FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 17 juli 2009

Haug haalt uit naar Lauda

Mercedes Motorsportbaas Norbert Haug heeft hard uitgehaald naar Niki Lauda. De Oostenrijker had zware kritiek op Lewis Hamilton geuit die tijdens de race in Duitsland vroeg of hij uit mocht vallen omdat hij dan de motor en de versnellingsbak kon sparen.

Lauda zei dat een coureur te allen tijde door moet rijden en niet zomaar op mag geven. Toch deed de Oostenrijker dat zelf wel in 1976 tijdens de regenachtige Grand Prix van Japan, waardoor hij de wereldtitel verspeelde aan James Hunt.

Haug gebruikte dat feit om hard terug te slaan. "Iemand die zegt dat het bij hem niet zou opkomen moet zich wel herinneren dat hij zelf een race heeft opgegeven. Ik krijg het gevoel dat mensen nu dingen zoeken om kritiek te kunnen leveren."

Vatanen niet blij met standpunt Mosley

Voormalig rallycoureur Ari Vatanen is niet blij met de uitspraak van Max Mosley dat hij Jean Todt steunt bij diens kandidaatstelling voor het FIA-presidentschap. Mosley maakte eerder deze week zich niet meer verkiesbaar te stellen als FIA-president en gaf in zijn brief Todt aan als beste kandidaat.

Vatanen vindt het vreemd dat Mosley Todt steunt, omdat hij nog bij de oude garde hoort. "Hoewel ik de FIA stevig bekritiseerd heb, heb ik dat nooit tegen Mosley zelf gedaan," zei de Fin tegen AS. "Het is niet goed dat een leider zolang aanblijft en wanneer dat gebeurt, dan is verandering het beste dat kan gebeuren. Ik representeer die verandering, een nieuw tijdperk met frisse ideeën."

"Jean Todt vertegenwoordigd de oude garde en het is niet juist dat Mosley een leider door wil drukken en dat daarbij de macht van de federatie misbruikt wordt om zijn campagne te ondersteunen. De FIA is geen koninkrijk, maar een republiek waar een leider democratisch gekozen dient te worden."

"Bij Ferrari willen ze niet dat Todt president wordt, omdat dat de sport minder geloofwaardig maakt. Hetzelfde gebeurt als het Ross Brawn of Flavio Briatore zou betreffen. De FIA-president moet neutraal zijn," zei Vatanen wiens claim over Ferrari niet waargemaakt kan worden, omdat het Italiaanse team officieel neutraal is.

[GP2] Senna wil stoeltje Van der Garde

Giedo van der Garde raakt mogelijk snel zijn stoeltje bij het GP2-team iSport kwijt. De Nederlander is regerend kampioen in de World Series by Renault, maar kan in de GP2 zich nog niet waar maken. Daarom aast volgens Motorsport Aktuell Bruno Senna op zijn stoeltje.

De Braziliaan ging afgelopen winter voor een stoeltje in de Formule 1, maar Rubens Barrichello kreeg het laatste stoeltje bij Brawn GP. In de GP2 waren daarna alle goede stoeltjes bezet, waardoor Senna aan de zijlijn stond. Nu Van der Garde mogelijk vervangen gaat worden, staat Senna met sponsorgeld klaar om zijn stoeltje over te nemen.

Uitslagen oefenduels 17 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
FC Groningen
Van de Laak, Matavz
FC Dordrecht2-0
VV BiesloVVV-Venlo
Kolder (3), Babatunde (3),
Verbeek (2), Dadda (2),
Gerdes (2), Takak, Ofrany
0-14

McLaren rijdt hele jaar met KERS

Het Formule 1-team van McLaren zal ook de rest van het seizoen met KERS blijven rijden. Teambaas Martin Whitmarsh gelooft nog in de voordelen van het systeem en wil het zolang gebruiken als mogelijk is.

De meeste teams hebben KERS in de ban gedaan omdat met ontwikkelingen elders op de auto meer winst te behalen viel. McLaren wil dit niet doen, omdat de auto rond het systeem gebouwd is. "Wij hebben een sterk KERS-pakket, dat bovendien in de auto ingebouwd is. Als we zouden stoppen met KERS, dan moet ook de hele auto aangepast worden en dat gaat weer ten koste van de ontwikkelingen voor volgend seizoen," zei Whitmarsh.

Oorspronkelijk zou KERS in 2010 voor alle teams verplicht zijn gesteld, maar vanwege de kostenbesparingen wordt het systeem nu weer uit de reglementen geschrapt. "Wij vonden KERS de investering waard, maar we passen ons aan, aan de meerderheid."

Amerikaanse bank Citigroup weer op winst

De Amerikaanse bank Citigroup heeft dankzij een eenmalige bate in het tweede kwartaal van 2009 winst geboekt vergeleken met een miljardenverlies vorig jaar. Dit maakte de bank vrijdag bekend.

Citigroup boekte een nettowinst van 4,3 miljard dollar vergeleken met een verlies van 2,5 miljard dollar vorig jaar. De verkoop van een controlerend belang in effectendochter Smith Barney leverde een positieve bijdrage aan de winst van 6,7 miljard dollar. De winst per aandeel bedroeg 49 dollarcent, tegen een verlies per aandeel van 55 dollarcent een jaar eerder.

Zonder de opbrengst uit de verkoop schreef Citigroup nog wel rode cijfers. Dit nettoverlies per aandeel van ongeveer 27 dollarcent was wel kleiner dan de verwachting van analisten. Zij rekenden gemiddeld op een verlies van 31 dollarcent.

Naaktlopen mag niet meer in Cannes

Het is gedaan met het naaktlopen op Palm Beach, een strand gelegen in de Zuid-Franse plaats Cannes. De gemeente heeft dit besloten na een stroom van klachten.

De jachthaven die tegenover het strand in kwestie ligt, heeft vele klachten ingediend. "De naaktrecreanten toonden zich steeds duidelijker aan onze leden. Wij organiseren hier zeillessen voor kinderen, we hebben een restaurant hier, het kan gewoon niet langer", zo zei de woordvoerster van jachtverening. "Tot nu toe tolereerden we hen, maar hun gedrag is veranderd, minder discreet."

De gemeente besloot daarop om naaktlopen op het bewuste strand te verbieden. Wie zich toch in adamskostuum vertoont kan een boete verwachten van 11 euro, die al snel op kan lopen tot maar liefst 15.000 euro of een gevangenisstraf.

Berg: "Ik ben blij dat de transfer rond is"

Marcus Berg speelt het komende seizoen voor HSV. De aanvaller komt volgens Duitse media voor tien miljoen euro over van FC Groningen.

De Zweed is uitermate content met zijn nieuwe club. "Ik ben blij dat de transfer rond is", zo zegt Berg op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "HSV is een topclub in de Bundesliga en ik hoop dat ik met veel doelpunten daar een bijdrage aan kan leveren. Door het bezoek in Hamburg kon ik zo mijn eigen beeld creëren van de club."

De 22-jarige Berg kwam in 2007 naar Nederland. Hij moest de naar Ajax vertrokken Luis Suárez doen vergeten. Hij speelde eerder voor het Zweedse IFK Göteborg, alvorens hij naar Groningen ging. In twee seizoenen kwam Berg tot 69 officiële wedstrijden. Daarin wist hij 44 keer te scoren.

Hofs tekent voor twee seizoenen bij Vitesse

Nick Hofs maakt de overstap van Feyenoord naar Vitesse. De middenvelder zal bij de Arnhemmers een contract voor twee seizoenen tekenen.

De Arnhemmers bevestigen tegenover ELF Voetbal dat Hofs terug zal keren op het oude nest. De speler maakte in het seizoen 2000/2001 zijn debuut voor Vitesse.

Enkele seizoenen later vertrok Hofs naar Feyenoord, waar hij de verwachtingen niet in kon lossen. Het afgelopen seizoen speelde de middenvelder, die zijn opleiding in Arnhem genoot, al op huurbasis voor Vitesse.

Uitslagen Tour-voorspeller ronde 13

Vandaag werd in de Tour de France de dertiende etappe verreden. Deze werd op indrukwekkende wijze gewonnen door de Duitser Heinrich Haussler. Tijd dus voor de punten in de Tour-voorspeller.

De dagwinnaar werd vandaag Gvdw met 41 punten. Met één punt minder eindigde MSNMGH als tweede. Op de gedeelde derde plaats eindigden Assenaar en el_salvador met 34 punten.

In het klassement blijft BassieD de leider, hij heeft nu 561 punten. el_salvador steeg naar de tweede plaats en heeft nu 484 punten.Gitanki staat nu derde met 479 punten. Lookbehind staat met 468 punten vierde. De top vijf wordt volgemaakt door Inspire met 430 punten.

Morgen staat de veertiende etappe op het programma. Dit is een vlakke rit en gaat van Colmar naar Besançon over 199 kilometer. Je hebt nog tot vanavond 23:59 uur om je voorspelling in te vullen.

IJsland vraagt officieel EU-lidmaatschap aan

IJsland heeft vrijdag officieel het lidmaatschap van de Europese Unie aangevraagd. De IJslandse ambassadeur in Stockholm heeft het toetredingsverzoek overhandigd aan de regering van Zweden, dat momenteel EU-voorzitter is. Dit is van IJslandse officiële bron vernomen.

Het parlement in Reykjavik had zich gisteren met krappe meerderheid uitgesproken voor toetreding tot de unie van 27 landen.

Jongetje (9) mishandeld met vuurwapen

Een 9-jarig jongetje is gisterenmiddag in Amsterdam-Zuidoost mishandeld en bedreigd met een pistool. Daarbij zou ook zijn geschoten. Het kind liep enkele blauwe plekken en mogelijk een hersenschudding op. Dat bevestigde een politiewoordvoerder vandaag naar aanleiding van een bericht op de lokale televisiezender AT5.

De jongen was samen met zijn broertje op weg van de kinderopvang naar huis toen een 12-jarige jongen hem lastigviel. Zonder reden begon hij het kind te mishandelen. De oudere broer van de belager bedreigde hem daarop met een vuurwapen, waarbij hij een schot loste. De politie heeft het tweetal nog niet kunnen aanhouden. Ze neemt de zaak hoog op.

De familie van het kind heeft aangifte gedaan.

Berg voor tien miljoen euro naar HSV

Marcus Berg heeft zijn laatste wedstrijd voor FC Groningen gespeeld. De Zweedse spits zal vanaf heden in het shirt van Hamburger SV te zien zijn, aldus de clubsite van de Groningers. FC Groningen en de Duitse club zijn na lang onderhandelen tot een akkoord gekomen. HSV betaalt tien miljoen euro voor Berg.

De transfer hing al weken in de lucht. HSV deed al twee keer eerder een bod op Berg, maar Groningen ging toen niet akkoord met de bedragen die de Duitse club bood. Het hoge transferbedrag is meteen een record voor de club uit het noorden.

De 22-jarige Berg kwam in 2007 naar Nederland. Hij speelde eerder voor het Zweedse IFK Göteborg, alvorens hij naar Groningen ging. In twee seizoenen kwam Berg tot 69 officiële wedstrijden. Daarin wist hij 44 keer te scoren.

HSV meldde zich op 6 juli voor het eerst bij FC Groningen. De club meldt dat de gesprekken moeizaam verliepen. Om de supporters tegemoet te komen, zal HSV in de zomer van 2010 of 2011 een oefenwedstrijd komen spelen in de Euroborg.

Flecha gehavend na valpartij

Het is nog maar de vraag of Juan Antonio Flecha morgen aan de veertiende etappe van de Tour de France kan beginnen.

De Spanjaard, die in dienst van Rabobank rijdt, kwam vandaag ten val en liep daarbij een aantal verwondingen op. Flecha zou schaafwonden bij zijn heup en enkel hebben. Daarnaast zou hij een gat in zijn linkerknie hebben.

Het zit Rabobank in elk geval niet mee deze Tour. In de vijfde etappe ging Robert Gesink onderuit, die daarbij zijn pols brak. Ook Laurens ten Dam is niet fit, aangezien hij verscheidene verwondingen aan rug, benen en armen heeft opgelopen.

Moreau rijdt in 2010 voor Caisse d'Epargne

Christophe Moreau rijdt vanaf volgend jaar voor de Spaanse wielerformatie Caisse d'Epargne, zo meldt de ploeg vrijdag. De Franse renner komt over van het Franse Agritubel en tekent een contract voor één jaar.

