FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 5 februari 2011

Van der Brom: "Dit is wat voetbal zo mooi maakt"

Trainer John van den Brom weet dat hij met de overwinning van ADO Den Haag op PSV een historische prestatie heeft geleverd. "Ik hoorde dat de laatste zege van ADO hier in Eindhoven dateert van 1971. Dit zijn heel mooie momenten in het voetbal, daar doe je het allemaal voor", reageerde Van der Brom tevreden na de wedstrijd tegen het ANP.

"Of je nou speler of trainer bent, dat maakt niet uit. Dit is wat voetbal zo mooi maakt. We zijn eigenlijk niet in de problemen gekomen door uitgespeelde kansen, wel bij spelhervattingen", analyseerde hij het spel van ADO.

ADO gaf PSV een 'koekje van eigen deeg' door in de blessuretijd het winnende doelpunt te maken. "We wisten dat PSV daar sterk in is. Ik moet een heel groot compliment maken aan de jongens. Ze hebben gevochten als leeuwen. Dat de bekroning dan in de laatste minuut komt, maakt het helemaal mooi."

Rutten: "Zuur dat we met lege handen staan"

Trainer Fred Rutten noemt het "heel zuur" dat PSV vandaag met 0-1 van ADO Den Haag verloren heeft. Rutten zag zijn spelers negentig minuten lang worstelen met ADO, maar zag ook hoe Wesley Verhoek uiteindelijk in de blessuretijd het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. PSV bleef met lege handen achter.

"Dit was een vechtwedstrijd", zei Rutten na afloop tegen het ANP. "Heel zuur dat we uiteindelijk met lege handen staan. In het voetbal gaat het om doelpunten maken. Als dat niet lukt, kun je niet winnen en moet je de wedstrijd in ieder geval gelijk spelen. Het doet pijn als het doelpunt dan in de laatste minuut aan de andere kant valt."

Rutten zag zijn ploeg na rust er niet beter op worden. "We gingen veel te veel met de bal lopen en liepen ook uit positie. We gingen steeds de trechter in, terwijl onze kwaliteiten juist aan de zijkanten liggen. Hier moeten we wel van leren."

Nieuwe gevechten Thaise en Cambodjaanse troepen

Bij nieuwe gevechten tussen Cambodjaanse en Thaise troepen in een betwist grensgebied is zaterdag ten minste één Thaise soldaat om het leven gekomen. Duizenden mensen zijn op de vlucht geslagen.

Het zijn de heftigste confrontaties in jaren op en nabij een stuk grondgebied dat beide landen claimen. Bij de gevechten raakte ook een tempel uit de elfde eeuw beschadigd. De afgelopen vijf dagen kwamen al zeker vijf mensen om het leven, zowel burgers als militairen. Beide landen geven elkaar de schuld van het beginnen van de gevechten.

De spanningen tussen beide landen liepen recentelijk op vanwege demonstraties in de Thaise hoofdstad Bangkok waarbij de uitzetting werd geëist van Cambodjanen op een stuk land nabij de Preah Vihear-tempel. Thaise nationalisten stellen dat het gebied bij Thailand hoort.

Een woordvoerder van het Thaise leger zei zaterdag dat de regionale commandanten een staakt-het-vuren overeen zijn gekomen. Ook werd afgesproken geen extra troepen naar het gebied te sturen.


Nieuwe gevechten Thaise en Cambodjaanse troepen (Foto: Novum)

Nasdaq erkent inbraak door hackers

Hackers hebben het afgelopen jaar geprobeerd het computernetwerk van het bedrijf achter de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq te kraken. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf Nasdaq OMX zaterdag bevestigd na een bericht in de zakenkrant The Wall Street Journal. Volgens de zegsman hebben de hackers geen gevoelige informatie vergaard.

De kraakpoging was eind vorig jaar aan het licht gekomen. Federale en commerciële onderzoekers proberen te achterhalen wie de hackers zijn en wat hun doel was. De onderzoekers houden rekening met verschillende motieven van de internetcriminelen, waaronder het doel er geld mee te verdienen, bedrijfsgeheimen te stelen of de nationale veiligheid in gevaar te brengen.

Student Zoekt Scharrel

Ik gooi al het plattelandsgelul dat ik de laatste jaren voor mijn werk heb moeten gebruiken in de strijd, en ik roep iets vaags over een eerlijke kans, iets over beter leren kennen, iets over normen en waarden en respect tussen man en vrouw, tussen boer en vrouw, tussen student en scharrel. Iets waarvan ik weet er nog best veel mensen in geloven, iedere week weer meer, nu al weer meer dan vijf miljoen van ons. Dat geloof je toch niet?

'Van Marwijk volgt keeper Ten Rouwelaar'

Bondscoach Bert van Marwijk zat tijdens de wedstrijd VVV-Venlo tegen NAC op de tribune om NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar in actie te zien. Dat meldde het AD tijdens de wedstrijd. Hoewel Ten Rouwelaar een penalty van Ruud Boymans stopte, verdween de goede indruk die hij mogelijk op de bondscoach had achtergelaten nadat hij bij de 3-0 in de fout ging.

Van Marwijk is mogelijk op zoek naar een derde keeper omdat Sander Boschker en Piet Velthuizen allebei nagenoeg niet in actie komen bij respectievelijk FC Twente en Hércules Alicante.

Ten Rouwelaar speelt sinds 2007 bij NAC. Daarvoor stond hij onder andere onder contract bij Austria Wien, FC Eindhoven, FC Zwolle, FC Twente en PSV.

Boze vogels naar 3DS

Rovio, ontwikkelaar van Angry Birds, lijkt hun populaire vogelgame op elk denkbaar platform uit te willen brengen. Zo komt ook de 3DS aan de beurt. 

In een gesprek tussen 3DSFocus en Rovio op Twitter kwam naar boven dat Rovio de game "later dit jaar" uit wil brengen op WiiWare en de 3DS. Ook zijn plannen om alle drie de Angry Birds-games als download beschikbaar te stellen voor de 3DS bevestigd. Bij deze drie games zal ook Angry Birds Rio zitten.

De Wii-versie is al een tijdje in ontwikkeling, evenals de XBLA-versie. De game is begin januari al op PSN verschenen.

angry

Geen promotie voor Fed Cup-team

Het Nederlandse Fed Cup-team is niet meer in de race voor promotie naar Wereldgroep II. In het Israëlische Eilat werd de play-off tegen Zwitserland met 2-1 verloren. Arantxa Rus en Michaëlla Krajicek moesten in het beslissende dubbelspel hun meerdere erkennen in Timea Bacsinszky en Patty Schnyder: 5-7 en 2-6.

Nederland was eerder al op achterstand gekomen door een 4-6, 7-5 en 5-7 nederlaag van Krajicek tegen Bacsinszky, de nummer 46 van de wereld. Rus trok vervolgens de stand gelijk door voormalig top tien-speelster Schnyder met 6-4 en 6-1 van de baan te meppen. In het dubbelspel ging het vervolgens alsnog mis.

Het team van captain Manon Bollegraf had de play-off tegen Zwitserland afgedwongen door overwinningen op Hongarije, Roemenië en Letland in de groepsfase. Door de nederlaag van zaterdag komt Nederland ook volgend seizoen uit in de Europees/Afrikaanse zone I.

Uitslag VVV-Venlo - NAC Breda

Vanavond stond in de Eredivisie om 20:45 uur het duel tussen VVV-Venlo en NAC Breda op het programma. Hieronder vind je de uitslag van deze wedstrijd.

VVV-Venlo

3 - 0

NAC Breda

 2' Musa
 58' Chula
 89' Ahahaoui
 
 
 Gele kaart: Tóth, Chula (VVV-Venlo), Leonardo, Idabdelhay (NAC Breda)
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 7.500
Arbiter: Bossen
Bijzonderheden: Boymans mist penalty (38)
 
Opstelling:   Opstelling:
Begois
Timisela
De Regt
Yoshida
El-Akchaoui
Tóth
Vujicevic
Leemans
Musa (Ahahaoui/85)
Boymans
Chula (Cullen/71)
  Ten Rouwelaar
Fehér
Koenders
Luijckx
Janse
Gil1ssen
Gorter (Gudelj/46)
Schilder
Leonardo (Jenner/40)
Idabdelhay
Lurling

Belg loopt 365 marathons in 365 dagen

De Belg Stefaan Engels heeft zaterdag in Barcelona een waar kunststukje volbracht. Hij bracht daar zijn 365e marathon binnen een jaar tot een goed einde. De 49-jarige Belg wilde met zijn actie aandacht vragen voor bewegingsarmoede.

Engels begon in eerste instantie op 1 januari 2010 in Gent aan de moeilijke opdracht. Door een blessure was hij genoodzaakt enkele marathons met een handbike af te werken. Om geen controverse te veroorzaken startte hij zijn missie op 6 februari opnieuw. Uiteindelijk eindigde hij zijn indrukwekkende reeks zaterdag in de straten van Barcelona. Zijn laatste marathon ging in 4 uur, 21 minuten en 59 seconden.

Belg loopt 365 marathons in 365 dagen
Belg loopt 365 marathons in 365 dagen (Foto: ANP)

Explosie in Roemeense kolenmijn

Een kolenmijn in het westen van Roemenië is zaterdag getroffen door een explosie. Vijf mijnwerkers zijn daarbij omgekomen. Hun lichamen zijn teruggevonden. Dat heeft de plaatselijke burgemeester laten weten aan het Roemeense persbureau Mediafax.

Tijdens werkzaamheden aan een stoppenkast is waarschijnlijk methaangas tot ontploffing gekomen. Dit gas leidt geregeld tot explosies in mijnen. Alle slachtoffers zijn elektriciens.

De getroffen mijn ligt bij de plaats Uricani, ongeveer 250 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Boekarest.

Dode vrouw bij A67 slachtoffer misdrijf

De vrouw die vrijdagmiddag dood werd aangetroffen langs de A67 bij Venlo is waarschijnlijk om het leven gebracht. De politie houdt ernstig rekening met een misdrijf, laat zij zaterdag weten. De politie denkt dat de vrouw hooguit enkele dagen op het talud bij de snelweg kan hebben gelegen en verspreidt zaterdagavond een landelijk opsporingsbericht om erachter te komen wie de dode vrouw kent.

Het gebied rond het talud is zaterdagochtend door de politie uitgekamd, maar over de resultaten worden geen mededelingen gedaan. De identiteit en leeftijd van het slachtoffer zijn nog onbekend. Het gaat om een tengere vrouw van ongeveer 1.60 meter. Twintig rechercheurs werken aan het onderzoek. De politie is op zoek naar mensen die de afgelopen dagen of nachten iets verdachts hebben gezien rond de plaats waar wandelaars de dode vrouw vonden.

Op het stoffelijk overschot is zaterdag sectie verricht. Wanneer de resultaten daarvan te verwachten zijn, is nog onduidelijk.

Ongeveer 40 annuleringen op Schiphol

Op Schiphol zijn zaterdag circa veertig inkomende en vertrekkende vluchten geannuleerd wegens de harde wind. Ook moesten reizigers rekening houden met vertragingen, aldus een woordvoerster. Veel vluchten vertrokken gewoon op tijd.

De woordvoerster zei dat behalve zaterdag ook mogelijk op zondagochtend reizigers op Schiphol rekening moeten houden met vertragingen en annuleringen als gevolg van de harde wind. Door de harde windstoten zijn er minder banen beschikbaar.

Ongeveer 40 annuleringen op Schiphol
Ongeveer 40 annuleringen op Schiphol (Foto: ANP)

VS-gezant: Mubarak moet voorlopig blijven

Het leiderschap van de Egyptische president Hosni Mubarak is cruciaal nu het land op weg is zich om te vormen tot een democratie. Dat zei zaterdag de Amerikaanse gezant Frank Wisner, die Mubarak eerder deze week ontmoette.

Wisner, die maandag naar de hoofdstad Caïro werd gestuurd, zei dat hij steeds meer hoop krijgt dat een vreedzame en ordelijke overgang naar democratie in Egypte mogelijk is. "De flexibiliteit is er, en de verbeelding is er", zei de oud-ambassadeur in Egypte.

Als Mubarak nu zou vertrekken, zoals de duizenden demonstranten al twaalf dagen eisen, zou dat onder de huidige grondwet leiden tot verkiezingen binnen twee maanden onder voorwaarden die voor de protestbeweging 'onacceptabel' zouden zijn.

"Je hebt een nationale consensus nodig over de voorwaarden voor de volgende stap vooruit, en de president moet in functie blijven om deze veranderingen te sturen", zei Wisner. "Ik denk daarom dat het aanblijven van Mubarak cruciaal is." De 82-jarige Mubarak, die sinds 1981 aan de macht is, zei eerder dat hij geen termijn meer ambieert.

De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton riep zaterdag op tot internationale steun voor hervormingen, zodat extremisten geen kans krijgen de politieke transitie in het land te kapen. "Het is belangrijk om het transitieproces dat door de Egyptische regering, momenteel geleid door vicepresident Omar Suleiman, is aangekondigd te steunen." Het Witte Huis drong eerder sterk aan op een directe machtsoverdracht.

Overigens stapte de top van de regerende Egyptische Nationaal Democratische Partij (NDP), onder wie de secretaris-generaal Safwat el-Sharif en de zoon van de president Gamal Mubarak, zaterdag op. Mubarak blijft nog wel partijvoorzitter.


VS-gezant: Mubarak moet voorlopig blijven (Foto: Novum)

Drie gewonden na schietpartij in Rotterdam

Bij een schietpartij in Rotterdam zijn zaterdagochtend drie gewonden gevallen. Ze werden op verschillende locaties gevonden nadat schoten waren gehoord in een woning aan de Zaagmolenkade. De drie gewonden en twee andere verdachten zijn aangehouden. Zij behoren tot het criminele milieu, meldt de politie.

Een slachtoffer werd gevonden op het Noordplein, dat aan de Zaagmolenkade ligt. Later werden op de A20 en in Dordrecht nog twee slachtoffers gevonden. De drie gewonden liepen schotwonden aan armen en benen op.

Rond middernacht kreeg de politie een melding dat er een gijzeling zou plaatsvinden in Rotterdam-Noord. Juist toen duidelijk werd dat het ging om de woning aan de Zaagmolenkade, ontstond de schietpartij.

Uit onderzoek is gebleken dat de gijzeling in de woning uitmondde in een schietpartij waarbij de verdachten over en weer schoten. Het gaat om drie mannen uit Dordrecht van 21, 22 en 24 jaar. De identiteit van de twee andere mannen, die uit het buitenland komen, is vooralsnog onbekend.

De Zaagmolenkade en een gedeelte van de Zwaanshals zijn voor sporenonderzoek afgesloten geweest om te onderzoeken of ook op straat is geschoten. Twintig rechercheurs onderzoeken de exacte toedracht.

Uitslagen Eredivisie (05/02/2011)

Om kwart voor acht begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

PSV

0 - 1

ADO Den Haag


   90+2' Verhoek
 
 Gele kaart: Toivonen, Manolev, Dzsudzsák, Rodríguez, (PSV), Leeuwin, Toornstra, (ADO Den Haag)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 33.000
Arbiter: V. Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Manolev
Rodríguez
Bouma
Pieters
Hutchinson
Toivonen
Engelaar
Lens (Labyad/71)
Koevermans (Zeefuik/85)
Dzsudzsák
  Coutinho
Ammi
Derijck
Leeuwin
M.Piqué
Radosavljevic
Immers
Toornstra
Verhoek
Bulykin (N'Toko/90+3)'
Kubik (Vicento/81)

Excelsior

2 - 1

AZ

 65' Vincken(pen)
 80' Clasie
   10' Sigthórsson
 
 Gele kaart: De Graaf, (Excelsior), Marcellis, (AZ)
 Rode kaart: , Moisander (90 1) (AZ)
 
Stadion: Woudestein, Rotterdam
Toeschouwers: 3.000
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Paauwe
Eekman (Gudde/72)
Nieveld
Ramsteijn
Nelom
De Graaf
Koolwijk (Roorda/56)
Clasie
Vincken (Wattamaleo/81)
Bergkamp
Zeegelaar
  Romero
Marcellis (S. Poulsen/82)
Moisander
Moreno
Klavan
Elm
Wernbloom (Pelle/71)
Schaars
Gudmundsson (Benschop/46)
Sigthórsson
Martens

[Premier League] Hekkensluiter bezorgt United nederlaag

Manchester United is tegen de eerste competitienederlaag van het seizoen opgelopen. Op bezoek bij hekkensluiter Wolverhampton Wanderers ging de koploper van de Premier League met 2-1 onderuit. Manchester kwam via Nani nog wel op voorsprong, maar daarna kreeg Edwin van der Sar doelpunten van George Elokobi en Kevin Doyle om zijn oren.

Omdat Arsenal vanmiddag punten verspeelde tegen Newcastle United (4-4) vallen de gevolgen op de ranglijst voor Manchester United mee. De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson heeft een voorsprong van vier punten op de Gunners. Nummer drie Manchester City staat daar weer een puntje achter.

Presentatie Force India online te volgen

Force India zal op 8 februari haar Formule 1-bolide voor het seizoen 2011 online gaan presenteren. De onthulling is via de website te volgen, waarmee de renstal na Ferrari en McLaren de derde is die het op deze manier doet. Team Lotus gaf via de mail de eerste foto's vrij van hun auto.

Force India zal dit seizoen gaan rijden met de VJM04. Coureurs Adrian Sutil en Paul di Resta zullen de bolide gedurende het seizoen gaan besturen. Nico Hülkenberg is de reserverijder die tijdens de vrijdagen ook meters mag gaan maken. De nieuwe auto zal wederom uitgerust zijn met een Mercedes-motor en een versnellingsbak en het hydraulische systeem van McLaren.

Skiër Miller bij WK niet op slalom

Bode Miller zal bij de wereldkampioenschappen in Garmisch-Partenkirchen niet op de slalom te zien zijn. De Amerikaanse skiër zei dit vanmiddag nadat hij bij wereldbekerwedstrijden in Hinterstoder derde werd op de Super G.

"Ik ben niet in staat op de slalom de juiste afstemming te vinden," aldus de viervoudig wereldkampioen die op de afdaling, super-G, reuzenslalom en supercombinatie meer kansen ziet. "Als ik goed ski kan ik op elk van deze onderdelen een medaille halen.”

