"In de media werd een verkeerd beeld van me geschetst"

Onder applaus verliet Mounir El Hamdaoui vrijdagavond het veld. De aanvaller had Ajax met een doelpunt op het goede spoor gezet tegen De Graafschap en liet daarmee een roerige periode achter zich. Een mooi moment, erkende hij zelf na afloop tegenover Goal.com.

Een lach van oor tot oor. De ontlading was zichtbaar nadat de Marokkaanse spits zijn twaalfde treffer van het seizoen binnen prikte. Een speciale, vooral vanwege de periode die El Hamdaoui doormaakte sinds het vertrek van Martin Jol. Boosheid, ziekte en een blessure zorgde ervoor dat hij lang niet speelde in het rood-witte Ajaxshirt.

Dat hij onder luid applaus naar de kant ging, was daardoor niet zo vanzelfsprekend als het leek. "Maar ik heb niet aan de reactie van het publiek getwijfeld", zei hij na afloop van het met 2-0 gewonnen duel. "Het publiek leeft mee en weet ook wat er gebeurd is. In de media werd een beeld van me geschetst dat niet klopte. De wissel leek op een publiekswissel. Het was mooi dat de fans zo reageerden."

"Dat ik belangrijk kon zijn voor het team voelt goed", vervolgde El Hamdaoui. "De treffer was niet zozeer bevrijdend, maar vooral leuk. De bal viel goed voor mij. Van de ploeg was het niet de beste wedstrijd, we speelden slordig. Dat we uiteindelijk wonnen was het belangrijkste."

El Hamdaoui beleefde en passant een jubileum. Het doelpunt was zijn honderdste competitiegoal uit zijn carrière. Van de polonaise hoefde hij echter niets te weten. "Ik wist van de week pas dat ik mijn honderdste kon gaan maken. M'n broer zei het tegen me", zei hij, alvorens de catacomben in te duiken. De spits is verlost van een hoop sores en kan zich eindelijk weer op voetbal gaan richten. Met de uittocht van Luis Suarez en Urby Emanuelson is dat voor de Ajax-aanhang een stevige opsteker.