FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 14 augustus 2010

Sevilla klopt Barça in Supercopa

Sevilla heeft een voorsprong genomen op FC Barcelona in de strijd om de Spaanse Supercopa. De bekerhouder keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar troefde de regerend landskampioen uiteindelijk toch af.

In het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán trad Barcelona aan zonder de wereldkampioenen. Ook Lionel Messi begon niet in de startopstelling. Zlatan Ibrahimovic wel, en samen met die andere ex-Ajacied Maxwell werd de Andalusische defensie meermaals zoek gespeeld in de openingsfase. Dat leidde na twintig minuten in de openingstreffer van de Zweed, met de assist op naam van de Braziliaan. Met jeugdspelers als Rubén Miño, Thiago Alcántara en Oriol Romeu speelde Barça probleemloos de eerste helft uit.

Na de thee bracht Antonio Álvarez nieuwe aanwinst Luca Cigarini binnen de lijnen. De Italiaan nam het middenveld over en bezorgde Sevilla het overwicht. Na ruim een uur spelen stuurde hij Luís Fabiano weg, die de gelijkmaker door de benen van Miño schoot. Álvarez zette vervolgens ook Frédéric Kanouté en Álvaro Negredo in. De Spanjaard bediende de Malinees voor de 2-1, en tien minuten voor tijd maakte Kanouté er zelfs 3-1 van op aangeven van Diego Perotti. Messi, die inmiddels was ingevallen, kon geen potten breken. Hij scoorde wel een goal, maar deze werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Volgende week is de return in Camp Nou. Verwacht wordt dat de acht wereldkampioenen van de Catalaanse club dan wel van de partij zijn.

 

Sevilla FC

3 - 1

FC Barcelona

 63' Luís Fabiano
 73' Frédéric Kanouté
 83' Frédéric Kanouté
   21' Zlatan Ibrahimovic 
 
 
Stadion: Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla
Toeschouwers: 45.000
Arbiter: César Muñiz Fernández
 
Opstelling:   Opstelling:
A Palop
A Konko
F Fazio
J Escudé
M Dabo
Romaric N (Cigarini/46)
D Zokora
J Navas
Renato (Kanouté/67)
D Perotti
L Fabiano (Negredo/71)
  R Miño
D Alves
(Adriano/81) G Milito
S Gómez
É Abidal
O Romeu
(Thiago/65) J dos Santos
S Keita
Maxwell
Bojan K
(Messi/53) Z Ibrahimovic 

Murray verslaat Nadal in halve finale Toronto

Andy Murray heeft zaterdag in de halve finale van het ATP-toernooi in Toronto Rafael Nadal uitgeschakeld. De als vierde geplaatste Brit was in twee sets te sterk voor de nummer een van de plaatsingslijst: 6-3, 6-4. In de finale neemt Murray het op tegen Roger Federer (3) of Novak Djokovic (2).

Bij het WTA-toernooi in Cincinnati bereikte Kim Clijsters de finale. De Belgische zag haar Servische tegenstandster Ana Ivanovic in de eerste set opgeven met een enkelblessure. In de eindstrijd speelt Clijsters tegen de winnares van de partij tussen de Russinnen Maria Sharapova en Anastasia Pavlyuchenkova.

Huijbregts vervangt Joling bij SBS-avondshow

Marc-Marie Huijbregts gaat de nieuwe Zaterdagavondshow presenteren. Hij vervangt Gerard Joling, die aanvankelijk het programma met Beau van Erven Dorens zou doen, maar op doktersadvies rust moet nemen. Dat heeft SBS6 zaterdag bekendgemaakt.

Vrijdag werd bekend dat Joling niet in staat is om het programma te presenteren. "Ik heb te veel hooi op m'n vork genomen en ben overwerkt. Op doktersadvies moet ik nu echt rust nemen. Ik vind het ontzettend vervelend, maar m'n gezondheid gaat nu even voor", aldus Joling.

Huijbregts en Van Erven Dorens presenteren nu samen vanaf 21 augustus de Zaterdagavondshow met Marc-Marie & Beau. De twee kennen elkaar goed en zien ernaar uit om samen voor het eerst een grote show te maken, aldus SBS6. Huijbregts tekende onlangs een contract bij SBS6 en is momenteel te zien als jurylid van Popstars.

Inspectie ontvangt veel aswolkklachten

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) heeft 'enkele tientallen klachten' ontvangen van Nederlandse reizigers die ontevreden zijn over de manier waarop luchtvaartmaatschappijen hebben geholpen na de vertragingen als gevolg van de aswolk. Dat heeft een woordvoerster van IVW zaterdag gemeld.

Honderden Britse passagiers willen dat de KLM hun financiële schade als gevolg van de uitbarsting van de IJslandse vulkaan volledig compenseert. De klachten die de Inspectie heeft ontvangen, gaan overigens niet alleen over de KLM, beklemtoont de zegsvrouw.

Wanneer Nederlandse reizigers niet tevreden zijn over de afhandeling van hun problemen als gevolg van vertraging, kunnen zij daar melding van maken bij IVW. Deze kan daar een dossier van maken waarmee de klagers in het ergste geval naar de rechter kunnen stappen.

ING waarschuwt voor nepmails

Klanten van ING worden gewaarschuwd voor e-mails waarin zij worden opgeroepen om in te loggen op een pagina voor internetbankieren. De bank laat weten dat de mails niet afkomstig zijn van ING, maar dat het gaat om het zogenoemde phishing. Criminelen proberen hiermee inloggegevens van klanten van de bank te verkrijgen om te frauderen.

Fraudeurs proberen ook telefonisch contact op te nemen door zich voor te doen als medewerkers van de bank en zo aan gegevens te komen. Mensen die hun inloggegevens hebben doorgegeven worden verzocht contact met de bank op te nemen.

Uitslag FC Twente - Heerenveen

Vanavond stond in de Eredivisie de wedstrijd tussen FC Twente en sc Heerenveen op het programma. Hieronder vind je de uitslag van dat duel.

FC Twente

0 - 0

sc Heerenveen

 
 Gele kaart: Assaidi, Kopic, Väyrynen, (sc Heerenveen)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 23.800
Arbiter: Van Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Michailov
Tiendalli
Wisgerhof
Douglas
Carney
Tioté (Chadli/81)
Brama
Janssen
Ruiz
De Jong (Janko/71)
Bajrami (Parker/87)
  Steppe
Koning
Breuer
Kopic
Jong-A-Pin
Djuricic (Svec/70)
Grindheim
Väyrynen (Roorda/87)
Beerens
Dost
Assaidi (Papadopulos/68)

Circuit Korea op 5 september geopend

De organisatie van de Grand Prix van Korea heeft bekendgemaakt dat het Yeongam-circuit op 5 september geopend zal gaan worden. De bouw van het circuit heeft veel voeten in de aarde gehad en was later klaar dan gepland, maar wel voor de race die op 24 oktober gepland staat.

Op 28 en 29 september zal het circuit het Asian Festival of Speed gaan ontvangen. Onder meer de Formula BMW Pacific en de Porsche Carrera Cup Asia zullen op het 5,6 kilometer lange circuit gaan racen. Tijdens het Formule 1-weekend zal de Formule BMW wederom een optreden gaan verzorgen.

Jeugd OS officieel van start

In Singapore zijn de eerste Jeugd Olympische Spelen (JOS) officieel geopend. 27.000 toeschouwers waren aanwezig bij een spetterende openingsceremonie waar meer dan 5.000 mensen aan meewerkten.

"Dit is een nieuw hoofdstuk in de olympische beweging", aldus IOC-voorzitter Jacques Rogge. Hij wendde zich ook tot de 3.600 jonge atleten tussen de 14 en 18 jaar: "Jullie zullen allemaal profijt hebben van dit evenement, zowel op als naast het sportveld. Hier leer je wat het verschil is tussen een winnaar en een kampioen zijn. Een winnaar ben je als je als eerste over de finishlijn komt, een kampioen als je voor anderen een voorbeeld bent."

Het olympisch vuur werd ontstoken door de uit Singapore afkomstige Darren Choi (tweevoudig wereldkampioen zeilen in de Byte CII). Het zal de komende twaalf dagen branden. 

VVD: geen instemming nodig van leden

De VVD is niet van plan de resultaten van de coalitieonderhandelingen ter instemming voor te leggen aan de leden. Wel zullen de liberalen hun achterban informeren over het bereikte resultaat. Dat heeft een woordvoerster van het partijbestuur zaterdag laten weten. De wijze waarop moet nog worden bekeken.

Volgens haar is het volgens de statuten van de VVD niet nodig om een eventueel regeerakkoord eerst te laten goedkeuren. Er zijn ook geen concrete verzoeken daartoe gedaan onder de ruim 38.000 leden van de VVD.

Vrijdagavond liet VVD-prominent Pieter Winsemius in Nova weten dat hij het gewenst zou vinden als de leden van de VVD zich op enig moment kunnen uitspreken over een opgesteld regeerakkoord.

Uitslagen Eredivisie (14/08/2010)

Vanavond stonden in de Eredivisie om 19:45 drie wedstrijden op het programma. Hieronder vind je de uitslagen van die duels.

PSV

6 - 0

De Graafschap

 5' Dsudzsák (Pen)
 25' Toivonen
 46' Toivonen
 55' Toivonen
 80' Amrabat
 84' Afellay
 
 
 Gele kaart: Toivonen (PSV), Wormgoor (De Graafschap)
 Rode kaart: Fränkel (4) (De Graafschap)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 33.600
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Manolev
Rodríguez
Vukovic (Marcelo/74)
Pieters
Hutchinson
Toivonen (Afellay/58)
Engelaar
Lens (Amrabat/61)
Berg
Dzsudzsák
  Waterman
Nalbantoglu
J. Buijs
Wormgoor
Fränkel
Meijer
Rose
Jungschläger (Overgoor/46)
Bargas
Poepon (Saeijs/28)
Kujala (De Ridder/77)

AZ

1 - 1

FC Groningen

 87' Martens
   76' Sparv
 
 Gele kaart: Moisander (AZ), Tadic (FC Groningen)
 
Stadion: AFAS Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 16.004
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Didulica
Marcellis
Moisander
Moreno
Klavan
Wernbloom
Ortíz (Van der Velden/78)
Martens
Holman
Falkenburg (Sigthórsson/85)
Gudmonsson (Viergever/68)
  Luciano
Kieftenbelt
Ivens
Granqvist
Stenman
Enevoldsen (Van de Laak/62)
Ajilore
Pedersen (Hiariej/90+1)
Sparv
Tadic
Matavz (Bacuna/71)

VVV-Venlo

1 - 0

Heracles Almelo

 11' Boymans
 
 
 Gele kaart: Van Kouwen (VVV-Venlo), Looms, Plet, Vejinovic (Heracles Almelo)
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 7.000
Arbiter: Vink
 
Opstelling:   Opstelling:
Gentenaar
Timisela
Van Kouwen (De Regt/69)
Paauwe
Fleuren
Leemans
Tóth
Josué (Chula/80)
Viana
Boymans (Nkume/90+1)
Ahahaoui
  Pasveer
Breukers
Maertens
Van der Linden (Armenteros/83)
Looms
Quansah
Overtoom
Vejinovic (Fledderus/55)
Douglas (Houtkoop/67)
Plet
Everton

Douglas zet deur Oranje op kier

In het afgelopen seizoen vertelde FC Twente-verdediger Douglas dat hij het Nederlands elftal uit zijn hoofd had gezet. De Braziliaan wilde kans blijven behouden om uit te kunnen komen voor het Braziliaanse elftal. De goed Nederlands sprekende Douglas lijkt door te hebben dat ook dat er niet in zit en zet de deur voor Oranje op een kier.

"Als Bert van Marwijk me belt, ga ik er toch serieus over nadenken. Dan moet ik toch ook eens kijken wat het beste is voor mijn carrière is en goed overleggen met mijn vriendin, mijn familie en mijn zaakwaarnemer over wat ik dan moet doen," aldus de verdediger.

Douglas ziet Twente echter niet als eindstation. "De komende jaren wil ik namelijk proberen me in de kijker te spelen van een Europese topclub, liefst natuurlijk een club als Real Madrid."

IJsselmeervogels wint Supercup voor amateurs

IJsselmeervogels heeft nog maar eens een prijs gewonnen. De succesvolste amateurclub aller tijden won vanmiddag voor de tweede keer in de historie de Supercup voor amateurs. Landskampioen IJsselmeervogels was tijdens de traditionele seizoensopening te sterk voor bekerwinnaar vv Dongen.

Na loting was bepaald dat vv Dongen op eigen veld mocht spelen. De ploeg, die vorig seizoen naar de Hoofdklasse bij de zondagamateurs promoveerde, was echter niet opgewassen tegen zaterdagtopklasser IJsselmeervogels. Al in de achtste minuut opende de van FC Oss overgekomen spits Tim Peters de score. Kort voor rust raakte Jeroen Nagel namens Dongen de lat.

Na rust maakte IJsselmeervogels het karwei af. Nick Kuipers, gehaald van FC Dordrecht, schoot na twintig minuten spelen de 0-2 achter de doelman van Dongen. IJsselmeervogels is na Argon en het inmiddels opgeheven TONEGIDO de derde club die de Supercup voor amateurs twee keer heeft gewonnen.

Barendrecht haalt speler uit Spanje

Topklasser Barendrecht heeft een nieuwe aanwinst gehaald uit de Spaanse competitie. Mark van den Boogaart, recent actief voor Real Murcia, gaat voor de zaterdagtopklasser spelen. Zijn aflopende contract werd niet verlengd door Murcia.

De 24-jarige Rotterdammer werd opgeleid bij Feyenoord. In 2005 haalde Sevilla hem verrassend weg uit de Kuip. De speler, die zowel achterin als op het middenveld kan spelen, speelde bij Sevilla in het B-team. Zijn debuut in het Nederlands betaald voetbal maakte hij in het seizoen 2006/07, toen hij korte tijd op huurbasis speelde bij FC Dordrecht. Hij speelde er drie duels en keerde in de winterstop terug naar Sevilla.

In de zomer van 2007 kwam Van den Boogaart definitief terug naar Nederland. Hij speelde twee seizoenen bij NEC, maar kwam mede door blessureleed slechts in twee wedstrijden in de Eredivisie in actie. In augustus 2009 dwong hij na een stage een contract af bij Real Murcia. Nu is hij dus terug in Nederland en gaat het proberen in de Topklasse. Barendrecht hoopt overigens op korte termijn nog een speler uit het betaald voetbal vast te leggen.

Özil bedroefd over afwijzing bod van Real

Mesut Özil kan een transfer naar Real Madrid vooralsnog vergeten. Werder Bremen wees een eerste bod van De Koninklijke van de hand. "We hebben een onacceptabel bod ontvangen dat geen enkele ruimte biedt voor onderhandelingen", aldus technisch directeur Klaus Allofs van Werder tegen Der Kicker.

De weigering van Allofs om in te gaan op het bod van Real zorgde voor teleurstelling bij Özil. "Als je zo'n aanbod krijgt, wil je daar graag op ingaan. Het is een droom van iedere voetballer om voor de grootste club van Europa te mogen spelen. Ik ben zeer bedroefd. Dat heb ik meneer Allofs ook meegedeeld."

De 21-jarige Özil maakte indruk op het afgelopen WK. Hij begon zijn loopbaan bij Schalke 04 en verhuisde in januari 2008 naar Bremen. Voor Werder maakte hij afgelopen seizoen negen doelpunten in 31 competitieduels.

[EK] Verlinden baalt van zilver

Joeri Verlinden dacht tien meter voor de finish van de 100 meter vlinderslag tijdens het Europees kampioenschap zwemmen goud te kunnen pakken, maar omdat hij slecht uitkwam ging de plak aan hem voorbij. In plaats daarvan won de Rus Jevgeni Korotisjkin de plak, waardoor de Nederlander baalde.

"Balen. Aan de andere kant is dit mijn eerste medaille. Dat is ook heel gaaf. En over twee jaar is er weer een EK. Ik ging als nummer één de finale in. Dat was heel cool. Ik kan dit ook aan. Het is alleen een kwestie van afmaken. Dat moet ik nog leren," zei Verlinden.

Uitslag Ajax - Vitesse

Vanavond begon om 18:45 uur in de Amsterdam ArenA de competitiewedstrijd tussen Ajax en Vitesse. Hieronder de uitslag en karakteristieken.

