Makaay: "We trainen harder dan onder Verbeek"

Peterselieman
Feyenoord is uit op eerherstel na het mislukte afgelopen seizoen. Volgens aanvaller Roy Makaay is de Rotterdamse selectie goed op weg om dit te bewerkstelligen.

De nieuwe trainer Mario Been levert goed werk, zo vindt Das Phantom. "We trainen echt veel harder dan vorig seizoen onder Gertjan Verbeek," zegt de routinier in het Algemeen Dagblad. "Ik zou het nog net niet Duits willen noemen, maar we lopen veel, afgewisseld met voetbal. Zo hoort dat ook in een voorbereiding."

De aanpak van Been werpt volgens Makaay zijn vruchten af. "Bijna iedereen is topfit, niemand klaagt en de sfeer is heel goed. Je hoeft geen insider te zijn om te zien dat er nu al heel veel veranderd is ten opzichte van vorig seizoen. Dat straalt er vanaf."

"Iedereen wil er een veel beter jaar van maken dan het vorige, ik ook. En als je ziet hoeveel kwaliteit er in deze ploeg zit, moet dat ook gewoon lukken," gaat Makaay verder. "Zaterdag tegen Sporting Lissabon wacht een mooie test, dan kan je goed zien waar we staan. Tot nu toe heb ik er een heel goed gevoel over. Als we het seizoen goed beginnen, kan het een heel mooi jaar worden."