Van Meegdenburg maakt 200 goals in Hoofdklasse

Dennis van Meegdenburg tekende vanmiddag voor een bijzondere prestatie. De spits van GVVV, uitkomend in de Hoofdklasse B van de zaterdagamateurs, maakte namelijk zijn tweehonderdste doelpunt in de Hoofdklasse. Maar weinig spelers kunnen hem dit nazeggen.

Van Meegdenburg scoorde twee keer in de met 2-4 gewonnen wedstrijd bij LRC Leerdam. De eerste goal was nummer 200 voor de spits, die zijn treffers maakte namens Bennekom (170) en GVVV (31). De 36-jarige spits is bezig aan zijn negentiende seizoen in de Hoofdklasse.

Superbowl reclames

Amerika is morgen (zondagnacht 00:30 uur Nederlandse tijd) weer in de ban van de Super Bowl, het bekende footballkampioenschap dat meteen ook het best bekeken programma is op de Amerikaanse televisie.

Logisch dat de reclamespotjes tijdens deze uitzending behoorlijk prijzig zijn. Voor een advertentie (dertig seconden) moet je al snel tussen de 2,8 en 3 miljoen dollar neertellen.

In de 'Lees verder' een aantal van die reclamespotjes..

Valkenburg overvol door ijsevenement

Het Red Bull Crashed Ice evenement in Valkenburg trekt zoveel bezoekers, dat de politie zaterdagavond mensen verzocht om niet meer naar het Zuid-Limburgse stadje te gaan. Het terrein is overvol maar ook elders in het centrum is nergens meer plek. "Alles is dichtgeslibd", zei een woordvoerder van de politie.

Op het wedstrijdterrein bevinden zich volgens de politie 25.000 mensen, in de stad nog eens vele duizenden. In het centrum staan grote videoschermen waarop mensen de schaatswedstrijd kunnen bekijken, maar ook daar is geen plek meer.

De wedstrijd wordt dit jaar voor het eerst in Valkenburg gehouden. De ruim zestig schaatsers, onder wie Rintje Ritsma, Annamarie Thomas, Gerard van Velde en Falko Zandstra, moeten daarbij zo snel mogelijk een bijna 400 meter lang ijsparkoers vol obstakels afleggen.

Valkenburg overvol door ijsevenement
Valkenburg overvol door ijsevenement (Foto: ANP)

Uitslagen Topklasse zaterdagamateurs

Vandaag werd een inhaalronde in de Topklasse bij de zaterdagamateurs afgewerkt. Koploper Spakenburg werd zonder te spelen de grote winnaar van de dag. Titelconcurrenten Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels verspeelden namelijk punten. De Rijnsburgers speelden gelijk bij Harkemase Boys. In Friesland kwam zeker de neutrale toeschouwer aan zijn trekken. Het duel eindigde in 4-4. De Harekieten kwamen met 3-0 voor, zagen Rijnsburg op 3-3 komen, maakten weer de 4-3, maar moesten de Uien toch nog een gelijkmaker toestaan.

Landskampioen IJsselmeervogels is beroerd uit de winterstop gekomen. Het 1-1 gelijkspel bij laagvlieger CSV Apeldoorn zal door de fanatieke supporters ongetwijfeld als beschamend gezien worden. Ook Katwijk, dat zo goed aan de competitie begon, is het helemaal kwijt. Op eigen veld werd verloren van Capelle, dat aan een stiekeme opmars bezig is.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
CSV Apeldoorn IJsselmeervogels 1-1
Excelsior '31 Flevo Boys Emmeloord 2-2
Harkemase Boys Rijnsburgse Boys 4-4
Katwijk Capelle 0-2


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Spakenburg 19 12 4 3 40 49-24
2 Rijnsburgse Boys 19 11 6 2 39 51-25
3 IJsselmeervogels 18 10 4 4 34 30-20
4 Capelle 18 8 4 6 28 24-17
5 Harkemase Boys 18 8 4 6 28 34-28
6 HHC Hardenberg 18 8 3 7 27 29-15
7 Katwijk 18 8 3 7 27 24-21
8 SC Genemuiden 19 8 3 8 27 31-38
9 Excelsior '31 18 6 6 6 24 25-28
10 Flevo Boys E. 18 5 7 6 22 25-30
11 Barendrecht 18 5 6 7 21 14-22
12 Sparta Nijkerk 19 5 5 9 20 19-30
13 CSV Apeldoorn 18 4 6 8 18 21-41
14 FC Lisse 18 4 5 9 17 23-30
15 Hoek 19 4 5 10 17 12-23
16 ARC 19 3 5 11 14 18-37

'Geen kinderen meer voor falende ouders'

Mensen die herhaaldelijk laten blijken dat ze het ouderschap niet aankunnen, moeten worden verplicht anticonceptie te gebruiken. Daarvoor pleiten drie hoogleraren en twee kinderrechters, meldt RTL Nieuws zaterdag.

Het voorstel om ouders die hun kinderen ernstig hebben mishandeld of verwaarloosd een prikpil toe te dienen zou ook in de jeugdzorg steun krijgen. Enkele tientallen ouders komen in aanmerking voor een verplichte prikpil, zeggen de hoogleraren en kinderrechters.

Hoogleraar jeugdrecht en kinderrechter Paul Vlaardingerbroek stelt dat er schrijnende gevallen bestaan die een dergelijk vergaande maatregel rechtvaardigen. Hij noemt als voorbeeld een vrouw die veertien kinderen kreeg. De eerste dertien werden weggehaald door de kinderbescherming, maar het veertiende werd door haar zo verwend dat het op zijn negende al 70 kilo woog.

Staande ovatie voor Femke Halsema op partijcongres

Femke Halsema kreeg zaterdag een minuten durende staande ovatie tijdens het congres van GroenLinks in Utrecht. Daar nam zij officieel afscheid van de partij, waaraan ze tussen 2002 en 2011 leiding gaf in de Tweede Kamer. Haar opvolgster Jolande Sap noemde haar een 'baken van scherpzinnigheid en een toonbeeld van politieke moed'.

Halsema zei ervan overtuigd te zijn dat GroenLinks zich de komende jaren de partij toont waar ze trots op is. "Machtszoekend, omdat getuigen nooit genoeg is. Maar vooral eigenzinnig, vrijheidslievend en optimistisch."

Op de kwestie-Afghanistan, die de afgelopen weken tot scherpe debatten leidde binnen GroenLinks, ging ze inhoudelijk niet in. Wel zei ze trots te zijn op haar partij 'waarin moeilijke beslissingen niet geschuwd worden' en 'waar strijd wordt gevoerd over de echt grote onderwerpen'. De 44-jarige Halsema zat twaalf jaar in het parlement.


Staande ovatie voor Femke Halsema op partijcongres (Foto: Novum)

Weg Zaandam dicht na dakpannenregen

In Zaandam is zaterdagmiddag een grote hoeveelheid betonnen dakpannen naar beneden gevallen bij een nieuwbouwpand naast station Zaandam. De politie heeft de provinciale weg N203, ter hoogte van het station afgesloten. Niemand is gewond geraakt. De treinen rijden gewoon en reizigers kunnen via een omweg op het station komen, laat de politie weten.

De eerste melding kwam binnen om 13.50 uur. Verkeersregelaars proberen op diverse punten het verkeer in goede banen te leiden. Hoelang de weg blijft afgesloten, is nog onbekend.

In Den Briel is zaterdag een deel van een dak van een gymhal afgewaaid. De rest van het dak staat bol, laat een politiewoordvoerder weten. Wat de schade is aan sporthal Dukdalf aan de Reede is nog onduidelijk. Ook het dak van een fietsenstalling in Vlaardingen moest eraan geloven.

Eerder zaterdag werd al duidelijk dat door heel Nederland afgelopen nacht bomen zijn gesneuveld en pannen van het dak zijn gewaaid. De kracht van de zuidwestenwind lijkt inmiddels wat af te nemen.

Uitslag sc Heerenveen - N.E.C. Nijmegen

Om kwart voor zeven begon de competitiewedstrijd tussen sc Heerenveen en N.E.C. Nijmegen. Hieronder vind je de uitslag.

sc Heerenveen

0 - 0

N.E.C. Nijmegen

 
 Gele kaart: Jong-A-pin, (sc Heerenveen), Amieux, (N.E.C. Nijmegen)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 26.000
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Stuhr-Ellegaard
Breuer
Djuric
Kopic
Jong-a-Pin
Grindheim
Djuricic
Väyrynen
Beerens
Elm (Dost/71)
Assaidi
  Cillessen
Will
Nuytinck
Zomer
Amieux
Chatelle
Sibum
Goossens (George/62)
Zimling (Davids/78)
Schöne
Vleminckx

Van der Vaart meldt zich af voor oefenduel Oranje

Rafael van der Vaart ontbreekt woensdag in de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk. De middenvelder van Tottenham Hotspur heeft zich bij bondscoach Bert van Marwijk afgemeld met een kuitblessure. Er wordt vooralsnog geen vervanger opgeroepen voor Van der Vaart.

Van der Vaart bleef vanmiddag in de competitiewedstrijd van Tottenham tegen Bolton Wanderers halverwege geblesseerd achter in de kleedkamer. In de eerste helft speelde de Nederlander een hoofdrol door eerst een penalty te benutten en er vervolgens eentje te missen. De Spurs wonnen het duel met 2-1.


Van der Vaart meldt zich af voor oefenduel Oranje (Foto: Novum)

Borsten, bloed en bazen in trailer Drive Angry 3D

De aankomende film Drive Angry 3D heeft een officiële red band-trailer vrijgegeven. Een red band-trailer is een trailer die niet voldoet aan enige keuring. Dit soort previews bevatten vaak naakt, overmatig geweld en ander materiaal wat niet voor kinderen geschikt is. Voor de trailer van Drive Angry 3D betekent dat borsten, bloed, ontploffingen, achtervolgingen, gevloek en natuurlijk Nicolas Cage.

Drive Angry 3D gaat over Milton (Nicolas Cage), een harde en meedogenloze maniak die is losgebroken uit de hel met een '69 Dodge Charger. Als een woedende stier raast hij door het land om achter een cult aan te gaan die zijn dochter gruwelijk hebben vermoord en haar baby hebben ontvoerd. Samen met Piper (Amber Heard), die ook wraak zweert met haar eigen motieven, jaagt hij de moordenaars steeds meer op op zoek naar de leider van de bende (Billy Burke). Maar naast de jagerspositie zijn zij ook de prooi. Een raadselachtige huurmoordenaar (William Fichtner) is door de Duivel zelf gestuurd om Milton terug naar de hel te krijgen. Milton heeft drie spannende en onheilspellende dagen voor zich om zijn dochter te wreken en diens baby te redden van opoffering.


Drive Angry 3D is vanaf 24 februari in de bioscoop te bewonderen.

Koch wint WB skivliegen

De wereldbekerwedstrijd skispringen in Oberstdorf is gewonnen door de Oostenrijkse schansspringer Martin Koch. Met vluchten van 214,5 en 210,5 meter en een puntentotaal van 428,4 hield hij de Noor Tom Hilde en zijn landgenoot Gregor Schlierenzauer ruim achter zich.

Thomas Morgenstern eindigde in de Duitse plaats slechts als zestiende. Desalniettemin blijft hij ruimschoots aan de leiding in de stand om de wereldbeker.

[DOD] Adams door, Dekker uitgeschakeld

Vandaag werden de eerste wedstrijden in het enkelspel van de 33e Dutch Open Darts afgewerkt. Martin Adams, titelverdediger in Veldhoven, is nog altijd in de race om zijn titel te prolongeren. Toch waren er ook een hoop verrassende uitslagen op de eerste speeldag.

Wie zich niet op hoeft te maken voor een tweede dag is Jan Dekker. Onze landgenoot, tijdens de afgelopen Lakeside nog goed voor een plek in de halve finale, ging met 3-0 onderuit tegen Willem van de Putten. Ook Darryl Fitton wist de volgende dag niet te halen. De Engelsman moest zijn meerdere erkennen in Wilbert van Koerten; 3-1.

Toch zijn er nog genoeg kanshebbers over die morgen een gooi gaan doen naar de titel. Naast Adams wisten onder meer Tony O'Shea, Dean Winstanley, Martin Atkins, Scott Waites, Stephan Bunting en Gary Robson zich te verzekeren van een plaatsje bij de laatste 128. Ook de Nederlanders Willy van der Wiel, Joey ten Berge, Frans Harmsen, Remco van Eijden, Wesley Harms en Edwin Max zullen morgen opnieuw in actie komen.

In het damestoernooi wisten maar lieft vijf Nederlandse dames zich bij de laatste zestien te scharen. Drea Boerema, Tamara Schuur, Karin Krappen, Francisca Hoenselaar en Carla Molema zullen morgen de strijd aangaan met de internationale toppers zoals Deta Hedman, Anastasia Dobromyslova, Trina Gulliver, Irina Armstron en Karen Lawman.

Vier olympische nominaties judo-ploeg

Bij het grand slam-toernooi in Parijs zijn judoka's Jeroen Mooren en Dex Elmont in de kwartfinales uitgeschakeld. Met een plek in de kwartfinales verdienden ze wel een olympische nominatie.

Bij de vrouwen slaagden Anicka van Emden en Elisabeth Willeboordse (allebei in de klasse tot 63 kg) er in om de laatste acht te bereiken en ook zij pakten een olympische nominatie. De twee judoka's werden overigens ook in de kwartfinales uitgeschakeld.

Dwergen zoeken ruzie met cameraman

Een groep woedende lilliputters heeft donderdag cameraman Frank Buis het filmen onmogelijk proberen te maken. Niet zomaar lilliputters trouwens, maar de familie Anin, bekend van het SBS 6-programma Groeten uit de Rimboe.

De kleine familie was op de Dam om leden van de Zemba-stam wegwijs te maken in Amsterdam. Uiteraard gevolgd door een cameraploeg.

Een nogal bijzonder schouwspel. Vond ook Frank Buis, die het hele tafereel van een afstandje filmde. Dat had hij beter niet kunnen doen, vonden ze bij de familie Anin. Met name zoon Edwin maakte zich erg kwaad. Uiteindelijk moest de politie eraan te pas komen om de gemoerderen tot bedaren te brengen.

Frank Buis is inmiddels wel wat gewend. Zo probeerde een pr-dame hem vorig jaar nog weg te sturen bij de opnames van een koffiecommercial. Iets waarvoor hij later overigens excuses kreeg aangeboden.

Bionic Commando moet inloggen om te spelen

Oplettende PSN-gebruikers hebben geconstateerd dat Bionic Commando Rearmed 2 een bepaalde soort DRM zal gaan gebruiken op de PS3. Om te kunnen spelen zul je namelijk ingelogd moeten zijn op het PSN. Na de check kan je gewoon offline verder spelen mocht je dat willen.

Deze vorm van DRM zat ook al in Final Fight: Double Impact waar Capcom vorig jaar nog een excuus voor heeft aangeboden. Ze hadden namelijk niet van tevoren kenbaar gemaakt dat het spel DRM zou bevatten. Gelukkig hoef je niet continu online te zijn bij deze vorm van DRM, maar toch is het merkwaardig. Bionic Commando Rearmed 2 is namelijk een volledige offline-game.

Bionic Commando Rearmed 2 is sinds begin deze week beschikbaar op PSN en XBLA.

[Premier League] Arsenal geeft 0-4 voorsprong uit handen

Arsenal leek bij Newcastle United, mede door twee doelpunten van Robin van Persie, op weg naar een monsterzege, maar Newcastle knokte zich in een weergaloze wedstrijd terug (4-4).

Arsenal was op St. James' Park ontketend in de eerste tien minuten. The Gunners kwamen al na een minuut spelen op voorsprong tegen Newcastle, dat Andy Carroll afgelopen week zag vertrekken. Theo Walcott opende de score, waarna Johan Djourou met een kopbal de voorsprong verdubbelde in de derde minuut. Een treffer van Robin van Persie leek beslissend.

De Oranje-international kopte na een klein half uur zijn tweede binnen en bracht Arsenal naar 0-4. Een rode kaart voor Abou Diaby zorgde voor de ommekeer. De middenvelder haalde hard uit naar Joey Barton. De middenvelder bracht na ruim een uur spelen de hoop terug bij de thuisfans. Barton benutte een strafschop waarna de wederopstanding plaatsvond.

Leon Best zorgde een kwartier voor tijd voor de 2-4, waarna een waar slotoffensief volgde van de kant van Newcastle. De fans wisten niet wat ze zagen in de laatste tien minuten. Laurent Koscielny en Tomas Rosicky legde Mike Williamson neer, waarna Barton wederom koel bleef vanaf elf meter. Drie minuten voor tijd maakte Cheikh Tioté de comeback compleet met de 4-4.


  Arsenal geeft ruime voorsprong uit handen(Foto: Novum)

'De Gea moet Van der Sar opvolgen'

Manchester United heeft interesse om David de Gea van Atlético Madrid over te nemen. De Spaanse ploeg heeft laten weten mee te willen werken aan een overgang van de jonge keeper, mits ManU met een goed bod komt.

Tegenover Spaanse media reageerde clubbestuurder Miguel Angel Gin Marin: "Natuurlijk zullen we niets actief doen om hem te laten vertrekken. We hebben laten weten dat we graag met hem verder gaan, maar uiteindelijk is het aan de speler om te bepalen waar hij wil spelen."

"Als De Gea vraagt om een vertrek bij Atlético Madrid, zal de club de deur niet dichtgooien", aldus Marin. De Gea keepte dit seizoen al 21 wedstrijden voor Atlético Madrid. In Manchester moet hij de opvolger worden van Edwin van der Sar, die na dit seizoen een punt zet achter zijn actieve keepersloopbaan.

Aanhouding voor steekincident Zevenbergen

Een 23-jarige man uit Zevenbergen is zaterdagmiddag aangehouden als verdachte van het steekincident, waarbij vrijdagavond in Zevenbergen een 53-jarige vrouw ernstig gewond raakte. De man werd rond 14.00 uur in Utrecht gearresteerd met hulp van de spoorwegpolitie. Hij wordt in Brabant in een cel gezet, laat de politie weten.

De vrouw werd omstreeks 20.15 uur neergestoken in haar woning aan de Reesloot. De bewoonster wist haar buren te alarmeren, waarna ze in stabiele toestand naar een ziekenhuis werd vervoerd. Over het motief voor de steekpartij is nog niets bekend.

