Sevilla klopt Barça in Supercopa

Sevilla heeft een voorsprong genomen op FC Barcelona in de strijd om de Spaanse Supercopa. De bekerhouder keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar troefde de regerend landskampioen uiteindelijk toch af.

In het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán trad Barcelona aan zonder de wereldkampioenen. Ook Lionel Messi begon niet in de startopstelling. Zlatan Ibrahimovic wel, en samen met die andere ex-Ajacied Maxwell werd de Andalusische defensie meermaals zoek gespeeld in de openingsfase. Dat leidde na twintig minuten in de openingstreffer van de Zweed, met de assist op naam van de Braziliaan. Met jeugdspelers als Rubén Miño, Thiago Alcántara en Oriol Romeu speelde Barça probleemloos de eerste helft uit.

Na de thee bracht Antonio Álvarez nieuwe aanwinst Luca Cigarini binnen de lijnen. De Italiaan nam het middenveld over en bezorgde Sevilla het overwicht. Na ruim een uur spelen stuurde hij Luís Fabiano weg, die de gelijkmaker door de benen van Miño schoot. Álvarez zette vervolgens ook Frédéric Kanouté en Álvaro Negredo in. De Spanjaard bediende de Malinees voor de 2-1, en tien minuten voor tijd maakte Kanouté er zelfs 3-1 van op aangeven van Diego Perotti. Messi, die inmiddels was ingevallen, kon geen potten breken. Hij scoorde wel een goal, maar deze werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Volgende week is de return in Camp Nou. Verwacht wordt dat de acht wereldkampioenen van de Catalaanse club dan wel van de partij zijn.

 

Sevilla FC

3 - 1

FC Barcelona

 63' Luís Fabiano
 73' Frédéric Kanouté
 83' Frédéric Kanouté
   21' Zlatan Ibrahimovic 
 
 
Stadion: Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla
Toeschouwers: 45.000
Arbiter: César Muñiz Fernández
 
Opstelling:   Opstelling:
A Palop
A Konko
F Fazio
J Escudé
M Dabo
Romaric N (Cigarini/46)
D Zokora
J Navas
Renato (Kanouté/67)
D Perotti
L Fabiano (Negredo/71)
  R Miño
D Alves
(Adriano/81) G Milito
S Gómez
É Abidal
O Romeu
(Thiago/65) J dos Santos
S Keita
Maxwell
Bojan K
(Messi/53) Z Ibrahimovic