AFC Ajax

4 - 2

Vitesse

 37' Vertonghen
 40' v.d. Wiel
 47' De Jong
 58' Anita
   26' Pröpper
 43' v. Ginkel
 
 Gele kaart: , Heijckmann, (Vitesse)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 47.831
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Stekelenburg
v.d. Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Anita
Eriksen
De Zeeuw (Aissati/77)
De Jong
Bonevacia
Emanuelson (Jozefzoon/46)
El Hamdaoui
  Room
v.d. Struijk
Sprockel (Pinarci/83)
Caldirola
Drost
Snijders
Pröpper
Pluim
v. Ginkel (Felixdaal/71)
Büttner (Heijckmann/82)
Nilsson

 

'Goths' overspoelen Utrechtse binnenstad

De binnenstad van Utrecht zag vandaag zwart van de 'goths'.  Vele in het donker geklede mensen kwamen op het Summer Darkness Festival af. Tijdens het festival vinden er concerten, dansavonden en een gemaskerd bal plaats. Het festival duurt tot en met zondag.

De bezoekers van het evenement zijn over het algemeen gekleed in het zwart. Hun leren en met kant afgezette kleding trekken veel bekijks. De 'goths' zien er voor sommige mensen misschien raar uit, maar het is zeker geen agressieve groep.

De gothic subcultuur kent zelf ook vele subculturen. Over het algemeen draait het om duisternis en het bovennatuurlijke, maar er zijn ook mensen te zien die zich kleden zoals ze dat in het Victoriaanse Engeland van Charles Dickens deden. Aan de andere kant zijn er ook 'Cybergothics' te zien, die zich meer bezighouden met de toekomst en sciencefiction.

Vitesse zwijgt over mogelijke overname

De clubleiding van Vitesse wil nog niet reageren op een mogelijke overname van de club uit Arnhem. Volgens De Telegraaf onderhandelt het bestuur van de vereniging met een Oost-Europees miljardairsbedrijf. De deal zou volgende week al gesloten kunnen worden.

"Wij gaan hier niet op in", zegt woordvoerdster Ester Bal. "Vitesse is altijd op zoek naar mogelijkheden om zijn financiële en daardoor ook zijn sportieve positie te verbeteren. Hier laten we het voorlopig bij."

Vitesse geeft sinds enige tijd aandelenpakketen uit en is actief op zoek naar investeerders. Mede door de financiële problemen zag de ploeg Claudemir, Nicky Hofs, Santi Kolk en Paul Verhaegh vertrekken uit Arnhem.

Opkomst Pinkpop Classic valt tegen

De opkomst voor de vierde editie van Pinkpop Classic valt behoorlijk tegen. Slechts 5.200 mensen kochten een kaartje voor het evenement, dat zaterdag plaatsvindt. Vorig jaar bezochten twaalfduizend mensen het festival.

Jan Smeets is enigszins teleurgesteld in de opkomst. "We zijn terug bij het aantal van de tweede editie", zegt hij. Een echte verklaring voor de tegenvallende kaartverkoop heeft hij niet. Misschien ligt het eraan dat het festival geen echte hoofdact heeft.

Smeets had dit jaar graag twintigduizend bezoekers willen verwelkomen op het festival. Hij gaat bekijken of hij misschien iets anders kan doen om meer bezoekers naar het evenement te trekken.

Boobs on Bikes in Auckland

In Auckland in Nieuw Zeeland was deze week een leuke stoet te zien. De stad was namelijk het decor van het jaarlijkse Boobs on Bikes, waar motorrijders met hun schaarsgeklede vriendinnen rondrijden. De medewerkers ontvluchtten snel hun kantoren toen de stoet voorbijkwam, om maar niets van het schouwspel te hoeven missen.

Boobs on Bikes is een jaarlijks terugkerend evenement en wordt georganiseerd door pornograaf Steve Crow. Hij organiseert de stoet om de stedelijke eroticabeurs te promoten. Dit jaar kreeg de 51-jarige Nina Hartley extra aandacht in het evenement. Zij speelde in maar liefst 802 pornofilms.

Een video van het evenement is hier te bekijken. Foto's zijn hier te zien.

[EK] Brons voor Stekelenburg op 50 meter school

Lennart Stekelenburg heeft op het EK in Boedapest brons gepakt op de 50 meter schoolslag. De 23-jarige zwemmer, die zich als snelste had geplaatst voor de eindstrijd, tikte aan in 27,51 seconden. De Italiaan Fabio Scozzoli (27,38) pakte goud, het zilver was een prooi voor Dragos Agache uit Roemenië (27,47).

Robin van Aggele viel met zijn vierde plaats net buiten de prijzen op de 50 meter schoolslag, dat overigens geen olympisch nummer is. De mannen estafetteploeg op de 4x200 meter vrije slag eindigden als zesde. Joost Reijns, Sebastiaan Verschuren, Bas van Velthoven en Stefan de Die zwommen een tijd van 7.16,87 minuten. Rusland pakte het goud.

Strakke pakken in Nail'd

Met de GamesCom die steeds dichterbij komt, komen er ook steeds meer nieuwe trailers van games uit. Zo ook een nieuwe trailer van Nail'd waarin we weer een hoop off-road racegeweld krijgen te zien. Dit geweld wordt voornamelijk op dirtbikes en ATV's gedaan door mannen en vrouwen in wel hele strakke pakken.

In Nail'd mag je onder begeleiding van een stevige soundtrack racen over verschillende off-road racebanen op je dirtbike of ATV, hierbij kun je ook nog eens je tegenstander van zijn of haar voertuig afslaan en dit natuurlijk terwijl je nog flinke airtime pakt op één van de megajumps in het spel.

Bekijk hieronder de nieuwe trailer van Nail'd die 15 november op de PS3, Xbox 360 en PC verschijnt.

Auto op de kop: vrouw gewond

Bij een eenzijdig ongeval in het Limburgse plaatsje Roggel is zaterdagmiddag een vrouw gewond geraakt. De auto van de bestuurster kwam op de kop in de greppel terecht.

De vrouw reed over de Heldensedijk, waar ze een paar bomen schampte en toen op de kop in de greppel belandde. De waarschijnlijke oorzaak van het ongeval is een klapband.

De vrouw is naar het ziekenhuis overgebracht. Het is niet bekend wat de aard van haar verwondingen zijn.

Koeman kandidaat bij Aston Villa

Ronald Koeman is volgens de Engelse krant The Daily Mail kandidaat om Martin O'Neill op te volgen als coach van Aston Villa. Laatstgenoemde stapte onlangs op.

Koeman begon zijn trainersloopbaan als assistent-coach bij FC Barcelona en het Nederlands Elftal. Daarna werd hij eindverantwoordelijk bij Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia en AZ. Sinds zijn ontslag bij AZ in december 2009 zit hij zonder club.

De andere kandidaten zijn de Amerikaanse bondscoach Bob Bradley en de Zweed Sven-Göran Eriksson. Zaterdagmiddag begon Aston Villa de competitie onder Kevin MacDonald overtuigend met een 3-0 overwinning op West Ham United.

O'Neill nam eerder deze week ontslag vanwege gebrek aan financiële middelen bij de club. Hij kon geen geld uitgeven op de transfermarkt en was bovendien niet te spreken over zijn teruglopende invloed binnen de club.

Kinderen gewond door bom Noord-Ierland

Bij een bomaanslag in Noord-Ierland zijn zaterdag drie kinderen gewond geraakt. Het voorval vond plaats nabij een school in Lurgan, 35 kilometer ten westen van Belfast.

Na berichten over een ander explosief ging de politie over tot de ontruiming van huizen in de omgeving. De daadwerkelijke bom ging vervolgens zonder waarschuwing af in een straat in de buurt. Twee kinderen van 12 jaar en één van 2 jaar oud liepen verwondingen op door rondvliegend puin.

[EK] Geen medailles Schreuder en Driebergen

Hinkelien Schreuder is er bij het EK zwemmen in Budapest niet in geslaagd om een medaille te pakken op de 50 meter rugslag. De Nederlandse tikte aan in 28,36 seconden. Het goud ging naar de Wit-Russin Aliaksandra Herasimenia in 27,94 seconden. De Duitse Daniela Samulski (27,99) pakte zilver en de Spaanse Mercedes Peris Minguet (28,01) brons.

Ook Nick Driebergen viel buiten de prijzen. Hij pakte de zesde plaats met een tijd van 1:58,59. De Rus Stanislav Donets pakte in 1:57,18 het goud, voor de Oostenrijker Markus Rogan (1.57,31) en de Fransman Benjamin Stasiulis (1.57,37).

Femke Heemskerk kwam door ziekte niet in de buurt van de medailles op de 200 meter vrije slag. Ze tikte aan in 1:58,46 waarmee ze ver achter winnares Federica Pellegrini (1:55,45) bleef. Het zilver en brons gingen naar de Duitse Silke Lippok (1.56,98) en de Hongaarse Agnes Mutina (1.57,12).

Bethesda: 'wij zijn mietjes'

Ooit afgevraagd waarom er nooit, maar dan ook nooit in één van de Fallout of Oblivion-games een ladder zit? Nou dat is heel simpel volgens Todd Howard, Game Director bij Bethesda, de game-engine kan de ladders niet aan want die veroorzaakt te veel problemen bij de AI van de NPC's.

"Play our game; find a ladder that you can use. We don't have them," gaf Howard aan tijdens een vragenronde op de QuakeCon daarnaast geeft hij aan dat ze geprobeerd hebben te kijken naar waarom ze ladders in het spel zouden willen maar ze voelden zich niet meer dan een stel ontwikkelingsmietjes omdat ze niet met ladders konden werken.

"One day, we tried to figure out why we wanted ladders so bad because we don't really need them. It just felt like we're game development pussies because we can't do ladders."

Ladder?
HaHa! Zonder ladder kom je niet boven!

Wekelijkse releaselijst week 32

Releaselijst week 32, 09-08-2010 t/m 15-08-2010, Europese retailgames.

De komkommer is nog steeds niet op, maar deze week staat wel Madden NFL '11 op de lijst, een populaire American Football-game die langzamerhand ook populairder wordt in Nederland. Daarnaast staan nog drie andere releases in de lijst die alle drie op de PC uitkomen.


PC

  • BlazBlue: Calamity Trigger (2D fighting-game)
  • The Guild 2: Renaissance (RPG-Simulatie-game waarin je een langlopende dynastie moet zien te creëren)
  • Victoria 2 (Strategische game waarin je verschillende naties kunt leiden)

PS3

  • Madden NFL 11 (American football-game)

Xbox 360

  • Madden NFL 11

Deze wekelijkse lijst is onder voorbehoud en kan dagelijks veranderen, het gaat alleen om Europese retail-releases.

Wekelijkse Nederlandse top 10

Welkom bij de Nederlandse Top 10 van 31-07 tot en met 06-08-2010.

De Heartgold-versie van Pokémon valt uit de lijst en neemt The Sims 3: Ambities neemt die plek over. Op tien komt Wii Fit Plus terug de lijst in. Verder gebeurt er erg weinig in de lijst en Starcraft II doet het nog steeds erg goed in Nederland.

Plaats Hardware Game Plaats vorige week Aantal weken in lijst
1 PC
Starcraft II: Wings of Liberty
1
3
2 Wii
Mario Kart
3 6
3 Wii
Super Mario Galaxy 2 2 10
4 PS3
Red Dead Redemption 4 13
5 Wii
New Super Mario Bros 5 37
6 PS3
Call of Duty: Modern Warfare 2  6 19
7 Xbox 360
Red Dead Redemption 7
13
8 DS
Pokemon Soulsilver
8
9
9 PC
The Sims 3: Ambities 9 8
10 Wii
Wii Fit Plus
RE 3
RE is Re-Entry, een game die terugkeert in de top 10

Grootste Islamitische museum open

De Egyptische president Hosni Mubarak heeft zaterdag het grootste museum voor islamitische kunst ter wereld in Caïro heropend na een acht jaar durende restauratie. Vanaf begin september zijn circa 2500 van de honderdduizend stukken die het museum in bezit heeft weer voor publiek te zien.

Onder meer een met goud ingelegde sleutel van de Ka'aba, het kubusvormige heilige gebouw in de Saudische stad Mekka, en de oudste islamitische dinar uit het jaar 697 zijn er te bezichtigen. Ook Perzische tapijten en instrumenten uit de oudheid, die werden gebruikt voor astronomie, chemie en architectuur worden geëxposeerd.

Het gebouw waarin het museum huist dateert uit 1903 en werd oorspronkelijk gebouwd om spullen uit de oudheid op te slaan en te beschermen tegen plunderaars.

'Pyromaan actief in Rhenen'

In het Utrechtse Rhenen is vermoedelijk een pyromaan actief. De brandweer moest vrijdagnacht maar liefst vier keer uitrukken voor brandjes die waarschijnlijk zijn aangestoken. Een woon-zorgcomplex in aanbouw ging in vlammen op. De schade is volgens een woordvoeder van de brandweer zeer groot.

De branden beginnen volgens de zegsman vaak bij vuilcontainers die tegen gebouwen aan staan. De afgelopen tijd heeft de pyromaan vermoedelijk al gepoogd andere brandjes te stichten. De brand in het inmiddels afgebrande complex was de grootste in de reeks. Vrijdagnacht moest de brandweer ook uitrukken voor een vermoedelijke brandstichting bij een school.

Het woon-zorgcomplex zou gevestigd worden in een monumentaal pand aan de Herenstraat. Het complex had het einde van het jaar al opgeleverd kunnen worden.

Zeilmeisje Laura Dekker in Portugal aangekomen

Laura Dekker is aangekomen in Portugal. Het zeilmeisje arriveerde zaterdagmiddag, samen met haar vader in de havenplaats Portimao. Dit laat haar manager weten.

De 14-jarige zeilster testte de afgelopen tien dagen samen met haar vader of haar boot helemaal in orde was. Dat bleek het geval. Eind volgende week begint ze officieel aan haar solozeiltocht rond de wereld en vertrekt ze richting de Canarische Eilanden. Ze hoopt de jongste te worden die ooit alleen de tocht maakt.

[Upd] Grote brand in schildersbedrijf Den Ilp

In de Noord-Hollandse gemeente Den Ilp is zaterdagmiddag een grote brand uitgebroken bij schildersbedrijf Boelhouwer. In korte tijd werd de brand opgeschaald tot een 'grote brand'. De brandweer meldt dan ook dat het bedrijfsgebouw zelf als verloren moet worden beschouwd. Zij laten het gebouw gecontroleerd uitbranden.

Vermoedelijk is er bij de brand asbest vrijgekomen, om deze reden is de omgeving ontruimd. Dit laatste geldt ook voor recreatiegebied 't Twiske. De brandweer is met groot materieel uit de regio aanwezig. In eerste instantie werden ook ambulances opgeroepen, maar het lijkt erop dat bij de brand niemand gewond is geraakt.

Update 18.29 uur

De situatie is om 18.25 uur opgeschaald naar GRIP 1 (de Gecoördineerde Regionale Incidentsbestrijdings Procedure). Het is inmiddels namelijk bekend geworden dat er inderdaad asbest is vrijgekomen. In een straal van honderd meter is het gebied afgezet. Ook al staat de wind gunstig, is het nog niet helemaal zeker dat er geen woningen ontruimd hoeven te worden.

Maandelijkse Amerikaanse verkoopcijfers

De NPD Group heeft de amerikaanse cijfers van juli bekendgemaakt van de retailmarkt.

Veel analisten dachten dat de markt in juli zou inzakken maar dat is volgens de NPD meegevallen, de verkopen zijn wel wat gezakt maar minder dan verwacht. De Xbox 360 heeft een zeer goede maand gehad en dat komt voornamelijk door de Slim en een prijsverlaging op de andere modellen. In juli is er een Football-game uitgekomen in Amerika en dat ze ervan smullen is wel te zien in de top tien.

De NPD maakt niet alle cijfers bekend, daarom zien we bijvoorbeeld alleen bij de eerste vijf games in de top tien een aantal staan. De NPD publiceert ook geen cijfers van de NDS of PSP apart (DS, DSi, DSi XL, PSP, PSP Go) en de PlayStation 2 wordt helemaal niet meer gevolgd. De NPD volgt alleen verkopen die over de toonbank gaan. Online verkopen en DLC worden niet meegeteld.

