'Afellay in de zomer naar Liverpool'

Verscheidene Engelse media maken vanavond melding van het feit dat Ibrahim Afellay na de zomer voor Liverpool gaat spelen. The Reds zouden elf miljoen euro overhebben voor de middenvelder, die in de winterstop de overstap van PSV naar FC Barcelona maakte.

Afellay zou namelijk gefrustreerd zijn om het feit dat hij nauwelijks aan spelen toe komt. Bij FC Barcelona maken Iniesta en Xavi namelijk de dienst uit op het middenveld. De Catalaanse formatie kon de speler van PSV in de winter voor een paar miljoen ophalen, omdat hij een aflopend contract had.

De Britse site Caughtoffside.com heeft inmiddels berekend dat Afellay sinds zijn komst naar FC Barcelona slechts 287 minuten op het veld heeft gestaan. Volgens diezelfde website is de technisch directeur van Liverpool, Damien Comolli, een groot bewonderaar van de voormalig speler van PSV.

Daarnaast zou ook de trainer van Liverpool, Kenny Dalglish, gecharmeerd zijn van Afellay. De oefenmeester heeft inmiddels al laten weten uit te kijken naar een buitenspeler, die ook achter de spitsen opgesteld kan worden.