Bibliotheek ontruimd na bommelding

De openbare bibliotheek in het centrum van Rotterdam is zaterdagmiddag ontruimd geweest vanwege een bommelding. Er was telefonisch een anonieme melding binnengekomen dat er een handgranaat zou ontploffen, waarbij het signalement van twee mannelijke daders werd gegeven, laat een politiewoordvoerder weten.

Agenten, onder meer in burger, troffen binnen niemand aan die voldeed aan het signalement, maar toch werd rond 15.00 uur besloten het gebouw aan de Hoogstraat te ontruimen, evenals een aantal marktkramen bij de bibliotheek. Dat verliep snel zonder problemen, mede door de inzet van tientallen agenten. Er waren ongeveer driehonderd mensen in het gebouw.

Een explosievenhond en bomdeskundigen stelden vervolgens een onderzoek in, maar troffen niets aan. Rond 16.15 uur werd het pand weer vrijgegeven. In de centrale bibliotheek was een debat gaande over de rechtspraak, waaraan onder anderen de president van de rechtbank in Rotterdam Wim van Veen en de Rotterdams hoofdofficier van justitie Henk Korvinus en hoogleraar strafrecht Theo de Roos meededen. Onbekend is of dit iets met de granaatmelding te maken had.

Een medewerker zou mensen met wapens hebben gezien, maar dat waren volgens de woordvoerder politiemensen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de melder.

Kansloze huisgenoot

Deze week heb ik de sleutel van mijn nieuwe kamer gekregen. Het afgelopen halfjaar heb ik in een tijdelijke kamer gewoond en gelukkig heb ik op tijd wat nieuws weten te vinden. De nieuwe kamer is goedkoper, groter en zit op een betere locatie. Helemaal goed dus. Maar dat is niet waar ik het meest blij om ben. Eind deze maand betrek ik de nieuwe kamer en dan heb ik minder te maken met huisgenoten. Mooi! Ik heb nu namelijk een kansloze huisgenoot.

Motorstorm: Apocalypse PS3-bundel gelekt

Online retailer Amazon.fr heeft een afbeelding van een Motorstorm: Apocalypse PS3-bundel gelekt. De bundel, die de game en een 320 GB PlayStation 3 bevat, zal 350 euro moeten kosten en verschijnen op de releasedatum: 16 maart. Sony heeft nog niet bevestigd of de bundel komt, maar hopelijk komt de bevestiging spoedig. Hieronder is een afbeelding van de bundel te zien.

Motorstorm

Hoogerland verspeelt leiderstrui

De vierde etappe in de Ster van Bessèges is gewonnen door de Fransman Stéphane Poulhies. De 25-jarige renner van Besson Chaussures-Sojasun was in de rit van vandaag, over 152 kilometer met start en finish in Ales, de sterkste in de massasprint.

Anthony Ravard heroverde de leiderstrui op Johnny Hoogerland. De Nederlander van Vacansoleil had het tricot gisteren van de Fransman overgenomen.

[Upd] Egypte: Top NDP stapt op

Een legercommandant heeft zaterdag de duizenden betogers op het Tahrir-plein (vrijheidsplein) in het centrum van Caïro opgeroepen hun protesten te staken. "U hebt alle recht u te uiten, maar bewaar alstublieft wat van Egypte is overgebleven. Kijk om u heen", hield Hassan al-Roweny op een podium via een luidspreker de demonstranten voor.

De menigte antwoordde met leuzes dat president Hosni Mubarak moet opstappen. Roweny verliet het podium en zei dat hij 'bij het roepen van zulke leuzen' niet verder zou spreken.

Ooggetuigen meldden dat het leger barricades op het plein wil afbreken. Zij zeiden dat officieren met demonstranten op het plein overlegden. Met de barricades probeerden de betogers zich eerder deze week te beschermen tegen aanvallen van gewapende aanhangers van regeringspartij NDP.

Update 17.27 uur
De top van Mubaraks NDP is zaterdag opgestapt. Dat meldde de staatstelevisie van het Noord-Afrikaanse land. Onder de vertrokken bestuursleden is Gamal Mubarak, zoon en gedoodverfde opvolger van de in het nauw gedreven president Hosni Mubarak. Het gerucht ging dat Hosni Mubarak zelf zijn functie als partijleider zou hebben neergelegd, maar wel gewoon president zou blijven. Dit gerucht lijkt echter verkeerd geïnterpreteerd te zijn door verschillende journalisten in verband met verwarring rond welke Mubarak nou precies was opgestapt.

Als vervanger van Gamal Mubarak is Hossam Badrawi aangesteld. Het parlementslid geldt als een kopstuk van de gematigde vleugel binnen de NDP.

Pauwels zegeviert in Lille

De Krawatenrace is vanmiddag gewonnen door de Belg Kevin Pauwels. De wedstrijd in Lille was de zevende en voorlaatste wedstrijd in de strijd om de Gazet van Antwerpen-trofee.

Pauwels was de sterkste van een kopgroep van vijf man. Wereldkampioen Zdenek Stybar, die een paar keer probeerde weg te komen uit de kopgroep, werd tweede. Sven Nys kwam als de nummer drie over de finish en behield de leiding in het GVA-klassement.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Belgische Sanne Cant die wereldkampioene Marianne Vos voor wist te blijven. Vos slipte in de slotfase weg waarna ze te voet met een leeglopende band nog net Hanka Kupfernagel wist voor te blijven.

FOK!blog: TV tip

Red Bull crashed ice Valkenburg live
Zender: RTL 7
Uitzendtijd: 18.30 - 20.00 uur
Genre: Sport

Vanavond maken op de top van de Cauberg de atleten aan de Red Bull Crashed Ice World Championship zich op voor de eerste ice cross downhill in de Lage Landen. Een 45 meter hoge startpositie, uitkijkend op de ruïne van het kasteel van Valkenburg, en een 390 meter lange ijsbaan verzekeren een ware strijd tussen de sterkste schaatsers ter wereld.

In de 'Lees verder' vind je meer over dit mooie evenement!

Pakistaanse cricketers vijf jaar geschorst

De Pakistaanse cricketers Salman Butt, Mohammed Asif en Mohammed Amir zijn door de internationale cricket bond ICC voor vijf jaar geschorst. De drie kregen de straf opgelegd voor hun aandeel in een gokschandaal. Butt, Asif en Amir waren sinds september al voorlopig geschorst.

In een testmatch tegen Engeland bowlden Amir en Asif op specifieke momenten een no-ball, waarvan gokkers flink konden profiteren. Dankzij de Engelse krant News of The World kwam de zaak aan het licht. De spelers kunnen nog wel beroep aantekenen bij het internationaal sporttribunaal CAS.

Linkdump Zaterdag

Elke dag krijgen wij vele submits binnen, sommige zijn toppertjes en andere halen een eigen post net niet. Maar om ook die submits te kunnen plaatsen vind je nu een verse linkdump. Met deze keer: 

  • Dell pakt het graag groots aan als het om inpakken gaat. Met dank aan ThaRooP.
  • Heb jij ook zo'n hekel aan reposts? Met dank aan glasbak.
  • Feestjes in Rusland lopen soms een beetje uit de hand. Met dank aan vogelkooi.

Wij willen jullie bedanken voor de vele submits, maar kan jij het veel beter? Gooi jouw bijdrage maar in onze submit.

Dark Souls zal niet makkelijker zijn dan Demon's Souls

In een interview met Sony heeft Hidetaka Miyazaki, hoofdontwikkelaar van Dark Souls, aangegeven dat de moeilijkheidsgraad niet lager zal liggen dan die van Demon's Souls, de voorganger van Dark Souls. Miyazaki wil niet zozeer de moeilijkheid verhogen, maar meer de speler de mogelijkheid geven om zo vrij en strategisch mogelijk de moeilijkheidsgraad te overwinnen.

Wat is volgens de makers nou het geheim van het maken van een game met een hoge moeilijkheidsgraad die toch interessant voor elke speler blijven? Miyazaki vat het samen in de volgende drie hoofdpunten.

Nummer een is dat de moeilijkheid niet afhankelijk moet zijn van de vaardigheden van de speler. Volgens Miyazaki zul je de game moeten kunnen spelen ongeacht of je een snelle of trage reactiesnelheid hebt.
Ten tweede moet het sterven een gevoel achterlaten die je motiveert om een andere strategie te proberen. Dingen die je verliest als je sterft moeten opwegen tegen wat je verdient als je het nog een keer probeert.
Als laatste moet de moeilijkheid niet afhangen van herhaling. De makers van Dark Souls hebben elkkarakter, waaronder ook de vijanden, een hoge attack power gegeven en een lage defense. Ze willen liever dat je naar de strategie van de battle kijkt dan dat je gefrustreerd raakt door constant op dezelfde manier dood te gaan. 

Dark Souls is het vervolg op de succesvolle Demon's Souls, een actie RPG die zich afspeelt in een duistere fantasie wereld waarin je je eigen held maakt en avonturen beleeft. De game heeft in 2009 veel awards gekregen waaronder verschillende game of the year prijzen. De game is exclusief voor de PS3 uitgekomen, maar zijn vervolg, Dark Souls, zal ook op de Xbox 360 uitkomen.

Bekijk hieronder een recent interview van Gametrailers met nieuwe informatie van de game.

GroenLinks-congres steunt missie

Het GroenLinks-congres heeft zich zaterdag achter het besluit om in te stemmen met de missie naar Afghanistan geschaard. De ingediende motie die de beslissing van de Tweede Kamerfractie afkeurde haalde geen meerderheid. Fractievoorzitter Jolande Sap reageerde opgelucht en liet weten dankbaar te zijn voor het vertrouwen van haar partijgenoten.

Sap kreeg wel de opdracht van het congres om in het vervolg bij zwaarwegende besluiten beter en in een eerder stadium naar de achterban te luisteren. In een zogeheten motie van treurnis die werd aangenomen werd de teleurstelling uitgesproken dat de beslissing om in te stemmen met de politietrainingsmissie in Kunduz niet eerst aan de partijleden was voorgelegd.

Jolande Sap, die de afgelopen week onder vuur kwam te liggen vanwege de steun die GroenLinks gaf aan de missie, nam deze kritiek ter harte. Ze gaf aan te beseffen dat de Kamerfractie moet blijven investeren in contact met de achterban. "Maar wat ik ook belangrijk vind, is dat ook vandaag weer is gebleken dat we met elkaar dezelfde idealen delen."

De afgelopen week trokken GroenLinks-Kamerleden het land in om leden uit te leggen waarom ze het kabinetsplan gesteund hadden. Tijdens deze bijeenkomsten ging het er soms hard aan toe. Vooral het pacifistische deel van de GroenLinks-achterban liet merken grote problemen te hebben met de missie.

Volgens Kamerlid Tofik Dibi zorgden de avonden ervoor dat de boosheid 'gekanaliseerd' werd. Wat hem betreft zijn de gelederen nu gesloten. "De leden hebben hun vertrouwen uitgesproken. Maar ze hebben ook aangegeven dat ze beter geïnformeerd willen worden. Dat nemen we serieus."

Ineke van Gent, het enige fractielid dat tegen de missie stemde, benadrukte de saamhorigheid binnen de partij. "Van enig schisma is geen sprake. Sterker nog: er bestaat een grote eenheid om dit kabinet zo snel mogelijk naar huis te sturen."

[Upd] Grote brand bij gasleiding naar Israël

Door een aanslag op een gascompressiestation is zaterdag een grote brand uitgebroken in een belangrijke gasleiding vlakbij de Israëlische grens in Egypte. De brand woedt in het noorden van de Sinaï-woestijn bij het dorp el-Arish, meldt de Egyptische staatstelevisie. Er zijn nog geen meldingen over gewonden.

Het is niet duidelijk of de gastoevoer naar Jordanië en Israël door de aanval onmogelijk is gemaakt. Israël besteedt miljarden om gas uit Egypte in te voeren.

In juli probeerden Bedoeïnen de leiding ook al op te blazen. Er was toen wrijving tussen de Bedoeïnen en de Egyptische overheid. Die zou hen discrimineren.

Update 16.16 uur
Het blijkt inmiddels dat het niet om een aanslag gaat, maar om een gaslek, zo meldt het gasbedrijf. De gasleiding naar Jordanië zou getroffen zijn en de gasleiding naar Israël niet. Uit voorzorg zijn echter beide leidingen de komende week afgesloten, zodat reparaties mogelijk zijn.

BF2 maps in limited edition Battlefield 3

Er lekt een heleboel de laatste tijd, vooral als we het over Battlefield 3 hebben. Wisten we vorige week alleen dat de game bestond, nu weten we dat men maar liefst met 64 man in één multiplayer-sessie straaljagers, tanks en helicopters kan gebruiken om elkaar het leven zuur te maken. Maar er is meer: Battlefield 2-maps bijvoorbeeld.

Maar liefst vier Battlefield 2-maps zijn beschikbaar in Battlefield 3. Een te vroeg uitgegeven advertentie heeft dit verklapt. Er is alleen een keerzijde aan dit pakket: je moet de limited edition vooraf bestellen om deze maps te spelen. Het blijft niet bij vier extra maps, ze beloven dat er ook wapens, voertuigen, unieke beloningen en achievements uit Battlefield 2 in het extra pakket zitten.

Uiteraard zijn de maps helemaal aangepast in de nieuwe Frostbite 2 engine, en dit keer kan alles kapot (dus schuilen achter een tank-proof lantaarnpaal is er niet meer bij). Uitgaande van de naam van het pakket, kunnen we in ieder geval een vernieuwde 'Strike at Karkand' verwachten. Aangezien sinds Battlefield 1942 de map Wake Island mateloos populair is en in latere versies ook zijn comeback maakte, is de kans groot dat deze er ook bij zit.

Voor kopers van de normale versie worden de BF2-maps later beschikbaar gemaakt als DLC. Battlefield 3 moet in de herfst van 2011 uitkomen. In de advertentie is overigens niet met zekerheid te zeggen dat het Back to Karkand-pakket ook voor consoles beschikbaar is.

BF3 back to karkand

Alderweireld: "Ajax speelde hotseknotsvoetbal"

Echt lekker speelde Ajax gisteren niet. Toby Alderweireld was een van de Ajacieden die zijn niveau niet haalde, vooral in de opbouw.

Dat het duel met De Graafschap alsnog gewonnen werd (2-0), was gezien het Amsterdamse spel een meevaller. Na de goede eerste wedstrijden onder het bewind van Frank de Boer, zakte Ajax tegen de formatie uit Doetinchem ver weg. "Als we op links aan het voetballen waren, lag de ruimte rechts. We verplaatsten het spel vervolgens te traag", analyseert Alderweireld in gesprek met Goal.com.

"Als team moet je zien waar de oplossing ligt. Het moest vanavond (vrijdag, red.) beter. We hebben in ieder geval de nul gehouden en drie punten veroverd. Maar het was kotseknotsvoetbal. Dat willen we natuurlijk niet", aldus Alderweireld, die erkent dat Ajax in 2011 nog niet in vorm is geweest. "Maar we hebben ook geen makkelijke wedstrijden gehad."

"Het is een aderlating dat Urby en Luis weg zijn. Luis kon altijd wat forceren. We maakten met hem sneller een goal. Dan speel je vrijer. Als tegen De Graafschap de 2-0 sneller was gevallen had dat veel gescheeld", denkt de verdediger. "We weten dat de spelers die we nu hebben, zoals Mounir (El Hamdaoui) en Mickey (Sulejmani), ook belangrijk kunnen zijn. Sulejmani begint zijn vorm uit zijn Heerenveen-tijd te krijgen."

"Maar ook een speler als Daley Blind speelt goed. Dat zegt een hoop over de Ajax-opleiding", denkt Alderweireld, die duidelijk zoekt naar aanknopingspunten. Het leven van een Ajacied valt niet mee. De eeuwige achtervolging. "Maar wij moeten niet bij de pakken neer gaan zitten", zei Alderweireld, die een vrij weekend voor de boeg had. "Of ik naar de IKEA ga? Misschien. Ik ga sowieso een keer uitslapen en naar mijn familie. Je moet verstandig met je lichaam omgaan."

Vos tweede na pech in Lille

Marianne Vos is vandaag als tweede geëindigd bij de Krawatencross in Lille. In haar eerste race als de nieuwe wereldkampioene veldrijden slipte de Brabantse in de slotfase van de wedstrijd weg en moest ze de zege aan de Belgische Sanne Cant laten.

De band van Vos liep leeg en ze moest te voet nog haast maken om de Duitse Hanka Kupfernagel op de finish voor te blijven.

Omdat de zieke Sanne van Paassen ontbrak, nam Cant de leiding in de tussenstand van de Gazet van Antwerpen Trofee over van de Nederlandse.

Lars van der Haar eindigde bij de beloften als tweede achter de Belg Jim Aernouts. Hij veroverde vorige week in Sankt Wendel de wereldtitel. Van der Haar is wel de nieuwe leider in de tussenstand.

[WTT] Sijsling strandt in kwalificaties Rotterdam

Igor Sijsling is uitgeschakeld in de kwalificaties van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De 23-jarige Amsterdammer ging in twee sets onderuit tegen de Rus Dmitry Tursunov: 3-6, 6-7 (3). Sijsling, de mondiale nummer 133, staat op de wereldranglijst zeventien plaatsen hoger dan zijn opponent.

Matwé Middelkoop wist ook geen deelname af te dwingen voor het tennistoernooi in Rotterdam. Hij verloor met 6-4, 6-4 van Benoît Paire uit Frankrijk. David de Goede werd met 6-1, 6-2 uitgeschakeld door de Bulgaar Grigor Dimitrov.

In het hoofdtoernooi, dat maandag begint, verzorgen Thiemo de Bakker, Robin Haase, Jesse Huta Galung en Thomas Schoorel de Nederlandse inbreng.

Neergeschoten Cabañas keert terug op het veld

Ruim een jaar nadat zijn leven aan een zijden draadje hing heeft Salvador Cabañas zijn rentree gemaakt op het veld. De aanvaller uit Paraguay werd op 25 januari 2010 neergeschoten in een Mexicaanse bar. Ondanks vele operaties konden de artsen een kogel in zijn hoofd niet verwijderen, omdat dit te riskant zou zijn. Na vele maanden revalideren voelde Cabañas weer gras onder de voeten.