Hardware Juli 2010 Juni 2010 Meer/Minder
DS 398.400 510.700 -112.300
Wii 253.900 422.500 -168.600
Xbox 360 443.500 451.700 -8.200
PS3 214.500 304.800 -90.300
PSP 84.000 121.000 -37.000

 

Plaats Hardware Game Stuks Verkocht
1 Xbox 360 NCAA Football 11 368.000
2 PS3 NCAA Football 11 298.800
3 Xbox 360
Crackdown 2 208.800
4 Wii
Super Mario Galaxy 2 193.000
5 DS Lego Harry Potter: Years 1-4 141.700
6 Xbox 360
Red Dead Redemption -
7 Wii Lego Harry Potter: Years 1-4 -
8 DS
Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies -
9 Wii New Super Mario Bros -
10 Xbox 360
Call of Duty: Modern Warfare 2 -

 

Bisschoft Laun

Eenentwintig doden in Duisburg. Eenentwintig jonge mensen die het feest van de liefde vierden en dat bekochten met de dood. Eenentwintig onschuldigen verdrukt, vertrapt en gestikt in een donkere Duitse tunnel. Zo’n bericht grijpt je aan. Je slikt twee keer en stelt je voor hoe afschuwelijk het is om zó aan je einde te komen. Onmogelijk om na het lezen gewoon je schouders op te halen. Alsof het niets voorstelt. Alsof zulke dingen nu eenmaal gebeuren. Kan niet. Onmogelijk! Tóch is er iemand die totaal niet stilstaat bij de slachtoffers van de Love Parade. Laat staan dat hij medelijden heeft. “Het zijn slechts zondaars, afvalligen. En dat ze dood zijn? Dat is een straf van God!” Het zijn de woorden van de Oostenrijkse bisschop Andreas Laun.

Schaars: "Normaal gesproken verkoopt AZ mij volgend jaar"

AZ-aanvoerder Stijn Schaars lijkt zich op te willen maken voor een buitenlands avontuur. De Oranje-international beseft dat de Europese topclubs niet op hem zitten te wachten. Maar Schaars denkt dat de subtop wel een optie kan zijn.

Een vertrek van Schaars lijkt samen te gaan met de leegloop bij AZ. "Je moet reëel zijn. Als Moussa Dembélé vertrekt, is de hele voorhoede verkocht. Jeremain Lens (PSV) en Mounir El Hamdaoui (Ajax) waren vorig seizoen goed voor veertig goals. Kortom, je levert doelpunten en creativiteit in."

"Daarentegen heb je wel weer jongere, gretige gasten tot je beschikking en achterin zijn we vrij sterk", vervolgt Schaars tegen Voetbal International. "Er is kwaliteit, dus er kan iets moois ontstaan. AZ moet gewoon een stap terug doen en is, zonder Dirk Scheringa als suikeroom, gedwongen de huishouding opnieuw in te richten."

De middenvelder van AZ laat weten dat hij met het WK in Zuid-Afrika ervaring heeft opgedaan. Maar Schaars bevindt zich naar eigen zeggen in een spagaat. "Zo voelt het wel een beetje, hoewel ik niet met tegenzin bij AZ speel. Maar ik maak een WK mee, hoor de verhalen. Wat je hier bruto verdient, krijg je in het buitenland netto."

"Maar er is meer dan alleen geld. Het gaat in de eerste plaats om dat mooie avontuur. Ik realiseer me dat Real Madrid en Barcelona niet op mij zitten te wachten. De Europese subtop past waarschijnlijk beter bij mij. Zolang de markt op slot zit, loopt mijn contract tot 2012 door. Maar volgend jaar ben ik 27, dan moet AZ mij normaal gesproken verkopen."

[EK] Zilver voor Verlinden op 100 vlinder

Joeri Verlinden heeft vandaag tijdens de Europese kampioenschappen in Boedapest zilver gepakt op het onderdeel honderd meter vlinderslag. De Nederlander moest alleen de Rus Jevgeni Korotisjkin voor zich dulden.

Verlinden kwam tot een tijd van 51,82, terwijl Korotisjkin met een tijd van 51,73 slechts een fractie sneller was. De Pool Konrad Czerniak eiste met een tijd van 52,16 het brons voor zich op.

Gisteren behaalde Verlinden tijdens de halve finales nog de beste tijd. De tijd die onze landgenoot in de finale neerzette, betekende tevens een verbetering van het Nederlands record. Deze was al in het bezit van Verlinden.

Boakye loopt liesblessure op

Isaac Boakye zal vier weken niet in actie kunnen komen voor zijn ploeg Sparta Rotterdam. De verdediger heeft een liesblessure opgelopen. RTV Rijnmond weet verder te melden dat de Ghanees ook nog altijd met knieklachten kampt.

Boakye kwam vorig jaar over van Heracles Almelo, maar kwam wegens blessureleed weinig in actie voor Sparta. Tot nu toe speelde de rechtsback slechts elf competitiewedstrijden voor de Rotterdamse club. Zijn laatste wedstrijd speelde hij vorig jaar november.

Marvel Costume Pack 4 voorgesteld

Fans van LittleBigPlanet en Marvel kunnen volgende week opnieuw vijf bekende Marvel-personages downloaden voor hun Sackboy. Deze vierde Marvel Character Pack bevat Hulk, Storm, Green Goblin, Magneto en The Punisher. In de vorige DLC-pakketten zaten o.a. Iron Man, Spider-Man en Doctor Octopus.

Vanaf woensdag 18 augustus kun je je Sackboy verkleden als deze iconische personages. Het volledige pakket kost je 6 euro, en elk pakje apart zal je 2 euro kosten.

Marvel LittleBigPlanet Costume Pack 4-1Marvel LittleBigPlanet Costume Pack 4Marvel LittleBigPlanet Costume Pack 4Marvel LittleBigPlanet Costume Pack 4Marvel LittleBigPlanet Costume Pack 4

Tony Hawk: Shred richt zich op kinderen

Activision heeft bekendgemaakt dat de volgende game in de langlopende Tony Hawk-serie, Shred zich op kinderen richt. Shred zal hetzelfde motion-sensor skateboard gebruiken dat ook in Tony Hawk: Ride werd gebruikt. De doelgroep van 6-12 jaar is waarschijnlijk gekozen omdat Tony Hawk: Ride stevig bekritiseerd werd.

In Tony Hawk: Shred zal de nadruk op over-the-top stunts liggen, die in de game als GO BIG momenten bekendstaan. Deze zijn zo ontworpen om kinderen van de bank af te krijgen. Er zullen een aantal bekende skateboarders in Shred zitten, waaronder Tony Hawk, Lyn-z Adams Hawkins, David Gonzalez, Stevie Williams en Chaz Ortiz.

Het grafische deel van de game wordt anders dan in voorgaande delen. Het is kleurrijker en meer gericht op kinderen. De game komt uit voor de Nintendo Wii, Xbox 360 en PlayStation 3.

Onbeperkt mobiel internetten voorbij

Onbeperkt internetten op mobiele telefoons is binnenkort voorbij. Klanten zullen voortaan moeten betalen voor deze dienst. Vodafone schrapt het onbeperkt mobiel internetten al per 6 september voor nieuwe klanten en bij verlenging van abonnementen, aldus een woordvoerder van het telecombedrijf zaterdag.

Klanten van Vodafone konden voor 9,50 euro per maand onbeperkt internetten op hun smartphone. Helemaal onbeperkt was dat ook niet, gebruikers mochten niet meer dan tien keer het gemiddelde verbruik overschrijden. Daar komt nu een einde aan. Het telecombedrijf gaat nieuwe bundels aanbieden voor nieuwe tarieven.

De nieuwe abonnementen gaan uit van een maximum. Een woordvoerder benadrukt dat 'het overgrote deel van de klanten voldoende heeft aan de nieuwe bundels'.

A10 afgesloten na ernstig ongeluk

De buitenring van de A10 is zaterdagmiddag afgesloten tussen Volendam en Landsmeer na een ernstig verkeersongeval. Hierbij waren acht auto's betrokken. Het is onduidelijk of er gewonden zijn gevallen, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

Het ongeluk gebeurde rond 16.00 uur op de ringweg rond Amsterdam. Volgens de eerste berichten ligt de weg vol met brokstukken. Tussen Schellingwoude en Landsmeer is een file van vier kilometer ontstaan. Verkeer wordt omgeleid.

Libanon vraagt geld voor wapens

De Libanese regering heeft bij de centrale bank een rekening geopend waarop mensen geld kunnen storten voor de aankoop van nieuwe wapens voor het Libanese leger. Dat heeft de Libanese minister van Defensie zaterdag gezegd.

Het verzoek om donaties is een protest tegen de beslissing van het Amerikaanse Congres om militaire hulp aan Libanon, voor in totaal honderd miljoen dollar, op te schorten uit zorg dat de wapens tegen Israël gebruikt kunnen worden. Daar komt bij dat de vrees bestaat dat de extremistische Hezbollah invloed krijgt over het Libanese leger.

De Verenigde Staten hebben Libanon sinds 2006 720 miljoen dollar aan militaire hulp gegeven, waaronder machinegeweren, pantservoertuigen, raketten en granaatwerpers.

Politie toont verkeerde verdachten steekpartij

De beelden die de Amsterdamse politie vrijgaf naar aanleiding van een steekpartij in een tram, laten niet alleen de daders, maar ook onschuldige omstanders zien. Die werden hierdoor onterecht als daders gezien. De politie betreurt de fout.

Op internet, op de lokale omroep AT5 en bij Opsporing Verzocht werden deze week beelden getoond van het incident, waarbij een 26-jarige man door een grote groep werd aangevallen, nadat hij twee mannen had aangesproken op hun asociale gedrag. Hij werd hierbij meerdere malen gestoken. In het opsporingsbericht staan niet alleen de verdachten, maar ook getuigen van de mishandeling.

Verschillende trampassagiers werden door mensen in hun omgeving aangesproken op de beelden. Zij meldden vervolgens aan de politie dat ze niets met de mishandeling te maken hadden. Wel zijn zij als getuigen gehoord.

De politie steekt de hand in eigen boezem. "In onze woordvoering is iets fout gegaan, waardoor er een foutief beeld is ontstaan in de media." Het tonen van beelden blijft volgens de woordvoerder een effectief middel om verdachten op te sporen, maar 'zorgvuldigheid is essentieel'. Tot nu toe zijn er zestien tips binnengekomen over het incident en daar zitten 'hele nuttige' tussen, aldus de woordvoerder.

Wikileaks laat zich niet bedreigen door Pentagon

Wikileaks laat zich niet bedreigen door het Pentagon of wie dan ook. Dat heeft een woordvoerder van de klokkenluiderswebsite zaterdag gezegd. Wikileaks is van plan binnen een maand de overgebleven vijftienduizend oorlogsdocumenten uit Afghanistan te publiceren.

Als vertegenwoordigers van het Amerikaanse ministerie van Defensie willen laten zien dat zij democratie willen promoten, dan moeten zij datgene 'beschermen wat de stichters van de Verenigde Staten beschouwen als hun belangrijkste waarde, persvrijheid', zei Julian Assange, hoofdredacteur van Wikileaks. "Dat het Pentagon op dreigende wijze de censuur van een persorganisatie vraagt is reden tot zorg, niet alleen voor de pers maar ook voor het Pentagon zelf."

Assange zei dat Wikileaks nu de helft van de vijftienduizend documenten 'regel voor regel' heeft gelezen en dat 'onschuldige partijen die het risico lopen bedreigd te worden' uit het materiaal worden verwijderd.

"Het duurt nog ongeveer twee weken voor die taak erop zit", aldus Assange. "Dan volgt een journalistieke herziening, dus je spreekt over twee weken tot een maand."

Italie confisqueert kankerkliniek

De Italiaanse politie heeft zaterdag voor 800 miljoen euro aan geld, goederen en vastgoed in beslag genomen van een aan de maffia gerelateerde zakenman. De politie nam onder meer 250 miljoen euro van verschillende rekeningen en een oncologiekliniek in Palermo in beslag van Michele Aiello.

Hij had tevens acht bouwbedrijven, die vooral voor de overheid werkten en die ook zijn ingenomen. Dankzij de Siciliaanse Cosa Nostra had hij een monopolie. De 56-jarige Aiello zit een celstraf uit van 15,5 jaar wegens maffia-activiteiten, fraude en corruptie.

Aiello onderhield onder anderen contact met Bernardo Provenzano, het voormalig hoofd van de Cosa Nostra. Hij werd in 2006 opgepakt en zit een levenslange celstraf uit.

13 miljoen gewonnen op vrijdag de dertiende

Vrijdag de dertiende heeft het imago van ongeluksdag, maar voor iemand uit Centraal-Frankrijk was vrijdag 13 augustus dat zeker niet. De geluksvogel won 13 miljoen euro in de lotto. Dat meldden Franse media zaterdag.

Voor een 13-jarige jongen in het Verenigd Koninkrijk pakte deze enige vrijdag de dertiende van dit jaar ongelukkiger uit. Precies om 13.13 uur werd hij getroffen door de bliksem. Hij is met lichte verwondingen opgenomen in het ziekenhuis, meldden Britse media.

Geen medaille voor Keizer en Van Iersel

Sanne Keizer en Marleen van Iersel zijn er vandaag tijdens het Europees kampioenschap beachvolleybal niet in geslaagd om een medaille te veroveren. In Berlijn ging het duo in de strijd om het brons onderuit tegen de Zweedse dames Emilia en Erika Nyström.

Eerder vandaag gingen Keizer en Van Iersel in de halve finale van het toernooi al onderuit tegen de Duitse favorietes Sara Goller en Laura Ludwig. Tegen Nyström en Nyström verloren de Nederlandse dames met 21-17, 12-21 en 15-12.

[MotoGP] Uitslag kwalificatie Brno

Dani Pedrosa is er verrassend in geslaagd om de poleposition te pakken voor de MotoGP-race op het circuit van Brno. De Spanjaard bleef met de Honda in de kwalificatie in Tsjechië de eveneens verrassende Yamaha-rijder Ben Spies en kampioenschapsleider Jorge Lorenzo.

Het laatste kwartier van de kwalificatie leverde veel spektakel op. Spies had met 1:57,4 de snelste tijd, maar Pedrosa dook er met 1:56,8 ruim onderdoor. Daarna was het aan de concurrenten om deze tijd te kloppen. De eerste die zich stukbeet op de tijd was Nicky Hayden. De Amerikaan nam met de Ducati te veel risico en ging onderuit.

Rossi klom op dat moment achter Lorenzo naar plaats drie, terwijl Spies direct daarna met 1:56,846 de snelste tijd weer pakte. Dit was het teken voor Lorenzo, Rossi en Pedrosa om op vers rubber naar buiten te gaan. Lorenzo nam te veel risico en ging in bocht elf onderuit. Rossi deed hetzelfde alleen dan in de een-na-laatste bocht. Pedrosa was de enige van het drietal die overeind bleef en hij pakte met 1:56,508 afgetekend de poleposition. Uiteindelijk werd Casey Stoner achter Pedrosa, Spies en Lorenzo vierde, voor Rossi en Andrea Dovizioso.

In de 125cc was de poleposition voor Bradley Smith. De Brit bleef Nicolas Terol en Pol Espargaro ruim voor. Jasper Iwema kwam niet verder dan een zeventiende trainingstijd. Michael van der Mark verscheen niet aan de start.

De poleposition in de Moto2 was een prooi voor Shoya Tomizawa. De 19-jarige Japanner bleef Andrea Iannone en Toni Elias ruim twee tienden van een seconde voor.

NS maakt sporen winterbestendig

De NS en Prorail gaan tientallen miljoenen euro's investeren om de spoorrails 'winterhard' te maken. Chaotische situaties zoals in december vorig jaar moeten dan voorkomen worden.

De verwarming van de tweeduizend meestgebruikte wissels wordt geïnspecteerd en, indien nodig, vervangen. In de winter zullen ploegen 's nachts de sporen opgaan om de wissels te controleren. 

Drie rijbanen A1 dicht na glas op de weg

Het verkeer op de A1 bij Muiderslot heeft zaterdagochtend last gehad van glas dat op de weg was gevallen. Rijkswaterstaat sloot richting Amersfoort tussen Diemen en Muiderslot drie rijstroken af om het glas te verwijderen. Het verkeer kwam over een lengte van zeven kilometer vast te staan. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst.

