China stopt met electroshocks gameverslaafden

Big_Brother
De Chinese overheid heeft de gameverslavingskliniek in Linyi, in de provincie Shandong, opdracht gegeven om te stoppen met de nogal controversiele elektrische schok-behandeling. Deze behandeling werd inmiddels gegeven aan meer dan 3000 jongeren. Het ministerie van Gezondheid heeft verklaard dat niet bewezen kan worden of de therapie veilig zou zijn.

Meer dan 3000 jongeren waren inmiddels al gedwongen het vier maanden durende programma te volgen of werden erin gelokt. Er was ook een mogelijkheid om je eigen kinderen aan het programma aan te bieden. Ouders/verzorgers moesten hiervoor een contract tekenen waarin zij toestemming gaven tot het geven van elektrische schokken tot 200 milli-ampere. De behandeling had een kostenplaatje van 6.000 yuan (circa 624 euro) per maand.

De schokken werden toegediend zodra een van de 86 regels van het centrum werden gebroken. Enkele van de 86 regels waren onder andere; geen chocola eten, badkamerdeur op slot doen, het nemen van pillen voor een maaltijd of zitten in de stoel van dr. Yang zonder toestemming.

De details van deze behandeling zijn onlangs naar buiten gekomen, zodra enkele ex-patienten hun ervaringen in de kliniek wereldkundig hadden gemaakt via het het Internet. Kong Lingzhong, eigenaar van een Chinees Internet verslavingsportaal gaf het volgende commentaar op de gebruikte methode: "We hebben geen flauw idee of deze vreemde behandeling enige bijwerkingen heeft."