'Maak je geen zorgen over Deus Ex: Human revolution'

Kevin (KoosyNL)

Na de nieuwe trailer van Deus Ex: Human Revolution, die we gisteren met jullie hebben gedeeld, waren veel gamers bezorgd dat de serie te veel de kant op zou gaan van een first person shooter. Eidos heeft nu laten weten dat niemand zich hier zorgen over hoeft te maken.

Veel gamers waren bang dat de RPG-elementen van de serie met de nieuwe game verloren zouden gaan en dat men geen keuze meer zou krijgen in de manier waarop de game te spelen is. Lead designer Jean-François Dugas heeft nu gezegd dat de game nog steeds een mix van een first person shooter met een RPG zal zijn, net als de vorige delen.

Honestly, I know when we said it's going to have auto-regen and a cover system and shooting is not going to be stat-based anymore, a lot of people went, 'oh my God! Now they're doing just an action game and it's all about running around and shooting.

Dugas geeft aan dat door verschillende uitspraken van Eidos de speler het verkeerde beeld zou hebben gekregen van de game. Toch verzekert hij dat de game uitdagend zal blijven en dat er nog steeds een hoop keuzemogelijkheden aanwezig zullen zijn om bepaalde situaties aan te gaan.

"It's not going to be more of an action game than the other ones. It's just when you're in an action segment it's going to be more straightforward."

Deus Ex: Human Revolution zal vanaf 25 februari 2011 in de winkels liggen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De gameplay-trailer van de game is hier te vinden.

Deus Ex