Moreau liet zich vandaag in de dertiende etappe van de Tour de France goed zien. De allrounder wist samen met een aantal andere rijders vroeg te ontsnappen, maar werd later door het peloton opgeslokt.

In het verleden fietste Moreau voor Festina, Crédit Agricole en AG2R Prévoyance. Sinds 2008 is de coureur in dienst van Agritubel. Zijn belangrijkste overwinningen zijn de Dauphiné Libéré (in 2001 en 2007) en de Vierdaagse van Duinkerke (2003). Ook won Moreau een etappe in La Grande Boucle (de proloog in 2001) en was hij nationaal kampioen op de weg van Frankrijk in 2007.

Volleybaldames winnen opening WK-kwalificatie

De vrouwen van de nationale volleybalploeg hebben hun openingswedstrijd van de 3e en beslissende WK ronde in Almere met 3-1 (25-18, 28-30, 25-19, 25-14) gewonnen van Slovenië. Ondanks het wisselvallige spel aan Nederlandse zijde, wist de ploeg van bondscoach Avital Selinger de wedstrijd toch op haar naam te schrijven.

Nederland startte met de vertrouwde basis van aanvoerster Manon Flier, Ingrid Visser, Francien Huurman, Chaïne en Kim Staelens, Caroline Wensink en libero Janneke van Tienen. Dat Slovenië, de nummer 53 op de wereldranglijst, op papier de underdog was, was niet te merken in de openingsset. De score ging gelijk op tot 15-15, waarna Selinger bij 19-17 Maret Grothues in bracht op servicepositie. Oranje scoorde direct vier punten op rij, waarna een fout aan Sloveense zijde Nederland het eerste setpunt bracht. Een kill blok van Flier en routinier Huurman maakte een einde aan de openingsset (25-18).

Kim Staelens opende de tweede set met een ace, maar er werden te veel fouten gemaakt in de aanval en verdediging. Flier, vaak topscorer aan Oranje zijde, sloeg veelvuldig in het blok en ook Chaïne Staelens kwam er niet vaak genoeg door met haar snoeiharde smashes. Toen Anja Zdovc vervolgens begon te serveren, liep Slovenië in één keer van 9-5 naar 9-9. Selinger haalde zijn team even naar de kant, maar het bleef gelijk op gaan. Bij 18-17 werd opnieuw Grothues in het veld gebracht voor Wensink en liep Oranje naar 20-17, maar daarna ging het weer mis aan Nederlandse zijde. Slovenië kreeg haar eerste setpunt bij 23-24, maar Oranje bleef zich goed verweren. Het zesde Sloveense setpunt werd echter verzilverd (28-30).

De Nederlandse dames leken weer bij de les in de beginfase van de derde set. Oranje liep in korte tijd uit naar een 8-4 voorsprong. En hoewel het spel aan Oranje zijde wederom wisselvallig werd, had het team nog altijd een voorsprong van zeven punten bij de tweede technische time out. Slovenië kwam nog terug tot 20-17, maar toen schakelde Nederland een tandje bij. Bij 24-17 maakte Slovenië nog twee punten, maar daarna maakte Oranje een einde aan de derde doorgang (25-19).

De laatste set typeerde de hele wedstrijd: Nederland nam een bescheiden voorsprong in de openingsfase (3-2, 5-3), maar begon vervolgens weer onnodige fouten te maken (7-8). Na de Nederlandse time out, trok Oranje de stand weer gelijk en aan de hand van de serverende Kim Staelens liep Nederland uit naar 12-8. De dames van Avital Selinger vochten voor ieder punt (14-8). Bij 18-9 vroeg de Sloveense coach nog een time out aan, maar Nederland stoomde door en eindigde de wedstrijd uiteindelijk overtuigend met 25-14.

[upd] Tour: Freire beschoten in dertiende rit

Oscar Freire heeft een nare ervaring aan de dertiende etappe in de Tour de France over gehouden. De renner van Rabobank werd namelijk met een luchtbuks in zijn been geschoten.

Manuel Garate, die de drie knallen ook hoorde, reed op het moment van de schoten naast zijn landgenoot. Freire slaakte vervolgens een kreet van pijn. Deze aanslag zal overigens geen gevolgen op de deelname van de Spanjaard aan La Grande Boucle hebben.

Freire hield aan het incident slechts een bloeduitstorting over. De wielrenner zal morgen, ondanks de mentale dreun, wel aan de start van de veertiende etappe verschijnen.

Volgens Freire zouden nog twee renners zijn geraakt. Eén van hen zou Julien Dean van Team Garmin zijn. De wielerformatie zal het incident in elk geval bij de organisatie van de Tour de France (ASO) gaan melden. Daarnaast overweegt men om aangifte te doen.

Update @ 19:41 uur:

Dion van Bommel, ploegarts van Rabobank, heeft inmiddels op Rabosport.nl laten weten dat Freire laconiek op het incident reageerde. "Hij bleef er heel koel onder. Maar zo is Oscar. Die maakt zich niet snel druk," liet hij weten. Daar werd wel aan toegevoegd dat de beschieting niet zonder gevaar was. "In het dijbeen kan zo'n kogeltje weinig schade aanrichten, maar als Oscar een dergelijk projectiel in een oog krijgt, is hij wel blind. Ik vind dit schandalig en heb het nog nooit in mijn carrière meegemaakt."

De ploegleider van Rabobank, Frans Maassen, reageerde verontwaardigd op het incident. "Een werkelijk onvoorstelbaar voorval. Ik hoop dat ze de zaak op kunnen lossen, want dit is iets wat heel snel de kop moet worden ingedrukt," liet hij optekenen.

De Franse recherche zal de Rabobank-wielerploeg vanavond een bezoek brengen. Dan zal tevens de aanklacht worden opgenomen. De communicatiemanager van de Nederlandse wielerformatie, Luuc Eisenga, heeft inmiddels laten weten dat de organisatie van de Tour de France het voorval zeer hoog opneemt.

Discussieer ook mee op het FOK!forum!

Kijk voor meer Tour-nieuws op de FOK!sport Tour-site!

[Upd] Freire beschoten

Oscar Freire heeft een nare ervaring aan de dertiende etappe in de Tour de France over gehouden. De renner van Rabobank werd namelijk met een luchtbuks in zijn been geschoten.

Manuel Garate, die drie knallen ook hoorde, reed op het moment van de schoten naast zijn landgenoot. Freire slaakte vervolgens een kreet van pijn. Deze aanslag zal overigens geen gevolgen op de deelname van de Spanjaard aan La Grande Boucle hebben.

Freire hield aan het incident slechts een bloeduitstorting over. De wielrenner zal morgen, ondanks de mentale dreun, wel aan de start van de veertiende etappe verschijnen.

Volgens Freire zouden nog twee renners zijn geraakt. Eén van hen zou Julien Dean van Team Garmin zijn. De wielerformatie zal het incident in elk geval bij de organisatie van de Tour de France (ASO) gaan melden. Daarnaast overweegt men om aangifte te doen.

Update:

Dion van Bommel, ploegarts van Rabobank, heeft inmiddels op Rabosport.nl laten weten dat Freire laconiek op het incident reageerde. "Hij bleef er heel koel onder. Maar zo is Oscar. Die maakt zich niet snel druk", liet hij weten. Daar werd wel aan toegevoegd dat de beschieting niet zonder gevaar was. "In het dijbeen kan zo'n kogeltje weinig schade aanrichten, maar als Oscar een dergelijk projectiel in een oog krijgt, is hij wel blind. Ik vind dit schandalig en heb het nog nooit in mijn carrière meegemaakt."

De ploegleider van Rabobank, Frans Maassen, reageerde verontwaardigd op het incident. "Een werkelijk onvoorstelbaar voorval. Ik hoop dat ze de zaak op kunnen lossen, want dit is iets wat heel snel de kop moet worden ingedrukt", liet hij optekenen.

De Franse recherche zal de Rabobank-wielerploeg vanavond een bezoek brengen. Dan zal tevens de aanklacht worden opgenomen. De communicatiemanager van de Nederlandse wielerformatie, Luuc Eisenga, heeft inmiddels laten weten dat de organisatie van de Tour de France het voorval zeer hoog opneemt.

Discussieer ook mee op het FOK!forum!

Pellizotti neemt bolletjestrui over van Martinez

Franco Pellizotti heeft vrijdag de bolletjestrui overgenomen van de Spanjaard Egoi Martinez. De Italiaanse wielrenner uit de Liquigas-formatie behaalde genoeg punten bij de cols om Martinez voorbij te steken in het bergklassement.

Martinez (Euskatel) probeerde nog wel wat punten te sprokkelen door mee te sprinten bij de doorkomsten op de cols onderweg, maar moest toch uiteindelijk zijn trui afstaan aan Pellizotti. In de top vijf van het bergklassement kwam Sylvain Chavanel binnen op de vijfde plek. De renner van Quick-Step deed vandaag goed mee in de strijd om de bergpunten.

Tussenstand bergklassement

Pos.RennerTeamPunten
1Franco PellizottiLiquigas98
2Egoi MartinezEuskaltel-Euskadi95
3Brice FeilluAgritubel64
4Christophe KernCofidis59
5Sylvain ChavanelQuick·Step53
6Pierrick FedrigoBouygues Télécom49

VVV haalt speler van FC Porto

VVV-Venlo heeft de negentienjarige Diogo Viana aangetrokken. De Portugees komt over van FC Porto en komt voor één seizoen naar de Limburgers.

De laatste maanden heeft VVV intensief contact gehad met de Portugese topclub, met als doel tot een samenwerkingsverband te komen. Het huren van de jeugdinternational Diogo Viana is mogelijk een eerste aanzet tot een definitieve samenwerking.

De aanvaller, die op beide flanken uit de voeten kan, werd opgeleid bij Sporting Portugal. Toen die club vorig seizoen aanvaller Hélder Postiga overnam van FC Porto, maakte Diogo Viana als onderdeel van deze deal de overstap van Lissabon naar Porto. Afgelopen seizoen kwam hij met name uit in het hoogste jeugdteam van FC Porto, maar debuteerde hij ook in het eerste elftal.

BNN mag 'Albert-tapes' niet uitzenden

BNN mag vanavond niet de stiekem verworven geluidsopnamen uitzenden die zijn gemaakt in het huis van showbizzdeskundige Albert Verlinde. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vanmiddag in een kort geding bepaald. De rechtszaak was aangespannen door Verlinde en zijn man Onno Hoes. De laatste is gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant.

De opnamen konden worden gemaakt doordat BNN-presentatrice Sophie Hilbrand verleden week in de uitzending van RTL Boulevard een nepprijs overhandigde. Deze prijs, het Gouden Oor, bestond uit een trofee waarin een zendertje was verstopt. De RTL-presentator nam de prijs mee naar zijn huis, waarna de BNN-programmamakers hem konden afluisteren. Zij deden dat in het kader van het programma VOC (Verbond Ongeleide Correspondenten). De uitzending hiervan staat gepland voor vanavond om 21.25 uur op Nederland 3.

De rechtbank bepaalde dat BNN een dwangsom van 25.000 euro moet betalen als de geluidsopnamen toch worden uitgezonden. De jongerenomroep is echter niet verplicht de tapes aan Verlinde te geven, zo besliste de rechter.

Verlinde liet weten dat het voor hem een emotionele dag was. "Het voelde net alsof er was ingebroken", aldus de presentator. "Dit was geen practical joke meer, dit ging te ver. We zijn de enigen die in huis zijn afgeluisterd door programmamakers." Hij noemde het een "belangrijk vonnis. Want mensen mogen niet worden afgeluisterd. Dat mag alleen gebeuren door de AIVD."

BNN bedacht de actie om uit te zoeken waar de persoonlijke grenzen liggen van Verlinde. Dit onder meer naar aanleiding van het in RTL Boulevard uitzenden van de beelden in een parkeergarage waarop was te zien dat Yolanthe Cabau van Kasbergen en Wesley Sneijder zoenden. Boulevard zond die beelden uit, terwijl die waren gemaakt met een bewakingscamera. De twee konden niet vermoeden dat die beelden gebruikt konden worden voor andere doelen dan veiligheidsdoeleinden.

Columnist Driek Oplopers vindt de gang naar de rechter bespottelijk.