De Paraguayaan deed mee met de groepstraining bij Libertad. Cabañas staat nog onder contract bij América, maar die club weigerde om zijn salaris door te betalen tijdens zijn herstel. De Mexicaanse club wilde eveneens niet opdraaien voor de ziekenhuiskosten voor de speler.

América en Cabañas zijn daardoor een juridische strijd aangegaan. Tot die tijd traint hij mee bij Libertad, met de kogel nog in zijn hoofd. Het is nog niet bekend wanneer de aanvaller zijn rentree kan maken in een wedstrijd. De 30-jarige Cabañas was voor het schietincident international.

'Ontgoochelde' Mertens ontbreekt bij Rode Duivels

FC Utrecht-middenvelder Dries Mertens is door bondscoach Georges Leekens niet opgeroepen voor de Rode Duivels. De Belgen oefenen komende week tegen Finland. "Hij zat er heel dicht bij", aldus Leekens tegen Belgische media. Mertens is teleurgesteld, maar heeft wel begrip voor de keuze van Leekens.

"Natuurlijk ben ik ontgoocheld, maar we hebben een heel goeie selectie, vooral op mijn positie. Ik zal nog beter mijn best moeten doen", zei Mertens tegen Studio 1. De Belg brak in Nederland definitief door, nadat hij bij AA Gent en Anderlecht niet kon imponeren. "Ik was toen nog veel te licht. Ik was er helemaal niet klaar voor. Ik had gewoon wedstrijden nodig in een lagere divisie."

Anderlecht dacht eraan om Mertens groeihormonen toe te dienen. "Ik las overal dat je dan meer blessures zou krijgen en ik was weinig geblesseerd. Ik haatte het als ik geblesseerd was. Laat maar zo, dacht ik", zei de kleine middenvelder, die in de belangstelling stond van Ajax.

Eerste Kinect spookverhaal is binnen

Het was een kwestie van tijd voordat de eerste spookverhalen van de Kinect zouden binnen komen. Die tijd is nu aangebroken. Een lezer op Kotaku, een bekende Amerikaanse gameswebsite, heeft een verhaal ingestuurd over de 3D camera van Microsoft die spoken op kan vangen.

In het verhaal vertelt hij dat een een moeder die hij kent met haar zoon aan het spelen was. Toen haar zoon naar bed ging, speelde de moeder door. Toen het wat later werd kreeg de moeder de schrik van haar leven toen de kinect ineens een ander lichaam opving. De moeder heeft toen direct de Xbox 360 uitgezet en is naar bed gegaan.

Wat denken jullie, is dit totale onzin of komt er binnenkort een hack waarmee we met de overledenen kunnen communiceren via de Kinect?

Kinect

Timmerman wint alternatieve Elfstedentocht

Karlo Timmerman heeft de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee gewonnen. De 24-jarige schaatser uit Groningen won na tweehonderd kilometer in Oostenrijk de sprint van een kopgroep. Mart Bruggink eindigde als tweede, Martijn van Es veroverde brons. Voor Timmerman was het de vijfde zege van het seizoen.

Mariska Huisman won bij de vrouwen de alternatieve tocht. De 27-jarige rijdster versloeg in de massasprint Carla Zielman en Jolanda Langeland.

DiRT 3 physics-engine aanpassingen en undead cars

Paul Coleman, Senior Game Designer bij Codemasters, heeft vandaag heel wat informatie vrijgegeven over de racegame DiRT 3. Coleman vertelt hoe het ontwikkelteam te werk is gegaan bij de ontwikkeling van deze game.

In DiRT 3 wilden de ontwikkelaars dat de graphics foto-realistisch waren, dus ze zijn erop uit gegaan en hebben meer dan 50,000 foto's genomen van elke locatie in het spel. Codemasters heeft ook nieuwe dag- en nachteffecten toegevoegd. Ze hebben hiernaast ook geprobeerd om, naast de verschillende race-disciplines, zo veel mogelijk rally-ervaring in de game toe te voegen.

Het physics systeem is ook aangepast. Het middelpunt van de zwaartekracht op de auto's is verhoogd naar een realistischere positie, wat ervoor zorgt dat dat de gewichtsverplaatsing van de auto's tijdens het nemen van scherpe bochten natuurlijker aanvoelt. Dit zorgt er ook voor dat het team een realistischere reactie kan maken op het nemen van de bocht via de muur.

Coleman heeft ook aangegeven dat het community-aspect van DiRT 3 een belangrijkere rol zal spelen ten opzichte van haar voorgangers.

"From a gameplay point of view, we've got more party modes and social aspects of the game, but which should make players who are not necessarily into Rally have a bit of fun before they go out to the pubs," aldus Coleman. "We've got some cool party modes that you can play in the DC Compound, and that means you can go in there, chase each other around, play hide and seek, and other cool stuff."

Mochten spelers een beetje verveeld raken, dan kunnen ze een nieuwe multiplayer mode proberen genaamd "Undead Cars". Hierbij zal een auto undead worden en is het aan hem de taak om de andere auto's te infecteren voordat de tijd op is. Coleman vertelt dat degene die in de undead auto rijdt, dit zal weten doordat hun scherm een slijmerige kleur groen zal hebben. Het ontwikkelteam dacht er nog over na om zombies op de track te zetten, maar de ontwikkelaars van de auto's die in de game zaten voelden zich niet comfortabel met het aanrijden van dingen die op mensen lijken.

De game komt 24 mei uit voor de PS3 en de Xbox 360.

Grienden Nieuw-Zeeland weten zichzelf te redden

Van de 80 grienden die vrijdag strandden voor de kust van Nieuw-Zeeland hebben 66 zichzelf weten te bevrijden. Ze zwommen bij vloed terug naar zee, zeiden reddingswerkers zaterdag.

Veertien van de grienden konden niet worden gered en stierven ter plekke. Het lukte honderd reddingswerkers vrijdag niet de dieren terug het water in te krijgen. Toen ze het zaterdagochtend opnieuw wilden proberen, bleken de dieren zichzelf 's nachts bij vloed te hebben bevrijd.


Grienden Nieuw-Zeeland weten zichzelf te redden (Foto: Novum)

Man wil 2376 blikken bier smokkelen in auto

In het Noord-Duitse Puttgarden is een niet al te snuggere smokkelaar betrapt. De man had een pallet met blikken bier gekocht, met de bedoeling het goudgele vocht mee te smokkelen naar Noorwegen. Helaas had de Noor er geen rekening mee gehouden dat het nog wel in zijn auto moest.

Op de foto is te zien dat de rode Saab van de man al vol zit, maar dat de pallet nog maar half leeggepakt is. En dat terwijl de bodem van de auto al bijna over de grond schuurt.

De man wilde het bier meenemen naar zijn thuisland, omdat het in Noorwegen vier keer zo duur is als in Duitsland. Of de man al het bier nog heeft meegekregen en of hij door de douane is gekomen, is helaas niet bekend. Het is namelijk niet toegestaan om meer dan 5 liter bier in te voeren in Noorwegen.

"Ronaldo is aan een dramatische reeks bezig"

Cristiano Ronaldo kwam in de laatste vier duels niet tot scoren, maar trainer José Mourinho maakt zich totaal niet druk. Tijdens een persconferentie werd gevraagd of Ronaldo totaal uit vorm is. Mourinho reageerde op zijn eigenzinnige cynische wijze. "Ronaldo is bezig aan een dramatische reeks", aldus de Portugees. Ronaldo is op dit moment topscorer van de Primera Division met 22 doelpunten.

"Zijn cijfers zijn om te huilen. Ronaldo heeft de meeste speelminuten van mijn spelers gemaakt. Hij ontbrak alleen tegen Levante. Hij is niet geschorst geweest en heeft zelfs gespeeld toen hij ziek was. Het is echt dramatisch...", vervolgde Mourinho, die duidelijk ongenoegen toonde.

De oefenmeester van Real Madrid verklaarde dat het sizoen voor Ronaldo al geslaagd is. "Zelfs als hij de komende maanden niet meer scoort, dan nog heeft hij een fantastisch seizoen achter de rug. En het is pas februari. Papa Mourinho verdedigt hem altijd", besloot de excentriekeling.

In totaal al 3.6 miljoen LittleBigPlanet 2-levels gemaakt

Dat wij allemaal niet genoeg krijgen van die lieve Sackboy en zijn levels nemen sommige mensen heel serieus. Het spel is nu pas twee weken uit maar er zijn in totaal al 3.6 miljoen levels gemaakt. Mensen die levels maken in het spel moeten dus extra hun best doen om er bovenuit te steken.

De levels bestaan niet alleen uit levels die gemaakt zijn voor de fun, maar ook van mensen die meedoen aan een wedstrijd. Zo is er nu de LittleBigPrius-wedstrijd bezig, en de volgende wedstrijden zullen vanaf nu starten:

  • Level Design Contest at Deviant Art – Deadline: Feb 18
  • Break-out-a-Genre Contest at LittleBigPlanetGalaxy – Deadline: Mar 18
  • How to (Tutorial) Contest at LittleBigNetwork – Deadline: Mar 26
  • Sackbot Contest at Sacktastic – Deadline: Apr 1

De twee gratis pakjes voor de Sackboy die nu online staan zullen vanaf volgende week niet meer op het PSN staan, deze worden vervangen door lieve valentijnpakjes.

Rechter verbiedt imbeciel seks te hebben

Een Engelse rechter heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan, Hij heeft een 41-jarige man verboden de liefde te bedrijven. De magistraat acht de man zijn IQ van slechts 48 te laag om te mogen genieten van seks.

De man, slechts bekend onder de naam Alan, woonde enige tijd samen met een man. Hoewel hij ambtenaren had verteld dat het hem blij zou maken als hij er mocht blijven wonen, besliste de gemeenteraad anders. Zijn 'enorme geslachtsdrift' is ongepast en zijn mentale achterstand maakt het hem onmogelijk te begrijpen wat hij doet. Een psychiater heeft zelfs geprobeerd om te voorkomen dat de man seksuele voorlichting zou krijgen, omdat dit hem juist in de war zou brengen.

Hoewel de rechter van mening is dat seks een basisbehoefte is voor ieder mens, was hij het er wel mee eens dat Alan geen seks mag hebben met iemand. Hij is mentaal niet in staat om de gezondheidsrisico's van seks te begrijpen, aldus rechter Justice Mostyn. De man, die volgens de psychiater gelooft dat baby's worden gebracht door de ooievaar of gevonden onder een struik en seks je vlekken bezorgt, wordt onder streng toezicht van de gemeente gesteld.

[WTT] Middelkoop onderuit in kwalificaties

Matwé Middelkoop is er niet in geslaagd het hoofdtoernooi van het  ABN AMRO-toernooi in Rotterdam te bereiken. De Nederlander ging in de eerste ronde van de kwalificaties onderuit tegen Benoît Paire.

De Fransman was in Ahoy met met twee keer 6-4 te sterk. Ook David de Goede verloor al in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi. De Bulgaar Grigor Dimitrov won met 6-1 en 6-2.

Win de dvd Vampires Suck en meer!

FOK! mag in samenwerking met 20th Century FOX 5x de dvd van Vampires Suck (releasedatum: 9 februari) weggeven. Maar daar blijft het niet bij. Twee winnaars krijgen ook nog eens twee toegangskaarten voor de Amsterdam Dungeon. Lees snel verder om te kijken hoe je deze prijzen kunt winnen.

Plot

Becca weet niet wie ze moet kiezen: de geheimzinnige maar knappe vampier Edward met zijn veel te bleke huid of de tedere Jacob, een kruising tussen een weerwolf en een chihuahua. Naast dat dilemma wordt ze ook nog geconfronteerd met allerlei bizarre figuren: van Alice in Wonderland tot Lady GaGa met daartussen nog een groep vampiers in de stijl van de Black Eyed Peas! Vampires Suck is een geweldige parodie op de vampierenrage waardoor iedereen gebeten lijkt. Twilight verovert vooral de harten van tieners, terwijl oudere leeftijdsgroepen gefascineerd naar True Blood zitten te kijken. Of hoe Dracula nog altijd springlevend is! Vampires Suck is een creatie van de hand van Jason Friedberg en Aaron Seltzer, dé specialisten op het gebied van filmparodieën. Ze zijn de onbetwiste meester in het genre met producties als Date Movie, Epic Movie, Meet the Spartans en Disaster Movie.

 

Om kans te maken op deze prijs (en misschien wel prijzen) hoef je alleen maar mee te doen aan deze prijsvraag door antwoord te geven op de onderstaande vraag:

Hoe heet het stadje waar de hoofdpersoon Becca Crane naartoe gaat verhuizen?

Het invullen van het antwoord kun je hier doen. Meedoen kan tot en met 11 februari!

[WvdW] Voorbeschouwing FC Utrecht - FC Twente

Komend weekend staat er weer een volledige speelronde op het programma in de vaderlandse Eredivisie. De bezoekers van het VBL-forum op FOK! kozen dit weekend massaal voor het duel tussen FC Utrecht en FC Twente. Dit duel is daarom omgedoopt tot Wedstrijd van de Week!

FC Utrecht

FC Utrecht kent tot op heden een uitstekend seizoen. De ploeg imponeert in de Eredivisie, deed niet onverdienstelijk mee aan de EUropa League en staat in de halve finale van de KNVB beker. In het bekertoernooi werd de ploeg uit de Domstad gekoppeld aan FC Twente, dat komend weekend dus ook de tegenstander is. Je zou dus kunnen zeggen dat deze wedstrijd voor de formatie van trainer Ton du Chatinier een soort van opwarmertje is.

Du Chatinier was overigens wel van mening dat FC Twente, ondanks de moeizame overwinning op Feyenoord, nog altijd als titelkandidaat geldt. "Ze beschikken over een erg sterk en aanvallend middenveld in welke opstelling ze ook spelen, hebben een degelijke achterhoede, een levensgevaarlijke spits die in vorm is en zorgen continu voor dreiging vanaf de vleugels."


Michael Silberbauer doet de komende drie weken niet mee (Wikimedia Commons/Victor van Werkhoven)

 

FC Utrecht, dat na de winterstop nog niet verloor, mist in het duel tegen FC Twente in elk geval de geblesseerde Ricky van Wolfswinkel. Achter de naam van Frank Demouge staat nog een vraagteken. De aanvaller heeft nog altijd last van zijn enkel. Bovendien kreeg Michael Silberbauer in de wedstrijd tegen De Graafschap direct rood, wat hem uiteindelijk een schorsing van drie duels opleverde.

FC Twente

Ook FC Twente maakt een prima seizoen in de Eredivisie door en bivakkeert nog altijd op de tweede plaats. De ploeg uit Enschede heeft deze positie sinds de veertiende speelronde in bezit en heeft deze ook niet meer afgestaan. Daarvoor stond de formatie van trainer Michel Preud'homme ook nog twee weken op de eerste plaats.

Veel fans waren vorige week, tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord, erg blij met de rentree van Bryan Ruiz. De aanvaller was geruime tijd uitgeschakeld door een zware blessure aan zijn knie, die hij vorig jaar november opliep. Toch waakt trainer Preud'homme voor te veel optimisme. "We blijven zijn knie analyseren en kijken elke keer hoe deze reageert na een inspanning. Hij kan bijna alle onderdelen van de trainingen meemaken en morgen, na de afsluitende training, zullen we kijken of hij kan spelen."


Bryan Ruiz speelt weer mee na een zware knieblessure


Preud'homme verwacht, op de afwezigheid van Nicky Kuiper en Alexander Bannink na, over een fitte selectie te kunnen beschikken. Dat houdt dus ook in dat Oguchi Onyewu en Luuk de Jong inmiddels weer fit genoeg zijn om in actie te komen. Of één van beide spelers ook een basisplaats toebedeeld krijgen, is natuurlijk even afwachten.

Historie

Komend weekend staat de 61e confrontatie tussen FC Utrecht en FC Twente op het programma. Als we naar het verleden gaan kijken, dan leert het ons dat beide ploegen elkaar niet veel ontlopen. De Tukkers wonnen 25 duels, waar de ploeg uit de Domstad zestien keer aan het langste eind trok. Daarnaast werd ook nog 19 keer gelijk gespeeld.

Het laatste treffen tussen deze twee ploegen werd op 29 augustus van vorig jaar gespeeld. In Enschede wonnen de Tukkers met 4-0 door doelpunten van Luuk de Jong en Marc Janko (beide twee treffers). De laatste zege van FC Utrecht dateert van 5 oktober 2008. Loïc Loval, Francis Dickoh en Nick de Jong waren destijds trefzeker.

Zowel FC Utrecht als FC Twente lijken overigens moeilijk tot scoren te komen in De Galgenwaard. In de afgelopen vijf edities in Utrecht vonden beide ploegen slechts vier keer het doel.

Laatste vijf wedstrijden in Utrecht:

Datum Competitie Thuis Uit Uitslag
17/01/2010 Eredivisie FC Utrecht FC Twente 0-0
05/10/2008 Eredivisie FC Utrecht FC Twente 3-0
30/03/2008 Eredivisie FC Utrecht FC Twente 0-1
05/11/2006 Eredivisie FC Utrecht FC Twente 0-0
28/08/2005 Eredivisie FC Utrecht FC Twente 1-3

Wedstrijdinformatie

Het duel tussen FC Utrecht en FC Twente staat voor zondagmiddag op het programma en gaat om 14:30 uur van start. Jack van Hulten zal de wedstrijd, die in De Galgenwaard wordt gespeeld, in goede banen gaan leiden.

Discussieer hieronder alvast over de mogelijke opstellingen en de uitslag.

Back to the Future komt naar PSN

Telltale Games heeft bekendgemaakt dat Back to the Future vanaf 15 februari beschikbaar zal zijn op het PlayStation Netwerk. Dit is alleen de Amerikaanse datum maar andere gebieden zullen snel volgen. Het gaat om de eerste episode, de volgende episodes zullen in de maanden daarna beschikbaar worden.

Alle episodes bij elkaar zullen $19.99 gaan kosten in Amerika. De game is al langer beschikbaar op Steam en mogelijk komt de game later deze maand naar de iPad.

