Vitesse mogelijk in handen van Oost-Europeaan

Vitesse lijkt de eerste Nederlandse betaalde voetbalclub te worden die in Russische of Oost-Europese handen komt. De leiding van de Gelderse ploeg is in onderhandeling met een Oost-Europese onderneming voor een totale overname van het voetbalbolwerk in Arnhem.

De overname van Vitesse is in een vergevorderd stadium en zal een grote schok teweeg brengen in de Nederlandse voetbalwereld. Voor de Arnhemmers komt de interesse van de zeer vermogende buitenlandse partij net op tijd. Afgelopen zomer maakten de Arnhemmers nog bekend dat ze zwaar in de financiële problemen zaten.

De Arnhemmers moesten dit seizoen de bezem door de selectie halen en voor geen enkele aankoop was geld beschikbaar. De club leek af te stevenen op een seizoen waar het om degradatie zou gaan strijden. Mocht in de komende dagen de overname worden afgerond zal duidelijk worden dat de club voor jaren is gered. De kans is groot dat Vitesse op dat moment in recordtijd op een nieuw sportief en financieel niveau terecht zal gaan komen.

Vitesse heeft grondig onderzoek naar de achtergronden van de investeerder gedaan. Vorig jaar dacht AZ ook een koper gevonden te hebben. Achteraf bleek deze zogenaamde afgevaardigde van het Russische Gazprom een oplichter te zijn.