Rond 12.10 uur was alleen de rechterrijstrook nog afgesloten. Hoe het glas op de weg terecht is gekomen is nog onduidelijk.

VS lanceert militaire communicatiesatelliet

Als eerste van een serie nieuwe satellieten is zaterdag in Cape Canaveral met een Atlas 5-raket een communicatiesatelliet gelanceerd. De nieuwe satellieten worden door het Amerikaanse leger gebruikt om gegevens te verzamelen.

De nieuwe satelliet kan tien keer meer informatie opslaan en deze zes keer vlugger verzenden dan de vijf communicatiesatellieten die momenteel in gebruik zijn. Hierdoor kunnen video's, kaarten en andere informatie op het moment van opnemen op aarde worden bekeken.

De zes nieuwe satellieten kosten in totaal 12,4 miljard dollar (bijna tien miljard euro).

Telegraaf wil lezer laten betalen op website

De uitgever van de Telegraaf, Telegraaf Media Groep, denkt erover na om de lezers op de website te laten betalen voor de content. Tevens komt er ook een iPad applicatie waar gebruikers de krant kunnen lezen met een abonnement.

Telegraaf Media Groep wil het abonnement voor de iPad zo snel mogelijk hebben. "We gaan daarbij experimenteren en niet de kat uit de boom kijken", zegt topman Ad Swartjes bij de presentatie van de kwartaalcijfers. "Mensen houden weliswaar van een papieren krant, maar ik denk dat Apple's apparaat voor sommige lezers betekent dat ze de krant liever online gaan lezen."

Over de plannen om een zogenoemde paywall op te zetten is nog weinig bekend. Veel kranten denken erover een dergelijk systeem op de website in te voeren. De Britse krant The Times heeft onlangs een paywall ingevoerd. 

Riis: "Contador moet zijn Engels verbeteren"

Begin deze maand werd bekend dat Alberto Contador voor twee jaar heeft getekend bij Saxo Bank. Een voorwaarde van ploegleider Bjarne Riis was dat de Spanjaard zijn beheersing van de Engelse taal zal gaan verbeteren om een taalbarrière te voorkomen.

"Dat is natuurlijk iets waar we over gesproken hebben," zei Riis tegen Feltet.dk. "Ik geloof dat het in zijn belang is om dat te verbeteren. Toen Jalabert tien jaar geleden in mijn team kwam, sprak hij geen woord Engels. Voor Carlos Sastre en Ivan Basso gold hetzelfde. Inmiddels spreken ze het zeer goed. Hetzelfde zal voor Alberto gelden."

Riis ging ook in op geruchten over de komst van Michael Rasmussen naar zijn ploeg. "Op dit moment is er nog geen overeenkomst. We zijn nog steeds met elkaar in onderhandeling. Ik hou Michael in de gaten, net als andere renners die mijn team mogelijk kunnen versterken."

Conducteur mishandeld in Vught

Een 44-jarige man uit Vught is vrijdagavond aangehouden omdat hij kort daarvoor een conducteur had mishandeld en bedreigd. Dat meldt de politie.

De man kreeg in de trein een boete omdat hij zijn kaartje niet had afgestempeld. Daarop begon hij de conducteur uit te schelden. Toen de trein in Vught aankwam wilde de agressieveling uitstappen, maar de conducteur belette hem dit.

De man begon er vervolgens op te slaan en trok de conducteur naar de grond. Omstanders trokken de man van de conducteur af en hielden hem onder controle tot de politie was gearriveerd, die hem inrekende.

McEwen ook in 2011 in het peloton

Robbie McEwen gaat nog zeker een jaar door met wielrennen. De Australiër zou eerst na het WK wielrennen in Melbourne een punt achter zijn carrière zetten maar is hier toch op teruggekomen.

"Ik heb een half seizoen verloren na mijn val in de Ronde van België van vorig jaar," zei de renner van Katusha tegen Het Laatste Nieuws. "Het zou zonde zijn om na die zware revalidatie te stoppen. Bovendien fiets ik nog heel graag."

Het is nog niet zeker of de renner in 2011 voor Katusha zal rijden. Mede door enkele goede resultaten is hij in beeld gekomen bij andere teams. "Met mijn 94 punten in de ProTour ben ik voor tal van teams niet oninteressant."

'Binnen maand meer bekend over team-Schleck'

Er bestaat nog steeds veel onduidelijkheid rond de nieuwe ploeg van de gebroeders Schleck. Er is nog steeds geen hoofdsponsor bekendgemaakt en ook zijn Andy en Fränk Schleck de enige renners die onder contract staan. Volgens Fränk zal er in de komende maand meer nieuws naar buiten komen.

Dit meldde de oudste van de twee broertjes op zijn Twitterpagina. In de wielerwereld wordt door de onduidelijkheid gevreesd dat het team nooit van de grond gaat komen. De Schlecks zouden dan evenwel terechtkunnen bij Astana, RadioShack en Geox.

Wat al wel bekend is, is dat Brian Nygaard en Kim Anderson het team zullen opzetten met financiële steun van Flavio Becca. Andere renners die worden gelinkt aan het team zijn Jakob Fuglsang, Jens Voigt, Stuart O'Grady, Dominic Klemme, Linus Gerdemann, Robert Wagner en Nederlander Joost Posthuma.

Student ontvoert gans uit park

Een 23-jarige Duitse student is opgepakt, omdat hij uit het Olympiapark in München een gans had gekidnapt. Passanten hadden gezien hoe de jongeman de grauwgans oppakte om er vervolgens mee vandoor te gaan.

Een voorbijganger achtervolgde de ontvoerder op zijn motor. Daarop vluchtte de student met zijn buit een nabijgelegen parkeergarage in waar hij door agenten werd aangehouden. De gansnapper verklaarde tegenover de politie dat hij het beest in zijn woning wilde houden als huisdier. De agenten hechtten aan deze verklaring weinig waarde, omdat de jongeman een 21 centimeter lang keukenmes bij zich droeg.

De politie vermoedt dat de student het dier wilde slachten. De Duitser zal worden vervolgd voor stropen. De gans heeft zijn avontuur overleefd en is terug naar het park gebracht.

Bouwmeester wint wereldbeker Laser Radial-klasse

Marit Bouwmeester is de winnares geworden van het wereldbekerklassement in de Laser Radial klasse. De vicewereldkampioene won de slotrace in het Engelse Weymouth en wist daarmee ook haar voorsprong in het klassement te behouden.

In de 470-klasse werden wereldkampioenen Lisa Westerhof en Lobke Berkhout vijfde. In Weymouth worden in 2012 de olympische zeilwedstrijden gehouden en de wereldbeker dient als voorbereiding op dat toernooi, dat over twee jaar gehouden gaat worden.

Balkenende bedankt voor Buitenlandse Zaken

Demissionair premier Jan Peter Balkenende heeft deze week nee gezegd tegen de ministerspost op Buitenlandse Zaken. Balkenende had al eerder aangegeven niet in de politiek terug te keren, maar de VVD heeft hem toch naar zijn beschikbaarheid gevraagd.

Balkenende zou na zijn politieke carrière zijn memoires over deze periode willen schrijven. Volgens Het Financieele Dagblad wordt Balkenende genoemd als de mogelijke opvolger van Nout Wellink als president van De Nederlandse Bank.

Direct na de verkiezingsnederlaag van het CDA maakte Balkenende bekend op te stappen als partijleider en na de formatie van een nieuw kabinet niet langer actief te zijn in politiek Den Haag. De politicus had voor de verkiezingen al aangegeven alleen als premier te willen terugkeren. Daags voor de verkiezingen kwam hij echter hierop terug door te zeggen dat een plek op de kandidatenlijst ook betekent dat je beschikbaar bent voor het parlement.

Releasedatum voor Crysis 2 is bekend

Op de officiële twitter van Crysis 2 is de releasedatum van de game aangekondigd. De game zal 22 maart in de winkels in Amerika liggen en 25 maart in de Europese winkels.

Crysis 2 is het vervolg op de populaire Crysis. De eerste Crysis was niet per se populair om zijn gameplay, maar vooral om zijn torenhoge systeemeisen voor die tijd. Mensen deden en doen nog steeds hun tests van videokaarten aan de hand van deze game. Crysis 2 zal naast een PC-release ook een PS3- en Xbox 360-release kennen en zal tevens 3D ondersteunen.

Crysis 2

Huta Galung in challenger San Sebastián

Jesse Huta Galung neemt volgende week deel aan het challengertoernooi in het Spaanse San Sebastián. Dit is vandaag bekendgemaakt. Onze landgenoot neemt het in de eerste ronde op tegen de Spanjaard Pablo Carreno-Busta.

Pablo Carreno-Busta timmert flink aan de weg. Eerder dit jaar won hij een future-toernooi in eigen land. Daarnaast wist hij twee keer de finale van een dergelijk toernooi te bereiken.

Ook Thomas Schoorel geeft in San Sebastián acte de présence. Hij treft in de eerste ronde een 30-jarige Fransman, namelijk Olivier Patience.

Vier dood bij schietpartij Buffalo

Een schietpartij voor een restaurant in het centrum van de Amerikaanse stad Buffalo heeft zaterdag aan zeker vier personen het leven gekost. Vier mensen raakten gewond. Dat heeft de politie gezegd.

In het restaurant werd een bruiloftsreceptie gehouden, maar of aanwezigen van het feest ook betrokken waren bij de schietpartij is niet bekend. Evenmin is duidelijk hoeveel schutters aanwezig waren.

Dode busongeluk is Fransman

Het dodelijke slachtoffer van het busongeluk in Noord-Frankrijk is een 20-jarige Fransman. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat het niet om een Nederlandse dode gaat. Eerder liet alarmcentrale Eurocross al weten dat het slachtoffer een Frans kaartje had. Franse media melden dat het slachtoffer uit Parijs komt.

Bij het busongeluk vrijdagavond raakten in ieder geval twee Nederlanders zwaargewond en drie lichtgewond. Twee andere Nederlanders konden hun reis vervolgen en werden vrijdagnacht naar Parijs vervoerd. In totaal raakten 23 mensen gewond, waarvan zeven zwaargewond. Het is nog onduidelijk hoe het ongeval heeft kunnen ontstaan. Mogelijk is de chauffeur in slaap gevallen, maar dit lijkt busmaatschappij Eurolines onwaarschijnlijk.

Helikopter neergestort in Stroe

In het Gelderse Stroe is zaterdagmiddag een helikopter neergestort. De politie meldt dat de 34-jarige piloot uit het Utrechtse De Hoef ongedeerd lijkt. Er zouden geen anderen aan boord van het toestel zijn geweest.

De melding van de crash aan de Stroeërweg kwam rond 12.45 uur binnen. De man zou een meter boven de grond op een heliport de controle zijn kwijtgeraakt. De helikopter stortte zijwaarts neer.

Het Korps Landelijke Politiediensten onderzoekt het ongeval.

Fable III limited edition controller is een kroonjuweeltje

Als je dan toch van plan bent om koning van Albion te worden, waarom zou je dan niet een controller erbij hebben die je positie complimenteert. Dit moeten de makers van Fable III gedacht hebben toen ze met het idee van deze controller kwamen.

De graphics artists op het hoofdkantoor van ome Molyneux hebben met deze controller de kroon van de hoofdpersoon in Fable III nagemaakt.

De controller zal op 5 oktober in de winkels liggen samen met een Xbox Live code voor een exclusieve tattoo voor je hoofdpersoon. De game zelf komt een aantal weken later, namelijk op 29 oktober, in Europa uit.

LE Xbox 360 Controller

Bouma stelt beslissing over toekomst uit

Wilfred Bouma geeft na het weekend pas duidelijkheid over zijn toekomst. Red Bull Salzburg zou in de markt zijn voor de verdediger. Het overlijden van de zaakwaarnemer van de speler, Ger Lagendijk, zorgde er echter voor dat de beslissing is uitgesteld.

Aanvankelijk zou er vrijdag al meer duidelijkheid komen omtrent de toekomst van Bouma. Red Bull Salzburg, waar Huub Stevens de scepter zwaait, heeft inmiddels laten weten begrip te hebben voor de ontstane situatie.

Bouma is momenteel nog clubloos en houdt zijn conditie op peil bij PSV. De Eindhovense formatie zou de 32-jarige speler graag aan de selectie toe willen voegen, maar dan moet Carlos Salcido eerst van de hand worden gedaan.

Officieel vervolg S.T.A.L.K.E.R. aangekondigd

op de officiële website van GSC Game World is het officiële vervolg op S.T.A.L.K.E.R. Shadows of Chernobyl aangekondigd. Ondanks dat deel 1 een prequel en een voortzetting van het verhaal kende, is er nooit echt een volwaardige sequel gekomen.

Met de aankondiging van S.T.A.L.K.E.R. 2 kwam meteen het bericht naar buiten dat ze voor deze game een volledig nieuwe engine gebruiken. Of deze enige vanaf de start minder bugs zal hebben dan S.T.A.L.K.E.R. SoC is nog onduidelijk. Op de vraag waarom ze een nieuw deel maakten, kwam het volgende antwoord:

"After the official sales of the series exceeded 4 million copies worldwide, we had no doubts left to start creating a new big game in the S.T.A.L.K.E.R. universe. This will be the next chapter of the mega-popular game players expect from us" aldus Sergiy Grygorovych, CEO van GSC Game World.

Excelsior slachtoffer van onzekerheid bij Feyenoord

Feyenoord is nog steeds drukdoende om een nieuwe spits aan te trekken. Vooralsnog is Excelsior het slachtoffer en likt het de wonden.

De Kralingers dienen als satellietclub van de Stadionclub, die momenteel zelf nog aan het zoeken is naar versterking voor in de voorhoede. Excelsior hoopt tegelijkertijd op nog één of meerdere spelers van de 'grote broer'.

Ook de promovendus heeft een spits nodig en zag het wel zitten om Luc Castaignos een jaar te lenen. Pas na de dubbele Europese confrontatie met AA Gent kan Feyenoord echter uitsluitsel geven. Dat gaf Feyenoords technisch directeur Leo Beenhakker aan tegenover Excelsior-directeur Simon Kelder en trainer Alex Pastoor.

De oefenmeester is de rust zelve. "Zolang kunnen wij eigenlijk niets doen. Als we nu een spits halen en er vervolgens één van Feyenoord krijgen, schiet het niet op. Maar we hebben nu eenmaal met deze situatie te maken", aldus Pastoor in De Telegraaf.

[WvdW] Voorbeschouwing Excelsior - Feyenoord

Komend weekend staat de eerste Rotterdamse derby van dit seizoen op het programma. Promovendus Excelsior neemt het in eigen huis namelijk op tegen 'grote broer' Feyenoord. Dit duel is daarom ook uitgeroepen tot Wedstrijd van de Week!

Excelsior was vorig seizoen nog actief in de Jupiler League en eindigde daar uiteindelijk als derde, waardoor de ploeg play-offs om promotie/degradatie mocht spelen. De Kralingers namen het in de tweede ronde van de knock-out-fase op tegen FC Zwolle en versloeg vervolgens Sparta Rotterdam, wat overigens een krankzinnige wedstrijd was. In de 92e minuut kwamen de Spartanen via Rydell Poepon op voorsprong, waarna Guyon Fernandez zich tot held van Excelsior ontpopte. Hij was namelijk verantwoordelijk voor de gelijkmaker en daarmee dus ook de promotie naar de Eredivisie.


Ron Vlaar; rots in de branding in de defensie van Feyenoord

Feyenoord won afgelopen weekend zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, maar begon wel met een achterstand. FC Utrecht, de tegenstander in kwestie, kwam binnen een kwartier al op voorsprong door een doelpunt van Ricky van Wolfswinkel. In de tweede helft trokken de Rotterdammers het initiatief naar zich toe. Dit betaalde zich uiteindelijk uit in doelpunten van Alje Schut (eigen goal), Luigi Bruins en Leroy Fer.

De geschiedenis leert ons dat Excelsior in eigen huis eigenlijk niet bang hoeft te zijn. De laatste keer dat beide ploegen in een officiële wedstrijd tegenover elkaar staan, was in het seizoen 2006/2007. In dat jaar wonnen de Kralingers in eigen huis met 2-1 van de ploeg uit Rotterdam-Zuid. In diezelfde voetbaljaargang won Feyenoord zijn thuiswedstrijd, zij het met een minimaal verschil (1-0).


