[WvdW] Voorbeschouwing Excelsior - Feyenoord

Komend weekend staat de eerste Rotterdamse derby van dit seizoen op het programma. Promovendus Excelsior neemt het in eigen huis namelijk op tegen 'grote broer' Feyenoord. Dit duel is daarom ook uitgeroepen tot Wedstrijd van de Week!

Excelsior was vorig seizoen nog actief in de Jupiler League en eindigde daar uiteindelijk als derde, waardoor de ploeg play-offs om promotie/degradatie mocht spelen. De Kralingers namen het in de tweede ronde van de knock-out-fase op tegen FC Zwolle en versloeg vervolgens Sparta Rotterdam, wat overigens een krankzinnige wedstrijd was. In de 92e minuut kwamen de Spartanen via Rydell Poepon op voorsprong, waarna Guyon Fernandez zich tot held van Excelsior ontpopte. Hij was namelijk verantwoordelijk voor de gelijkmaker en daarmee dus ook de promotie naar de Eredivisie.


Ron Vlaar; rots in de branding in de defensie van Feyenoord

Feyenoord won afgelopen weekend zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, maar begon wel met een achterstand. FC Utrecht, de tegenstander in kwestie, kwam binnen een kwartier al op voorsprong door een doelpunt van Ricky van Wolfswinkel. In de tweede helft trokken de Rotterdammers het initiatief naar zich toe. Dit betaalde zich uiteindelijk uit in doelpunten van Alje Schut (eigen goal), Luigi Bruins en Leroy Fer.

De geschiedenis leert ons dat Excelsior in eigen huis eigenlijk niet bang hoeft te zijn. De laatste keer dat beide ploegen in een officiële wedstrijd tegenover elkaar staan, was in het seizoen 2006/2007. In dat jaar wonnen de Kralingers in eigen huis met 2-1 van de ploeg uit Rotterdam-Zuid. In diezelfde voetbaljaargang won Feyenoord zijn thuiswedstrijd, zij het met een minimaal verschil (1-0).


Tim Vincken speelde van 2006 tot en met 2009 voor Feyenoord en draagt nu het shirt van Excelsior

Voor Excelsior is het in elk geval zaak om zoveel mogelijk afstand te nemen van de achttiende plaats. Voorafgaand aan dit seizoen werd namelijk voorspeld dat de derde ploeg van Rotterdam niet veel punten zou pakken, dus het is hen er alles aan gelegen om dit niet uit te laten komen. Toch is de verwachting dat 'grote broer' Feyenoord er met de punten vandoor gaat!

Natuurlijk kan je onder dit bericht ook nog discussiëren over de uitslag van van deze Rotterdamse derby! Zondag a.s. wordt er voor het duel tussen Excelsior en Feyenoord om 12:30 uur op Woudestein afgetrapt.