Ferrari: "Uitlaten Renault niet snel te kopiëren"

Hoofdontwerper van Ferrari Aldo Costa heeft aangegeven dat de uitlaten van de Lotus Renault GP R31 niet snel te kopiëren zijn. De uitlaten zitten onder de ingang van de sidepots verstopt, waardoor op een inventieve manier de geblazen diffuser behouden kon worden.

Het concept creëert naast de voordelen ook problemen zoals de warmteafvoer en electronica die verplaatst moet worden om oververhitting te voorkomen. Ook McLaren werkt met het systeem, maar Ferrari ziet er vooralsnog van af, omdat het idee lastig na te maken is. "Dat zou ik wel zeggen, ja. Renault heeft de uitlaten geïntegreerd in het chassis en heeft slimme oplossingen gevonden voor de koeling en plaatsing van de elektronica," zei Costa tegen Auto Motor und Sport.

Veel teams hebben voor radicale oplossingen gekozen, terwijl Ferrari juist de conservatieve aanpak opteert voor de F150th Italia. "Veel heeft te maken met de grote veranderingen die in 2009 optraden in de regels. Iedereen werkt met nieuwe concepten en zolang de regels blijven veranderen, blijven we innovaties zien. Dit verandert pas als de regels drie of vier seizoenen hetzelfde blijven en nieuwe oplossingen weer worden geperfectioneerd."