Tim Vincken speelde van 2006 tot en met 2009 voor Feyenoord en draagt nu het shirt van Excelsior

Voor Excelsior is het in elk geval zaak om zoveel mogelijk afstand te nemen van de achttiende plaats. Voorafgaand aan dit seizoen werd namelijk voorspeld dat de derde ploeg van Rotterdam niet veel punten zou pakken, dus het is hen er alles aan gelegen om dit niet uit te laten komen. Toch is de verwachting dat 'grote broer' Feyenoord er met de punten vandoor gaat!

Natuurlijk kan je onder dit bericht ook nog discussiëren over de uitslag van van deze Rotterdamse derby! Zondag a.s. wordt er voor het duel tussen Excelsior en Feyenoord om 12:30 uur op Woudestein afgetrapt.

Reus voorlopig nog niet in actie

Het is nog niet duidelijk wanneer Kai Reus weer in het peloton zal terugkeren. De renner gaf op 6 juli, tijdens de Ronde van Oostenrijk, op wegens ziekte en reed sindsdien geen wedstrijd meer.

Reus heeft voor zichzelf besloten, mede door verschillende tegenslagen, voorlopig nog even niet aan wedstrijden mee te doen. Eerder dit jaar werd de renner van Rabobank ook al getroffen door de Ziekte van Pfeiffer, waardoor hij een forse periode aan de kant stond.


Kai Reus in betere tijden (Wikimedia Commons/YellowMonkey)

Wangedrag fans levert Ajax boete op

De Europese voetbalbond (UEFA) heeft Ajax een boete opgelegd. De Amsterdammers moeten de bond 10.000 euro betalen, vanwege de ongeregeldheden tijdens het Europa League-duel tegen Juventus, dat vorig seizoen werd gespeeld.

Voor aanvang van het duel hielden een aantal fans van Ajax zich bezig met het bekogelen van het bezoekersvak. Hierbij raakte een Italiaanse steward gewond. Ook tijdens het duel bleef het onrustig en werden een paar keer vuurwerk en rookbommen ontstoken.

Ajax liet in een reactie weten de incidenten te betreuren en roept zijn supporters dan ook op zich voortaan beter te gedragen. "Bij de laatst gespeelde Europese wedstrijden tegen PAOK was het gedrag van de Ajax-supporters uitstekend", aldus de Amsterdamse club.

Blatter wil verlenging op WK afschaffen

Als het aan Sepp Blatter ligt, wordt er in de toekomst tijdens een eindronde van een wereldkampioenschap voetbal geen gebruik meer gemaakt van de verlenging. Dit liet de voorzitter van de wereldvoetbalbond (FIFA) vandaag aan het Duitse blad Focus weten.

"Als er na 90 minuten nog geen winnaar is, moeten meteen strafschoppen volgen. Ook de zogenaamde golden goal zouden we weer kunnen invoeren. Het land dat als eerste scoort wint dan. Beide teams moeten dan wel aanvallen", lichtte Blatter toe.

Daarnaast wil de preses ook af van de gelijke spelen in groepswedstrijden. Ook in dit geval zouden strafschoppen voor de beslissing moeten zorgen. "Nu draaide het in de eerste ronde te veel om niet verliezen, dat leidde tot langdradige wedstrijden."

Wenger tot 2014 trainer van Arsenal

Arsène Wenger heeft nog maar eens zijn contract verlengd bij Arsenal. De Franse trainer van onder anderen Robin van Persie zal tot en met 2014 de leidsman zijn van de club uit de Premier League.

Aan het eind van zijn contract zal de 60-jarige trainer achttien jaar in dienst zijn van Arsenal. Met de club won Wenger drie keer de landstitel en vier keer de FA Cup. Wenger had eerder al aangegeven dat als hij bij zou tekenen bij The Gunners dit zijn laatste club zou blijven.

Keizer/Van Iersel missen finale EK beachvolleybal

Het beachvolleybal duo Keizer/Van Iersel zijn er op het Europees kampioenschap in Berlijn niet in geslaagd de finale te bereiken. Het Nederlandse duo moest in de halve finale het onderspit delven tegen het als eerste geplaatste Duitse duo Goller/Ludwig.

In de eerste set wisten Keizer en Van Iersel nog enigszins bij te blijven (21-18), maar in de tweede set bleek het als zesde geplaatste duo toch minder dan de Duitse toppers. Het werd in die set 21-14. Later spelen Keizer en Van Iersel nog wel om het brons.

Bij de mannen hebben Richard Schuil en Reinder Nummerdor inmiddels de kwartfinale bereikt. Daarin komen ze later vandaag in actie tegen het Zwitserse duo Heyer/Heuscher dat als vijftiende is geplaatst.

Wimbledon tijdens Spelen 2012 niet wit

Al sinds jaar en dag worden spelers op Wimbledon verwacht om in het wit op de baan te verschijnen. Voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen, waarvoor het tennistoernooi op Wimbledon wordt gespeeld, zal echter een uitzondering worden gemaakt.

Het organisatiecomité van de Spelen wil namelijk zijn eigen look and feel overdragen op de All England Club en wil daarom kleurenvariatie in de kledij toestaan. Ook hoopt men hierdoor een breder publiek naar de tennisbaan te trekken. Overigens wordt het nog een hele klus om de All England Club op tijd gereed te krijgen voor de Spelen, aangezien er maar twintig dagen de tijd is nadat het grandslamtoernooi is afgelopen.

Dennis hoopt op succes Villeneuve

Ron Dennis, voormalig teambaas van McLaren, denkt dat het goed voor de Formule 1 zou zijn als Jacques Villeneuve met zijn team terug zou keren. Villeneuve hoopt in 2011 met Durango aan te mogen sluiten op de grid.

Tegen Rue Frontenac verklaarde hij: "Iedereen in de Formule 1 hoopt dat het hem lukt. Het is altijd goed om oud-kampioenen in de sport te houden. Het zal echter niet makkelijk voor hem worden om terug te keren met een eigen team. Het zal voornamelijk afhangen van zijn financiële pakket."

Honkbalster Hongkong beschoten tijdens duel

Tijdens het wereldkampioenschap honkbal voor vrouwen is tijdens het duel tussen Hongkong en Nederland een schot gelost. Een honkbalster uit Hongkong is hierbij in haar been geschoten. Het is nog niet helemaal duidelijk waar de kogel vandaan is gekomen. Het honkbalstadion in Caracas ligt namelijk naast een militaire basis.

Na het incident is de wedstrijd ook gestaakt. De Nederlandse honkbalploeg stond op dat moment aan de leiding met 12-9. Alle overige duels werden ook niet afgewerkt. De Nederlandse speelsters keerden ongedeerd terug in het hotel.

De Venezolaanse bond, de politie en de internationale honkbalbond zullen zaterdag een extra vergadering houden waarin wordt besloten over het verdere vervolg van het toernooi.

Schietpartij op woonwagenkamp Hollandscheveld

Op een woonwagenkamp in het Drentse Hollandscheveld is vrijdagnacht geschoten. Een 20-jarige man kwam met de schrik vrij. Een 27-jarige man is ter plaatse aangehouden. Een politiewoordvoerder vermoedt dat de oorzaak van de schietpartij in de relationele sfeer ligt. De twee mannen uit Holllandscheveld zijn bekenden van elkaar.

De schietpartij vond plaats bij een woning op het woonwagenkamp aan de Sellerstraat. De politie kan niet zeggen hoe vaak er geschoten is. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De aangehouden man zit vast.

Ooijer: "Niets meer van PSV gehoord"

André Ooijer verkaste deze zomer van PSV naar Ajax. Een overstap die normaliter niet goed valt bij de supporters van de Eindhovenaren.

De 36-jarige centrumverdediger kon transfervrij vertrekken bij de Eindhovense formatie, aangezien deze zijn contract niet verlengde. De routinier, die nog met het Nederlands elftal op het WK in Zuid-Afrika speelde, moet bij Ajax de nodige ervaring in de ploeg brengen.

"Ik ben direct na mijn vakantie gaan onderhandelen met Ajax. Afgelopen week wilde ik nog wel even langs bij PSV, maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan. Ik heb niets meer van hun kant gehoord", aldus Ooijer in het Algemeen Dagblad.

In het verleden kwam Ooijer al uit voor PSV, waar hij vorige zomer na een dienstverband bij Blackburn Rovers terugkeerde. De overstap naar Ajax valt mogelijk verkeerd bij de fans van PSV. "Ik weet niet hoe het zit met de fans en of ze me deze stap kwalijk nemen. Ik heb het in de afgelopen jaren in ieder geval enorm naar mijn zin gehad bij die club", besluit de hoofdpersoon.

'Maak je geen zorgen over Deus Ex: Human revolution'

Na de nieuwe trailer van Deus Ex: Human Revolution, die we gisteren met jullie hebben gedeeld, waren veel gamers bezorgd dat de serie te veel de kant op zou gaan van een first person shooter. Eidos heeft nu laten weten dat niemand zich hier zorgen over hoeft te maken.

Veel gamers waren bang dat de RPG-elementen van de serie met de nieuwe game verloren zouden gaan en dat men geen keuze meer zou krijgen in de manier waarop de game te spelen is. Lead designer Jean-François Dugas heeft nu gezegd dat de game nog steeds een mix van een first person shooter met een RPG zal zijn, net als de vorige delen.

Honestly, I know when we said it's going to have auto-regen and a cover system and shooting is not going to be stat-based anymore, a lot of people went, 'oh my God! Now they're doing just an action game and it's all about running around and shooting.

Dugas geeft aan dat door verschillende uitspraken van Eidos de speler het verkeerde beeld zou hebben gekregen van de game. Toch verzekert hij dat de game uitdagend zal blijven en dat er nog steeds een hoop keuzemogelijkheden aanwezig zullen zijn om bepaalde situaties aan te gaan.

"It's not going to be more of an action game than the other ones. It's just when you're in an action segment it's going to be more straightforward."

Deus Ex: Human Revolution zal vanaf 25 februari 2011 in de winkels liggen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De gameplay-trailer van de game is hier te vinden.

Deus Ex

De Bakker treft Monaco in Cincinnati

Juan Monaco is de eerste tegenstander van Thiemo de Bakker in het ATP Masters Series toernooi van Cincinnati. De 26-jarige Argentijn kwam sinds Roland Garros niet meer in actie en is daardoor afgezakt naar plaats 31.

De Bakker speelde deze week mee in het toernooi van Toronto, waarin hij tot de tweede ronde reikte. Daarin was Gaël Monfils in twee sets te sterk voor Nederlands beste tennisser.

Rabobank met zeven Nederlanders in Eneco Tour

Rabobank zal dinsdag met zeven Nederlanders van start gaan in de Eneco Tour. Lars Boom, Jos van Emden, Rick Flens, Koos Moerenhout, Joost Posthuma, Bram Tankink en Maarten Tjallingii zullen de oranje-brigade vertegenwoordigen in de koers door België en Nederland. De enige buitenlander in de selectie is sprinter Graeme Brown.

"We starten met een sterke ploeg in de breedte," liet ploegleider Nico Verhoeven weten. "We hebben mannen die kunnen tijdrijden en de vaak nerveuze etappes in Nederland en België goed aankunnen. Met Graeme Brown hebben we dan ook nog iemand die zich in het sprintersgeweld kan gooien. Dus als alles goed gaat, tellen we mee."

De grote aankondiging van Kojima is...

Zou het Zone of the Enders 3 zijn? Of toch Snatcher 2? Of wellicht een remake van Metal Gear Solid 1, 2 en 3 voor de PlayStation 3 en Xbox 360? Er werd veel gespeculeerd over de grote aankondiging die Hideo Kojima dit weekend zou gaan doen. De uiteindelijke aankondiging zal voor velen een lichte teleurstelling zijn.

Tijdens een podcast heeft Kojima een aantal aankondigingen gedaan over de games waar ze bij Kojima Productions mee bezig zijn. Als eerste zal de nieuwe Castlevania stemacteurs krijgen die bekend zijn geworden door Metal Gear Solid 4. Het gaat hierbij om Akio Otsuka (stem van Solid Snake), Fujiwara Keiji (Drebin), Yumi Kikuchi (Raven) en Mugihito (Coldman). Het is niet bekend welke karakters in de Castlevania-game ze zullen spelen.

Ook heeft Kojima zin plannen voor de Tokyo Game Show bekendgemaakt. Zo zullen de Metal Gear Solid Peace Walker Summer Camp finales daar plaatsvinden, zal er een Metal Gear Solid Cosplay Camp gehouden worden en de stemacteurs van Castlevania: Lord of Shadow zullen aanwezig zijn op een speciaal podium.

Als laatste zal er een nieuwe soundtrack cd van Metal Gear Solid: Peace Walker verschijnen met een hoop nieuwe muziek. Of deze cd ook naar Europa of de VS komt is niet bekend.

Hideo Kojima

Robben wil dit jaar nog spelen

Voetballer Arjen Robben wil nog voor de winterstop weer aan spelen toekomen. De aanvaller van Bayern München moet noodgedwongen minimaal twee maanden toekijken nu er door de teamarts wederom een hamstringblessure is vastgesteld.

"Maar ik denk dat ik in het eerste deel van het seizoen nog in actie kan komen," zegt Robben die nog niet weet wanneer dat precies zal zijn. "De blessure moet eerst volledig herstellen, dat kost tijd. Ik kan daarom nog geen tijdstip voor mijn terugkeer geven. Ik kan op dit moment nog niet veel, alleen therapie volgen."

Waarschijnlijk zal Robben zeker tot half oktober aan de kant moeten toekijken. Hij wil niet meer terugkijken naar het verleden toen hij mede dankzij fysiotherapeut Dick van Toorn met dezelfde blessure toch mee kon doen aan het WK voetbal in Zuid-Afrika. Bayern was hier zeer verbolgen over. "Dat is verleden tijd. De feiten zijn er en kijk nu alleen naar de toekomst."

Verhagen vindt subsidie De Pers terecht

Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) vindt de subsidie van bijna 45.000 euro aan dagblad De Pers voor verslaggeving in Zuid-Afrika terecht. Dat heeft de demissionaire minister in een brief aan de Tweede Kamer laten weten, na vragen van de SP over de subsidie.

Verhagen stelt dat het niet om een subsidie voor sportverslaggeving ging. Het geld werd door de krant besteed tijdens het WK in Zuid-Afrika. Volgens Verhagen wilde De Pers tijdens het kampioenschap dagelijks aandacht besteden aan de leefomstandigheden van mensen en maatschappelijke ontwikkelingen. De zogenoemde NCDO-subsidie is hier volgens Verhagen ook voor bedoeld.

Nieuwe truc: toon je borsten aan een pinner

De Franse politie is naarstig op zoek naar twee vrouwen die op succesvolle wijze een pinnende man hebben beroofd. Terwijl de man net zijn pincode had ingetoetst bij een Parijzer geldautomaat, lieten zij hem hun borsten zien.

De arme man was volledig afgeleid door al dit moois en leek te zijn vergeten wat hij ook al weer bij de flappentap deed. Terwijl de man zijn ogen niet kon afhouden van de tieten van de ene dame, haalde de andere vrouw snel 300 euro uit de automaat.

Hoewel de hele actie door camera's is geregistreerd, heeft de politie de twee topless dames nog niet in de kraag gevat. "We raden iedereen die geld uit een automaat haalt, aan zich te concentreren op wat hij aan het doen is en zich niet te laten afleiden, hoe aantrekkelijk het uitzicht ook is", drukt een politiewoordvoerder mannen op het hart.

Van der Heijden strandt weer in kwartfinale

Milou van der Heijden is voor de tweede keer in een week tijd blijven steken in de kwartfinales van een toernooi op de Women's International Squash Players Association (WISPA) World Tour. De 19-jarige squashster moest vrijdag (plaatselijke tijd) tijdens de Hamptons Open 2010 haar meerdere erkennen in de als derde geplaatste Olivia Blatchford: 5-11, 12-14 en, 5-11.

Eerder op de dag had de inwoonster van Valkenswaard, tijdens het WISPA toernooi in Southampton (Verenigde Staten) als zevende gerangschikt, nog wel een regelmatige zege (11-6, 11-5 en 11-6) geboekt op Larissa Stephenson uit Nieuw-Zeeland.

