Omgewaaide bomen door heel Nederland

Door heel Nederland zijn de afgelopen nacht bomen omgewaaid. Schiphol verwacht dat de wind nog de hele dag voor vertragingen zorgt en adviseert reizigers de situatie via teletekst goed in de gaten te blijven houden. Het KNMI verwacht dat de storm pas zondag wat gaat liggen, maar zondagavond zwelt de wind weer aan.

De brandweer in Rotterdam hield zich de afgelopen nacht vooral bezig met afgevallen dakpannen en omgewaaide bomen, meldt RTV Rijnmond. Het Havenbedrijf Rotterdam heeft het binnenloodsen van schepen aangepast vanwege de harde wind aan de kust. Sommige containerterminals zijn vanwege de wind gestopt met de containeroverslag met kranen.

Vrijdag waren In Rotterdam aan de Wijnhaven en bij metrostation Voorschoterlaan bouwsteigers omgewaaid. Bij de IKEA in Barendrecht waaide een dakplaat naar beneden. In het centrum raakte een man gewond doordat een weggewaaid reclamebord op zijn voet terechtkwam.

In Noord-Brabant moest de brandweer uitrukken in Tilburg, Kaatsheuvel, Schijndel en Oosterhout om omgevallen bomen op te ruimen. Omroep Zeeland meldt dat de storm vooralsnog voor weinig problemen heeft gezorgd. Op de Boulevard in Vlissingen trotseerden kijkers de harde wind. "Zij zagen boten die worstelden met golven, maar niet in de problemen kwamen."

In Friesland werd een nieuwe keermuur in Harlingen vrijdag voor het eerst gesloten. Maar hij is volgens het Friesch Dagblad niet echt beproefd. Het water kwam minder hoog dan verwacht.

De storm zorgde volgens de krant in Friesland nauwelijks voor problemen. Enkele veerdiensten naar Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog werden geschrapt. Het kustwachtcentrum in Den Helder heeft geen noodoproepen binnengekregen. De Friese politie meldt dat de N31 enige tijd afgesloten is geweest vanwege stormschade. Rond middernacht werd de weg vrijgegeven.