Huistra: "We hadden heel veel pech"

Jeffrey

FC Groningen liep gisteren tegen de tweede thuisnederlaag van het seizoen aan. Coach Pieter Huistra wil het duel het liefst zo snel mogelijk vergeten.

"We hadden zoveel pech, ik denk dat we het in één keer allemaal hebben gehad voor dit seizoen", reageerde hij na afloop tegenover De Telegraaf. Tim Matavz kon vanwege een blessure niet starten en Groningen zag in de eerste helft drie spelers geblesseerd uitvallen. Bij rust waren alle wissels dus al gebruikt. "Bizar", vindt Huistra.

"De blessure van Andersson deed wel wat met de ploeg, daarvoor viel de organisatie even weg. Femi komt erin, maar raakt dan ook geblesseerd. Zeer ongelukkig. Ook bij 2-0 zijn we echter blijven doorvoetballen. Daarnaast bleef het publiek er achter staan. Van deze trieste, slechte en teleurstellende avond moeten we voor de toekomst zulke goede dingen maar meenemen."

FC Groningen mist door de nederlaag de kans om Ajax voorbij te gaan op de ranglijst. De Amsterdammers kunnen vanmiddag tegen VVV-Venlo de voorsprong uitbouwen tot vier punten. Bovendien kan ADO Den Haag, dat Feyenoord ontvangt, op gelijke hoogte komen met Groningen.