BNN mag 'Albert-tapes' niet uitzenden  (foto: DAG)

EO-presentator mag niet op homoboot

EO-presentator Manuel Venderbos krijgt van zijn werkgever geen toestemming om in augustus tijdens de Gay Pride in Amsterdam mee te varen op een boot met homo’s en lesbiënnes. Venderbos was uitgenodigd door het Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit (LKP).

Volgens de Evangelische Omroep wil de omroep eigen "vormen en middelen" kiezen om het "gevoelige onderwerp" homoseksualiteit onder christenen, bespreekbaar te maken, aldus een woordvoerder vandaag.


EO-presentator mag niet mee met homoboot  (foto: DAG)

Huntelaar beslist maandag inzake VfB Stuttgart

Klaas-Jan Huntelaar zal aanstaande maandag meer duidelijkheid geven over zijn toekomst. De Oranje-international komt niet voor in de plannen van Real Madrid-trainer Manuel Pellegrini en staat in de belangstelling van VfB Stuttgart.

Real Madrid en de Duitse club zouden het al eens zijn over de transfersom van achttien miljoen euro. Huntelaar zelf twijfelt nog. Maandag maakt de spits bekend of hij zijn loopbaan voortzet bij Stuttgart of elders.

De transfersom kan nog oplopen. Mocht Stuttgart de Champions League bereiken, dan wordt er nog twee miljoen euro aan het bedrag toegevoegd. De oud-Ajacied heeft directeur Jorge Valdano van Real Madrid bedenktijd gevraagd tot maandag.

Huntelaar tekende in het begin van 2009 een contract tot medio 2013 bij de Koninklijke. Stuttgart is vooralsnog de enige club die een bod heeft uitgebracht op de 25-jarige Huntelaar.

V&D en bonden sluiten akkoord

Het conflict tussen warenhuisketen V & D en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie is opgelost. Dat meldde personeelsdirecteur Brent van Rossem van V&D vandaag na afloop van een overleg met de vakbonden.

V&D voert de bestaande cao, die loopt tot januari 2010, en de daarin opgenomen loonsverhoging gewoon uit. Daarna wordt een nieuwe cao afgesloten met een looptijd tot 1 juli 2011, waarin de lonen niet zullen stijgen. "Daardoor vallen er tot 1 juli 2010 in ieder geval geen collectieve ontslagen bij V&D", zei Van Rossem. "Ook daarna hebben we uiteraard de intentie om het personeelsbestand intact te houden."

V&D vroeg enkele weken geleden aan het personeel op vrijwillige basis af te zien van een loonsverhoging die in de huidige cao is afgesproken. De vakbonden accepteerden dit niet en dreigden de warenhuisketen voor de rechter te slepen als het verzoek niet werd ingetrokken.

Met het akkoord is een kort geding nu van de baan. Henk van der Ploeg, bestuurder van FNV Bondgenoten: "We hebben als partijen begrip voor elkaars positie. V&D gaat nu door een dal, maar niet op zo’n manier dat dat banen moet kosten. V&D geeft daarom de werkgelegenheidsgarantie en wij stemmen in met een beperkte loonsverhoging." De werknemers krijgen een eenmalige uitkering in de vorm van een vakantiedag.

Ook bestuurder Fedde Monsma van CNV Dienstenbond is tevreden met de afspraken. "De huidige cao wordt gerespecteerd. Ook ligt er een duidelijke uitspraak over de werkgelegenheid."


V&D en bonden sluiten akkoord  (foto: DAG)

Obertan drie maanden uitgeschakeld

Een tegenvaller voor het Engelse Manchester United: aankoop Gabriel Obertan zal door blessureleed de komende drie maanden niet in actie kunnen komen.

Obertan (20) maakte onlangs indruk tijdens het beroemde jeugdtoernooi in het Franse Toulon. De jonge Franse aanvaller werd door The Mancunians overgenomen van Girondins Bordeaux.

United-manager Sir Alex Ferguson liet vanuit Maleisië weten dat men reeds op de hoogte was van de blessure. De kwetsuur werd ontdekt tijdens de medische keuring, maar dat was voor Ferguson geen reden om de transfer af te blazen.

In een eerder stadium tekenden Antonio Valencia en Michael Owen een contract bij Manchester United.

Seedorf tegen Dinho: "Je moet harder werken"

De Braziliaan Ronaldinho blijft de gemoederen bezighouden bij AC Milan. Deze week was het Clarence Seedorf die uitviel tegenover Dinho.

Milan nam Ronaldinho vorig jaar zomer over van FC Barcelona, maar in Italiaanse dienst heeft hij tot nu toe weinig indruk weten te maken. De afgelopen maanden gingen er geruchten in de Italiaanse media dat de Braziliaan fysiek niet in orde zou zijn. Bovendien zou het Ronaldinho ontbreken aan motivatie.

Onlangs keerde Ronaldinho met overgewicht terug van zijn vakantie. Milan zette de aanvaller meteen op dieet, zodat hij alsnog fit aan de competitie kan beginnen. Echt geprikkeld lijkt Ronaldinho hier niet door te worden.

Tijdens een trainingspartijtje op donderdag kwam de Braziliaan als laatste het veld op en maakte hij een lusteloze indruk. Seedorf pikte dit niet en spoorde Ronaldinho aan om "harder te gaan werken", zo meldt Corriere dello Sport.

Vorig seizoen scoorde Ronaldinho acht keer in 29 wedstrijden voor Milan.

Tour: uitslag dertiende etappe

Heinrich Haussler heeft de dertiende etappe in de Tour de France gewonnen. Hij kwam na 200 kilometer solo over de streep.

De rit voerde van Vittel naar Colmar, over een aantal bergen, waaronder één van de eerste categorie. Het weer was erg slecht, met veel regen. Al vroeg in de etappe ging Christophe Moreau (Agritubel) ervandoor, en hij kreeg Haussler (Cervelo) mee. De twee kregen gezelschap van vijf anderen; Jens Voigt (Saxobank), Juan Manuel Garate (Rabobank), Rigoberto Uran (Caisse d'Epargne), Ruben Perez Moreno (Euskatel) en Sylvain Chavanel (Quick Step) waren ook uit het peloton weggereden.

De voorsprong bleef aanvankelijk onder de minuut, en op de eerste klim leek het peloton de vluchters terug te pakken. Ongeveer 60 kilometer in de rit versnelden Perez Moreno, Haussler en Chavanel. De rest van de kopgroep werd opgeslokt, maar de voorsprong van de drie groeide, tot meer dan negen minuten.

Uit het peloton ontsnapte een groep renners op de Col de la Schlucht, maar voor de top waren zij al teruggepakt. Op de Platzerwasel moest Perez Moreno lossen uit de kopgroep, en in de afdaling van die col liet Haussler ook Chavanel achter zich. De Cervelo-renner nam snel een flinke voorsprong op de Fransman, en zijn voorsprong kwam niet meer in gevaar. Chavanel werd nog ingehaald door de ontsnapte Amets Txurruka (Euskatel) en Brice Feillu (Agritubel). Txurruka werd uiteindelijk tweede op vier minuten en elf seconden, Feillu moest zes minuten en dertien seconden toegeven. Chavanel wist het peloton twaalf seconden voor te blijven.

Uitslag etappe dertien

PlekNaamLandTeamTijd
1Heinrich HAUSSLERDuitslandCTT4:56.26
2Amets TxurrukaSpanjeEUS+4.11
3Brice FEILLUFrankrijkAGR+6.13
4Sylvain CHAVANELFrankrijkQST+6.31
5Peter VELITSSlowakijeMRM+6.43
6Thor HUSHOVDNoorwegenCTTz.t.
7Vladimir EFIMKINRuslandALMz.t.
8Bradley WigginsGroot-BrittanniëGRMz.t.
9George HINCAPIEVerenigde StatenTHRz.t.
10Andy SCHLECKLuxemburgSAXz.t.
46Joost POSTHUMANederlandRABz.t.

Klassement na etappe dertien

PlekNaamLandTeamTijd
1Rinaldo NOCENTIItaliëAGR53:30.30
2Alberto CONTADORSpanjeAST+0.06
3Lance ARMSTRONGVerenigde StatenAST+0.08
4Bradley WIGGINSGroot-BrittanniëGRM+0.46
5Andreas KLÖDENDuitslandAST+.054
6Tony MARTINDuitslandTHR+1.00
7Christian VANDE VELDEVerenigde StatenGRM+1.24
8Andy SCHLECKLuxemburgSAX+1.49
9Vicenzo NIBALIItaliëLIQ+1.54
10Luis-Leon SANCHEZSpanjeGCE+2.16
54Laurens TEN DAMNederlandRAB+25.22

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!sport Tour-site!

Haussler: "Heb als een gek gereden"

Heinrich Haussler (Team Cervélo) kon zijn emoties na afloop van zijn gewonnen rit naar Colmar niet bedwingen en pinkte een traantje weg.

Dit is een droom die uitkomt", aldus de geboren Australiër met eveneens een Duits paspoort. "De omstandigheden waren lastig", moet de renner eerlijk toegeven. "Het was koud, er stond veel wind en in de ontsnappingsgroep zaten veel sterke rijders. Uiteindelijk bleef ik met Sylvain Chavanel over. Ik dacht eerst dat hij met mij aan het spelen was, maar tot mijn verrassing zag ik in de afdaling dat zijn bochten heel zwak waren. Toen ben ik als een gek gaan rijden."

De 25-jarige coureur kent de omgeving van Colmar goed, daar hij er woont en vaak traint. Het slechte weer tijdens de etappe deerde hem niet: "Ik hou van regen, dat werkte vandaag in mijn voordeel."

Paus maakt slippertje

Paus Benedictus XVI heeft vanochtend zijn pols gebroken toen hij uitgleed in de badkamer. Dit gebeurde op zijn vakantieadres in Les Combes, in de Italiaanse Alpen.

De Paus is met succes aan zijn verwonding behandeld in het Umberto Parini-ziekenhuis in Aosta. Volgens de president van Autonome Regio Vallei van de Aosta, Augusto Rollandin, verliep de operatie succesvol. Voordat de paus zich aan de lichte breuk liet behandelen, ging hij nog naar een mis en at hij zijn ontbijt. 

Met dank aan DengueFever voor de submit.

Haussler wint natte rit

Heinrich Haussler heeft de dertiende etappe in de Tour de France gewonnen. Hij kwam na 200 kilometer solo over de streep.

De rit voerde van Vittel naar Colmar, over een aantal bergen, waaronder één van de eerste categorie. Het weer was erg slecht, met veel regen. Al vroeg in de etappe ging Christophe Moreau (Agritubel) ervandoor, en hij kreeg Haussler (Cervelo) mee. De twee kregen gezelschap van vijf anderen; Jens Voigt (Saxobank), Juan Manuel Garate (Rabobank), Rigoberto Uran (Caisse d'Epargne), Ruben Perez Moreno (Euskatel) en Sylvain Chavanel (Quick Step) waren ook uit het peloton weggereden.

De voorsprong bleef aanvankelijk onder de minuut, en op de eerste klim leek het peloton de vluchters terug te pakken. Ongeveer 60 kilometer in de rit versnelden Perez Moreno, Haussler en Chavanel. De rest van de kopgroep werd opgeslokt, maar de voorsprong van de drie groeide, tot meer dan negen minuten.

Uit het peloton ontsnapte een groep renners op de Col de la Schlucht, maar voor de top waren zij al teruggepakt. Op de Platzerwasel moest Perez Moreno lossen uit de kopgroep, en in de afdaling van die col liet Haussler ook Chavanel achter zich. De Cervelo-renner nam snel een flinke voorsprong op de Fransman, en zijn voorsprong kwam niet meer in gevaar. Chavanel werd nog ingehaald door de ontsnapte Amets Txurruka (Euskatel) en Brice Feillu (Agritubel). Txurruka werd uiteindelijk tweede op vier minuten en elf seconden, Feillu moest zes minuten en dertien seconden toegeven. Chavanel wist het peloton twaalf seconden voor te blijven.

Uitslag etappe dertien

PlekNaamLandTeamTijd
1Heinrich HAUSSLERDuitslandCTT4:56.26
2Amets TXURRUKASpanjeEUS+4.11
3Brice FEILLUFrankrijkAGR+6.13
4Sylvain CHAVANELFrankrijkQST+6.31
5Peter VELITSSlowakijeMRM+6.43
6Thor HUSHOVDNoorwegenCTTz.t.
7Vladimir EFIMKINRuslandALMz.t.
8Bradley WIGGINSGroot-BrittanniëGRMz.t.
9George HINCAPIEVerenigde StatenTHRz.t.
10Andy SCHLECKLuxemburgSAXz.t.
46Joost POSTHUMANederlandRABz.t.

