Anita Witzier naakt voor Reumafonds

Anita Witzier is uit de kleren gegaan voor de camera. De blootfoto’s die van de KRO-presentatrice zijn gemaakt, zijn bedoeld om geld in te zamelen voor het Reumafonds.

Met haar naaktshoot geeft Witzier het voorbeeld aan de kandidaten van haar nieuwe programma BlootGewoon. Daarin poseren tien groepen mensen in hun blootje voor de camera, elk voor een eigen goed doel. De jury kiest daarna de mooiste foto’s, die worden gedrukt op een blootkalender.

De opbrengst van die kalender wordt vervolgens weer evenredig verdeeld over de tien goede doelen. Uiteraard is dit hele proces te volgen op televisie - de eerste aflevering van BlootGewoon staat gepland voor 30 juli.

Het programma deed nogal wat stof opwaaien in Hilversum, voornamelijk vanwege het hoge naaktgehalte van de show.

Maar het draait eigenlijk niet zo om het bloot, aldus Witzier op de website van de KRO: "Het gaat over mensen die iets over hebben voor een ander en zichzelf daarbij kwetsbaar, bloot, opstellen. Waar je bij een gewoon goede doelenprogramma soms al na tien minuten weg begint te dommelen, word je hier bij de les gehouden door het blote element."

 

 


Anita Witzier naakt voor Reumafonds  (foto: DAG)