Rossi: "Schouder kost me halve seconde"

Valentino Rossi zegt nog steeds gehinderd te worden door de schouder waaraan hij vorig jaar geblesseerd raakte. De Italiaan werd in november geopereerd en herstelt hiervan. De MotoGP-rijder denkt dat het hem bij de test in Bahrein nog ongeveer een halve seconde per ronde kostte.

Toch was Rossi niet ontevreden. "Ik ben blij, want voordat ik hier kwam dacht ik twintig tot dertig ronden per dag te kunnen rijden, maar op de eerste twee dagen reed ik er veertig en vijftig op de laatste dag," zei Rossi. "Natuurlijk was ik aan het eind van mijn latijn na afloop, omdat de rest van mijn lichaam moet compenseren. Mijn linkerarm moet bijvoorbeeld meer werk verrichten, waardoor ik erg vermoeid raak."

"Ik ben echter erg blij met mijn schouder omdat deze iedere dag beter wordt en zelfs na het op de limiet rijden met een MotoGP-fiets zorgt er niet voor dat ik last krijg: het is nu alleen nog een kwestie van de kracht terug krijgen. Ik ben vooruit gegaan en denk dat mijn fysieke limitaties me niet meer een seconde per ronde kosten, maar vijf tot zestiende, vooral bij het remmen en het ingaan van de bochten," zei Rossi die desondanks de Ducati steeds beter zegt te begrijpen.