Klassement na etappe dertien

PlekNaamLandTeamTijd
1Rinaldo NOCENTINIItaliëAGR53:30.30
2Alberto CONTADORSpanjeAST+0.06
3Lance ARMSTRONGVerenigde StatenAST+0.08
4Bradley WIGGINSGroot-BrittanniëGRM+0.46
5Andreas KLÖDENDuitslandAST+.054
6Tony MARTINDuitslandTHR+1.00
7Christian VANDE VELDEVerenigde StatenGRM+1.24
8Andy SCHLECKLuxemburgSAX+1.49
9Vicenzo NIBALIItaliëLIQ+1.54
10Luis-Leon SANCHEZSpanjeGCE+2.16
54Laurens TEN DAMNederlandRAB+25.22

Vrouw steekt masturberende vriend neer

Een 23-jarige Amerikaanse is gearresteerd wegens het neersteken van haar 24-jarige vriend. Hij zat namelijk naar porno te kijken en was ondertussen met zichzelf aan het spelen.

Rachel Ferrara kwam thuis maar kon het huis niet in omdat de deurketting die was opgehangen dit verhinderde. Haar vriend, Christopher Strabley, had dit gedaan omdat hij voor de tv aan het masturberen was. De blondine bedacht zich geen moment en begon de hele flat bij elkaar te schreeuwen, waarna ze haar vriend met de dood bedreigde.

Volgens het politierapport heeft ze hem eenmaal binnen twee keer in zijn kruis getrapt en een aantal keer in zijn maag geslagen, waarna het keukenmes tevoorschijn kwam. Hiermee stak ze hem in zijn buik en haalde het vervolgens nog een paar keer door zijn arm.

Terwijl Strabley zichzelf naar het ziekenhuis reed, probeerde Ferrara te vluchten. Zij meldde zich later echter zelf op het politiebureau.

Man springt van brug Venlo

Een man is vanmiddag van de Maasbrug gesprongen in Venlo. De dronken man dreigde al vanaf vanochtend van de Maasbrug in Venlo te springen. De brug is hierdoor urenlang afgesloten geweest voor het verkeer.

Brandweerlieden, die al geruime tijd klaarstonden, visten de man daarna uit het water van de Maas. Volgens ambulancemedewerkers die hem onderzochten, mankeert hem niets.

De man had al eerder gedreigd van de brug te springen. Even na half vier vanmiddag voegde hij de daad bij het woord. 

Met dank aan Liquidist voor de submit.

Landaluze en Serrano betrapt op doping

De UCI heeft bekendgemaakt dat de wielrenners Inigo Landaluze en Ricardo Serrano voorlopig geschorst zijn. Beide Spanjaarden zijn betrapt op het verboden middel CERA.

Landaluze werd op 7 juni tijdens de Dauphiné Libéré positief getest op de epovariant. De Euskaltel-renner testte enkele dagen later tijdens een out-of-competitioncontrole nogmaals positief. Fuji-Servetto-renner Serrano werd op 13 juni tijdens de Ronde van Zwitserland betrapt. Hij werd kort daarop al geschorst omdat de waarden in zijn biologisch paspoort niet klopten.

Beide wielrenners blijven voorlopig geschorst totdat de Spaanse wielerunie een oordeel heeft geveld over de zaken.

Reeks aanrandingen in zwembad Ridderkerk

De politie heeft tien jongens aangehouden op verdenking van het onzedelijk betasten van een aantal meisjes in een zwembad in Ridderkerk. Dat liet een woordvoerster vandaag weten. De jongste verdachte is twaalf jaar, de oudste zestien. Negen jongens komen uit Rotterdam, de tiende woont in Ridderkerk.

De eerste aanhoudingen waren op maandag 6 juli. Die dag betastten jongens dertien meisjes die bij elkaar in de klas zaten. Agenten arresteerden vier jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar. Tijdens het opnemen van de verklaringen van de slachtoffers, vond nog een betasting plaats. Een 15-jarige jongen uit Ridderkerk werd op heterdaad aangehouden.Vrijdag 10 juli was het weer raak. Het personeel was erg alert en had het onzedelijke gedrag meteen in de gaten. De politie kwam er vandaag pas mee naar buiten, omdat zij de zaak eerst wilde afronden.

Zlatan naar FC Barcelona, Eto'o naar Inter

Zlatan Ibrahimovic speelt komend seizoen voor FC Barcelona. De Zweed is afkomstig van Internazionale en levert de Italiaanse club een bedrag van 45 miljoen euro op.

Ook Samuel Eto'o maakt deel uit van de transfer. De aanvaller fungeerde namelijk als wisselgeld en bewandelt nu de omgekeerde weg. Dat houdt in dat hij komend seizoen in Italië zal spelen.

De komst van Ibrahimovic zorgt er ook voor dat FC Barcelona David Villa niet over zullen nemen. De aanvaller van Valencia zou ongeveer 50 miljoen euro op moeten leveren, wat de Catalanen te veel vinden.

Eerder deze week werd ook al bekend gemaakt dat Maxwell komend seizoen bij FC Barcelona zal spelen. De Braziliaan vertrok voor 4,5 miljoen euro naar Spanje. In het verleden speelde zowel de Braziliaan als de Zweed voor Ajax.

De Kort en Rooijakkers langer bij Skil-Shimano

Koen de Kort en Piet Rooijakkers hebben hun contract met Skil-Shimano opengebroken en verlengd met één jaar. Dat betekent dat het duo ook in 2010 voor de Nederlandse wielerformatie zal rijden.

De Kort is momenteel nog actief in de Tour de France. Rooijakkers nam ook aan La Grande Boucle deel, maar moest in de vierde etappe opgeven. Een valpartij was hier de oorzaak van.

Explosief ontploft in hand van duiker

Een duiker is eergisteren gewond geraakt doordat een explosief dat hij had opgedoken in het Oostvoornse Meer, in zijn hand ontplofte. Hij liep brandwonden op. De gemeente Westvoorne en het Waterschap Hollandse Delta waarschuwen duikers geen verdachte voorwerpen in het meer op te pakken.

Duiken in het Oostvoornse Meer is op zich niet gevaarlijk en eerder zijn geen explosieven naar boven gehaald. Het is nog niet duidelijk hoe het ontplofte explosief in het Oostvoornse Meer is gekomen en of er nog meer soortgelijke explosieven in zitten. Onderzoek moet dat uitwijzen.

Trauma Schipholbrand kost 349.000 euro

Het aantal overlevenden dat aantoonbaar ernstig psychisch letsel heeft overgehouden aan de Schipholbrand is gestegen tot dertig. Ze hebben ieder een aanbod gehad voor een schadevergoeding van 10.000 euro, staat in een overzicht dat het ministerie van Justitie desgevraagd aan het ANP heeft verstrekt.

De brand in het cellencomplex van justitie op Schiphol-Oost woedde in de nacht van 26 op 27 oktober 2005 en kostte aan elf mensen het leven. Het ministerie bepaalde dat 209 overlevenden uit acht vleugels in aanmerking komen voor 1750 euro smartengeld. Tot dusver hebben zich echter nog maar 28 personen gemeld voor die vergoeding, aldus hetzelfde overzicht. De hogere vergoeding is er alleen voor personen die een posttraumatische stressstoornis hebben ontwikkeld. De totale kosten voor de Staat komen zo tot nu toe uit op 349.000 euro.

Overigens voeren advocaten namens nabestaanden en overlevenden nog verschillende procedures om een hogere schadevergoeding. De Amsterdamse letselschadeadvocaat Lionel Lalj diende namens vijf cliënten een claim van 15.000 euro in die werd afgewezen. De reële schade door bijvoorbeeld gemiste inkomsten liggen volgens hem veel hoger. De raadsman sluit een gang naar de rechter niet uit.

Schoolklas stenigt moordenaar

Een schoolklas heeft in Swaziland een geweldpleger gestenigd. De politie in het Zuid-Afrikaanse koninkrijk heeft dit vandaag gemeld.

De onder invloed van drugs verkerende 25-jarige man kwam in de plaats Ncabaneni, 60 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Mbabane, gisteren met een speer een klas binnen. Hij schreeuwde dat de kinderen de klas uit moesten en verwondde ondertussen dertien kinderen van wie er een, een 13-jarig meisje, onmiddellijk aan haar verwondingen bezweek.

Toen haar klasgenoten zagen dat ze dood was, keerden ze zich massaal met stenen tegen de dader die ter plaatse overleed. Volgens de schoolleiding hebben onderwijzers vergeefs geprobeerd de steniging te stoppen.

Een bloedbad in een saaie kutstad

In 2005 fietsten mijn vrouw en ik samen met twaalf andere fietsers door Baskenland. De tweede rit voerde van Ainhoa naar Pamplona. We konden kiezen tussen een rit van 65 km en eentje van 95 km. Die laatste was met wat steile klimmen ook nog eens zwaarder dan de gewone route, maar voerde door een prachtig natuurpark. Ik koos daarom voor die route. Henri, een goede klimmer uit een dorpje op de Veluwe, reed mee en verder ... Marcia.

Perez: "Sporting grote uitdaging voor Twente"

FC Twente werd vrijdagmiddag gekoppeld aan Sporting Portugal in de derde voorronde van de Champions League. Voor middenvelder Kenneth Perez wordt het een weerzin met de ploeg, die hem in 2005 uit de finale van de UEFA Cup hield.

Perez speelde vier jaar geleden voor AZ. "Ze hadden destijds een indrukwekkend team. Vorig seizoen hebben wij als team echter laten zien dat we er kunnen staan in grote Europese wedstrijden", reageert de Deen op de website van FC Twente op de loting.

"Dit jaar willen we dat weer bereiken en daarom reizen we over anderhalve week vol goede moed af naar Portugal", gaat Perez verder. "De wedstrijd tegen Sporting is voor ons een mooie en grote uitdaging."

Ook verdediger Peter Wisgerhof heeft zin in de dubbele confrontatie met de Portugezen. "We weten dat het een moeilijke wedstrijd gaat worden. De komende dagen zal ons meer duidelijk worden over deze tegenstander. Portugese teams zijn vaak erg technisch. Het worden twee lastige wedstrijden, maar wel duels om naar uit te kijken."

Drie keer levenslang voor cafémoorden

Drie mannen zijn vandaag veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen. Het gerechtshof in Den Haag achtte bewezen dat zij in november 2005 drie mensen hebben vermoord in het Rotterdamse café Inn & Out.

De drie sloten de bezoekers van de kroeg op, bonden hen vast en uitten doodsbedreigingen. Niemand zou de gelegenheid levend verlaten, lieten ze herhaaldelijk weten. Na de moord hebben zij in het café brand gesticht.

Volgens het hof is het opleggen van een levenslange celstraf niet in strijd met het Europese Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens (EVRM). De verdediging had aangevoerd dat in Nederland een levenslange celstraf daadwerkelijk levenslang is en geen uitzicht biedt op beëindiging.

Het Openbaar Ministerie (OM) had ook levenslang geëist tegen het drietal.

BNN: Albert-tapes komen toch op tv

BNN zendt vanavond een gedeelte van de geluidsopnamen uit die stiekem zijn gemaakt bij Albert Verlinde thuis. De omroep heeft laten weten alleen het materiaal te gebruiken waarvoor de showbizzdeskundige van RTL Boulevard toestemming heeft gegeven. De opnamen van Onno Hoes, echtgenoot van Verlinde en gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, worden volgens BNN niet uitgezonden.

Sophie Hilbrand overhandigde vorige week vrijdag in RTL Boulevard een prijs aan Verlinde, waarin naar later bleek een zender zat verstopt. Hilbrand deed dat namens het BNN-programma VOC (Verbond van Ongeleide Correspondenten), waaraan zij zelf meewerkt.

Hilbrand en medepresentator Filemon Wesselink biechtten eergisteren aan Verlinde op dat het Gouden Oor een ‘afluisteroor’ was. Op hiervan gemaakte beelden, die BNN op zijn website heeft gezet, is te zien hoe Verlinde toestemming geeft voor uitzending.

