PVV: Kunstgras afschaffen om competitievervalsing

Als er niet genoeg draagvlak voor is, moet kunstgras in het betaald voetbal worden afgeschaft. Het leidt tot competitievervalsing, stelt PVV-Kamerlid Richard de Mos zaterdag in De Telegraaf.

Hij wil dat minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers (VVD) er bij de KNVB op aandringt een enquête onder de clubs in het betaalde voetbal te houden. Als er niet genoeg draagvlak is, moeten de clubs volgens hem van het kunstgras afstappen.

De Mos, ADO-supporter, doet zijn oproep nadat ADO-trainer John van den Brom onlangs zei dat thuisploegen met kunstgras in het voordeel zijn. Roda JC-trainer Harm van Veldhoven is volgens de krant geen voorstander van kunstgras, maar 'zal het nooit als excuus aandragen' voor een nederlaag.

"Je moet vooral wennen aan een andere belasting en kleine behendige spelers zijn in het voordeel. Maar die zijn dat weer niet op gewoon gras", legt hij uit. Manager competitiezaken van de KNVB Gijs de Jong zegt in de krant dat er nauwelijks verschil is. Uit onderzoek zou ook blijken dat er geen verschil is tussen winst en verlies op kunstgras of gewoon gras.