Tofste baas - Tweede Ronde - dag 39

Het gevecht van gisteren was tot lange tijd spannend waarbij Shoa Kahn en Red de koppositie steeds van elkaar afpakten. Toch heeft die laatste gewonnen en mag hij het opnemen tegen Ganondorf in de kwart finale.

Vandaag hebben we weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten.

Sephiroth (Final Fantasy-serie)
Waarschijnlijk de beruchtste schurk uit de Final Fantasy-serie. Sephiroth is het resultaat van een experiment van de Shinra-corporatie, hij is gecreëerd met de cellen van de buitenaardse levensvorm Jenova. Als hij erachter komt dat hij een experiment is, draait hij door en besluit een god te worden. Dit doel wil hij bereiken door de wereld ernstig te beschadigen, met behulp van een reusachtige meteoriet, om zo de energie die de planeet gebruikt om zichzelf te herstellen op te slokken. Sephiroth heeft niet alleen grootheidswaanzin, hij is ook harteloos. Dit blijkt het meest uit wellicht één van de schokkendste gamescène's aller tijden, waarin Sephiroth in koelen bloede één van de hoofdrolspelers vermoordt.

Shredder (Turtles)
Shredder is de aartsvijand van de Turtles. Zijn echte naam is Oroku Saki en hij is het jongere broertje van Oroku Nagi. Nagi en Hamato Yoshi (de eigenaar van Splinter) waren verliefd op dezelfde vrouw, wat natuurlijk altijd voor ruzie zorgt. Tijdens deze vete liet Nagi het leven en vluchtte Yoshi naar New york. Saki (Shredder) was uit op wraak en sloot zich aan bij de Foot Clan om een volwaardig ninja te worden. Uiteindelijk werd hij de leider van de Amerikaanse tak van de Foot. Hij doodde Yoshi en zijn geliefde, Splinter, wist te ontkomen. De rat kwam in aanraking met de ooze en muteerde in de meester die alle Turtle-fans kennen. Hij trainde de vier Turtles om de strijd aan te gaan met Shredder en zijn meester te wreken.

The Joker (Batman: Arkham Asylum)

The Joker is al decennia een geduchte tegenstander van Batman. in 1988 verschijnt hij voor het eerst op een console in de tweede videogame die rond Batman gemaakt is, namelijk Batman: The Caped Crusader. Ook in de meest recente Batman-game, Batman: Arkham Asylum, is The Joker degene die het asylum overneemt. The Joker is een gevaarlijke tegenstander van Batman die niet snel zijn lesje leert. Maar goed, Why so serious?

SephirothShredderThe Joker

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in het topic in GAM. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12.00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Dronken man bezorgt brandweer nat pak

De politie heeft een man aangehouden die in de nacht van vrijdag op zaterdag betrokken was bij een aanrijding tussen een scooter en een fietser in Honselersdijk (gemeente Westland). Hij zorgde ervoor dat duikers van de brandweer drie kwartier voor niets in het water hebben gezocht naar de vermeende bestuurder van de scooter.

De 33-jarige man uit 's Gravenzande, die volgens de politiewoordvoerder 'flink dronken' was, verklaarde dat hij achterop de scooter zat en niet de bestuurder was. De politie nam het zekere voor het onzekere en schakelde de brandweer in om te zoeken in de naast het fietspad gelegen vaart.

De politie gaat ervan uit dat de man zelf de scooter bestuurde, temeer omdat de verdachte de eigenaar is van het voertuig. Getuigen verklaarden bovendien verder niemand te hebben gezien. De fietser had nekklachten.

Davids sluit terugkeer in profvoetbal uit

Edgar Davids zal definitief niet terugkeren in het profvoetbal, zo laat hij weten tegenover Ajax TV. De middenvelder, inmiddels 36 jaar, traint wel mee met Jong Ajax.

"Het is leuk om mee te trainen met Jong Ajax. De jongens zijn erg fanatiek en er loopt wel wat talent rond", geeft Davids aan. "Ik ben hier om fit te blijven. De trainingen zijn scherp en als je alles dan mee kunt doen, mag je jezelf fit verklaren."

"Ik heb niet echt de intentie om terug te keren in het betaald voetbal. Heb enkele andere hele belangrijke dingen te doen. Dus een terugkeer sluit ik uit", aldus Davids. Hij zet zich onder meer in voor Monta, een organisatie die zich op straatvoetbal richt.

De carrière van Davids eindigt dus niet met een groots afscheid. "Ik heb een mooie carrière gehad en het naar behoren gedaan. Ik hoef eigenlijk niet zo nodig met veel bombarie afscheid te nemen", besluit de speler.

Zampella haalt uit naar reviewers

Er is de laatste maanden al veel gezegd over de invloed van reviews op games. Zo heeft Metacritic volgens veel mensen veel te veel invloed en worden zelfs bonussen aan developers pas gegeven als ze een bepaald gemiddeld cijfer hebben gehaald. Toch zijn reviews niet weg te denken en zal de discussie altijd blijven bestaan over de manier waarop journalisten games reviewen.

Vince Zampella, oprichter van Respawn Entertainment en voorheen baas bij Infinity Ward, heeft in een interview gezegd dat het hem erg frustreert als een journalist een review schrijft zonder dat hij de game heeft uitgespeeld. Volgens Zampella geven journalisten soms een verkeerd beeld van een game waaruit blijkt dat ze de game niet volledig hebben gespeeld.

Todd Howard van Bethesda is het met hem eens en geeft het voorbeeld van Modern Warfare waarbij veel journalisten te weinig tijd in de multiplayer zouden hebben gestoken.

"If I'm going to play Modern Warfare multiplayer, I know that I'm in for 50 hours, so they do a lot of research, so when the research is a review where some guy didn't spend a lot of time playing your game, that's crushing"

Zampella werkt op dit moment bij Respawn entertainment waar ze druk zijn met een nieuwe game. Hier is helaas nog niets over bekend.

Modern Warfare 2

Vrouw sekst en plast op oorlogsmonument

De rechter heeft gisteren een 32-jarige vrouw uit het Engelse Blackpool veroordeeld wegens zedenschennis. De vrouw werd op 7 mei dit jaar betrapt terwijl ze de liefde bedreef met een man op een oorlogsmonument in haar woonplaats. Dat ze ook nog over het monument heen plaste maakte het nog pijnlijker.

De vrouw, Wendy Lewis, kwam echter niet opdagen in de rechtbank. De rechter heeft haar derhalve bij verstek veroordeeld. Tegen Lewis is een arrestatiebevel uitgevaardigd.

De Jedi Knight van SWTOR in beeld

Het is moeilijk om een nieuwe MMORPG uit te brengen want als uitgever weet je dat je het moet opnemen tegen World of Warcraft. Eén MMORPG die wellicht een grote concurrent kan worden voor World of Warcraft, is Star Wars: The Old Republic.

RPG-expert Bioware is hier al een tijd mee bezig en het zou de duurste game ooit gaan worden. Veel gamers kunnen niet wachten on hun eigen karakter te gaan maken en met light sabers het tegen anderen op te gaan nemen.

Eén van de klassen die je kunt gaan spelen is natuurlijk de Jedi Knight. In onderstaande trailer kunnen we een introductie tot die klasse zien.

Star Wars: The Old Republic zal waarschijnlijk in 2011 verschijnen voor de PC.

[EK] Nijhuis en Schreuder verder

Moniek Nijhuis heeft zich bij het EK zwemmen in Boedapest geplaatst voor de halve finales van de 50 meter schoolslag. Ze kwam tot een tijd van 31,64 seconden en moest hiermee alleen de Europese recordhoudster Yuliya Yefimova (30,54) en de Britse Kate Haywood (31,43) voor zich dulden.

Hinkelien Schreuder ging eenvoudig verder naar de halve finales van de 50 meter vrije slag. Ze klokte een tijd van 25,10 seconden en hoefde hiermee alleen de Zweedse Thérèse Alshammar (24,93) voor te laten. Ilse Kraaijeveld kwam tot 25,87 seconden en werd hiermee in de series uitgeschakeld.

Nederlandse volleybalsters onderuit

Het Nederlandse dames volleybalteam is er opnieuw niet in geslaagd een wedstrijd in de tweede speelronde van de World Grand Prix te winnen. In de tweede wedstrijd ging de ploeg van Avital Selinger in vier sets onderuit tegen Brazilië (25-21, 21,25, 25-15, 26-24). Vrijdag was ook China al te sterk voor Nederland.

Het team van Selinger had in de vierde set nog wel de kans om de wedstrijd te verlengen met een vijfde set maar wist op 24-23 het setpoint niet te winnen. Brazilië bracht de stand naar 24-24 en besliste daarna het duel met 26-24.

Morgen zal Nederland zijn laatste wedstrijd in de tweede speelronde afwerken. De Nederlandse dames zullen het dan moeten opnemen tegen de Dominicaanse Republiek.

Transfer Dembélé naar Fulham laat op zich wachten

Moussa Dembélé kan nog niet naar Fulham vertrekken. De transfer van de aanvaller is nog niet afgerond. AZ stak daar een stokje voor.

"Het overleg verloopt in harmonie, maar de bal ligt nu in het kamp van Fulham. We hebben hun te kennen gegeven wat we verwachten. De transfer van Mounir El Hamdaoui naar Ajax is ook bijzonder moeilijk verlopen. Sindsdien ben ik voorzichtig", aldus de technisch directeur in het Nieuwsblad. "We hebben een bedrag in gedachten, maar Fulham zit daar voorlopig onder. Er wordt momenteel een spelletje gespeeld tussen vraag en aanbod."

Dembélé liet zich ook uit. "Ik word nog in Londen verwacht voor medische tests. Het ziet er wel positief uit. Ik verwacht dat het akkoord er snel komt. Ik kijk ernaar uit om in de Premier League te voetballen." Eerder verlieten Jeremain Lens, David Mendes da Silva en El Hamdaoui de Alkmaarders voor respectievelijk PSV, Red Bull Salzburg en Ajax.

Man legt heel GB af in een week: via Street View

Matthew Partridge is een held. De 27-jarige Brit heeft een weekje vakantie opgenomen om maandag te beginnen met zijn tocht door Groot-Brittannië (GB). Hoewel de afstand van Land's End tot John o' Groats een kleine tweeduizend kilometer bedraagt, trekt Partridge er een week lang elke dag tien uur voor uit om de tocht te voltooien. De luiwammes legt de hele afstand af via Google Street View.

De jongeman hoeft dus letterlijk zijn bed niet uit voor het tochtje, en legt de hele weg dan ook af vanuit zijn slaapkamer. Met zijn laptop op schoot beroeren zijn vingers de toetsen om zo het enorme eiland te verkennen.

"Ik hoef me geen zorgen te maken om de voorbereidingen en de training van een echte voettocht", verklaart Partridge. "Daarom besloot ik het op deze manier te doen."

Toch houdt hij zich aan een strak schema: in blokken van maximaal twee uur zit hij dagelijks tien uur achter de computer voor de tocht. "In tien seconden leg je zo'n 365 meter af." Omdat open veld niet wordt weergegeven door Street View, is de luie wandelaar echter aangewezen op wegen en landweggetjes. "Het scheelt dat ik tenminste niet hoef op te staan."

VVV laat proefspeler Ibrahim met pijn in het hart gaan

VVV-Venlo zal de gelederen niet gaan versterken met Rabiu Ibrahim en Rafael Broetto. Eerstgenoemde zou wel een versterking zijn geweest. Ibrahim, een 19-jarige Nigeriaan, viel wel in de smaak. "Ibrahim is gewoon een ontzettend goede voetballer, een prima speler op Eredivisieniveau. Maar we kwamen er niet uit over de prijs", geeft technisch directeur Mario Captein te kennen.

"Daarnaast is hij door de komst van Tóth niet meer het type speler die wij zoeken. Ibrahim is een 'tien' en met Tóth als controlerende middenvelder in de ploeg hebben we nu Josué voor op die positie", beredeneert de technisch directeur in de Limburger.

Broetto was niet significant beter dan Delano van Crooy, die momenteel derde doelman in Venlo is. VVV hoopt voor het sluiten van de transfermarkt nog op enkele aankopen. Ook houdt het hoop op Stef Nijland van PSV. "Nijland is zeker nog in beeld, maar PSV heeft laten weten op dit moment nog steeds niemand op huurbasis te willen laten vertrekken", aldus Captein.

Maaskant onder indruk van bouwwerk collega Du Chatinier

Na de teleurstelling die in De Kuip tegen Feyenoord moest worden verwerkt, neemt FC Utrecht het zondag tegen NAC Breda op. NAC-trainer Robert Maaskant is onder de indruk van Utrecht.

Maaskant heeft de Europese duels van Utrecht mogen aanschouwen. "FC Utrecht was vorig seizoen al goed, maar nu zijn ze nog beter. Ze hebben bovendien al een paar serieuze wedstrijden gespeeld en dat zie je toch terug. Je merkte het ook aan AZ, afgelopen zondag."

"Zij waren toch iets frisser, iets scherper in de duels ook. Ik heb die Europese wedstrijden van FC Utrecht gezien en ik moet zeggen: ik was onder de indruk", aldus de oefenmeester op de clubsite. "Aan de andere kant: wij spelen altijd goed in Utrecht en we zijn voor elke tegenstander gewoon een lastig te bespelen ploeg. We gaan gewoon voor een goed resultaat."

Collega Ton Du Chatinier wil zich met de Domstedelingen revancheren van de 3-1 nederlaag bij Feyenoord. "We zijn het aan onze stand verplicht om ons te revancheren voor het slechte spel in de tweede helft in De Kuip. NAC zal zoals altijd inzakken en wachten op onze fouten om in de counter toe te slaan. Daar hebben zij met Anthony Lurling, Matthew Amoah en Leonardo de spelers voor", vertelt de coach via de officiële kanalen.

Bekende koppen in Star Wars: The Force Unleashed 2

Dit jaar verschijnt het tweede deel in de Star Wars: The Force Unleashed-serie. In de game speel je wederom met Starkiller die achter Darth Vader aan zit.

In de game zullen andere bekenden uit de Star Wars-wereld hun opwachting maken zoals we kunnen zien in onderstaande cutscenes. de eerste is Boba Fett die de opdracht van Vader krijgt om Starkiller naar hem toe te lokken door een vrouw te ontvoeren. Wie deze vrouw is, is natuurlijk de vraag. In de tweede cutscene is het niemand minder dan de kleine groene trol Yoda die Starkiller van advies voorziet op zijn unieke manier.

Star Wars: The Force Unleashed ligt vanaf 26 oktober in de winkels voor de PC, PlayStation 3, Xbox 360, Wii en Nintendo DS.

 

'Normale minderjarige jongens bedreigen politici'

Zeker de helft van de honderden bedreigingen die jaarlijks bij Haagse politici binnenkomen zijn afkomstig van minderjarige jongens uit normale gezinnen. Dat zegt zaakofficier van Justitie Nicole Vogelenzang zaterdag in het AD. Vorig jaar ging het in totaal om 386 meldingen van bedreigingen. Dit jaar staat de teller op 214.

De jongeren plaatsen vaak zonder na te denken de ene na de andere doodsbedreiging op internet, schrijft de krant op basis van gegevens van het Team Bedreigde Politici van de Haagse politie. De meeste bedreigingen zijn voor PVV-voorman Geert Wilders gevolgd door demissionair premier Jan Peter Balkenende (CDA).

De jongeren plaatsen bijvoorbeeld een bericht op hun Hyves-pagina en denken vervolgens dat dit toch door niemand gelezen wordt. De bedreigingen zijn volgens de krant ook voor een aanzienlijk deel afkomstig van gefrustreerde mannen. De laagdrempeligheid van internet speelt een grote rol bij het uiten van de bedreigingen.

Zusjes Williams niet in Montreal

Venus Williams zal niet deelnemen aan het tennistoernooi van Montreal. De Amerikaanse heeft nog altijd last van een knieblessure. Deze week sloeg Williams al het toernooi in het Amerikaanse Cincinnati over en zal dus in aanloop naar de US Open niet veel spelen.

"De pijn in mijn knie is helaas nog niet weg," aldus Williams. Ook haar zus Serena zal niet deelnemen aan het toernooi in Canada. De zusjes zullen in aanloop naar de US Open alleen nog in New Haven spelen.