[WB] Reichelt wint Super G

Bij wereldbekerwedstrijden in het Oostenrijkse Hinterstoder heeft Hannes Reichelt de Super G op zijn naam geschreven. Voor eigen publiek bleef hij zijn landgenoot Benjamin Raich en de Amerikaan Bode Miller voor.

Op de technische piste was Reichelt een klasse apart. Alleen Raich kon bij hem in de buurt blijven, al gaf hij 0,36 seconden toe.

In de stand om de wereldbeker op de Super G gaat Georg Streitberger aan de leiding met 227 punten. Didier Cuche en Ivica Kostelic staan met 191 punten gedeeld tweede.

Koppel weggespoeld door grote golf

Een koppel uit de Canadese stad Calgary is om het leven gekomen, nadat ze door een grote golf op het strand van Cabo San Lucas in Mexico werden weggespoeld. Dale en Linda McDougall waren op een familievakantie.

"Ze stonden op het strand toen een grote golf kwam en ze zo meenam", vertelt schoondochter Rebbekka McFadden. Het koppel stond op Divorce Beach, met hun dochter Teri Miller, hun schoonzoon en drie kleinzonen toen de golf toesloeg.

Iedereen behalve Teri's man Darryl werd weggespoeld. Teri Miller en haar drie zonen overleefden het drama. Dale en Linda McDougall verdronken. Het koppel was meer dan veertig jaar getrouwd en had twee kinderen en vier kleinkinderen.

Foto's: Nu of nooit - Voorronde 2

Nu of Nooit is dé Limburgse bandwedstrijd, waarbij de deelnemende bands strijden om de hoofdprijs: een plek op Pinkpop. Voor de 2011-editie schreven zich 85 bands in, waarvan er 25 geselecteerd zijn om in voorrondes te bewijzen dat zij op Pinkpop horen te staan. Pas na de laatste van 5 voorrondes wordt de selectie voor de finale bekendgemaakt.

De tweede voorronde werd zaterdag in Fenix Sittard gehouden. FOK!fotografe Serena Cloodt was erbij, en maakte de volgende reportage.

"Ik wil met Oranje het EK halen én winnen"

Ruud van Nistelrooy heeft enkele bewogen weken achter de rug bij Hamburger SV. De ervaren spits wilde naar Real Madrid, maar de Duitse club hield hem aan zijn contract. Van Nistelrooy blijft positief en wil met HSV weer Europees voetbal halen. Met Oranje wil hij over twee jaar schitteren op het EK.

Oranje gekleurd HSV
Van Nistelrooy vormt samen met Joris Mathijsen, Eljero Elia en Romeo Castelen een Nederlandse enclave in Hamburg. Het viertal werd voorgegaan door Rafael van der Vaart, Khalid Boulahrouz en Nigel de Jong. Volgens Van Nistelrooy is het een kwestie van toeval en goede ervaringen waardoor Nederlanders elkaar volgen naar de Duitse havenstad.

"Het is een combinatie van beide aspecten", zegt de 34-jarige spits tegen Goal.com Duitsland. "We spreken elkaar natuurlijk bij het nationale team. Daar praten we over elkaars clubs. Het is erg leuk om met landgenoten bij een club te zitten. Je voelt je daardoor nog meer thuis. Dit is niet het belangrijkste aspect, maar het draagt zeker bij", aldus de Brabander.

Duits voetbal in de lift
Van Nistelrooy speelde in de grootste competities van Europa. Na zijn verblijf in Engeland bij Manchester United verkaste hij naar Real Madrid. De Bundesliga doet volgens Van Nistelrooy niet onder voor de andere grote Europese competities. "De Bundesliga is sterker geworden in de afgelopen jaren. Het is één van de topcompetities in Europa", verklaart Van Tor.

"De reputatie van het Duitse voetbal wordt ook steeds beter en daarmee aantrekkelijker om naar te kijken. Het is geen toeval dat Duitse clubs ook vaak ver komen in het Europese voetbal. De Bundesliga is interessant omdat het niet onderdoet voor de Spaanse, Italiaanse en Engelse competitie. Het Duitse voetbal heeft enorm veel potentie", zegt Van Nistelrooy.

Hoge verwachtingen
Met uitzondering van Borussia Dortmund dit seizoen ziet de spits dat Duitse clubs aan elkaar gewaagd zijn. "De Bundesliga is zeer evenwichtig en heeft een hoog basisniveau." HSV kan dit seizoen nog niet overtuigen, maar Nistelrooy houdt hoop op kwalificatie voor Europees voetbal  voor volgend seizoen. "Ik zou graag nog een keer met HSV Europees voetbal halen."

Ondanks het afketsen van de transfer naar Real Madrid heeft Van Nistelrooy het naar zijn zin in Hamburg. "Hamburg is een hele leuke stad. De mensen zijn zeer open en positief gestemd. HSV is een grote traditionele club en heeft een enorme status opgebouwd. De verwachtingen zijn dan ook zeer groot in de stad. Maar wij moeten dit beschouwen als een aanmoediging."

Kroon op loopbaan

Van Nistelrooy hoopt na het missen van het WK over twee jaar te vlammen bij Oranje. "Toen ik niet meeging naar het WK was het natuurlijk een enorme teleurstelling, ook al was het geen verrassing. Het is voor mij een droom om nog eens op een groot toernooi te spelen. Ik hoop nog twee jaar op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. Ik denk dat ik Oranje nog kan helpen. Ik zal er in ieder geval alles aan doen om Europees kampioen te worden met Oranje."

El Hamdaoui: "Droomclub zat er niet tussen"

Mounir El Hamdaoui stond voor het sluiten van de transfermarkt volop in de belangstelling van meer dan tien clubs. "Dat klopt", verklaart de Ajacied tegenover NUSport. "Maar de droomclub zat er niet tussen. Ik ruil Ajax alleen in voor een topclub. Tot die tijd voel ik me op m'n gemak bij Ajax. Ik ben blij dat ik weer speel", aldus El Hamdaoui, die gisteren voor Ajax scoorde tegen De Graafschap (2-0).

De openingstreffer tegen de Superboeren betekende zijn honderdste competitiedoelpunt. "M'n broers vertelden me voor de wedstrijd dat ik vandaag m'n honderdste kon maken. Nou, dat is gelukt. Nee, het gaf geen druk. Het is gewoon weer eentje erbij", vervolgt El Hamdaoui.

"Het was niet mijn mooiste goal, maar wel een belangrijke. Mijn laatste goal was in oktober tegen Heracles Almelo. Dus het werd inderdaad weer eens tijd." El Hamdaoui verdeelde zijn honderd doelpunten over vijf clubs; Excelsior (32), Derby County (3), Willem II (3), AZ (50) en Ajax (12).

Moslims: Geen muziekles voor kinderen

Tientallen moslimfamilies die recent naar de Canadese stad Winnipeg emigreerden willen dat hun kinderen niet verplicht worden om muziekles op school te volgen vanwege religieuze en culturele opvattingen.

Toezichthouder Terry Borys: "De families zijn keihard over dit. Muziek maakt geen deel uit van hun culturele realiteit." De school heeft het ministerie van Onderwijs ingelicht, omdat muziek- en sportlessen verplicht zijn op de scholen in de provincie Manitoba. De ouders accepteren de gymlessen zolang de jongens en meisjes gescheiden sporten. De kinderen mogen echter niet zingen of muziekinstrumenten bespelen. In plaats daarvan stelt de school voor om de kinderen een schrijfproject te geven waarmee ze toch een cijfer voor het vak muziek kunnen halen.

Shahina Siddiqui, directeur van de 'Islamic Social Services' maakt zich zorgen over deze ontwikkeling. "Wie adviseert hen? Mijn eerste zorg is met wie deze immigranten praten? Dit is de eerste keer dat ik dit hoor en ik ben hier niet gelukkig mee." Volgens Siddiqui mogen jongens en meisjes best samen sporten, zolang ze nog niet puberen. Siddiqui laat weten dat muziek iets controversieels is in de islamitische cultuur. "Dit is een Noord-Amerikaans fenomeen. Er is een minderheid die muziek verbiedt."

Inversion komt in 2012

De game Inversion van game-ontwikkelaar Saber heeft een datum gekregen. Saber Interactive, die volgens geruchten ook bezig is met een Halo HD remake, heeft vandaag aangekondigd dat Inversion in februari 2012 uitkomt.

Er is nog niet veel bekend over de game Inversion. Jij speelt een held die in de nabije toekomst de macht heeft om de zwaartekracht te besturen. Dit betekent dat je mensen kunt laten zweven door een Zero Gravity veld te maken. Hiernaast zal de zwaartekracht in sommige gedeeltes anders lopen dan normaal. Zo zul je in sommige stukken over de muur of op het plafond lopen.

De makers hebben, gelijk met deze aankondiging, een teaser trailer online gezet waarin we kunnen proeven van wat we mogen verwachten van deze game. Bekijk de trailer hieronder

Eerste filmposter voor Captain America

Het is een spannend weekend voor fans van het Marvel Cinematic Universe, oftewel de comic-verfilmingen van Marvel die de komende tijd gaan verschijnen. Morgenavond, tijdens de Superbowl, zal de eerste volledige trailer van Captain America: The First Avenger verschijnen en in anticipatie daarop is deze week de eerste officiële filmposter verschenen bij Yahoo! Movies

Filmposter Captain America

De poster. Voor een iets grotere versie, zie Yahoo! Movies.

Naast de poster en de trailer zal Marvel dit weekend ook gratis een film-gerelateerde digitale comic releasen. De comic is de eerste van acht issues die zullen verschijnen tot de release van de film in juli.

Sinds Marvel met Iron Man en The Incredible Hulk zelf de verfimingen van hun comics is gaan beheren, wordt er langzaam een gedeelde continuïteit opgebouwd. Dit is te zien aan crossovers tussen de verschillende films, de film-editie comics die de verhalen vertellen zodat ze passen bij de films (in plaats van bij de reguliere comics) en de film The Avengers, waarin onder andere Iron Man en Captain America samenwerken. Nog voor de release van Captain America zal in mei Thor in de bioscopen verschijnen, over een van de andere Avengers.

Nederlandse bobvrouwen verrassen wederom

Tijdens wereldbekerwedstrijden in het Italiaanse Cesana zijn de Nederlandse bobsleesters Esmé Kamphuis en Judith Vis tweede geworden. Het is voor het eerst dat een Nederlandse damesbob een dergelijk hoge klassering weet te behalen.

Kamphuis en Vis moesten alleen de Canadese combinatie Upperton/Brown voor laten gaan. Twee weken geleden zorgden Kamphuis en Vis al voor een verrassing door brons te pakken op het EK.

De Duitse Sandra Kiriasis eindigde als derde, maar dat was wel genoeg om voor de negende maal op rij de wereldbeker te pakken.

Hugh Jackman neemt 6000 calorieën per dag

In voorbereiding op zijn rol in de volgende film over comicheld Wolverine is Hugh Jackman gevraagd een zwaar dieet te volgen om weer het figuur van Wolverine te krijgen. Op verzoek van regisseur Darren Aronofsky neemt Jackman, die nu 95 kilo weegt, dagelijks  6000 calorieën tot zich.

"Het is zwaar. Darren zei over de vorige film 'Hey, je zag er goed uit, maar in sommige shots ben je zo lang dat je meer op Clint Eastwood lijkt, en dat is niet Wolverine'. Volgens hem is Wolverine krachtig, gezet.. hij is kort en dik. Dus hij zei 'Ik wil dat je dat wordt, wordt groter'", aldus Jackman, die de rol van Wolverine voor het eerst speelde in Bryan Singers X-Men en deze daarna nog driemaal heeft vertolkt.

Dat Aronofsky veel van zijn acteurs vraagt mag geen verrassing heten met Black Swan, ook van Aronofsky, op dit moment in de bioscoop. Voor deze film vroeg hij Natalie Portman om ruim negen kilo af te vallen.

"Als ik een hartaanval krijg, weet je waardoor het komt," grapt Jackman.

Hugh Jackman
Hugh Jackman (foto: Novum)

Breakdansen in Bulletstorm-skillisode

Over-the-top-shooter Bulletstorm komt over iets meer dan twee weken uit en uitgever Epic Games trakteert ons op een nieuwe skillisode. In de skillisodes van Bulletstorm komen er elke keer drie nieuwe skill-kills in de schijnwerpers te staan. Bekijk onderaan de meest recente skillisode.

Naast het verhaal in Bulletstorm is het ook de bedoeling om je vijanden op een creatieve manier te doden. Voor deze kills krijg je punten die je later weer kan spenderen voor upgrades. Bulletstorm komt 22 februari uit voor de PC, Xbox 360 en de PS3.

Goed begin Li Jiao en Li Jie bij Top-12

De Nederlandse tafeltennissters Li Jiao en Li Jie zijn de strijd om de Europese Top-12 goed begonnen. Beide speelsters wonnen zaterdagochtend hun eerste groepsduel.

Titelverdedigster Li Jiao bleek met 4-2 te sterk voor het Roemeense talent Elizabeta Samara. Li Jie rekende in een andere poule in vijf games af met de Duitse Kristin Silbereisen: 4-1.

Li Jiao had het in de openingswedstrijd van groep A lastig tegen Samara. De Roemeense speelster kwam geregeld op voorsprong in een game, maar kon het vervolgens toch niet afmaken. Het was tekenend dat de Nederlandse international drie van de vier games met 12-10 won: 12-10, 2-11, 11-8, 12-10, 6-11, 12-10. Li Jiao speelt om 13.30 uur tegen Hu Melek uit Turkije.

Li Jie klopte Silbereisen met 7-11, 11-7, 11-6, 11-5 en 11-6. Ze speelt om 13.30 uur in poule B tegen Daniela Dodean. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de kwartfinale.

Goed begin Li Jiao en Li Jie bij Top-12
Goed begin Li Jiao en Li Jie bij Top-12 (Foto: ANP)

Wilders wil vervolging raadsheer Schalken

PVV-leider Geert Wilders heeft besloten naar het gerechtshof te stappen om raadsheer Tom Schalken van het hof Amsterdam alsnog vervolgd te krijgen.

Wilders maakte dat zaterdag bekend. Eerder deze week gaf zijn advocaat Bram Moszkowicz al aan zo'n procedure te overwegen. Volgens Wilders heeft Schalken geprobeerd getuige Hans Jansen te beïnvloeden. De arabist Jansen was getuige in het strafproces tegen Wilders.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag zijn er geen aanwijzingen dat Schalken strafbare feiten heeft gepleegd. In een zogenoemde Artikel 12-procedure zoals Wilders die wil, kan het hof gevraagd worden het OM opdracht te geven iemand alsnog te vervolgen.

Wilders wil vervolging raadsheer Schalken
Wilders wil vervolging raadsheer Schalken (Foto: ANP)

Djuricic: "Ik wil niet afgaan bij Heerenveen"

Filip Djuricic staat zaterdag eindelijk weer eens in de basis bij sc Heerenveen. De middenvelder wil zich aan trainer Ron Jans bewijzen. "Ik moet zorgen dat ik, als ik de kans krijg, eens drie wedstrijden op een rij goed speel", aldus Djuricic in de Leeuwarder Courant. "Niet de ene week leuk en de andere week slecht. Dat heeft me dit seizoen mijn basisplaats gekost."

Djuricic stoort zich naar eigen zeggen wel eens aan de mentaliteit van zijn ploeggenoten. "Het leek alsof ze niet met hun hart speelden. Ik miste de passie. Wij Serviërs verliezen ook wedstrijden, maar nooit zonder strijd. Wij hebben nu twee keer verloren omdat elke speler maar op vijftig procent van zijn kunnen presteerde. Als we allemaal zeventig procent zouden halen, zouden we al op de goede weg zijn."

Djuricic twijfelde zelfs aan zijn keuze voor Heerenveen. "Heel soms heb ik gedacht: was Heerenveen wel de goede keuze? Maar ik ben ervan overtuigd dat het de goede keuze was. Via Heerenveen kan ik mijn grote doel bereiken: binnen vijf jaar spelen bij een club uit de Europese top-tien."

"Ik heb voldoende zelfkritiek om te weten dat het ook aan mezelf ligt. Ik moet constanter worden. Niet zeuren, maar vechten. Geduld hebben, ik ben pas negentien, niet nerveus worden en niets willen forceren. Ik wil hier niet afgaan."

Koningin Elizabeth steunt 'The King's Speech'

In de race naar de Academy Awards, die aan het einde van deze maand worden uitgereikt, grijpen filmmaatschappijen alles aan om hun genomineerde films positief onder de aandacht te brengen. Zo verscheen Mark Zuckerberg onlangs al in de opening monologue van de door Jesse Eisenberg gepresenteerde aflevering van Saturday Night Live, ter ondersteuning van The Social Network. En nu is er de steun van Koningin Elizabeth II voor The King's Speech.

Volgens productiebedrijf The Weinstein Company heeft de Britse vorstin een privevertoning van de film gehad, en hier erg van genoten. De film, geschreven door David Seidler en geregisseerd door Tom Hooper, vertelt het verhaal van haar vader, Koning George VI, die een stotter probeert te overkomen terwijl hij de troon bestijgt en zich bezig moet houden met het opkomen van Nazi-Duitsland.

"Om te horen dat Hare Majesteit de film heeft gezien en hierdoor ontroerd was, ontroert mij op mijn beurt enorm. Toen de Koningin-Moeder (de echtgenote van Koning George VI, red) me dertig jaar geleden vroeg te wachten en dit verhaal niet te vertellen tijdens haar leven, realiseerde ik me hoe diep de emoties lagen. Het verhaal is nu geschreven en gefilmd met veel liefde, bewondering en respect voor Hare Majesteits vader. Dat hare Majesteit hier positief op heeft gereageerd is verheugend, " aldus scenarioschrijver David Seidler.

Harvey Weinstein geeft in een reactie aan dat cast en crew diep vereerd zijn door de screening en de reactie van de Koningin.

The King's Speech is vanaf 17 februari in de Nederlandse bioscopen te zien. Op 27 februari is de Academy Award-ceremonie.

[NBA] Forse boete voor coach Nets

Coach Avery Johnson van de New Jersey Nets heeft van de tuchtcommissie van de NBA een boete van 16.785 euro gekregen wegens wangedrag richting een official. Tijdens de wedstrijd tegen de Philadelphia 76ers reageerde hij zijn woede af op de official.

Ook tijdens de wedstrijd werd Johnson ook al tweemaal toegesproken. De Amerikaan vond dat de leiding slecht optrad tegen een overtreding op een van zijn spelers.

