Djuricic: "Ik wil niet afgaan bij Heerenveen"

Filip Djuricic staat zaterdag eindelijk weer eens in de basis bij sc Heerenveen. De middenvelder wil zich aan trainer Ron Jans bewijzen. "Ik moet zorgen dat ik, als ik de kans krijg, eens drie wedstrijden op een rij goed speel", aldus Djuricic in de Leeuwarder Courant. "Niet de ene week leuk en de andere week slecht. Dat heeft me dit seizoen mijn basisplaats gekost."

Djuricic stoort zich naar eigen zeggen wel eens aan de mentaliteit van zijn ploeggenoten. "Het leek alsof ze niet met hun hart speelden. Ik miste de passie. Wij Serviërs verliezen ook wedstrijden, maar nooit zonder strijd. Wij hebben nu twee keer verloren omdat elke speler maar op vijftig procent van zijn kunnen presteerde. Als we allemaal zeventig procent zouden halen, zouden we al op de goede weg zijn."

Djuricic twijfelde zelfs aan zijn keuze voor Heerenveen. "Heel soms heb ik gedacht: was Heerenveen wel de goede keuze? Maar ik ben ervan overtuigd dat het de goede keuze was. Via Heerenveen kan ik mijn grote doel bereiken: binnen vijf jaar spelen bij een club uit de Europese top-tien."

"Ik heb voldoende zelfkritiek om te weten dat het ook aan mezelf ligt. Ik moet constanter worden. Niet zeuren, maar vechten. Geduld hebben, ik ben pas negentien, niet nerveus worden en niets willen forceren. Ik wil hier niet afgaan."