Verhagen eist garanties van Wilders

Gevoelige onderwerpen als vrijheid van godsdienst en bestrijding van discriminatie moeten bij een volgend kabinet op geen enkele wijze in gevaar komen. Die eis heeft CDA-fractieleider Verhagen gesteld in de onderhandelingen met de VVD en PVV. Volgens bronnen rond de formatiebesprekingen reageert Verhagen daarmee op de groeiende onrust in de achterban van het CDA.

De garanties, waaronder bijvoorbeeld etnische registratie valt, moeten in het regeerakkoord terechtkomen. Daarnaast wordt er gewerkt aan een gedoogakkoord voor Wilders, waarmee hij zijn achterban kan uitleggen waarom hij het kabinet, ondanks de verschillen van mening, steunt. Hierin moet Wilders zich ook verplichten het kabinet niet ten val te brengen over de 'garantiepunten' die het CDA eist. De fractieleider van de PVV behoudt hierbij wel het recht ‘te zeggen wat hij wil'.

CDA en VVD eisen in ieder geval dat de PVV instemt met bezuinigingen van achttien miljard euro. Ook de wens van het CDA om 'fraaie volzinnen' in het regeerakkoord op te nemen betreffende de rechtsstaat en gelijkheid van burgers kan op steun van de liberalen rekenen, ondanks het feit dat de VDD vindt dat de Grondwet die aspecten eigenlijk al dekt. De angst voor het stranden van het regeerakkoord op een kritisch CDA-congres ligt echter ten grondslag aan deze steun.

De verwachtingen op het Binnenhof zijn dat Wilders met de voorstellen akkoord zal gaan, omdat hij zelf vindt dat de PVV binnen de grenzen van de rechtsstaat handelt.

Federer opgelucht na zege op Berdych

Na twee nederlagen tegen Thomas Berdych was Roger Federer afgelopen nacht eindelijk de Tsjech weer eens de baas. De Zwitserse voormalig nummer één van de wereld was in de beslissende tiebreak aan het eind van de derde set de sterkste 6-3, 5-7, 7-6 (5).

"Het is altijd lekker om een wedstrijd in de derde set tiebreak te winnen," aldus Federer. De Zwitser stond in de beslissende derde set met 5-2 achter maar nam daarna revanche voor zijn nederlaag in de kwartfinale van Wimbledon. "Het leek zoals wel vaker dit seizoen een ongelukkige nederlaag te gaan worden, maar gelukkig kon ik de wedstrijd eruit slepen," aldus Federer.

De nummer drie van de wereld zal nu Novak Djokovic tegenkomen. In de andere halve finale zal Rafael Nadal het gaan opnemen tegen Andy Murray.

9 leraren misbruiken leerlinge

Het Zuid-Afrikaanse ministerie van Onderwijs is een onderzoek gestart naar de onzedelijke praktijken op een middelbare school in Soshanguve, ten noorden van de stad Pretoria. Maar liefst negen docenten worden ervan verdacht hetzelfde meisje seksueel te hebben misbruikt.

Naar aanleiding van de omvangrijke en schokkende zaak zijn inmiddels al drie leraren ontslagen. Een vierde leraar besloot eieren voor zijn geld te kiezen en is zelf opgestapt. De andere vijf wachten vooralsnog op de uitslag van het onderzoek.

"We zijn ingelicht dat negen personeelsleden betrokken waren bij seksueel misbruik tegen leerlingen", vertelde woordvoerder Charles Phahlane. "Drie leraren werden schuldig bevonden en zijn ontslagen. Ze hebben tot het einde van deze week om in beroep te gaan tegen hun veroordeling en ontslag."

Phahlane voegde eraan toe dat naar verluidt alle negen leraren hetzelfde meisje te grazen hebben genomen, maar sommigen zouden ook betrokken zijn geweest bij andere leerlingen. Het ministerie wil met de actie benadrukken dat ongepast gedrag jegens leerlingen niet wordt getolereerd.

Schieten en springen in Metroid Other M-trailer

Nintendo is bezig hun oude succesvolle series weer allemaal uit te brengen met gloednieuwe games. Eén daarvan is Metroid Other M waarbij Nintendo hulp krijgt van Team Ninja.

De game ligt vanaf 31 augustus voor de Wii in de winkels en zal unieke gameplay bevatten. Zo zul je door de Wii mote te draaien kunnen switchen van een side-view naar first person view. Hoe dit er in de activolle game uitziet, is te zien in onderstaande trailer.

Wil je veel meer weten over Metroid Other M, dan kun je hier de preview van de game lezen.

'Veel animo voor academische stage'

De vraag van universitaire studenten naar een stage is fors gestegen. Het aantal inschrijvingen bij het grootste online stagebemiddelingsbureau Stageplaza steeg van drieduizend in 2007 tot zevenduizend vorig jaar. Dat schrijft het Nederlandse Dagblad zaterdag. Dit gebeurt volgens het bureau omdat dit in een tijd van een moeilijke arbeidsmarkt goed op een cv staat en zwaar meetelt bij sollicitaties.

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen dit jaar al 5900 inschrijvingen binnen. Universitaire studenten hoeven anders dan in het mbo en hbo tijdens hun opleiding geen stage te lopen. Ook bij Integrand, die gespecialiseerd is in academische stages, neemt de vraag naar vooral zomerstages toe. Veel studenten willen volgens de krant in de zomer stage lopen om geen studievertraging op te lopen. Niet iedereen vindt echter een stageplek.

Toy Story 3 succesvolste animatiefilm ooit

Cowboy Woody, Buzz Lightyear en hun speelgoedcollega's hebben de concurrentie verslagen: Toy Story 3 is de succesvolste animatiefilm aller tijden. De film bracht sinds de première midden juni wereldwijd ruim 920 miljoen dollar op.

Dat meldden Amerikaanse media vrijdag. Tot nu toe was Shrek 2 (2004) het lucratiefst. Voor het Amerikaanse entertainmentbedrijf Walt Disney staat Toy Story 3 op de vierde plaats van zijn bestsellers, na Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006), Alice in Wonderland (2010) en Pirates of the Caribbean: At World's End (2007).

Boerderij ontruimd na brand in schuur

De bewoners van een boerderij in het Groningse Meeden zijn zaterdagochtend geëvacueerd nadat brand was uitgebroken in een schuur. De schuur kan volgens een woordvoerder van de hulpverleningsdiensten Groningen als verloren worden beschouwd. Met een waterscherm wordt voorkomen dat het vuur overslaat naar de boerderij. Niemand raakte gewond.

Rond 06.00 uur kwam er een melding binnen van de brand aan de Hereweg. Door nog onbekende reden is een zogeheten kapschuur in brand gevlogen. Hoeveel mensen zich in de boerderij bevonden is onduidelijk. De brand lijkt volgens de zegsman mee te vallen. Het sein brand meester laat volgens hem niet lang meer op zich wachten.

VN: cholera vastgesteld in Pakistan

De Verenigde Naties hebben zaterdag bevestigd dat in Pakistan zeker één persoon aan cholera is gestorven. De overledene woonde in Mingora, de belangrijkste stad in het noordwestelijke district Swat.

Omdat de volkerenorganisatie bezorgd is over uitbreiding van de gevaarlijke infectieziekte, onderzoekt zij niet meer of mensen aan de ziekte lijden, maar behandelt zij iedereen die aan acute diarree lijdt, alsof hij cholera onder de leden heeft, aldus een woordvoerder van de VN-hulporganisatie OCHA. Zeker 36.000 mensen lijden aan diarree. "Wij suggereren niet dat iedereen die aan acute diarree lijdt, cholera heeft, maar cholera is zeker een zorg en daarom voeren wij onze inspanningen om cholera te behandelen op", aldus de woordvoerder.

Pakistan schat dat mogelijk twintig miljoen mensen in meer of mindere mate door de overstromingen als gevolg van hevige moessonregens zijn getroffen.

'Cadetten defensieopleiding slachtoffer wangedrag'

Studenten en instructeurs op de Nederlandse Defensie Academie maken zich schuldig aan racisme, aanranding en vrouwenhaat. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag op basis van dossiers van militaire vakbond Acom, die de krant zag. Zeven mensen op de voormalige KMA hebben recentelijk hiermee te maken gehad.

"Fysiek geweld en seksuele intimidatie zijn onacceptabel op een kaderopleiding van defensie", zegt Acom-voorzitter Jan Kleian tegen de krant. Voormalig docenten van de opleiding vertellen dat dit het topje van de ijsberg is, omdat de praktijken ook spelen onder cadetten die geen lid zijn van de vakbond.

Een cadet van Turks-Nederlandse komaf moest aanhoren hoe zijn medestudenten riepen: "Wat zijn Marokkanen die roeien? Dat zijn niet uitgeroeide Marokkanen." Een ander werd door cadetten aangerand. De leiding heeft volgens de krant nooit iets gedaan om de daders te straffen.

Obama steunt bouw moskee Ground Zero

De president van de Verenigde Staten Barack Obama steunt de bouw van een moskee bij de plek waar voorheen het World Trade Centre stond. Op een jaarlijks diner in het Witte Huis waar de ramadan gevierd werd, zei Obama dat moslims dezelfde rechten hebben om hun religie uit te oefenen als ieder ander in de VS.

Dit houdt volgens de president ook in dat de moskee, die deel uitmaakt van een te bouwen islamitisch centrum, op privaat terrein in Manhattan gebouwd mag worden. Obama zei dat er niet getornd moet worden aan religieuze vrijheid. Het is de eerste keer dat de president zich uitspreekt over de ontstane controverse rond de bouw van de moskee.

Sarah Palin, voormalig republikeins vicepresidentskandidaat, en voormalig spreker van het huis van afgevaardigden Newt Ginrich spraken zich al uit tegen de bouw. De joodse Anti-Defamation League deed hetzelfde. Uit een opiniepeiling van nieuwszender CNN bleek deze week dat zeventig procent van de Amerikanen tegen de bouw van de moskee is.

Vitesse mogelijk in handen van Oost-Europeaan

Vitesse lijkt de eerste Nederlandse betaalde voetbalclub te worden die in Russische of Oost-Europese handen komt. De leiding van de Gelderse ploeg is in onderhandeling met een Oost-Europese onderneming voor een totale overname van het voetbalbolwerk in Arnhem.

De overname van Vitesse is in een vergevorderd stadium en zal een grote schok teweeg brengen in de Nederlandse voetbalwereld. Voor de Arnhemmers komt de interesse van de zeer vermogende buitenlandse partij net op tijd. Afgelopen zomer maakten de Arnhemmers nog bekend dat ze zwaar in de financiële problemen zaten.

De Arnhemmers moesten dit seizoen de bezem door de selectie halen en voor geen enkele aankoop was geld beschikbaar. De club leek af te stevenen op een seizoen waar het om degradatie zou gaan strijden. Mocht in de komende dagen de overname worden afgerond zal duidelijk worden dat de club voor jaren is gered. De kans is groot dat Vitesse op dat moment in recordtijd op een nieuw sportief en financieel niveau terecht zal gaan komen.

Vitesse heeft grondig onderzoek naar de achtergronden van de investeerder gedaan. Vorig jaar dacht AZ ook een koper gevonden te hebben. Achteraf bleek deze zogenaamde afgevaardigde van het Russische Gazprom een oplichter te zijn.

Preud'homme noemt herstelde Janko 'zeer professioneel'

FC Twente-trainer Michel Preud'homme kan zaterdagavond een beroep doen op spits Marc Janko, die is hersteld van een heupblessure. De Oostenrijker moest zich zelfs afmelden voor een duel van de nationale ploeg om fit te geraken. Dat viel bij zijn coach Preud'homme wel in de smaak, die het besluit bestempelde als 'zeer professioneel'.

De voorbereiding op het duel met sc Heerenveen verliep hectisch. "Er ontbraken deze week elf internationals. Het was afwachten of ze fit terugkwamen", gaf de trainer aan tegenover TC/Tubantia.

Dat medium wist dat Sander Boschker, Nicky Kuiper, Dario Vujicevic en Vagif Javadof ontbreken. Laatstgenoemde is gepasseerd, terwijl de andere spelers nog niet wedstrijdfit zijn. Per slot van rekening werd duidelijk dat Roberto Rosales nog niet speelgerechtigd is en dat Go Ahead Eagles op dit moment Alexander Bannink niet mag huren van Twente.

Gudde speelt niet tegen Feyenoord

Wouter Gudde zal morgen niet kunnen spelen in de enige stadsderby van het Nederlandse betaalde voetbal. De verdediger van Excelsior raakte geblesseerd tijdens de laatste training voorafgaand aan het duel met Feyenoord en zal de wedstrijd vanaf de tribune moeten bekijken.

De ernst van de blessure is niet heel groot maar er wordt geen enkel risico met Gudde genomen. "Hij is op de training in botsing gekomen met Andrea Fileccia en heeft een kneuzing aan de binnenkant van zijn been. Niets ernstigs, maar hij zal zondag niet kunnen spelen," aldus trainer Alex Pastoor op de website van Excelsior.

Over de wedstrijd zelf zegt Pastoor: "Ik wil altijd winnen of het nou van Ajax, PSV, Feyenoord of De Graafschap is. Spelers moeten zich altijd van hun beste kant willen laten zien, dat we nu tegen Feyenoord voetballen doet niet ter zake. Dat deze wedstrijd voor sommige jongens iets extra's betekent is duidelijk. Dat ze iets extra's willen geven, is ook goed. Als het maar niet té is."

Ooijer in wedstrijdselectie

André Ooijer zal later vandaag deel uitmaken van de wedstrijdselectie van Ajax. De keuze van Martin Jol is opmerkelijk omdat Ooijer slechts enkele trainingen met de Amsterdammers heeft meegemaakt en nog niet helemaal fit is. "Ik hoop dat hij zo snel mogelijk fit is," aldus Jol.

De Ajax-trainer heeft al een kater te verwerken door de blessure van Kenneth Vermeer. De Ajax-trainer zou graag willen zien dat de aan Go Ahead Eagles verhuurde Sergio Padt naar de Amsterdam ArenA terugkeert maar dat lijkt geen haalbare zaak. Wie wel binnenkort terugkeert bij Ajax is Miralem Sulejmani. De Serviër zag eerder deze week zijn verhuurperiode bij West Ham United in het water vallen door het ontbreken van een werkvergunning.

Barça: Geen Spaanse internationals in Super Cup

FC Barcelona zal zonder al haar Spaanse internationals aantreden tegen FC Sevilla in de Spaanse Super Cup. Dat heeft trainer Josep Guardiola besloten. Acht internationals van de kersverse wereldkampioen Spanje, dat midweeks met 1-1 gelijkspeelde in een oefeninterland tegen Mexico, worden derhalve niet opgenomen in de wedstrijdselectie van Barça.

Tegen Sevilla zal de derde of vierde keeper van Barcelona voor de dag verschijnen. Victor Valdes behoort niet tot de selectie, terwijl tweede keeper José Manuel Pinto geblesseerd is geraakt. Ruben Miño of Oier Olazabal moet tussen de palen plaatsnemen.

Geen van alle Spaanse internationals heeft een training meegemaakt van Barcelona in voorbereiding op het seizoen 2010/11. Zij hoefden zich namelijk maandag pas te melden, maar moesten toen direct op het vliegtuig naar Mexico voor het duel van Spanje. Andere internationals als Lionel Messi en Dani Alves zijn wel van de partij.

'Vennegoor en Bruggink op verlanglijst Vitesse'

Jan Vennegoor of Hesselink en Arnold Bruggink staan in de belangstelling van Vitesse, zo meldt De Gelderlander. Daarnaast staat Daley Blind op de verlanglijst.

De 31-jarige Vennegoor en 33-jarige Bruggink houden momenteel hun conditie op peil bij Jong PSV. Financieel is hun komst - en die van Ajacied Blind - echter lastig te realiseren. Vitesse zoekt dan ook naar een oplossing.

Mochten de Arnhemmers erin slagen om met Ajax een overeenstemming te bereiken over Blind, dan moet het zeker een deel van diens salaris betalen. Het struikelblok inzake Vennegoor en Bruggink zou ook het salaris zijn.

Beide spelers staan in de belangstelling van meerdere clubs. Bruggink is transfervrij na een afgelopen dienstverband bij Hannover 96, terwijl Vennegoor voor het laatst voor Hull City speelde. Bruggink lijkt tot na de transferperiode te wachten. "Dan kijken clubs naar de transfervrije spelers."

