De grote aankondiging van Kojima is...

Kevin (KoosyNL)

Zou het Zone of the Enders 3 zijn? Of toch Snatcher 2? Of wellicht een remake van Metal Gear Solid 1, 2 en 3 voor de PlayStation 3 en Xbox 360? Er werd veel gespeculeerd over de grote aankondiging die Hideo Kojima dit weekend zou gaan doen. De uiteindelijke aankondiging zal voor velen een lichte teleurstelling zijn.

Tijdens een podcast heeft Kojima een aantal aankondigingen gedaan over de games waar ze bij Kojima Productions mee bezig zijn. Als eerste zal de nieuwe Castlevania stemacteurs krijgen die bekend zijn geworden door Metal Gear Solid 4. Het gaat hierbij om Akio Otsuka (stem van Solid Snake), Fujiwara Keiji (Drebin), Yumi Kikuchi (Raven) en Mugihito (Coldman). Het is niet bekend welke karakters in de Castlevania-game ze zullen spelen.

Ook heeft Kojima zin plannen voor de Tokyo Game Show bekendgemaakt. Zo zullen de Metal Gear Solid Peace Walker Summer Camp finales daar plaatsvinden, zal er een Metal Gear Solid Cosplay Camp gehouden worden en de stemacteurs van Castlevania: Lord of Shadow zullen aanwezig zijn op een speciaal podium.

Als laatste zal er een nieuwe soundtrack cd van Metal Gear Solid: Peace Walker verschijnen met een hoop nieuwe muziek. Of deze cd ook naar Europa of de VS komt is niet bekend.

Hideo Kojima