gaal houdt Borussia Dortmund niet extra in het oog. De coach van de regerend landskampioen had ook nog wat kritische kanttekeningen voor het duel met FSV Mainz 05 (1-3 zege), maar is desondanks tevreden. "We hebben veel kansen gemist, maar we hebben gewonnen en daar zijn we blij mee. We houden Dortmund niet in de gaten. We zijn alleen met onszelf bezig", aldus Van Gaal tegenover Sky.

Thomas Müller, die tegen Mainz het doel wist te vinden, was ook tevreden, maar de Duitse international vindt dat er nog steeds ruimte voor verbetering is. "We hebben goed gebruik gemaakt van de counter en daarom zijn wij de verdiende winaars", zo vindt Müller.

"Maar we hebben ook te vaak en te gemakkelijk balverlies geleden. Dit gebeurde veel tijdens de opbouw en het resultaat was dat we het ons te moeilijk hebben gemaakt", zo vindt de 21-jarige middenvelder.

Jans: "Spelen met ons hart was niet genoeg"

Sc Heerenveen-coach Ron Jans zag zijn ploeg met 0-2 verliezen van AZ en wijt dit vooral aan pech. De Friezen kregen in de tweede helft een aantal goede kansen, maar geen enkele werd benut. Heerenveen moet tevreden zijn met een negende plaats op de ranglijst.

Jans had echter gehoopt dat zijn ploeg na vanavond hoger zou staan, maar zag dat een belangrijk aspect binnen het team ontbrak. "Het zat niet mee en als dat gebeurt, sluipt er twijfel in ons spel. Voor rust waren we veel te angstig. In de tweede helft hebben we echt met ons hart gespeeld, maar het was niet genoeg", zo meldt de voormalige oefenmeester van FC Groningen na afloop van het duel met de Alkmaarders op de persconferentie.

Jans hoopte lange tijd op een plaats bij de eerste vijf van de Eredivisie, maar de coach houdt daarmee geen rekening meer. "We moeten ons richten op de play-offs. Het kampioenschap kunnen we uit ons hoofd zetten", zo concludeert de coach met een grap.

Roddick en Raonic in finale Memphis

Andy Roddick heeft zich zaterdag geplaatst voor de eindstrijd van het ATP-toernooi in Memphis. De 28-jarige Amerikaan was in eigen land te sterk voor de Argentijn Juan Martin Del Potro: 6-3, 6-4. In de finale neemt de nummer een van de plaatsingslijst het op tegen Milos Raonic.

De 20-jarige Canadees, die met een wildcard is toegelaten tot het toernooi, was in de halve finale verrassend te sterk voor de Amerikaan Mardy Fish met 6-4, 4-6, 6-3. Fish was in eigen land als vierde geplaatst.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.