India richt pijlen op Google en Skype

Uit documenten van de Indiase regering blijkt dat het land internetgiganten Google en Skype wil vragen om toegang tot versleutelde informatie. Eerder deze week dreigde het land al de BlackBerry, een smartphone van fabrikant Research In Motion (RIM), te verbieden.

De terroristische aanslagen in Mumbai in 2008 werden gecoördineerd via satelliettelefoons en mobiele telefoons. Direct na de aanslagen volgde er dan ook een grondige herziening van de veiligheid op het gebied van telecommunicatie.

In juli kwamen medewerkers van het Indiase ministerie voor telecom samen met vertegenwoordigers van drie telecomproviders om te praten over het onderscheppen en controleren van versleutelde communicatie door de veiligheidsdiensten van het land.

"Er was overeenstemming dat er meer dan een soort diensten zijn waarvoor oplossingen moeten worden onderzocht", zo blijkt uit de notulen van de bijeenkomst. "Een aantal van de diensten behelst de BlackBerry, Google en Skype. Er is besloten eerst de kwestie met de BlackBerry aan te pakken en vervolgens de andere diensten."

De regering heeft volgens Rajesh Chharia, de voorzitter van de Indiase vereniging van internetaanbieders, 'heel duidelijk gemaakt' dat na de BlackBerry, 'Google, Skype en soortgelijke diensten worden aangepakt'. "Volgens de wet moeten zij controle toestaan", aldus Chharia.

Google en Skype zeiden nog geen bericht te hebben gekregen van de Indiase regering. Het Indiase ministerie voor binnenlandse zaken liet vrijdag weten dat er op dit moment alleen nog wordt gesproken met RIM.

De onderdirecteur van RIM, Robert Crowe, had vrijdag een gesprek met medewerkers van het ministerie in een poging het verbod te voorkomen. India dreigde donderdag de BlackBerry te verbieden als de veiligheidsdiensten van het land niet voor 31 augustus toegang krijgen tot de berichtendienst.

India richt pijlen op Google en Skype
India richt pijlen op onder andere Skype (Foto: Novum)

Venetië krijgt eerste vrouwelijke gondolier

Venetië maakt zich op voor zijn eerste vrouwelijke gondelier. Het Venetiaanse stadsbestuur kondigde vrijdag aan dat Giorgia Boscolo haar praktijkexamen heeft behaald en nog maar één test moet doen om gondelier te mogen worden.

De praktijktest was het moeilijkste van alle examens die nieuwbakken gondeliers moeten halen. De laatste test is een stuk makkelijker en bestaat uit een meerkeuzetoets.

Het succes van Boscolo (24) verbreekt 'negenhonderd jaar van mannelijke dominantie', sprak locoburgemeester Sandro Simionato. Hij noemde het een inspiratie voor alle vrouwen met dezelfde droom.

Venetië krijgt eerste vrouwelijke gondolier
Venetië krijgt eerste vrouwelijke gondolier (Foto: Novum)

PvdA: opheldering huwelijksakte voor homo's

PvdA-Kamerleden Pierre Heijnen en Jetta Klijnsma zijn het er niet mee eens dat mensen van hetzelfde geslacht geen internationale huwelijksakte kunnen krijgen. Het tweetal heeft vragen gesteld over de kwestie aan de demissionaire staatssecretarissen van Binnenlandse Zaken, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap na een melding van een man dat hij problemen ondervindt bij het aanvragen van de akte.

De twee Kamerleden willen onder meer weten of het klopt dat gemeenten momenteel geen internationale huwelijksakte mogen afgeven als de gehuwden hetzelfde geslacht hebben. Daarnaast vragen ze of dezelfde problemen gelden voor andere 'moderniseringen' van het familierecht.

Klijnsma en Heijnen geven verder aan dat ze een wijziging in de regelgeving en verdragen willen, 'zodat moderniseringen van het familierecht ook in internationale akten tot uitdrukking kunnen worden gebracht'.

'Chauffeur maakte agressieve indruk'

Volgens inzittenden van de bus die vrijdagavond in Noord-Frankrijk verongelukte, maakte de chauffeur een agressieve indruk. Hij reed 130 kilometer per uur en toeterde vaak, vertelden Yama Mayar en Olmar Artan uit Utrecht. De twee twintigers bleven ongedeerd.

Bij het ongeval viel een dode en raakten meerdere mensen zwaargewond. Hulpdiensten konden over de oorzaak nog niets zeggen. Een woordvoerder van de brandweer van het nabijgelegen Belgische Quiévrain bevestigde wel dat de bus ongeveer 130 kilometer per uur had gereden, voordat het voertuig van de weg raakte. Op Franse snelwegen mogen bussen niet harder dan 100 rijden.

De inzittenden van de bus komen volgens de betrokkenen onder meer uit Nederland, Frankrijk, België, Italië, Groot-Brittannië en Portugal. Het tweetal uit Utrecht schatte dat er een stuk of acht Nederlanders aan boord waren. Zelf waren ze in Rotterdam opgestapt om op vakantie te gaan.

Artan: "Ik zei nog: het is vrijdag de dertiende, zullen we niet een andere dag gaan?". Volgens de Utrechters zijn alleen mensen gewond geraakt die achter in de bus zaten. De rechter achterkant raakte volgens hen een boom, na van de weg te zijn geraakt.

Mayar en Artan werden na het ongeluk, net als de andere ongedeerden en mensen met minimale verwondingen, naar een sporthal in Crespin gebracht. Een woordvoerster van Eurolines liet weten dat de inzittenden die dat wilden alsnog naar Parijs werden gebracht.

Waar de dode vandaan kwam, was vrijdagavond laat nog niet bekend. Het zou gaan om een jongeman. Over het aantal gewonden was ook nog enige onduidelijkheid. De Belgische brandweer sprak van zes zwaargewonden, Eurolines had doorgekregen dat het er zeven of acht zijn. Op de passagierslijst stonden 42 mensen, die waarschijnlijk ook allemaal in de bus zaten, aldus de woordvoerster.

Spoorflex mag weer op spoor werken

Detacheringsbedrijf Spoorflex Safety First mag weer werken op het Nederlandse spoor. Spoorbeheerder Prorail en Spoorflex zijn vrijdag tijdens een kort geding bij de rechtbank in Utrecht nadere voorwaarden om de veiligheid op het spoor te waarborgen overeengekomen, meldt Prorail.

Begin augustus besloot Prorail nog dat het bedrijf vier weken niet meer op het spoor mocht werken na de treincrash in Stavoren. Spoorflex levert onder meer werktreinbegeleiders, zoals ook bij de trein die in Stavoren crashte was gebeurd. Werktreinbegeleiders zijn een soort loodsen, maar dan voor treinen.

De begeleiders moeten onder meer scherp toezicht houden op de machinist en dat hebben de begeleiders van Spoorflex volgens Prorail de afgelopen tijd niet gedaan. Sinds vorig jaar zouden er vijf incidenten zijn geweest.

Prorail gaat nu onder meer het veiligheidsgedrag van vijf medewerkers van Spoorflex in de gaten houden. Daarnaast moet Spoorflex komend jaar maandelijks rapporteren over een plan van aanpak om het veiligheidsbeleid van het detacheringsbedrijf te verbeteren.

In de Friese plaats Stavoren reed eind juli een onderhoudstrein door een watersportwinkel en belandde op een plein. De trein was door een stootblok gereden en sleurde een lege brandstofwagon achter het stootblok mee. Het incident vond plaats in de late avonduren. Er vielen slechts twee lichtgewonden.

Belgisch hof staat onderzoek naar misbruik toe

Een hof van beroep in Brussel heeft vrijdag bepaald dat een magistraat door mag gaan met zijn onderzoek naar mogelijk seksueel misbruik door rooms-katholieke geestelijken in België. Het hof verwees een klacht van de kerk dat een inval van de politie 'excessief' was naar de prullenmand.

Op 24 juni deed de politie een inval in het aartsbisschoppelijk paleis en de ambtswoning van de vroegere aartsbisschop, Godfried Danneels. Hierna hield de politie een tiental Belgische bisschoppen en de Vaticaanse gezant voor België ruim acht uur vast. De geestelijken moesten hun mobiele telefoons inleveren.

Onderzoekers namen ongeveer vijfhonderd dossiers in beslag van een kerkelijke commissie die klachten van seksueel misbruik door geestelijken onderzocht. Bovendien openden ze een crypte in de Sint Rombout kathedraal in Mechelen, op zoek naar mogelijk verborgen documenten. De inval ontlokte een boze reactie aan het Vaticaan.

Volgens de Belgische wet hoeft het hof van beroep zijn bevindingen over lopende rechtszaken niet openbaar te maken.

Vuurwapen gevonden op Schiphol

Op Schiphol is vrijdagmiddag een 34-jarige man uit Den Helder in een vliegtuig aangehouden, nadat in zijn ruimbagage een automatisch vuurwapen was aangetroffen. Het vuurwapen was gegoten in een soort kaarsvet, dat weer omwikkeld was met plastic en een deken, meldt een woordvoerder van de marechaussee.

Bij een scan in de bagagekelder kwam het automatische vuurwapen aan het licht. In het kaarsvet bleken ook tientallen patronen te zitten. De eigenaar van de bagage zat in een vliegtuig naar Sint Maarten, dat nog niet was vertrokken. Hij is uit het vliegtuig gehaald. Wat hij met het vuurwapen wilde doen, is nog onduidelijk. "De man wordt momenteel verhoord. We hopen dat daaruit meer duidelijk wordt", zegt de woordvoerder.

Meer zelfmoorden in Griekenland in 2010

Het aantal zelfmoorden in Griekenland neemt dit jaar waarschijnlijk toe. De voornaamste oorzaak daarvan is de financiële crisis waarin het land verkeert. Dat heeft Klimaka, een liefdadigheidsinstelling voor geestelijke gezondheid, vrijdag gezegd.

Medewerkers van Klimaka zeiden dat sinds het begin van het jaar het aantal telefoontjes naar een speciaal telefoonnummer voor zelfmoordpreventie is verdrievoudigd. Volgens onofficiële gegevens van de organisatie verdubbelt in 2010 het aantal zelfmoorden ten opzichte van de laatste meting in 2008, toen 366 mensen zelfmoord pleegden.

De directeur van de groep, psychiater Kyriakos Katasdoros, zei tevens dat er een scherpe stijging is in de vraag naar psychiatrische hulp. Bovendien is er volgens Katasdoros meer behoefte aan voedselbanken voor daklozen.

"Het aantal telefoontjes is verdrievoudigd. We kregen vorig jaar ongeveer vijf tot acht telefoontjes per dag. Nu zijn dat er vijftien tot 35. De trend verslechtert. Uit de cijfers die we dit jaar hebben verzameld zien we dat het aantal zelfmoorden is verdubbeld."

De meeste zelfmoorden zijn volgens Katasdoros te wijten aan een combinatie van factoren. De telefonistes van de organisaties meldden echter dat het aantal bellers dat zich zorgen maakt over de economie 'duidelijk gestegen' is.

De Griekse regering heeft behoorlijk bezuinigd op de salarissen en de sociale zekerheid. Hiermee hoopt de regering de schuldencrisis een halt toe te roepen. De pijnlijke hervormingen waren een voorwaarde voor een pakket leningen die de Griekse economie er weer bovenop moet helpen. Hierdoor is er echter sprake van een recessie in het land en is de werkloosheid gestegen.

Real bracht bod uit op Özil

Real Madrid heeft een poging gewaagd bij Werder Bremen om Mesut Özil los te weken. Het voorstel deden de Madrilenen tijdens de oefenwedstrijd tegen Bayern München. Real zegevierde na het beter nemen van strafschoppen. De stand na reguliere speeltijd was 0-0.

Özil moet na Khedira bij Real de tweede Duitse aanwinst van deze zomer worden. Het tweetal vormde samen met Bastian Schweinsteiger het sterke middenveld van Duitsland op het WK. De prestaties zijn ook bij Real niet onopgemerkt gebleven.

Jorge Valdano werd door ZDF naar zijn verhaal gevraagd inzake de onderhandelingen met Werder. De technisch directeur bevestigde een bod te hebben uitgebracht. "We hebben Werder inderdaad een voorstel gedaan." Zijn collega, Klaus Allofs, wees de aanbieding direct af. De technisch directeur van de Duitsers: "Het bod van Real is onacceptabel."

José Mourinho, de nieuwe coach van De Koninklijke kan aankomend seizoen naast Khedira ook over aanwinsten Angel Di Maria en Ricardo Carvalho beschikken.

Clijsters klopt Pennetta in Cincinnati

Kim Clijsters heeft zich vrijdag naar de halve finale in Cincinnati geslagen. De Belgische (4) rekende in twee sets af met Flavia Pennetta (11): 7-6 (6), 6-4. De Italiaanse nam in beide sets een break voorsprong, maar kon die telkens niet vasthouden. In de tweede set werkte Pennetta nog matchpunten van Clijsters weg voordat de Vlaamse doordrukte.

Bij de laatste vier is Ana Ivanovic de opponente van Clijsters. De Servische denderde over qualifier Akgul Amanmuradova uit Oezbekistan heen: 6-1, 6-3. Ook Anastasia Pavlyuchenkova ging naar de halve eindstrijd. De Russin had drie sets nodig om Yanina Wickmayer van zich af te schudden: 7-5, 3-6, 6-1. Pavlyuchenkova treft de winnares van de partij tussen Maria Sharapova en Marion Bartoli.

Clijsters klopt Pennetta in Cincinnati
Clijsters klopt Pennetta in Cincinnati (Foto: Novum)

Nederlander betrapt met 90 kilo heroïne in Kroatië

Een Nederlander die bijna negentig kilo heroïne bij zich had, is betrapt in Kroatië. De waarde van de drugs wordt geschat op zo'n vier miljoen euro. De man is aangehouden, heeft de Kroatische politie bekendgemaakt tijdens een persconferentie, melden Kroatische media vrijdag.

De Nederlander van Turkse afkomst werd betrapt bij de grens van Kroatië en Servië. In zijn auto zaten ook een vrouw en drie minderjarige kinderen.

Maandag werd nog bekend dat de Servische douane bij de grensplaats Gradina twee Nederlanders van Turkse afkomst had betrapt met twintig kilo heroïne in hun auto. Het tweetal was op weg van Turkije naar Nederland.

De aanhouding bevestigde volgens de Servische minister van binnenlandse zaken Ivica Dacic het bestaan van een zogenoemde Balkan-route van Afghanistan en andere oostelijke landen naar West-Europa.

Vrachtwagen verliest lading siliconen: weg spekglad

De Nieuwe Postbaan bij het Limburgse Urmond is vrijdagmiddag afgesloten, nadat de weg spekglad werd doordat vermoedelijk vaten met vloeistof op een vrachtwagen zijn gaan lekken. De vloeistof met siliconen erin werd door het verkeer dat achter de vrachtwagen reed verder 'uitgereden'. De weg is daardoor over een lengte van drie tot vier kilometer spekglad geworden, meldt de politie.

Een motorrijder is onderuit gegaan op de spiegelgladde weg. Hij raakte echter niet gewond. De bestuurder van de vrachtwagen, een 51-jarige Roemeen, is door de politie gehoord. De vrachtwagen is van een Duits-Roemeens bedrijf. De vloeistof komt uit de Verenigde Staten.

Rond 21.45 uur arriveerde een bedrijf uit Stein, die gaat proberen de weg met behulp van zand en borstels schoon te krijgen. De verwachting is dat het schoonmaken van de weg nog enkele uren gaat duren.

Gay supersnel in Londen

Atleet Tyson Gay heeft op de 100 meter de snelste tijd van het seizoen neergezet. De Amerikaanse atleet klokte op het Britse canvas 9,78 seconden, waarmee hij de snelste seizoenstijd van de geblesseerde Jamaicanen Usain Bolt en Asafa Powell uit de boeken liep.

Ruim achter Gay werd de Jamaicaan Yohan Blake tweede met 9,89 seconden. De derde plaats was met 10,05 seconden weggelegd voor Richard Thompson uit Trinidad & Tobago. De Antilliaan Churandy Martina kwam in de series niet verder dan 10,34 seconden en haalde de finale niet.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.