Redknapp baalt van mislopen Van Bommel

Harry Redknapp baalt dat hij niet meer moeite heeft gedaan om Mark van Bommel naar Londen te halen. De trainer van Tottenham Hotspur is van mening dat de Nederlander een welkome aanvulling voor de selectie was geweest. "Ik had hem kunnen halen, dat had ik misschien wel moeten doen", zei hij tegen Skysports.

Van Bommel liet in januari zijn contract ontbinden bij Bayern München om vervolgens voor een halfjaar bij AC Milan te tekenen. Redknapp sluit niet uit dat de middenvelder van de zomer alsnog de overstap maakt naar de Spurs. "Van Bommel zou een goede speler voor ons zijn, want hij brengt ervaring met zich mee. Hij speelde al finales van de Champions League en het WK."


Redknapp baalt van mislopen Van Bommel (Foto: Novum)

Been: "Publiek gaat een fantastische Miyaichi zien"

Ryo Miyaichi kan morgen al zijn debuut maken voor Feyenoord. De huurling van Arsenal is opgenomen in de selectie voor het duel met Vitesse. Mario Been is erg lyrisch over de nieuweling. "Het gaat erg goed met hem", zegt de trainer tegen RTV Rijnmond. "Het is wel heel moeilijk communiceren. Daarvoor zit hij nu op Engelse les. Maar hij heeft ongelooflijk veel kwaliteiten."

"Ik kan je beloven dat als hij gaat spelen mensen een fantastische speler gaan zien. Het is echt een heel groot talent. Hij gaat zich ook steeds meer thuis voelen, ondanks dat hij totaal de taal niet spreekt. Hij straalt plezier uit en is elke dag bezig om beter te worden", aldus Been.

Feyenoord speelt morgen de degradatiekraker tegen Vitesse. De Arnhemmers staan een punt voor op de Rotterdammers. Feyenoord staat op een vijftiende positie en staat maar vier punten voor op nummer zestien Excelsior.

Rossi: "Schouder kost me halve seconde"

Valentino Rossi zegt nog steeds gehinderd te worden door de schouder waaraan hij vorig jaar geblesseerd raakte. De Italiaan werd in november geopereerd en herstelt hiervan. De MotoGP-rijder denkt dat het hem bij de test in Bahrein nog ongeveer een halve seconde per ronde kostte.

Toch was Rossi niet ontevreden. "Ik ben blij, want voordat ik hier kwam dacht ik twintig tot dertig ronden per dag te kunnen rijden, maar op de eerste twee dagen reed ik er veertig en vijftig op de laatste dag," zei Rossi. "Natuurlijk was ik aan het eind van mijn latijn na afloop, omdat de rest van mijn lichaam moet compenseren. Mijn linkerarm moet bijvoorbeeld meer werk verrichten, waardoor ik erg vermoeid raak."

"Ik ben echter erg blij met mijn schouder omdat deze iedere dag beter wordt en zelfs na het op de limiet rijden met een MotoGP-fiets zorgt er niet voor dat ik last krijg: het is nu alleen nog een kwestie van de kracht terug krijgen. Ik ben vooruit gegaan en denk dat mijn fysieke limitaties me niet meer een seconde per ronde kosten, maar vijf tot zestiende, vooral bij het remmen en het ingaan van de bochten," zei Rossi die desondanks de Ducati steeds beter zegt te begrijpen.

Hamilton in gesprek over inhuren manager

Coureur Lewis Hamilton hoopt binnenkort een nieuwe manager te kunnen presenteren. Sinds dat hij vorig jaar met vader Anthony heeft gebroken, zit de Brit zonder manager en hij beseft dat die toch wel handig zijn.

"Ik ben nog bezig met het zoeken van de juiste persoon. Er zijn wel wat kandidaten, en ik hoop binnen een paar weken meer te weten", aldus de Brit. "Het leidt me niet af van mijn werk, maar er zijn wat zaken die beter door iemand geregeld kunnen worden dan door mijzelf."

Het is niet bekend of de nieuwe manager bekend is in de Formule 1.

'Dit is geen poging om Sap onderuit te halen'

De motie van afkeuring die zaterdag wordt ingediend tegen Jolande Sap, leider van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks, moet niet worden gezien als een poging om Sap onderuit te halen. Dat stelden de indieners van de motie zaterdag op het congres in Utrecht nadrukkelijk in hun toelichting.

"Het besluit over de missie in Kunduz had zo niet gemoeten. De fractie had dit niet zo mogen beslissen en eerst naar de leden terug moeten komen. Maar dit is absoluut geen poging om de positie van Jolande Sap onderuit te halen. We willen met haar verder", klonk het.

De pijn zit volgens de tegenstanders vooral in het sturen van militairen naar een gebied waar gevochten wordt.

'Dit is geen poging om Sap onderuit te halen'
'Dit is geen poging om Sap onderuit te halen' (Foto: ANP)

Laatste Nederlandse militair uit Uruzgan

De laatste militair heeft de Afghaanse provincie Uruzgan verlaten. Het Ministerie van Defensie heeft dat zaterdag bekendgemaakt.

Sergeant David, logistiek planner, was de laatste die Kamp Holland achter zich liet. Hij was tot het laatste moment bezig met het transport van materieel naar Nederland.

Met het vertrek van de laatste militair komt een einde aan een Nederlandse missie waarvoor in maart 2006 de eerste manschappen het gebied betraden.

In Uruzgan is nu nog een aantal medewerkers van andere ministeries aanwezig om de laatste taken af te ronden.

Laatste Nederlandse militair uit Uruzgan
Laatste Nederlandse militair uit Uruzgan (Foto: ANP)

Ebecilio: "Mijn seizoen is zeker al geslaagd"

Lorenzo Ebecilio ontving vrijdag een uitnodiging voor Jong Oranje. Voor de aanvaller kan het seizoen niet meer stuk.

"Ik hoorde het nieuws van mijn moeder toen ik net wakker was", zegt Ebecilio na het duel met De Graafschap (2-0) tegen RTV Noord-Holland. Ebecilio stond tegen de Superboeren voor de vijfde keer dit seizoen in de basis.

"Mijn seizoen is zeker al geslaagd", zegt het negentienjarige talent. Tegen De Graafschap was Ebecilio de beste man op het veld namens de Amsterdammers. "Maar het belangrijkste is toch wel dat we hebben gewonnen en dat we dat blijven doen."

Ebecilio speelde in het verleden ook nog in de jeugdopleiding van AZ. Daar was hij niet meer nodig, nadat de aanvaller te maken kreeg met een hartaanval. Ajax geloofde vervolgens wel in de jongeling.

Rose: "We mogen trots op onszelf zijn"

De Graafschap verloor gisteren met 2-0 van Ajax. Toch waren de Doetinchemmers tevreden, al had er wellicht meer ingezeten.

"Ik denk dat we qua spel trots op onszelf mogen zijn, maar het resultaat is teleurstellend", zegt Yuri Rose tegen Omroep Gelderland. "Als je de wedstrijd ziet, hebben we het best goed gedaan", vond ook aanvaller Steve De Ridder, die in de tweede helft nog de lat raakte. "We gaan hier met een goed gevoel weg."

Ook Purrel Fränkel zag een goed De Graafschap. "We hebben de kansjes niet gepakt, maar we kunnen op dit optreden wel verder bouwen", vertelt hij in De Telegraaf. "We hebben weinig weggegeven, maar Ajax was net iets scherper. We hebben verloren maar kunnen trots op onszelf zijn."

Miley Cyrus heeft nieuwe tattoo

De Amerikaanse zangeres/actrice Miley Cyrus heeft een grote tattoo laten zetten. Paparazzi hebben dit weten vast te leggen toen Miley, die een truitje aanhad met een gat aan de zijkant, uit haar auto was gestapt.

De tattoo is vrij groot en zit net boven haar rechterheup. Eerder heeft de 18-jarige al een tattoo onder haar linkerborst laten zetten en nog een in haar nek.

Check voor een foto de bron van dit bericht!


Miley Cyrus heeft nieuwe tattoo (Foto: Novum)

Torres: "Ik moet aan mijn carrière denken"

Fernando Torres betreurt het dat fans van Liverpool kwaad op hem zijn na zijn overgang naar Chelsea. "Ik kan niets slechts over de Liverpool-fans zeggen," zei Torres op een persconferentie. "Zij hebben me in de afgelopen jaren een fantastisch gevoel gegeven. Ik snap dat ze boos zijn en daarom wil ik graag uitleggen waarom ik ben vertrokken."

De Spanjaard was niet blij met het vertrek van Xabi Alonso en Javier Mascherano. "Ik was een fan van Liverpool. Ik kon dan ook niet snappen dat de club belangrijke spelers liet gaan. Ik begreep wel dat zij ervoor kozen. Het was het beste voor hun gezin en hun loopbaan."

"Maar de nieuwe eigenaar, John Henry, heeft het beste met de club voor. Liverpool heeft echter tijd nodig en voor mij breken nu de beste jaren aan. Ik moet aan mijn carrière denken. Chelsea is een stap vooruit. Ik ben er daarom eerlijk voor uitgekomen dat ik wilde vertrekken," besloot Torres.

Di Luca: "Heb mijn lesje geleerd"

Naast Davide Rebellin maakt ook Danilo Di Luca dit voorjaar weer zijn rentree in het wielerpeloton. Di Luca was voor twee jaar geschorst na zijn positief test op cera in de Giro d'Italia van 2009. Zijn schorsing werd echter verkort door het CONI, omdat de Italiaan goed meewerkte tijdens zijn procedure.

"Ik heb mijn lesje geleerd," zei de voormalig winnaar van de Giro tegen VeloNation. "Ik voel me een compleet nieuw man. Een renner die, na een periode van zelfkritiek, naar een voldoende maturiteit is toegegroeid. Ik weet dat ik fouten heb gemaakt, maar na een jaar te hebben kunnen nadenken heb ik besloten om mijn tweede kans te grijpen en opnieuw van start te gaan met nieuwe motivaties."

"Ik wil niet meer terugkomen op het verleden. Ik kijk uit naar de wedstrijden die in het nieuwe seizoen op mij afkomen. Met mijn hoofd omhoog, dat op zich betekent al veel voor mij. En niet alleen sportief vlak."

[WB] Reuzenslalom afgelast door harde wind

De voor zaterdag geplande wereldbekerwedstrijd op de reuzenslalom voor vrouwen is afgelast vanwege te zware wind op de piste in Zwiesel. De organisatie maakte dit zaterdag bekend. De race werd zaterdagochtend een paar keer verschoven, maar de situatie verbeterde niet.

Eerder dit seizoen moest in Maribor moest de reuzenslalom ook al worden afgebroken.

Reuzenslalom afgelast door harde wind
Reuzenslalom afgelast door harde wind (Foto: ANP)

Pirelli: "Te vroeg om te oordelen"

Bandenfabrikant Pirelli vindt dat het na de test in Valencia nog te vroeg is om te oordelen over het rubber dit jaar in de Formule 1 gebruikt zal gaan worden. Ongeveer de helft van de rijders klaagde over het schoeisel, maar motorsportbaas van het Italiaanse merk Paul Hembery, vindt dat de renstallen meer geduld moeten hebben.

Hembery vindt in Turun Sanomat dat de weersomstandigheden in Valencia niet ideaal waren om een goed oordeel te kunnen vellen. "Het is nog te vroeg om er over te oordelen. Het was eigenlijk te koud voor deze banden." Hij meldde verder dat Pirelli de banden nog wat aan gaat passen, maar wil niet overhaasten. "We kunnen niet zomaar wijzigingen gaan maken op basis van data of commentaar van individuen, terwijl we ons oor ook niet te luister leggen naar de wensen van een enkeling. Er moet een algehele consensus zijn."

De motorsportbaas van Pirelli vindt de kritiek van de teams overdreven. "Het lijkt wel of iedereen vergeten is dat alle banden nu eenmaal slijten." Ook de klachten over overstuur vindt Hembery onterecht. "Er is ons gevraagd hardere en sterkere voorbanden te maken, en dat hebben we gedaan. Een logisch gevolg daarvan is dat de balans van de auto's verandert."

"Vorig jaar waren er namelijk aardig wat coureurs die over onderstuur klaagden, maar nu zijn er ineens weer rijders die last hebben van overstuur. Wat dat betreft kun je wel bezig blijven, want wij kunnen de banden niet voor iedereen op maat maken. Ze passen nu eenmaal beter bij de ene coureur dan bij de ander."

Dat Pirelli moet leveren aan alle twaalf teams maakt het er volgens Hembery niet makkelijker op. "Het lijkt er voor buitenstaanders wellicht op dat ze alle twaalf grotendeels vergelijkbare auto's inzetten, maar de werkelijkheid is dat elke bolide een aparte aanpak vereist en elk team andere eisen heeft. Het is dan ook aan ons om een goede balans te vinden en banden te leveren die bij elk team ongeveer even goed passen, want het zou natuurlijk fout zijn om bepaalde teams te bevoordelen."

Omwonenden gewaarschuwd voor asbest na grote brand

Bij een zeer grote brand in twee schuren en een woning in het Zuid-Hollandse dorp Heerjansdam is vrijdagavond een grote hoeveelheid asbest vrijgekomen. De bewoners van een handvol woningen die in de buurt stonden zijn gewaarschuwd, meldt de politie.

Door de harde westenwind kwam het meeste asbest in onbebouwd gebied terecht. De Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid heeft vrijdagnacht onderzoek gedaan naar hoe het asbest op te ruimen.

De brand brak uit in een grote schuur met een rieten kap aan de Dorpsstraat en sloeg over op een naastgelegen schuur en een aangebouwde woning. De schuren zijn verwoest, de woning is zeer zwaar beschadigd. Van de vijf bewoners waren er bij het uitbreken van de brand vier aanwezig. Zij zijn door buurtbewoners opgevangen.

Onderzoek naar zelfmoorden Bredase gevangenis

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie stelt een onderzoek in naar de zelfmoorden in de koepelgevangenis in Breda. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie na een bericht hierover in BN/De Stem.

Vier gevangenen pleegden er vorig jaar zelfmoord. Het landelijke gemiddelde is minder dan één zelfmoord per jaar per gevangenis. In de 29 gevangenissen werd in totaal 18 keer zelfmoord gepleegd.

Iedere zelfmoord in een gevangenis wordt onderzocht. Het ministerie gaat nu na of het relatief hoge aantal zelfmoorden in Breda toeval is of dat er meer speelt. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Inspectie voor de Sanctietoepassing.

Onder gevangenispersoneel bestaat volgens BN/De Stem vrees dat reorganisaties leiden tot banenverlies. Ook zouden veranderingen in het dagprogramma verkeerd zijn gevallen bij gedetineerden, maar hier richt het onderzoek zich volgens de woordvoerder niet op.

Het drugsontmoedigingsbeleid heeft volgens de krant ook tot meer klachten geleid. De gevangenis hield meer celinspecties en urinecontroles, waardoor veel drugsgebruikers tegen de lamp liepen en werden gestraft.

[WTT] Haase: "Proberen Söderling te ontregelen"

Robin Haase ontving al in een vroeg stadium een wildcard voor het ABN Amro World Tennis Tournament dat maandag begint in Rotterdam. Hij trof het echter niet bij de loting; hij zal het moeten opnemen tegen Robin Söderling, nummer vier van de wereld en als eerste geplaatst in de Maasstad.

"In Ahoy is een zware loting te verwachten met zo'n sterk deelnemersveld," zei Haase na de loting. "Ik weet hoe Söderling speelt. Dat is hard en nog eens hard. Je moet hem trachten te ontregelen en voor een overwinning zal ik tegen hem ontzettend goed moeten spelen."

Haase weet hoe het is om vroeg in het toernooi in Rotterdam een sterke tegenstander te treffen. Zo stond de Hagenaar in 2008 in de eerste ronde tegen de Brit Andy Murray, die hij toen knap versloeg.

Omgewaaide bomen door heel Nederland

Door heel Nederland zijn de afgelopen nacht bomen omgewaaid. Schiphol verwacht dat de wind nog de hele dag voor vertragingen zorgt en adviseert reizigers de situatie via teletekst goed in de gaten te blijven houden. Het KNMI verwacht dat de storm pas zondag wat gaat liggen, maar zondagavond zwelt de wind weer aan.

De brandweer in Rotterdam hield zich de afgelopen nacht vooral bezig met afgevallen dakpannen en omgewaaide bomen, meldt RTV Rijnmond. Het Havenbedrijf Rotterdam heeft het binnenloodsen van schepen aangepast vanwege de harde wind aan de kust. Sommige containerterminals zijn vanwege de wind gestopt met de containeroverslag met kranen.

Vrijdag waren In Rotterdam aan de Wijnhaven en bij metrostation Voorschoterlaan bouwsteigers omgewaaid. Bij de IKEA in Barendrecht waaide een dakplaat naar beneden. In het centrum raakte een man gewond doordat een weggewaaid reclamebord op zijn voet terechtkwam.

In Noord-Brabant moest de brandweer uitrukken in Tilburg, Kaatsheuvel, Schijndel en Oosterhout om omgevallen bomen op te ruimen. Omroep Zeeland meldt dat de storm vooralsnog voor weinig problemen heeft gezorgd. Op de Boulevard in Vlissingen trotseerden kijkers de harde wind. "Zij zagen boten die worstelden met golven, maar niet in de problemen kwamen."

In Friesland werd een nieuwe keermuur in Harlingen vrijdag voor het eerst gesloten. Maar hij is volgens het Friesch Dagblad niet echt beproefd. Het water kwam minder hoog dan verwacht.

De storm zorgde volgens de krant in Friesland nauwelijks voor problemen. Enkele veerdiensten naar Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog werden geschrapt. Het kustwachtcentrum in Den Helder heeft geen noodoproepen binnengekregen. De Friese politie meldt dat de N31 enige tijd afgesloten is geweest vanwege stormschade. Rond middernacht werd de weg vrijgegeven.

Bondscoach Chili stapt op

Marcelo Bielsa is opgestapt als bondscoach van Chili. De Argentijn, die in november al dreigde met opstappen als Jorge Segovia bondsvoorzitter zou worden, heeft als reden opgegeven dat de nieuwe voorzitter Sergio Jadue alles heeft gedaan wat nodig was om hem te laten opstappen.