Hij deed een dag later echter aangifte tegen Hilbrand, Wesselink en BNN. Los daarvan spanden Verlinde en Hoes een kort geding aan tegen de omroep om uitzending van de audio te voorkomen. Dat dient vanmiddag in Amsterdam.

Columnist Driek Oplopers vindt Albert Verlinde hypocriet en schijnheilig.

Releasedatum Operation Flashpoint: Dragon Rising bekend

Vanmorgen kreeg je op Fok!Games al een voorproefje van het vuurwapengekletter dat je in Operation Flashpoint: Dragon Rising mag verwachten.
Inmiddels is ook bekend geworden vanaf wanneer we met deze nieuwe "überrealistische" FPS aan de slag mogen. Game-ontwikkelaar Codemasters kondigde vandaag namelijk aan dat OFDR vanaf 8 oktober in de Europese winkels zal liggen.
(Noord Amerika krijgt de game al op 6 oktober en in Engeland moeten ze een dagje langer wachten. Daar is de game pas vanaf 9 oktober verkrijgbaar).

Operation Flashpoint: Dragon Rising speelt zich af op het eiland Skira voor de kustlijn van Japan. Het eiland beschikt over eeen aantal goed gevulde olievelden en is daarom doelwit van oa China en Rusland die met elkaar om de heerschappij over het eiland vechten.

Het spel komt tegelijkertijd uit op de PlayStation 3, Xbox 360 en de PC.

Klik hier voor het bericht van vanmorgen met daarin de "wapens-trailer".

En gratis en voor niets nog een paar nieuwe screenshots:



Tevredenheid over NS blijft toenemen

De tevredenheid van treinreizigers over de prestaties van de Nederlandse Spoorwegen (NS) blijft maar toenemen. Over het tweede kwartaal ‘beloonde’ 79 procent van de reizigers de vervoerder met het rapportcijfer 7 of hoger, tegen 77 procent in de eerste drie maanden van het jaar. Dat maakte de NS vandaag bekend.

In het tweede kwartaal reden meer treinen op tijd, na het dipje in de punctualiteit dat in het eerste kwartaal ontstond na invoering van de nieuwe dienstregeling. Bijna 89 procent van de treinen reed op tijd wanneer gerekend wordt met de norm dat treinen die minder dan drie minuten vertraagd zijn, op tijd rijden. Wanneer gerekend wordt met de zogenoemde vijfminutennorm, treinen die minder dan vijf minuten vertraging hebben, reed 94 procent van de treinen op tijd.

Reizigers waren dan ook iets beter te spreken over het op tijd rijden van de treinen; 56 procent van de klanten toonde zich daar tevreden over. In het eerste kwartaal lag dit nog op 51 procent van de reizigers. Ook werden in het tweede kwartaal meer aansluitingen gehaald. Lag dit in het eerste kwartaal nog op 91,4 procent, nu is dat gestegen tot 93,5 procent.

'Ultieme crisis moet nog komen'

Het einde van de wereldwijde financiële en economische crisis is nog niet in zicht en de stevige rally in aandelenmarkten wereldwijd was het resultaat van het overspoelen van de markt met geld door centrale banken. Dit zegt Marc Faber, Zwitsers economisch historicus en investeerder, vandaag in een interview op financieel nieuwszender CNBC.

Geld rondpompen
"Als men geld door het systeem rondpompt en men creëert enorme begrotingstekorten, resulteert dat in een enorme volatiliteit in financiële markten"
, aldus de Zwitser.

Faber: "Begin maart hebben we een belangrijke tussentijds dieptepunt gezien in aandelenmarkten, het kan zelfs 12 tot 18 maanden duren voordat we de lows doorbreken. De ultieme crisis zal veel later plaatsvinden, en de ultieme crisis zal alle zeepbellen doorprikken om zo het systeem echt schoon te maken. Misschien duurt het wel 5 tot 10 jaar voordat we er zijn."

Volgens de investeerder zijn overheden en centrale banken de pijnlijke oplossing voor de crisis alleen maar aan het uitstellen.

Ontsla helft ambtenaren
Faber zei dat wereldwijd de helft van alle ambtenaren ontslagen zouden moeten worden om een deel van de huidige crisis op te lossen: "Als men overheidsactiviteit omvormt tot private activiteit zal de economie veel dynamischer worden."

Ga op vakantie
Beleggers zouden volgens Faber nu op vakantie moeten gaan: "We hebben een enorme rally gehad van maart tot juni. De zwaartekracht is grotendeels uit de rally."

De investeerder denkt dat de S&P 500, de belangrijkste beursindex ter wereld en nu rond de 940 punten, de komende tijd mogelijk naar 970 tot 1020 punten gaat voordat de markt weer naar beneden duikelt.

Over de veel beter dan verwachte bedrijfscijfers is Faber kritisch: "Veel cijfers zijn enorm gemasseerd. Men moet ze met een flinke korrel zout nemen."

Interview Marc Faber CNBC 17 juli 2009

Man vergist zich in onweer

Een 78-jarige man uit Sluis dacht dat hij vannacht wakker werd van het zware onweer, maar in werkelijkheid was er een bestelbus zijn kamer binnengereden. Dat meldde de politie vandaag.

De bus was door de gevel gereden en op slechts enkele centimeters van zijn bed tot stilstand gekomen. De 34-jarige bestuurder zei dat hij door de zware regenval de macht over zijn stuur was kwijtgeraakt en zo in de woning was terechtgekomen. De voorgevel raakte zwaar beschadigd.

De bestuurder is met een wond aan zijn arm naar het ziekenhuis gebracht. De in zijn slaap gestoorde bejaarde mankeerde niets.

Been stuurt Slory weg van training na knokpartij

Feyenoord-trainer Mario Been heeft aanvaller Andwélé Slory vrijdagochtend van de training gestuurd naar aanleiding van een handgemeen met ploeggenoot Karim El Ahmadi.

Beide kemphanen raakten tijdens de oefensessie slaags met elkaar, waarbij Slory een vuistslag uitdeelde en verbaal over de scheef ging. Verdediger Kevin Hofland kwam tussenbeide, waarna Been besloot Slory weg te sturen.

"Dit is heel kinderachtig en absoluut niet te accepteren", reageerde Been tegenover het Algemeen Dagblad op het voorval. Slory zal een boete krijgen als straf voor zijn gedrag. Het incident werd vastgelegd door een camera van RTV Rijnmond.

Boek: Edward van de Vendel en Anoush Elman - De Gelukvinder

Edward van de Vendel staat vooral bekend als een schrijver van kinderboeken en –gedichten. Gedurende de afgelopen twee decennia kwam hij met werken voor onder andere kleuters, basisscholieren en jonge pubers op de proppen. Voor de laatstgenoemde categorie schreef hij De Gelukvinder, een boek dat begin 2008 verscheen en behoorlijk positief ontvangen werd. Op verzoek van uitgever Querido heeft Van de Vendel het verhaal nu ook in een variant voor volwassenen gegoten.

Loting 3e voorronde Europa League

Zojuist is de loting voor de derde kwalificatieronde voor de Europa League verricht. PSV treedt aan tegen de winnaar van Cherno More-Iskra Stal, terwijl NAC waarschijnlijk naar Polen moet.

PSV lootte met Cherno More en Iskra Stal clubs uit respectievelijk Bulgarije en Moldavië. Cherno won in eigen huis reeds met 1-0, de return wordt volgende week gespeeld. De winnaar zal uiteindelijk tegen de Eindhovenaren moeten uitkomen.

NAC heeft zich officieel nog niet geplaatst voor de derde voorronde, maar door de 6-0 tegen Gandzasar kan dat eigenlijk niet meer misgaan. De club uit Breda zal in de volgende ronde moeten uitkomen tegen de winnaar van Juvenes/Dogana uit San Marino of het Poolse Polonia Warszawa. Aangezien de Polen in San Marino reeds met 0-1 wonnen is het waarschijnlijk dat de Oost-Europeanen de volgende tegenstanders worden.

#Club 1Club 2
1Sarajevo (BIH)/ Spartak Trnava (SVK)Zestafoni (GEO)/ Helsingborg (SWE)
2Fredrikstad FK (NOR) KKS Lech Poznań (POL)
3Differdange (LUX)/ HNK Rijkeka (CRO) FC Metalist (UKR)
4FC Naftan (BLR)/ AA Gent (BEL)AS Roma (ITA)
5SC Vaslui (ROU) AC Omonia (CYP)/ HB (FRO)
6AaB (DEN)/ Slavija (BIH) MFK Ko¨ice (SVK)
7IFK Göteborg (SWE) Hapoel Tel-Aviv (ISR)
8PSV Eindhoven (NED)Cherno More (BUL)/ Iskra-Stal (MDA)
9Metalurh Donetsk (UKR)/ MTZ-RIPO (BLR)IB Ljubljana (SVN)
10Vålerenga IF (NOR)PAOK FC (GRE)
11APOP FC (CYP)Rapid Wien (AUT)/ KS Vllaznia (ALB)
12FC Honka (FIN)/ Bangor City (WAL)Rosenborg BK (NOR)/ FK Karabakh (AZE)
13Falkirk FC (SCO)/ FC Vaduz (LIE)FC Slovan Liberec (CZE)
14St Patrick's (IRE)/ Valletta (MLT)Krylya Sovetov (RUS)
15FK Sūduva (LIT)/ Randers FC (DEN) Hamburger SV (GER)
16Dinamo Minsk (BLR)/ Tromsø (NOR)FK Milano (MKD)/ NK Slaven Belupo (CRO)
17Brøndby (DEN)/ FC Flora (EST)Legia Warszawa (POL)/ Olimpi (GEO)
18FK Vojvodina (SRB) Austria Wien (AUT)
19PFC CSKA Sofia (BUL)Skonto (LAT)/ Derry City (IRE)
20FC Steaua (ROU)/ Újpest (HUN)Flamurtari (ALB)/ Motherwell (SCO)
21M¦K ´ilina (SVK)/ Dacia Chişinău (MDA) HNK Hajduk Split (CRO)
22Sporting Clube de Braga (POR)IF Elfsborg (SWE)/ Haladás (HUN)
23Aberdeen FC (SCO)Sigma Olomouc (CZE)/ Fram (ICE)
24Crusaders FC (NIR)/ FK Rabotnički (MKD)Odense BK (DEN)
25FK Sevojno (SRB)/ FBK Kaunas (LIT)Lille OSC (FRA)
26Anorthosis (CYP)/ OFK Petrovac (MNE)Sturm Graz (AUT)/ Siroki Brijeg (BIH)
27Fenerbahçe SK (TUR)Budapest Honvéd FC (HUN)
28Bnei Yehuda (ISR)/ Dinaburg (LAT)Zimbru Chişinău (MDA)/ Paços (POR)
29Club Brugge KV (BEL)ND Gorica (SVN)/ FC Lahti (FIN)
30Athletic Club de Bilbao (ESP)BSC Young Boys (SUI)
31KR (ICE)/ Larissa FC (GRE) FC Basel (SUI)/ FC Santa Coloma (AND)
32FC Tobol (KAZ)/ Galatasaray (TUR)Sliema (MLT)/ Maccabi Netanya (ISR)
33Liepājas (LAT)/ Dinamo Tbilisi (GEO)Rudar Velenje (SVN)/ Crvena Zvezda (SRB)
34Juvenes/Dogana (SMR)/ Polonia (POL)NAC Breda (NED)/ Gandzasar (ARM)
35FK Vėtra (LIT)/ HJK Helsinki (FIN) Fulham FC (ENG)

Williams ziet af van KERS

Nu bijna alle Formule 1-teams het Kinetic Energy Recovery System in de ban hebben gedaan, heeft Williams besloten het systeem niet op haar wagens te introduceren. Het systeem wijkt af van dat van de concurrentie doordat het werkt met een vliegwiel.

KERS wordt volgend jaar niet meer toegestaan in de Formule 1 en de investeringen die in het systeem zijn gedaan worden daardoor nutteloos. Daarom wordt gekeken om het systeem in andere commerciële ontwerpen toe te gaan passen. "Het gaat die richting op," zei sir Frank Williams tegen Reuters

Bill Gates: Natal ook naar PC voor Office-gebruik

Bill Gates was weer eens in de picture gisteren. In een interview met CNET zei hij namelijk dat Project Natal, de motion sensor camera die Bill's Xbox afdeling afgelopen E3 presenteerde, ook voor de PC ontwikkeld wordt. Nou ja 'PC', dat moet natuurlijk 'Windows' zijn, maar dat terzijde. Gek genoeg had Gates het echter niet over PC-toepassingen voor games, maar zei hij dat de depth sensing camera ook in te zetten zou moeten zijn voor - hou je vast - office gebruik! Briljant! Gates zei het volgende:

"I think the value is as great for if you're in the home, as you want to manage your movies, music, home system type stuff, it's very cool there. And I think there's incredible value as we use that in the office connected to a Windows PC. So Microsoft research and the product groups have a lot going on there, because you can use the cost reduction that will take place over the years to say, why shouldn't that be in most office environments."

