[Premier League] Arsenal geeft 0-4 voorsprong uit handen

Arsenal leek bij Newcastle United, mede door twee doelpunten van Robin van Persie, op weg naar een monsterzege, maar Newcastle knokte zich in een weergaloze wedstrijd terug (4-4).

Arsenal was op St. James' Park ontketend in de eerste tien minuten. The Gunners kwamen al na een minuut spelen op voorsprong tegen Newcastle, dat Andy Carroll afgelopen week zag vertrekken. Theo Walcott opende de score, waarna Johan Djourou met een kopbal de voorsprong verdubbelde in de derde minuut. Een treffer van Robin van Persie leek beslissend.

De Oranje-international kopte na een klein half uur zijn tweede binnen en bracht Arsenal naar 0-4. Een rode kaart voor Abou Diaby zorgde voor de ommekeer. De middenvelder haalde hard uit naar Joey Barton. De middenvelder bracht na ruim een uur spelen de hoop terug bij de thuisfans. Barton benutte een strafschop waarna de wederopstanding plaatsvond.

Leon Best zorgde een kwartier voor tijd voor de 2-4, waarna een waar slotoffensief volgde van de kant van Newcastle. De fans wisten niet wat ze zagen in de laatste tien minuten. Laurent Koscielny en Tomas Rosicky legde Mike Williamson neer, waarna Barton wederom koel bleef vanaf elf meter. Drie minuten voor tijd maakte Cheikh Tioté de comeback compleet met de 4-4.

Arsenal geeft ruime voorsprong uit handen(Foto: Novum)