Hamilton onder indruk van concurrenten

McLaren-coureur Lewis Hamilton is onder de indruk van de de kilometers die de concurrenten in de Formule 1 maken. Red Bull Racing en Ferrari hebben tijdens de wintertests al vrijwel probleemloos veel ronden gereden, terwijl McLaren door allerlei problemen nog niet aan een racesimulatie toekwam.

"Ik reed vandaag enkele lange runs, maar dat waren geen racesimulaties. Ik werd vandaag veel ingehaald door vele rijders. Het is belangrijk om in het begin van het seizoen pitstops te oefenen en een racesimulatie uit te voeren. Als je er twee op een dag kan doen dan is dat fantastisch. Het is bizar die 140 ronden van Mark Webber. Ik kan er alleen maar om lachen," zei Hamilton.

De Brit is onder de indruk van het aantal ronden die de Ferrari en de Red Bull afleggen. "Wij zijn er nog niet in geslaag om zoveel ronden te rijden, maar langzaam maar zeker komen we er wel. Beetje bij beetje lossen we de betrouwbaarheidsproblemen die we hebben op. Dat is de manier waarop we werken. We reden vandaag meer dan 90 ronden, dus dat is een stap vooruit."