Rus rechtstreeks in hoofdtoernooi US Open

Arantxa Rus kan zich op gaan maken voor de US Open. De tennisster mag vanwege haar goede spel van de afgelopen weken zeer waarschijnlijk direct deelnemen aan het hoofdtoernooi van de grand slam in New York.

Ondanks dat ze gisteren verloor bij het WTA-toernooi in Palermo, krijgt Rus 46 punten voor de wereldranglijst. Daarmee zal ze ongeveer tien plekken stijgen tot rond de 103, de nieuwe ranglijst wordt aanstaande maandag bekend gemaakt.

Op die dag zal de organisatie van de US Open een zogenaamde cut-off maken: 104 tennissters worden direct toegelaten tot de hoofdtabel. Rus wordt daar dus een van. Voor de afgelopen drie grand slams moest ze steeds kwalificatietoernooien spelen, alleen op Roland Garros lukte het haar om het hoofdtoernooi te bereiken. De Nederlandse werd in Parijs uitgeschakeld in de tweede ronde door de Kazachstaanse Yaroslava Shvedova.

Duitser blaast flat op met luchtbed

Het lekkere weer was begin deze week voor een Duitser in Düsseldorf aanleiding om zijn oude luchtbedje weer eens af te stoffen. Maar het ding bleek lek.

Bernd B. wilde gaan zwemmen, maar had geen zin om een plakset te gaan halen. Dus pakte hij het bandenreparatiemiddel van zijn auto. Het gat in het luchtbed werd afgeplakt en Bernd liet het geheel netjes een nacht drogen.

De volgende ochtend kwam de knaller, toen de man het luchtbed wilde opblazen met een elektrische pomp: het luchtbed ontplofte en vloog in brand. De gassen uit het brandbare autoreparatiemiddel hadden zich namelijk door het hele luchtbed verspreid.

Door de explosie sprongen de ramen en knalde een muur van de huiskamer in het trapgat. De 3-jarige dochter van Bernd raakte lichtgewond aan haar armen.

Twee verdiepingen van de Düsseldorfse flat werden geëvacueerd door de brandweer, maar ’s middags mocht iedereen terugkeren. Schade van deze opblaasactie: 20.000 euro. Er loopt een onderzoek naar de vraag of Bernd B. nalatigheid kan worden verweten.

Göbel per direct weg bij Den Bosch

Verdediger Alper Göbel is per direct vertrokken bij FC Den Bosch. De verdediger was sinds de zomer van 2008 actief voor de Brabanders. Zijn contract is in goed overleg ontbonden.

De 26-jarige rechtsback, die eerder voor Go Ahead Eagles speelde, stond nog tot medio 2010 onder contract in Den Bosch. Vorig seizoen speelde hij 33 keer mee in de Jupiler League. Voor komend seizoen had de speler van Turkse komaf weinig perspectief op speeltijd.

Telstar test duo

Telstar heeft de komende dagen twee spelers op proef. André Krul en Levi Marengo hopen een contract af te kunnen dwingen in Velsen.

De 22-jarige André Krul was afgelopen seizoen derde doelman bij FC Utrecht. Bij die club zijn zijn kansen op speeltijd niet groot, nu Khalid Sinouh er een contract heeft getekend. Krul hoopt op uitleenbasis ervaring op te doen bij een andere club.

De eveneens 22-jarige Levi Marengo speelde in de jeugd van Excelsior, Feyenoord, Sparta en AZ. De afgelopen twee seizoenen kwam de aanvallende middenvelder uit voor het Spaanse CD Ourense. Marengo, die familie is van Royston Drenthe, hoopt nu weer in Nederland aan de slag te kunnen.

Pokémon in je kledingkast

Nintendo gaat in samenwerking met kledingmerk A Bathing Ape (BAPE) een Pokémon-kledinglijn op de markt brengen. Vooral Pikachu speelt de hoofdrol, maar er zijn ook shirtjes zonder het gele elektriciteitsbeest verkrijgbaar.

Of je er tijdens een avondje stappen een goede indruk mee gaat maken, valt te betwijfelen. Opvallend zijn ze in ieder geval wel.




Hoe duur de shirtjes worden, of wanneer je ze kan kopen is nog niet bekend. Wel weten we dat eerdere samenwerkingen tussen Nintendo en het kledingmerk leidde tot T-shirts van rond de $175.

[Upd] Renard niet naar Heerenveen

Hoewel KV Mechelen eerder deze week nog verklaarde dat het niet wil meewerken aan een vertrek van doelman Olivier Renard naar sc Heerenveen, is de transfer van de 30-jarige sluitpost nog niet van de baan.

Tegenover het Belgische medium Het Nieuwsblad bevestigde Renard dat beide clubs sinds donderdag onderhandelen over een transfer. Heerenveen-trainer Trond Sollied is al even op zoek naar een nieuwe doelman.

Mechelen is niet voornemens Renard zomaar te laten vertrekken. Financieel directeur Thierry Steemans sprak reeds met de manager van Renard over een nieuw contract. De doelman is op zijn beurt bereid te luisteren naar het voorstel van Heerenveen. Renard speelde in zijn loopbaan voor onder meer Udinese en Standard Luik.

Update

Doelman Olivier Renard komt definitief niet naar sc Heerenveen. Zijn werkgever KV Mechelen heeft het contract met de 30-jarige sluitpost met twee jaar verlengd.

"Al snel bleek dat Heerenveen geen grote transfersom over heeft voor een doelman van dertig jaar. Fair enough, maar voor enkele honderdduizenden euro's laten wij Renard niet gaan," verklaarde Mechelen-voorzitter Johan Timmermans vrijdag in de Gazet van Antwerpen.

"Olivier heeft hier sowieso nog een contract voor twee jaar en die verbintenis wordt nu aangepast. We doen er nog eens twee jaar bij zodat Renard tot zijn 34ste bij KV Mechelen speelt."

Kwakman: "Geef mij maar nog zo'n tegenstander"

Met zijn rake kopbal in de 24ste minuut leidde Kees Kwakman donderdag de 6-0 zege van NAC Breda op Gandzasar Kapan in de tweede voorronde van de Europa League in. Goal.com sprak na afloop met Kwakman, die tegen de Armeniërs als centrale verdediger fungeerde.

Evenals iedereen bij NAC wist Kwakman weinig van de opponent uit Armenië. "Toch mag je ze niet onderschatten van te voren, het is toch de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Daarom waren we ook scherp", besprak de 26-jarige Kwakman de wedstrijd na afloop. "Dankzij Henk Wisman hadden we een beetje een beeld van hen gekregen, maar om eerlijk te zijn: dit was meer het niveau van een hoofdklasser in plaats van Jupiler League."

NAC wist Gandzasar Kapan na de rust definitief op de knieën te krijgen. In de eerste helft liep het nog niet zo soepel bij de Bredanaars. Kwakman: "Het veld was goed, maar wel glad. Bovendien speelden zij met tien, elf man achter de bal, waardoor we secuur moesten zijn in de passing. In de eerste helft waren we dat niet, maar na rust wel. Alhoewel het op het laatst weer wat minder ging, maar dat komt ook door de stand."

Door de afwezigheid van de routiniers Rob Penders en Patrick Zwaanswijk speelde Kwakman donderdag samen met Tyrone Loran in het centrum van de verdediging. Voor Kwakman was het even wennen. "Af en toe moest ik wel op de rem trappen, ja. Dan wil ik te graag naar voren rennen", moest hij toegeven. "Maar onlangs in de oefenwedstrijd tegen Vitesse speelde ik ook achterin. Toen kon ik meteen aan de bak in de mandekking tegen Santi Kolk en Lasse Nilsson en dat ging goed."

Nu de return er feitelijk niet meer toe doet, kan er alvast vooruit gekeken worden naar de volgende ronde. Als het aan Kwakman ligt, loot NAC wederom een tegenstander van het kaliber Gandzasar Kapan. "Dan kunnen we lekker ver komen", betoogde de multifunctionele speler, die er nog wel wat van wil maken in Armenië. "We moeten daar niet tegen een blamage aanlopen. Het is nu zaak om het ritme en het zelfvertrouwen vast te houden. Maar in zo'n wedstrijd kan wel iedereen aan z'n minuten komen en zo weer fit worden."

Fothen: "Ik heb alles geprobeerd"

Markus Fothen is er gisteren niet in geslaagd om op het podium terecht te komen. De renner van Team Milram kwam in Vittel als vierde over de finish. De Duitser moest in de sprint Laurent Levèfre (Bouygues Télécom) en Franco Pellizotti (Liquigas) voor zich dulden.

"We hadden vandaag het plan om minimaal één renner in de beslissende groep te krijgen. Na een aantal pogingen slaagde ik er in om in de kopgroep terecht te komen," liet Fothen in een reactie weten. "Toen Nicki Sørensen er vandoor ging, wachtten we in eerste instantie. Uiteindelijk bleek dat we de achtervolging eerder in hadden moeten zetten. Ik heb in elk geval alles geprobeerd."

De renner besloot met de woorden: "Het was niet genoeg om bij de eerste drie te eindigen, maar ik ben nog steeds tevreden over mijn prestaties in deze Tour de France."

Naakte non klaagt ex-vriend aan

Een 31-jarige Italiaanse vrouw die onlangs non geworden is, gaat haar ex-vriend aanklagen. Dit omdat de man naaktfoto's van haar op internet heeft geplaatst.

De man wil niet dat de vrouw de rest van haar leven doorbrengt als non en weigert daarom het verzoek om de foto's van internet af te halen in te willigen. Ondertussen hebben al vele Italianen de website bekeken en reacties achtergelaten zoals "als alle nonnen zo zijn, dan wil ik priester worden."

Manchester United haalt Senegalees talent

Mame Biram Diouf zal in januari 2010 naar Manchester United verhuizen.

Diouf, een 21-jarige spits uit Senegal, speelt momenteel in Noorwegen bij Molde. De Senegalees zal het seizoen bij Molde afmaken, waarna hij in de winter naar United zal verhuizen.

FC Groningen en FC Twente had ook belangstelling voor Diouf, die nog wel medisch gekeurd moet worden. De jonge aanvaller is na Antonio Valencia, Michael Owen en Gabriel Obertan de volgende aankoop van The Mancunians.

Manchester United schrapte vrijdag een oefenwedstrijd in Indonesië vanwege de twee bomaanslagen in Jakarta.

Saint's Row PSP aangekondigd

Nee, niet door ontwikkelaar THQ, maar de Zweedse metalband Opeth. Op hun website is een nieuwsbericht te lezen waarin ze aangeven dat ze blij zijn dat hun muziek in een game voorkomt:

"We may not like playing video games all that much but we do like it when our music is featured on them! Makes us a bit proud even when it's a game as big as Saints Row for the PSP and even prouder when the nice developer people show excellent taste by picking "The Lotus Eater" for it."

Leuk voor die jongens, maar het belangrijke wordt aan het einde van het bericht gemeld:

"So if you love playing video games: the game is expected to hit the streets around March 2010."

THQ heeft nog niet gereageerd op deze gebeurtenis.

Kreuziger gaat voor top tien

Roman Kreuziger richt zijn pijlen de komende week op de top tien van de Tour de France. De renner van Liquigas denkt namelijk dat de Alpen hem beter liggen dan de klim naar de Arcalis. De Tsjech staat op dit moment als veertiende geklasseerd.

"Over het geheel genomen ben ik tevreden," liet Kreuziger in een reactie weten. "De top tien is haalbaar. Enkele coureurs zullen zeker nog wegvallen. Mijn vormpiek ligt in de derde week. De laatste dagen voelde ik me niet zo goed. Ik had maagpijn, maar inmiddels gaat het beter. De rit van zondag naar Verbiers en de etappes na de rustdag zullen de beslissing brengen."