Jadue won bij de herverkiezing de strijd om het bondsvoorzitterschap van Segovia en zei alles te willen doen om Bielsa te behouden als bondscoach. Hij slaagde echter niet in zijn opzet.

Man eet pasgeboren zoon levend op

De inwoners van een dorp in Papoea-Nieuw-Guinea hebben donderdag een schokkende ontdekking gedaan. Zij zagen hoe een man zijn schreeuwende, pasgeboren zoon opat tijdens een tovenaarsritueel.

Volgens de politie werden de inwoners van Tabubil 's ochtends gewekt door het geschreeuw van een baby. De woedende menigte achtervolgde de kersverse vader na de ontdekking naar het politiebureau, alwaar hij snel werd ingerekend. Helaas was het kleine jongetje niet meer te redden.

"Het is een schokkend incident", laat de politie weten. "De gemeenschap is boos, maar er heerst ook veel angst en onrust, want men gelooft in toverij of hekserij." Volgens de inwoners was de man bezig met een tovenaarsritueel. Vermoedelijk wilde hij zo deel uitmaken van een speciaal genootschap.

De man is overigens geen onbekende van de politie. "De verdachte heeft een lange geschiedenis van drugsmisbruik en we zijn niet verrast dat zoiets als dit is gebeurd. Een paar jaar geleden flipte hij helemaal als gevolg van drugs."

Justin Bieber en Jon Stewart halen grapje uit

Justin Bieber heeft donderdagavond de opening van de Amerikaanse Daily Show op zich genomen. Even later verscheen vaste presentator Jon Stewart verkleed als het tieneridool ten tonele. De twee bleken van lichaam te zijn verwisseld.

"Ik heb de magische schedel gevonden. Raak 'm aan, dan kunnen we het ongedaan maken", riep Stewart in Bieber-stijl. De scène was gekopieerd uit de film Big uit 1988 met Tom Hanks. "Mag ik nog één ding doen?", reageerde Bieber, terwijl hij zijn hand door zijn haar haalde. "Dat haar is zo natuurlijk, zo puur." Uiteindelijk belandden de twee weer in hun eigen lichaam.

"Ik hoop dat je de tatoeage die ik op je heb achtergelaten niet erg vindt", riep Bieber nog. Op Stewarts onderrug was de tekst 'zegt nooit nooit' te lezen, waarna Stewart overging tot de orde van de dag.

Het fragment is te bekijken op de TheDailyShow.com.


Justin Bieber en Jon Stewart halen grapje uit (Foto: Novum)

Postkantoor in Europees Parlement overvallen

Twee mannen hebben vrijdag het postkantoor in het gebouw van het Europees Parlement in Brussel overvallen. Ze maakten bijna 10.000 euro buit. Dat zegt EU-woordvoerster Marjory van den Broeke.

Het is onduidelijk of de mannen gewapend waren. Niemand raakte bij de overval gewond en er was geen schade aan het postkantoor.

Postkantoren hebben in België vaak ook de functie van bankfiliaal en hebben meestal grote hoeveelheden contant geld in kas. Het is de derde keer in twee jaar tijd dat een bedrijf gevestigd in het gebouw, dat elke dag door zeker tienduizend mensen wordt bezocht, is overvallen.

De politie en het beveiligingsteam van het parlement hebben een onderzoek naar de overval ingesteld.

Stoel Pim Fortuyn moet weg uit Olympisch Stadion

De stoel van Pim Fortuyn wordt maandag verwijderd van de eretribune van het Olympisch Stadion. Het stadion gaat de tribunes opknappen, waarbij onder meer alle donateurstoelen het veld moeten ruimen.

Met het verwijderen van de stoel van Fortuyn hoopt het stadion dat alle eigenaars van de donateurplaatsen hun stoel op komen halen voordat ze worden vernietigd. Het kuipje van Fortuyn wordt maandag opgehaald door zijn broer Marten, meldt de website van het stadion.

De vermoorde politicus ondersteunde eind vorige eeuw een reddingsactie om het stadion te behouden door symbolisch een stoel te adopteren. Plaatsen waren voor een bedrag van 250 gulden te koop. De kuipjes zijn nu inclusief naamplaatje gratis af te halen door de eigenaren. Het stadion hoopt dat er veel komen.

De stoel van Fortuyn krijgt een plaats bij andere spullen van de vermoorde politicus. Het opknappen van het Olympisch Stadion is in het najaar al begonnen.

Toch nog nieuwe Mulisch

Dit jaar verschijnt alsnog een werk met nieuwe novellen van Harry Mulisch. Het boek wordt uitgegeven op 30 oktober, wanneer de schrijver precies een jaar dood is, schrijft NRC Handelsblad zaterdag.

De uitgever van Mulisch, Robbert Ammerlaan, onthulde de beginzin van een van de novellen vrijdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van De Bezige Bij in Felix Meritis in Amsterdam: "Vanochtend heeft de werkelijkheid mij een loer gedraaid die ik haar niet gauw zal vergeven."

De laatste roman van Mulisch, Siegfried, verscheen in 2001. Het boek werd afgesloten met de woorden 'Daarna niets meer'. Gedacht werd dat Mulisch bedoelde dat hij niets meer zou schrijven.

De novelle gaat De tijd zelf heten. Het heeft nog wat voorbereiding nodig om het werk uit te geven. Het werk bestaat nu nog uit 25 pagina's met daarna een paar bladzijden waarvan volgens Ammerlaan niet meteen duidelijk is wat Mulisch ermee wilde.

De Boer: "Een draak van een wedstrijd"

Ajax won gisteren in de ArenA met 2-0 van De Graafschap. Het spel van de Amsterdammers was niet best, zag ook trainer Frank de Boer.

"Ik vond het een draak van een wedstrijd", aldus De Boer tegen Eredivisie Live. "Het zal veel en veel beter moeten als we echt nog willen strijden om de titel. Gelukkig snappen de jongens dat ook. Dat is dan wel weer positief."

De Boer: "We hebben veel stapjes vooruit gezet, maar dit was een stap achteruit. Het was allemaal veel te gezapig. Daardoor konden we De Graafschap niet kapot spelen. In de tweede helft leden we soms wel vijf of zes keer achter elkaar onnodig balverlies. Dat is natuurlijk dodelijk. Gelukkig maken Mounir El Hamdaoui en Siem de Jong twee goede doelpunten. Maar dat was het ook wel."

Door de overwinning op de ploeg uit Doetinchem voert Ajax de druk op PSV en FC Twente verder op. Het verschil met de Eindhovenaren is drie punten en met Twenten twee. Beide ploegen komen later dit weekeinde in actie.

Gymlerares heeft seks met 5 leerlingen

Een gymlerares op een middelbare school in Mason, in de Amerikaanse staat Ohio, wordt ervan beschuldigd het bed te hebben gedeeld met maar liefst vijf leerlingen. De meeste van hen waren spelers van het American footballteam van Mason High School.

Stacy Schuler heeft tijdens vijf verschillende incidenten tussen augustus en december 2010 seks gehad met vijf scholieren. Ook zou de 32-jarige docente drank hebben gekocht voor de leerlingen. Volgens de aanklachten vonden de avontuurtjes plaats buiten het schoolterrein.

De ouders van de betrokken leerlingen waren verrast toen de affaires aan het licht kwamen. Zij hadden geen enkel idee dat hun zoon tot zoiets in staat was.

Schuler, die volgende week haar 33ste verjaardag viert, heeft zichzelf gisteren aangegeven. Indien ze schuldig wordt bevonden, kan ze voor maar liefst 81 jaar achter tralies belanden.

[NBA] 23e nederlaag op rij Cavs

Cleveland Cavaliers heeft in de NBA voor de 23e keer op rij verloren. Memphis Grizzlies was met 112-105 te sterk. 

Hiermee kregen de Cavs ongewild een record op hun naam. Nu moeten ze het record nog delen met Vancouver Grizzlies (1995/1996) en Denver Nuggets (1997/1998) maar mochten ze morgen verliezen van Dallas Mavericks dan krijgen ze het alleen in handen.

Boston Celtics ging met 97-101 onderuit tegen Dallas Mavericks. Boston domineerde de wedstrijd, maar in de slotminuut ging de ploeg een paar keer in de fout. Dirk Nowitzki was bij Dallas goed voor 29 punten. 

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Indiana Portland 100-87
Philadelphia New York 100-98
Washington Orlando 92-110
Toronto Minnesota 111-100
Charlotte Miami 97-109
Atlanta LA Clippers 101-100
Detroit New Jersey 92-82
Boston Dallas 97-101
Memphis Cleveland 112-105
Phoenix Oklahoma 107-111
Sacramento San Antonio 100-113
Denver Utah 106-113

Contador: "Dopingregels uit de jaren 60"

Alberto Contador blijft maar in de media opduiken met verklaringen rond zijn vermeende dopinggebruik en de schorsing van een jaar die de Spaanse wielerbond hem wil opleggen. Volgens de drievoudige Tourwinnaar zijn de huidige dopingregels achterhaald.

"De dopingregels zijn blijven steken in de jaren zestig, aldus Contador," die positief testte op het gebruik van clenbuterol. "De wetenschap is inmiddels zover gevorderd dat het minieme hoeveelheden van verboden producten kan traceren. Hoeveelheden die niet prestatiebevorderend zijn en niet bewust ingenomen kunnen zijn. De wetenschap zit in 2011, maar de regels zijn in de jaren zestig blijven steken. En nu straffen ze me voor een misdaad."

Contado heeft zijn schorsing niet geaccepteerd en is tegen de beslissing in beroep gegaan. De renner van Saxo Bank zal ook na een eventuele schorsing terug willen keren in het peloton.

Schaars: "Zal er alles aan doen om terug te komen"

Kevin Strootman kreeg gisteren de voorkeur boven Stijn Schaars in de selectie van Oranje. Schaars wil zo snel mogelijk terugkeren in de groep van Bert van Marwijk.

De middenvelder van AZ kreeg het nieuws van één van de clubmensen te horen. "De materiaalman wees me na de training op het bericht op Teletekst", zegt de aanvoerder van de Alkmaarders tegen Sport-Promotion.

"Ja, erg jammer. Ik had er graag weer bij willen horen. Maar de bondscoach maakt zijn keuzes en daar heb je verder mee te leven. We hebben bovendien heel veel middenvelders momenteel die in aanmerking komen voor een selectie. Het is balen, maar ik zal er alles aan doen om weer terug te komen."

Ook Demy de Zeeuw hoeft zich niet te melden. Van Marwijk heeft veel vertrouwen in Strootman. "Ik denk dat Kevin ver kan komen", zei de keuzeheer tegen het ANP. "Ik dicht hem kwaliteiten toe die voldoen aan die van het Nederlands elftal."

Verdachte Rotterdamse zedenzaak vrijgelaten

Een 20-jarige verdachte in een grote zedenzaak in Rotterdam is vrijdag op vrije voeten gesteld. De rechter besloot de voorlopige hechtenis van de man te schorsen, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

De man is volgens de zegsman 'gecontroleerd' vrijgelaten. "Hij staat onder toezicht van de reclassering en heeft onder meer een contactverbod met betrokkenen." De man blijft ondanks zijn vrijlating verdacht. Vijf andere verdachten zitten nog vast.

De politie hield de afgelopen maanden in totaal dertien mannen aan voor het seksueel misbruiken van een 12-jarig meisje uit Nijmegen en een 15-jarig meisje uit Rotterdam. Naar aanleiding van het onderzoek naar de groepsverkrachting kwamen nog eens drie zedenzaken boven water.

Lichaam vrouw gevonden in te water geraakte auto

In de auto die in de nacht van donderdag op vrijdag in de Rotterdamse Parkhaven te water raakte is het lichaam van een vrouw gevonden. Dat meldt de politie vrijdag. Waardoor de wagen het water inreed is nog onduidelijk.

Getuigen zagen de auto rond 00.30 uur het water inrijden, nadat de wagen eerst een aantal keren over de Parkkade heen en weer was gereden. Hulpdiensten konden de auto aanvankelijk niet lokaliseren. De storm en de stroming bemoeilijkten de zoektocht. Na anderhalf uur werd om veiligheidsredenen besloten het onderzoek bij daglicht voort te zetten.

Vrijdagochtend werd de wagen op ongeveer 15 meter uit de kade gevonden, waarna de auto vrijdagmiddag werd geborgen. Vervolgens werd het lichaam van de vrouw in de auto aangetroffen.

De auto is afgevoerd voor nader onderzoek. Het onderzoek moet onder meer duidelijkheid geven over de omstandigheden waaronder het incident heeft plaatsgevonden.

Zieke asielzoekers krijgen opvang

Uitgeprocedeerde asielzoekers die om medische redenen tijdelijk toch in Nederland mogen blijven krijgen definitief recht op opvang. Dat heeft minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) vrijdag aan de Tweede Kamer laten weten.

Uit een proef is volgens Leers gebleken dat maar weinig zieke uitgeprocedeerden een beroep doen op opvang. De vrees dat dat massaal zou gebeuren lijkt dus ongegrond. Daarom ziet Leers geen reden om deze groep geen opvang te bieden.

De immigratiedienst IND controleert of uitgeprocedeerde asielzoekers die om opvang vragen wel echt ziek zijn.

Leiders eurozone bereiken principe-akkoord

Leiders van de eurozonelanden hebben een principe-akkoord bereikt over de inrichting van hun economieën om hun concurrerend vermogen te verhogen in een poging sneller uit de kredietcrisis te komen. Ze kwamen vrijdag op de EU-top echter niet tot concrete maatregelen, zodat stevige beslissingen op bijeenkomsten later dit jaar moeten worden genomen.

De leiders willen tevens de flexibiliteit en de effectiviteit van het Europese noodfonds voor landen in financiële problemen vergroten. De Franse president Nicolas Sarkozy en de Duitse bondskanselier Angela Merkel riepen de landen in eurozone eerder vrijdag op om harde maatregelen te nemen om schulden te verminderen en hun productiviteit te verhogen.

Beide leiders doen er alles aan om het continent over de ergste financiële en economische crisis in decennia te helpen. Vooral Duitsland is de kurk waar een aantal landen met hoge schulden op drijft.

Sarkozy en Merkel stelden dat regeringen voor eind maart moeten beslissen over een zogenoemd 'pact voor concurrerend vermogen', dat de zeventien eurolanden dichter tot elkaar moet brengen in de wijze waarop ze hun economieën leiden.

Dat pact kan onder meer inhouden dat er een schuldenlimiet in nationale grondwetten opgenomen wordt, dat pensioengerechtigde leeftijden in Europa verhoogd worden en dat salarisverhogingen niet langer aan inflatie gekoppeld zijn. Die maatregelen stuiten echter op nogal wat weerstand binnen de eurozonelanden.

'Nederlandse studenten wijken uit naar Vlaanderen'

Universiteiten in Vlaanderen bereiden zich voor op de instroom van een groot aantal Nederlandse studenten. Zij verwachten dat veel studenten hun heil over de grens zoeken omdat de studiekosten vanaf september waarschijnlijk veel hoger worden, schrijft de Volkskrant zaterdag.

"Nu al komt 5 procent van onze studenten uit Nederland", zegt een woordvoerder van de Vrije Universiteit Brussel in de krant. "We bereiden ons voor op nog meer aanmeldingen."

Masterstudenten krijgen vanaf volgend jaar geen studiefinanciering meer als de plannen van het kabinet-Rutte doorgaan. Ook moeten ze 3000 euro boete betalen als ze meer dan een jaar studievertraging oplopen. Een tweede master gaat 14.000 euro kosten.

In Vlaanderen betalen studenten 570 euro per jaar. Boetes worden zelden opgelegd. De Vlaamse overheid betaalt een bijdrage per student, ook als die uit Nederland komen. De Katholieke Universiteit Leuven werft al actief buiten de grenzen. De Universiteit Antwerpen niet, uit vrees langstudeerders te trekken. "Het gevoel heerst soms een beetje dat de tweederangsstudenten naar België komen", zegt een woordvoerder.

'Cuba laat twee prominente dissidenten vrij'

Cuba laat twee prominente politieke gevangenen vrij, Angel Moya en Guido Sigler, en staat toe dat een van hen in het land blijft. Dat heeft de katholieke kerk vrijdag bekendgemaakt. Met de vrijlating lijkt een einde te komen aan het onzekere lot van verschillende gedetineerde dissidenten, de laatsten van een groep die na massale arrestaties in 2003 gevangen werd gezet.

De Cubaanse president Raul Castro stemde in juli 2010 in met de vrijlating van alle 52 gevangenen die sinds 2003 vastzitten. De autoriteiten lieten tot dusverre 41 mannen vrij en stuurden hen samen met hun gezinnen naar Spanje. De afgelopen maanden gebeurde er echter weinig, omdat Moya en Sigler, net als de negen andere dissidenten die nog vastzitten, weigerden in ballingschap te gaan.

In de overeenkomst van vrijdag is nu vastgelegd dat Moya in Cuba mag blijven. Sigler heeft echter 'te kennen gegeven graag naar de Verenigde Staten te willen', zei kerkwoordvoerder Orlando Marquez in een verklaring.

Moya, die een gevangenisstraf van twintig jaar kreeg voor onder meer verraad, is de echtgenoot van Bertha Soler, een van de leiders van de oppositiebeweging Dames in het wit. Soler zei blij te zijn met het nieuws van de vrijlating, maar stelde dat ook de andere dissidenten, van wie een aantal volgens haar in slechte gezondheid verkeert, vrijgelaten moeten worden.

De afgelopen tijd werd de druk op de regering om haar beloften na te komen opgevoerd. Vorige week nog ging de vrouw van dissident Diosdado Gonzalez in hongerstaking om de vrijlating van haar echtgenoot te eisen. Gonzalez en andere politieke gevangenen deden vanuit de cel mee aan het protest.

Altijd online in Armored Core V

Eerder is er al bekendgemaakt dat ontwikkelstudio From Software en uitgever Namco Bandai bezig zijn met de reboot van de Armored Core-serie. In een interview geeft de ontwikkelaar aan dat ze dit keer de focus hebben gelegd op online spelen, ook de singleplayer-mode zal zich namelijk online afspelen.

