Zampella haalt uit naar reviewers

Kevin (KoosyNL)

Er is de laatste maanden al veel gezegd over de invloed van reviews op games. Zo heeft Metacritic volgens veel mensen veel te veel invloed en worden zelfs bonussen aan developers pas gegeven als ze een bepaald gemiddeld cijfer hebben gehaald. Toch zijn reviews niet weg te denken en zal de discussie altijd blijven bestaan over de manier waarop journalisten games reviewen.

Vince Zampella, oprichter van Respawn Entertainment en voorheen baas bij Infinity Ward, heeft in een interview gezegd dat het hem erg frustreert als een journalist een review schrijft zonder dat hij de game heeft uitgespeeld. Volgens Zampella geven journalisten soms een verkeerd beeld van een game waaruit blijkt dat ze de game niet volledig hebben gespeeld.

Todd Howard van Bethesda is het met hem eens en geeft het voorbeeld van Modern Warfare waarbij veel journalisten te weinig tijd in de multiplayer zouden hebben gestoken.

"If I'm going to play Modern Warfare multiplayer, I know that I'm in for 50 hours, so they do a lot of research, so when the research is a review where some guy didn't spend a lot of time playing your game, that's crushing"

Zampella werkt op dit moment bij Respawn entertainment waar ze druk zijn met een nieuwe game. Hier is helaas nog niets over bekend.

Modern Warfare 2