Basketballer Ming neemt oude club in China over

De Chinese basketballer Yao Ming is zijn oude club Shanghai Sharks in China nog niet vergeten. De club verkeert momenteel in financiële problemen en Ming gaat de club overnemen om de problemen op te lossen.

Mings investeringsmaatschappij heeft samen met de drie mede-eigenaren van Shanghai Sharks een akkoord daarover bereikt, zo melden Chinese media.

De 2.29 meter lange Ming staat in de top 20 van best verdienende sporters en wil zijn oude club graag bijstaan. "Ik ben opgegroeid in deze stad en werd prof in China, dus ik hoop dat ik iets kan doen om te helpen." De Chinese center van Houston Rockets is momenteel out met een ernstige voetblessure.

Klöden en Zubeldia naar Vuelta a España

Haimar Zubeldia en Andreas Klöden zullen aan de Vuelta a España gaan deelnemen. De ploeg van de beide renners, Astana, heeft dit aan Infostrada Sports laten weten.

Ook Cristian Horner heeft laten weten aan de Spaanse rittenkoers deel te nemen. Daarnaast is ook de verwachting dat Alberto Contador zijn opwachting in de Spaanse wielerronde zal maken. De Spanjaard zal na afloop van de Tour de France een keuze maken.

Mocht Contador er voor kiezen om de Vuelta a España aan zich voorbij te laten gaan, dan zal het kopmanschap tussen Horner en Klöden gaan.

Hushovd laat groene trui schieten

Het heeft er alle schijn van dat Thor Hushovd niet meer mee zal strijden om de groene trui. Het tricot hangt op dit moment om de schouders van Mark Cavendish, die in de massasprints ongenaakbaar lijkt.

"Ik heb het gehad met de strijd om groen," was het commentaar van Hushovd. De Noor, die voor Cervélo Test Team rijdt, bracht de trui in 2005 naar Parijs en zou het dit jaar nog een keer willen herhalen. De renner heeft tien punten minder dan de leider in het puntenklassement, Cavendish.

"Ik vergeet de trui en leg me er bij neer dat het groen in Parijs op de schouders van Cavendish zal liggen," besloot Hushovd. "Ik win liever nog een rit, en liefst dan nog de slotetappe."

Sigaret zet auto in de brand

Het gros van de mensen is er tot nu toe altijd goed mee weg gekomen, maar een Amerikaan uit Colorado had gisteren minder geluk. Toen hij zijn sigaret uit het raam van zijn auto gooide, blies de wind de sigaret weer terug naar binnen en zette zijn auto in vuur en vlam. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De brandende peuk belandde op de achterbank waardoor de auto vlam vatte. De man kon nog net op tijd ontsnappen en de brandweer bellen. De wagen brandde bijna volledig uit en is goed voor de schroothoop.

Ook Denneboom wil FC Twente verlaten

Nadat eerder Youssouf Hersi te kennen had gegeven bij FC Twente weg te willen, heeft nu Romano Denneboom laten weten dat hij de Tukkers eveneens wil verlaten.

De reden voor het vertrek zijn de aankopen van afgelopen week en de daaruit voortkomende concurrentiestrijd. Twente haalde namelijk vier aanvallers (Bryan Ruiz, Bernard Parker, Ransford Osei en Miroslav Stoch) en zo lijkt er weinig plek meer te zijn voor Denneboom.

Denneboom kwam sinds 2007 uit voor de Tukkers en speelde daarvoor bij sc Heerenveen, Willem II en NEC Nijmegen. Hij heeft ook één interland achter zijn naam staan, in 2004 tegen Liechtenstein.

Iron Man aangekondigd op komende Comic-con

Iron Man 2 zal zijn debuut maken op aankomende Comic-Con, welke volgende week plaatsvindt. SEGA Studios San Francisco neemt de ontwikkeling van dit vervolg op zich. Zowel de game als de gelijknamige film moeten volgende zomer verschijnen.

Enkele sterren die hun opwachting maken zijn Scarlett Johansson (Black Widow), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Mickey Rourke (Whiplash) en natuurlijk zijn Robert Downey Jr. en Gwyneth Paltrow weer van de partij. De verwachte verschijningsdatum van de film is 7 mei 2010.

Timmer: "We blijven het proberen"

De twaalfde etappe leek een rustige rit voor Skil-Shimano, maar dat was het niet volgens Albert Timmer.

"Het was eigenlijk alles behalve rustig. Het ging de hele dag op en af en de eerste honderd kilometer werd er volle bak gekoerst," liet Timmer in een reactie weten. "We hebben met de hele ploeg die eerste honderd kilometer geprobeerd om weg te komen, maar toen de definitieve beslissing viel, zaten we er niet bij. Daarna was het een gecontroleerde koers, maar ik vond het al met al best zwaar."

Timmer voelt zich na bijna twee weken koers, nog redelijk fit. "Ik begin het wel te voelen natuurlijk, maar ik ben zeker niet de enige als ik sommige gezichten vandaag zag. De benen voelen nog steeds goed en ik herstel ook goed. Morgen wordt een lastige dag, maar zaterdag is weer een mooie rit voor ons waarin we het zeker weer gaan proberen."

Di Lallo verruilt MVV voor Fortuna Sittard

Fortuna Sittard neemt aanvaller Anthony di Lallo over van MVV, zo meldt de club uit Sittard op de eigen website.

Di Lallo (20) heeft in Sittard een tweejarig contract getekend. Bij MVV kreeg de jonge Belg onlangs te horen dat hij evenals Daniel Gomez overbodig was geworden en mocht vertrekken. De aanvaller speelde in drie seizoenen 78 wedstrijden voor MVV. In deze duels scoorde de rappe vleugelspeler acht keer.

Bij Fortuna is momenteel Edin Mehacevic op proef. De 18-jarige Bosniër krijgt komend weekend in de oefenwedstrijd tegen EVV de kans zich te onderscheiden. Trainer Roger Reijners omschrijft Mehacevic als "een kleine, gedrongen spits die graag vanaf de linkerkant komt."

Wrolich niet van start in Vittel

De Milramploeg start met een renner minder in de dertiende etappe vanuit Vittel. De Oostenrijker Peter Wrolich voelt zich grieperig en heeft besloten de startlijst niet te tekenen.

Eerder werd al bekend dat Levi Leipheimer niet van start gaat. De Amerikaan heeft gisteren een gebroken pols opgelopen bij een val.

Tot op heden vielen al Sébastien Joly (Française des Jeux), Jérôme Coppel (Française des Jeux), Óscar Pereiro Sio (Caisse d'Epargne), Kurt-Asle Arvesen (Saxo Bank), Angelo Furlan (Lampre), Robert Gesink (Rabobank), Koldo Fernández (Euskaltel), Jurgen Van de Walle (Quick-Step), Danilo Napolitano (Katusha), Romain Feillu (Agritubel), Eduardo Gonzalo (Agritubel), David Le Lay (Agritubel) en Piet Rooijakkers (Skil-Shimano) uit.

65.000 H1N1-doden gevreesd in Engeland

Waar gisteren al enkele cijfers bekend werden over de rigoureuze stijging van het aantal met Mexicaanse griep besmette inwoners van Groot-Brittannië, bracht het Engelse Ministerie van Gezondheid vandaag langverwachte officiële cijfers naar buiten.

In het worst case scenario, met een sterftecijfer van één op driehonderd, rekent de regering op 65.000 doden. De Britse regering vreest dat zeker zestig procent van de bevolking het virus zal oplopen, en dat de helft daarvan daadwerkelijk ziek zal worden.

Het mildste scenario, waarbij 'slechts' vijf procent van de bevolking ziek wordt met een sterftecijfer van 0,1, levert 3100 doden op. In vergelijking: een stevige wintergriep die in de laatste maanden van 1999 opdoemde, zorgde voor 21.000 doden.

In de afgelopen week werden 55.000 nieuwe  besmettingen vastgesteld. Meer dan 650 mensen liggen momenteel in het ziekenhuis. Gebaseerd op prognoses verwacht de overheid dat meer dan de helft van alle kinderen de griep zal gaan krijgen.

Ook is er deze week een hulplijn geopend, de National Pandemic Flu Service. Er zullen 2000 medewerkers telefoontjes van ongeruste Britten op gaan nemen. In totaal steeg het dodental van zestien vorige week naar 29 deze week; 26 daarvan in Engeland, drie in Schotland.

Hoewel het vaccin nog niet gereed is, heeft het Verenigd Koninkrijk er 132 miljoen doses van besteld - twee voor elke inwoner.

Twente loot Sporting Clube de Portugal

Zojuist is de loting voor de derde voorronde van de Champions League verricht. FC Twente wacht een loodzware opgave, aangezien het aan het Portugese Sporting Clube de Portugal werd gekoppeld.

Kampioenen:

1 RB Salzburg (AUT)/ Bohemians (IRE) - Pyunik (ARM)/ Dinamo Zagreb (CRO)
2 Zrinjski (BIH)/ Slovan (SVK) - Olympiacos CFP (GRE)
3 FC Zürich (SUI) - WIT (GEO) / Maribor (SVN)
4 EB/Streymur (FAR)/ APOEL (CYP) - Rhyl (WAL)/ Partizan (SRB)
5 Inter Turku (FIN)/ Sheriff (MOL) - SK Slavia Praha (CZE)
6 FH (ICE)/ Aktobe (KAZ) - Maccabi Haifa (ISR)/ Glentoran (NIR)
7 Ekranas (LIT)/ Baku (AZR) - Levski Sofia (BUL)/ Sant Julià (AND)
8 Ventspils (LAT)/ Dudelange (LUX) - Makedonija (MKD)/ FC BATE (BLR)
9 Wisła Kraków (POL)/ Levadia (EST) - Debrecen (HUN)/ Kalmar (SWE)
10 København (DEN)/ Mogren (MTN) - Tirana (ALB)/ Stabæk (NOR)

De winnaars van de tien duels spelen nog een play-off om één van de overige vijf voor kampioenen beschikbare CL-plaatsen te bemachtigen.

Niet-kampioenen:

AC Sparta Praha (CZE) - Panathinaikos FC (GRE)
FC Shakhtar Donetsk (UKR) - FC Timişoara (ROU)
Sporting Clube de Portugal (POR) - FC Twente (NED)
Celtic FC (SCO) - FC Dynamo Moskva (RUS)
RSC Anderlecht (BEL) - Sivasspor (TUR)

De winnaars van de niet-kampioenenduels moeten bij winst nog een play-off spelen tegen één van de volgende clubs:

Arsenal FC (ENG)
Club Atlético de Madrid (ESP)
ACF Fiorentina (ITA)
VfB Stuttgart (GER)
Olympique Lyonnais (FRA)

'FC Groningen aast op Kwakman'

De Telegraaf meldt dat FC Groningen geïnteresseerd is in NAC Breda-speler Kees Kwakman.

Bij de Noorderlingen beschouwt men Kwakman als een geschikte opvolger voor Evgeniy Levchenko, die onlangs vertrok bij Groningen. Met de Oekraïner konden de noorderlingen het niet eens worden over de verlenging van zijn aflopende contract.

Een officieel bod heeft NAC nog niet binnengekregen voor Kwakman. Groningen hoopt concreet te kunnen worden zodra Marcus Berg is verkocht en er geld voor een transfer beschikbaar is.

Kwakman maakte donderdag de openingstreffer in de Europa League-wedstrijd tegen Gandzasar Kapan.

Fietster overleden door blikseminslag

Een 49-jarige Vriezenveense vrouw is vanmorgen overleden nadat ze is getroffen is door bliksem. Dit gebeurde terwijl ze over de Vriezenveenseweg fietste.

Rond 8.45 uur brak er noodweer uit waarbij sprake was van meerdere blikseminslagen. Op dit moment fietste de vrouw ter hoogte van het Lateraalkanaal. 

Het slachtoffer was al overleden toen de gemeente-arts aankwam. Deze heeft samen met de technische recherche de plek onderzocht waarna met zekerheid gezegd kon worden dat de oorzaak van het overlijden van de vrouw inderdaad blikseminslag was.

Met dank aan dennistd en IkWilbert voor de submit

Kuyt niet bang voor Manchester City

Manchester City baarde de voorbije weken opzien door spelers als Carlos Tevez en Gareth Barry aan te trekken. Liverpool-aanvaller Dirk Kuyt is er echter van overtuigd dat zijn ploeg komend seizoen boven The Citizens zal eindigen in de Premier League.