From Software heeft dit al eerder gedaan met Demon's Souls, waar je door online te spelen meer hints, online hulp of juist online tegenstanders in je singleplayer-spel kon verwachten. In Armored Core V willen ze zorgen dat je niet alleen tegen elkaar kan vechten, maar ook teams kan vormen om zo samen missies of veldslagen te ondernemen.

Armored Core V zal in het Westen in 2012 uitkomen op de Xbox 360 en de PlayStation 3. Hieronder nog enkele screenshots om alvast in de sfeer van mechs en explosies te komen.

Armored Core VArmored Core V

Armored Core VArmored Core V

Armored Core VArmored Core V

Armored Core VArmored Core V

Armored Core VArmored Core V

Armored Core VArmored Core V

Armored Core VArmored Core V

Armored Core VArmored Core V

Armored Core VArmored Core V

Armored Core VArmored Core V

Armored Core VArmored Core V

Armored Core VArmored Core V

Armored Core VArmored Core V

Armored Core VArmored Core V

Cameron: Multiculturalisme heeft gefaald

Het multiculturalisme in Groot-Brittannië heeft gefaald en maakt jonge moslims kwetsbaar voor radicalisering. Dat zegt de Britse premier David Cameron zaterdag in een toespraak op een veiligheidsconferentie in München, waarvan de tekst al deels bekend is.

Cameron zegt verder dat meer gedaan moet worden om westerse waarden te bevorderen en de verdeeldheid in de samenleving te helen. Cameron betoogt dat Groot-Brittannië en andere Europese staten 'wakker moeten worden en moeten inzien wat er in onze landen gebeurt'. Ook pleit hij voor een aanpak van terrorisme 'met overzeese militaire operaties'.

"In plaats van deze extremistische ideologie te negeren, moeten we ze, als regeringen en samenlevingen, op alle mogelijke manieren confronteren", aldus Cameron.

Veel meer gewisseld van zorgverzekering

Dit jaar zijn veel meer mensen van zorgverzekering veranderd dan in voorgaande jaren. Bijna een miljoen mensen stapten over, schrijft de Volkskrant zaterdag op basis van een eerste inventarisatie van brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland.

Vooral internetverzekeringen zijn populair. De kosten daarvoor liggen soms tot 10 procent lager. De grootste internetverzekering, AnderZorg van Menzis, zag het aantal verzekerden met de helft toenemen en telt nu bijna 200.000 verzekerden. In totaal nam het aantal verzekerden bij Menzis toe met 1,1 procent tot 2,1 miljoen.

Het percentage overstappers tussen alle verzekeraars ligt tussen de 5 en 6 procent. Dat is anderhalf keer zo veel als in voorgaande jaren. Directeur van Zorgverzekeraars Nederland Pieter Hasekamp spreekt in de krant van een trendbreuk. "Het is duidelijk dat er dit jaar bewust wordt gekozen."

Het grote aantal overstappers is volgens de krant geen verrassing. Voor het eerst sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet in 2006 gingen verzekeraars sterk met hun prijs omhoog. De prijs voor de basisverzekering steeg gemiddeld met 10 procent. Eerder werden polissen onder de kostprijs aangeboden om zo klanten te winnen.


Veel meer gewisseld van zorgverzekering (Foto: Novum)

PVV: Kunstgras afschaffen om competitievervalsing

Als er niet genoeg draagvlak voor is, moet kunstgras in het betaald voetbal worden afgeschaft. Het leidt tot competitievervalsing, stelt PVV-Kamerlid Richard de Mos zaterdag in De Telegraaf.

Hij wil dat minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers (VVD) er bij de KNVB op aandringt een enquête onder de clubs in het betaalde voetbal te houden. Als er niet genoeg draagvlak is, moeten de clubs volgens hem van het kunstgras afstappen.

De Mos, ADO-supporter, doet zijn oproep nadat ADO-trainer John van den Brom onlangs zei dat thuisploegen met kunstgras in het voordeel zijn. Roda JC-trainer Harm van Veldhoven is volgens de krant geen voorstander van kunstgras, maar 'zal het nooit als excuus aandragen' voor een nederlaag.

"Je moet vooral wennen aan een andere belasting en kleine behendige spelers zijn in het voordeel. Maar die zijn dat weer niet op gewoon gras", legt hij uit. Manager competitiezaken van de KNVB Gijs de Jong zegt in de krant dat er nauwelijks verschil is. Uit onderzoek zou ook blijken dat er geen verschil is tussen winst en verlies op kunstgras of gewoon gras.

GroenLinks wacht roerig congres

GroenLinks-fractievoorzitter Jolande Sap moet zaterdag tekst en uitleg geven aan haar achterban over het besluit om steun te geven aan de militaire missie die het kabinet naar Afghanistan wil sturen. Dat gebeurt op een partijcongres in Utrecht.

Het besluit van de GroenLinks-fractie, met uitzondering van Kamerlid Ineke van Gent, om steun te geven aan de Afghanistanmissie is zeer omstreden onder GroenLinks-aanhangers, van wie een deel voortkomt uit de pacifistische partij PSP.

De afgelopen dagen zijn GroenLinks-Kamerleden op bijeenkomsten door het hele land in debat gegaan met partijleden, om hen uit te leggen waarom ze vóór de politiemissie hebben gestemd. Sap zelf was donderdagavond in Amsterdam, waar ze flink onder vuur kwam te liggen.

Voor het partijcongres is een motie van afkeuring aangekondigd tegen de Kamerfractie. Als die wordt aangenomen, kan dat gevolgen hebben voor de positie van Sap, die in december het fractievoorzitterschap overnam van Femke Halsema.

Halsema houdt op het congres een afscheidsspeech. Ze vertrok in december, pas een halfjaar na de verkiezingen. Volgens Halsema was dat een 'logisch moment', omdat de nieuwe fractie goed was ingewerkt. Ook zei ze niet te lang in de Tweede Kamer te willen blijven zitten.

De nationalistische actiegroep Voorpost voert actie bij het congres. De groep is fel tegen de trainingsmissie in Kunduz in Noord-Afghanistan. In het besluit om hierheen te gaan was de stem van GroenLinks doorslaggevend. Voorpost vindt dat de politietroepen beter in Nederlandse probleemwijken kunnen worden ingezet.

Onyewu wil met FC Twente de Europa League winnen

Oguchi Onyewu stapte in januari over van AC Milan naar FC Twente. De verdediger heeft grote ambities dit seizoen.

Onyewu kende een vliegende start bij Twente. Al in het eerste duel na de winterstop, thuis tegen Vitesse om de KNVB beker, stond de Amerikaan in de basis. "Ik pas me overal snel aan, ben easygoing", vertelt hij aan TC/Tubantia.

Toch ging niet alles vanzelf. "Het duurt even voordat je alles weet. Ik ben geboren in Washington DC, maar heb al in 2002 de overstap naar Europa gemaakt. Negentien was ik. Alleen naar Frankrijk en alles zelf leren. Daar word je snel volwassen van."

Onyewu heeft grote ambities met de landskampioen. "Ik ben naar Twente gekomen om te voetballen. Om kampioen te worden, om de Europa League te winnen. Why not?"

Verkoop Dead Space 2 maakt weinig indruk

Het horror-actiespel Dead Space 2 heeft geen hoge ogen gegooid in de Nederlandse verkooptoptien. De Xbox 360-versie van het actiespel komt binnen op de negende plaats, terwijl de Playstation 3-versie niet in de top tien voorkomt. Dat blijkt uit gegevens van marktonderzoeksbureau GfK.

Het nieuwe horror-actiespel van Electronic Arts moet oudere spellen als Fifa 11, Call of Duty: Black Ops, Wii Party en Gran Turismo 5 voor zich dulden. Volgende week gaat Dead Space 2 waarschijnlijk hoger in de top tien eindigen. Woensdag maakte uitgever Electronic Arts bekend dat het van de game twee miljoen exemplaren had verkocht.

Het vorige week op één binnengekomen LittleBigPlanet 2 is gezakt naar de vierde plek, terwijl Donkey Kong Country Returns voor de tweede keer de eerste plaats heeft veroverd. Call of Duty: Black Ops voor de Playstation 3 en New Super Mario Bros voor de Wii vullen de top drie aan.

01. Donkey Kong Country Returns (Nintendo Wii)
02. Call of Duty: Black Ops (Playstation 3)
03. New Super Mario Bros Wii. (Nintendo Wii)
04. LittleBigPlanet 2 (Playstation 3)
05. Gran Turismo 5 (Playstation 3)
06. Call of Duty: Black Ops (Xbox 360)
07. Fifa 11 (Playstation 3)
08. Wii Party (Nintendo Wii)
09. Dead Space 2 (Xbox 360)
10. Wii Fit Plus (Nintendo Wii)


Mancini: "Hart is de beste keeper van Engeland"

Roberto Mancini blijft vertrouwen hebben in de blunderende Joe Hart. De doelman van Manchester City ging de afgelopen weken meerdere malen in de fout en kritiek kon dan ook niet uitblijven. Trainer Mancini denkt er echter niet aan om zijn doelman uit de basiself te zetten.

Diverse Engelse media speculeerden over een mogelijke rustperiode voor Hart. De sluitpost veroverde aan het begin van het seizoen een basisplaats ten koste van Shay Given. Bondscoach Fabio Capello zei dat Hart aan zijn concentratie moet werken om een hele goede keeper te worden.

"Joe is wat mij betreft de beste keeper van Engeland. Het probleem is dat wanneer een keeper een fout maakt je met 1-0 kunt verliezen, terwijl als een spits een fout maakt het 0-0 blijft. Ik ben blij met hem. Ik zal niet wisselen want Joe Hart is mijn beste keeper", aldus Mancini.

Toulalan gaat contract bij Lyon verlengen

Jérémy Toulalan gaat binnenkort zijn contract verlengen bij Olympique Lyon. De middenvelder is momenteel nog in onderhandeling met de Franse topclub. Lang gaat dat naar alle waarschijnlijk niet duren. Toulalan wil graag langer blijven bij de club, die ook nog actief is in de Champions League.

In de Franse krant Le Progress laat Toulalan weten dat beide partijen een akkoord naderen. "We zullen snel tot een akkoord komen over een contract dat zal lopen tot de zomer van 2015. Beide partijen willen graag dat het contract rondkomt."

Toulalan kon vorig jaar al verlengen, maar de 27-jarige middenvelder had daar destijds geen trek in. De Fransman speelde met zijn land een dramatisch WK in Zuid-Afrika en wilde niet verlengen terwijl hij niet in zijn beste vorm verkeerde.

Zeven gewonden door vallend ijs bij Super Bowl-arena

Door vallend ijs van het Cowboys Stadium, waar morgen de finale van de Super Bowl gehouden wordt, zijn gisteren zeven mensen gewond geraakt. Er vielen, dankzij een gestegen temperatuur, grote blokken ijs naar beneden. Twee van de gewonden moesten met een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht, de overige vijf konden op eigen kracht het ziekenhuis bereiken.

Een woordvoerder van de NFL verklaarde dat er één persoon met ernstige hoofdwonden was en als enige in het ziekenhuis moest blijven. Na de incidenten werden alle ingangen gesloten op één na. Pittsburgh Steelers en Green Bay Packers maken dit jaar uit wie de Super Bowl gaat winnen.

New York Mets in problemen na megafraude

De curator van megafraudeur Bernard Madoff, Irving Picard, eist 300 miljoen dollar van de honkbalclub New York Mets. Volgens Picard hebben de eigenaren van de club bewust geprofiteerd van de gelden die door het piramidespel van Madoff binnenkwamen. Frep Wilpon en Saul Katz, de oprichters van deze onderneming, ontkennen in alle toonaarden.

De eis van Picard zorgt voor een twijfelachtige toekomst voor de Mets. Momenteel zijn er dure spelers op de loonlijst van de club te vinden die hun verwachtingen niet kunnen waarmaken. De verwachting is dat het team binnenkort zijn bezittingen moet verkopen.

Madoff zit op dit moment een straf van 150 jaar uit in de cel. In het piramidespel van de fraudeur is ongeveer 65 miljard euro omgegaan. De slachtoffers proberen met Picard het geld terug te krijgen. Op dit moment is er ongeveer 10 miljard terug bij de rechtmatige eigenaren.

Excelsior accepteert straf Bovenberg

Excelsior legt zich neer bij de schorsing van Daan Bovenberg. De club zegt op zijn website 'gezien de omslachtige procedure en de tijdsspanne' een beroep niet zinvol te vinden. De straf van twee wedstrijden blijft zodoende staan. De verdediger mist de wedstrijden tegen AZ en NEC. Het duel daarop tegen Willem II kan hij weer meedoen.

Als het aan de KNVB ligt, gaat Willem II'er Veli Lampi dat duel niet halen. De verdediger heeft van de tuchtcommissie van de KNVB een schorsing van drie wedstrijden gekregen. Eerder was de club niet akkoord gegaan met een schikkingsvoorstel voor een straf van twee duels.

De Tilburgers zijn teleurgesteld in de hoger uitgevallen uitspraak. Ze hebben beroep aangetekend.

"Titelstrijd gaat tussen FC Twente en PSV"

Jan van Halst denkt dat de titelstrijd tussen FC Twente en PSV gaat. De oud-profvoetballer denkt niet dat Ajax aan het langste eind trekt.

"Ajax zou nog kunnen verrassen, maar dat verwacht ik niet. Ik ga ervan uit dat de titelstrijd tussen PSV en FC Twente gaat", aldus Van Halst, ook bekend van zijn werk als analist op televisie, in het Algemeen Dagblad.

"PSV laat zien dat het verlies van Afellay uitstekend is opgevangen", vervolgt Van Halst. "Tegen FC Twente voor de beker hebben ze echt een heel goede wedstrijd gespeeld, vooral in de eerste helft. Je ziet het wel vaker als een sterspeler weg is. Dan staan anderen op. Dzsudzsák bijvoorbeeld zie je nu vrije trappen opeisen. De middenvelders voelen zich mogelijk bevrijd. Ik verwacht wat dat betreft veel van Bakkal."

Ook Twente gaat volgens Van Halst weer meedoen. "Twente heeft een uitgebalanceerde ploeg, ondanks vijf, zes mutaties afgelopen zomer. Het heeft een sterke as: Douglas en Wisgerhof achterin, Janssen en Brama op het middenveld en voorin de onvoorspelbare Ruiz die terug is na twee maanden en eigenlijk voor een soort nieuwe aankoop doorgaat."

Voor Ajax zit de titel er weer niet in. "Ajax is twee kwaliteitsspelers kwijtgeraakt en heeft niemand terug. Nu is de selectie smal en jong. De geschiedenis heeft uitgewezen dat je daar last van krijgt. Ik vermoed dat het kampioenschap op de laatste speeldag wordt beslist. En dat kan leuk worden met Ajax-FC Twente en FC Groningen-PSV op het programma."

Spaanse koning riddert bondscoach Del Bosque

Vicente del Bosque is vrijdag door de Spaanse koning Juan Carlos geridderd. De Spaanse voetbalbondscoach kreeg, net als Nobelprijswinnaar voor de Literatuur Mario Vargas Llosa, de titel van Spaanse markies.

Del Bosque behaalde in juli met Spanje de wereldtitel. In de finale maakte Andres Iniesta tegen Nederland in de verlenging het enige doelpunt.

"Dit geeft mij en mijn spelers meer verantwoordelijkheid", aldus Del Bosque. "Deze prijs verplicht ons ertoe nog meer te streven naar verbetering, elke dag weer. Ik denk dat de spelers mij gewoon 'trainer' of 'Vicente' blijven noemen", grapte hij, doelend op zijn eretitel.

Zwemmer Peirsol stopt

De Amerikaanse zwemmer Aaron Peirsol stopt met wedstrijdsport. De 27-jarige rugslagspecialist maakte dat vrijdag bekend in een interview met de krant Austin American-Statesman uit zijn woonplaats. Peirsol won op drie Olympische Spelen vijf gouden en twee zilveren plakken. Hij heeft de wereldrecords op de 100 en de 200 meter rugslag in handen.

Ondanks zijn afscheid wil Peirsol niet van pensioen spreken. "Pensioen is zo'n raar woord. Ik ben pas 27 en heb nog wel dingen te doen." Zwemmen op topniveau hoort daar alleen niet meer bij. "Om dat goed te doen, moet je 110 procent geven en dat kan ik niet meer."


Zwemmer Peirsol stopt (Foto: Novum)

"In de media werd een verkeerd beeld van me geschetst"

Onder applaus verliet Mounir El Hamdaoui vrijdagavond het veld. De aanvaller had Ajax met een doelpunt op het goede spoor gezet tegen De Graafschap en liet daarmee een roerige periode achter zich. Een mooi moment, erkende hij zelf na afloop tegenover Goal.com.

Een lach van oor tot oor. De ontlading was zichtbaar nadat de Marokkaanse spits zijn twaalfde treffer van het seizoen binnen prikte. Een speciale, vooral vanwege de periode die El Hamdaoui doormaakte sinds het vertrek van Martin Jol. Boosheid, ziekte en een blessure zorgde ervoor dat hij lang niet speelde in het rood-witte Ajaxshirt.

Dat hij onder luid applaus naar de kant ging, was daardoor niet zo vanzelfsprekend als het leek. "Maar ik heb niet aan de reactie van het publiek getwijfeld", zei hij na afloop van het met 2-0 gewonnen duel. "Het publiek leeft mee en weet ook wat er gebeurd is. In de media werd een beeld van me geschetst dat niet klopte. De wissel leek op een publiekswissel. Het was mooi dat de fans zo reageerden."

"Dat ik belangrijk kon zijn voor het team voelt goed", vervolgde El Hamdaoui. "De treffer was niet zozeer bevrijdend, maar vooral leuk. De bal viel goed voor mij. Van de ploeg was het niet de beste wedstrijd, we speelden slordig. Dat we uiteindelijk wonnen was het belangrijkste."

El Hamdaoui beleefde en passant een jubileum. Het doelpunt was zijn honderdste competitiegoal uit zijn carrière. Van de polonaise hoefde hij echter niets te weten. "Ik wist van de week pas dat ik mijn honderdste kon gaan maken. M'n broer zei het tegen me", zei hij, alvorens de catacomben in te duiken. De spits is verlost van een hoop sores en kan zich eindelijk weer op voetbal gaan richten. Met de uittocht van Luis Suarez en Urby Emanuelson is dat voor de Ajax-aanhang een stevige opsteker.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.