Liverpool speelde woensdag met 0-0 gelijk tegen het Zwitserse St. Gallen. Kuyt droeg in de tweede helft de aanvoerdersband en sprak na afloop de aanwezige media toe. Daarbij gaf de Katwijker aan dat hij niet bang is voor City.

"Ze hebben goede spelers gekocht, maar we zijn ervan overtuigd dat we het komend seizoen beter gaan doen dan Manchester City," luidden de woorden van Kuyt. "Je denkt wel: 'waar gaat dit eindigen?' Het lijkt wel of ze elke dag iemand anders aantrekken."

Ondanks de koopwoede van City gelooft Kuyt niet dat de ploeg van onder andere Nigel de Jong boven Liverpool zal eindigen in de Premier League komend seizoen. "Misschien komen ze in de top-vier terecht, maar we zullen er alles aan doen om hoger te finishen. Wij willen immers ook hoger eindigen dan vorig seizoen."

Elia: "Berg is een echte afmaker"

FC Groningen en Hamburger SV onderhandelden donderdag over een transfer van spits Marcus Berg, maar bereikten nog geen akkoord over de afkoopsom.

Als het aan Eljero Elia ligt, komt de Zweed zo snel mogelijk de Noord-Duitse gelederen versterken. Zelf maakte Elia onlangs de overstap van FC Twente naar die Rothosen.

In gesprek met Bild prijst Elia de kwaliteiten van Berg. "Marcus is een hele goede voetballer die veel doelpunten maakt. Hij is tweebenig en daarnaast erg sterk met zijn hoofd. Hij is een echte afmaker, net als Klaas-Jan Huntelaar."

Naar verluidt wil HSV negen miljoen euro op tafel leggen voor Berg, terwijl FC Groningen tussen de elf en twaalf miljoen zou willen ontvangen.

Voorlopig geen teamorders bij Red Bull

Red Bull Racing heeft vrijdag nogmaals bevestigd dat beide coureurs vrij zijn om tegen elkaar te racen, ondanks dat ze in het kampioenschap nog achter Jenson Button staan. De Brit zegt er blij mee te zijn dat Mark Webber en Sebastian Vettel elkaar punten afsnoepen.

Teambaas Christian Horner wil pas een van de rijders het voordeel geven als deze echt voor de titel kan gaan. "We geven evenveel steun aan beide rijders. Er is maar 1,5 punt tussen hen, dus ze zijn beide in de race om het rijderskampioenschap. Het is nog een lange weg om Jenson Button in te halen. Als we het punt bereiken dat één significant voor staat of theoretisch onmogelijk wordt voor iemand om de titel te pakken, dan zijn het beide teamspelers en zal de een de ander gaan ondersteunen mocht het nodig zijn. Ons doel is om met beide de leidende Brawn zo snel mogelijk in te halen."

Horner benadrukt dat hij een zeer goed rijdersduo binnen heeft gehaald. "Onze rijders staan beiden aan de top in verschillende fases in hun carrière en ze pushen elkaar hard. Ik denk dat we momenteel de beste rijders line-up in de Formule 1 hebben; beide rijders worden gelijk behandeld binnen het team en voorzien van gelijk materiaal."

Medaille voor bemanning De Zeven Provinciën

De bemanning van het marineschip Hr.Ms. De Zeven Provinciën heeft vandaag bij terugkeer in Den Helder een medaille voor vredesoperaties gekregen. De Commandant der Strijdkrachten, generaal Peter van Uhm, reikte de eerste onderscheidingen uit op het helikopterdek van het schip.

Het fregat deed de afgelopen maanden voor de kust van Somalië mee aan een NAVO-missie om koopvaardijschepen te beschermen tegen de vele piraten die daar actief zijn. "We kunnen terugzien op een geslaagde missie. Nederland is trots op u", zei Van Uhm.

De militairen hielpen onder meer bij de arrestatie van piraten die een Duits marineschip probeerden te kapen. Eind juni ontfermden de Nederlanders zich over de bemanning van de Marathon, nadat dit Nederlands/Antilliaans koopvaardijschip zeven weken was gekaapt.

Buurt jaagt vermeende pedofiel huis uit

Buurtbewoners hebben een vermeende pedofiel uit zijn huis in Emmeloord verjaagd, meldde de politie vandaag. De man vertrok vorig weekeinde met stille trom en onder politiebescherming naar een andere woning. Buurtbewoners denken dat hij een pedofiel is en gooiden de ruiten van zijn huis daarom meerdere keren in.

Toen twee kleine meisjes vorige week melding deden van ontucht in de wijk, laaiden de gemoederen helemaal hoog op. De ramen van de woning werden opnieuw twee keer ingegooid.

Een brief die op de vriendensite Hyves circuleert, gooide nog meer olie op het vuur. Daarin wordt de man betiteld als veroordeeld pedofiel. De gemeente Noordoostpolder en de politie ontkennen dat. "Deze man is nooit voor iets veroordeeld", verzekert een politiewoordvoerster. Of er op dit moment zaken tegen hem lopen, kan ze niet zeggen.

De Emmeloorder heeft volgens de politie ook niks te maken met de recente ontuchtzaak, waarbij twee meisjes van vier en zes zijn betast door een nog onbekende man. De burgemeester van Noordoostpolder riep de bewoners in de wijk op om vooral niet zelf op zoek te gaan naar de dader.

"We snappen de onrust in de Rivierenbuurt best wel, maar mensen moeten niet voor eigen rechter gaan spelen. Daarmee kan je onschuldige mensen beschadigen. Laat ons ons werk doen", aldus de politiezegsvrouw.

Piquet jr. rijdt gewoon in Hongarije

Renault heeft bevestigd dat Nelson Piquet jr. in Hongarije gewoon zal rijden. Deze week waren er sterke geruchten dat de Braziliaan vervangen zou worden door Romain Grosjean, maar deze blijken niet waar te zijn.

Het is wel duidelijk dat Piquet jr. in de komende races moet scoren wil hij het einde van het seizoen halen. De Braziliaan wil daar in Hongarije mee gaan beginnen. "Ik zal proberen om mij in de top-tien te kwalificeren en hopelijk kan ik dan wat punten scoren in de race. De kwalificatie zal erg belangrijk worden, aangezien inhalen erg moeilijk is op de Hungaroring. Ik ga ervan uit dat ik wat competitiever kan zijn, aangezien ik daar dezelfde updates op de auto krijg die Fernando Alonso al in Duitsland had."

Webber biedt excuses aan Hamilton aan

Mark Webber heeft zijn excuses aan Lewis Hamilton aangeboden, omdat de Australiër de Brit in de strijd voor de eerste bocht aangereden heeft. Hierdoor kreeg de McLaren-coureur een lekke band en was hij kansloos voor een goede klassering.

Even daarvoor had Webber ook al Rubens Barrichello geraakt en daar heeft de Red Bull-rijder straf voor gekregen. Het incident met Hamilton was iedereen ontgaan. "Na de race stuurde Webber ons een e-mail met zijn excuses en hij zei dat het niet bewust was," zei Mercedes Motorsport-baas Norbert Haug. "Ik wil duidelijk stellen dat we Red Bull niet verslagen zouden hebben, maar ik denk dat een derde plaats heel goed mogelijk was geweest."

Wim klaagt manager Jan Smit aan

Wim Visscher, de man die volgens de moeder van Jan Smit, de moeder van Liza en manager Jaap Buijs Jan Smit in elkaar heeft geslagen, gaat nu tegengas geven. Om te beginnen wordt Jaap Buijs aangeklaagd.

De manager had in de media geroepen dat Wim wel vaker losse handjes had en Liza tijdens hun huwelijk had geslagen. Liza verliet Wim voor Jan Smit en ze hadden naar verluidt al een relatie toen Liza nog met hun 1-jarige dochter thuis woonde. Liza en Jan werden bijvoorbeeld betrapt in de wc van een kroeg. Volgt u het nog?

Hoe dan ook: Wim pikt het niet dat hij als agressief wordt neergezet. Ook Liza's moeder zei in RTL Boulevard dat Wims hersens wel eens kortsluiting maakten. Onzin, zegt Wim. Ook dat hij Jan Smit in elkaar heeft geslagen is niet waar, aldus Wim. Liza heeft wél aangifte gedaan van mishandeling.

Menno Jansen, Wims advocaat: "Justitie heeft nu alle stukken ontvangen. Het proces verbaal en de verklaring van Wim. De hele zaak lijkt door de andere kant nogal te zijn overdreven. Er is niet geschopt of geslagen. Gewonden zijn er niet. Tussen de twee mannen is wat geduwd en getrokken en toen zijn Liza en haar moeder ertussen gekomen. Dat de emoties voor Wim in deze zaak hoog oplopen kan ik begrijpen. Maar of je daar een strafblad aan over moet houden?”

Wordt vervolgd.

Volgens columnist Driek Oplopers is Jantje Smit trouwens de grote verliezer in de hele affaire.

Tweede dode ongeval podium Madonna

Door een ongeval bij het opbouwen van een podium voor een concert van Madonna in Marseille is een tweede dode gevallen. Dat heeft een ziekenhuis in Frankrijk vandaag gemeld.

De eerste dode viel gisterenmiddag. Zo’n vijftig arbeiders van verschillende nationaliteiten waren bezig met het podium. Ongeveer twaalf van hen bevonden zich onder het bouwwerk toen dit instortte. Brandweerlieden verklaarden dat een omvallende kraan het ongeval mogelijk heeft veroorzaakt.

Het podium was in aanbouw voor een concert dat de ster zondag zou geven in de Stade Velodrome in Marseille, dat plaats biedt aan 60.000 mensen. Het optreden overmorgen is door het ongeval afgelast.

Heel cruiseschip ingeënt tegen mazelen

Alle 2100 bemanningsleden en passagiers van het cruiseschip Equinox, dat momenteel in de Eemshaven in Groningen ligt, worden ingeënt tegen de mazelen. Het zeer besmettelijke virus werd eerder deze week bij twee medewerkers van het schip vastgesteld.

Om verdere besmetting te voorkomen is besloten alle mensen aan boord een vaccin aan te bieden, zo maakte de Hulpverleningsdienst Groningen vandaag bekend.

Het is de bedoeling dat het nieuwe cruiseschip vrijdagmiddag met 1300 bemanningsleden en ruim achthonderd gasten voor een eerste vaart vanuit de Eemshaven naar het Engelse Southampton vertrekt. Medewerkers en gasten, voornamelijk mensen uit de reiswereld, komen uit verschillende landen. Voordat de gasten vrijdagmiddag aan boord gaan, worden zij geïnformeerd en krijgen ze het vaccin aangeboden.

NEM pleegt te veel opdringerige telefoontjes

Toezichthouder Opta heeft invallen gedaan bij de Nederlandse Energiemaatschappij (NEM). De telefoonpraktijken van het energiebedrijf zouden niet door de beugel kunnen, meldt dagblad De Pers.

De NEM maakt veel gebruik van de diensten van callcenters om klanten te winnen. Maar volgens de Telecomwet mogen consumenten aangeven dat zij niet meer gebeld willen worden.

De NEM zou het niet zou nauw nemen met die regel, zo luidt de omvangrijke klachtenstroom. Daarom pleegden Opta en de Consumentenautoriteit vorige week woensdag invallen op diverse locaties van de NEM.

Het bedrijf zou een soort telefoonterreur plegen, liefst rond een uur of zes wanneer Nederland massaal aan tafel schuift.  Volgens de Opta-woordvoerder geven de resultaten van de invallen reden tot vervolgonderzoek. Ook de wijze waarop de NEM klanten telefonisch contracten aanbiedt, is voor de Consumentenautoriteit reden voor verder onderzoek.

Directeur Harald Swinkels van NEM zegt vrijdag in het AD dat zijn bedrijf inmiddels is gestopt met de telefonische werving. De gemiddelde Nederlander werd volgens Swinkels 2,5 à 3 keer per jaar gebeld door het energiebedrijf. Maar de politieke druk neemt toe en volgens de directeur zijn Nederlanders bovendien belmoe.

De in 2005 opgerichte NEM, bekend van de reclamespotjes met Natasja Froger en Maurice de Hond, heeft inmiddels 420.000 klanten. Geruchten gaan dat de eigenaren het bedrijf willen verkopen. Hoe meer klanten, hoe hoger de opbrengst uit de verkoop. Weinig gaat de NEM dus te ver om nieuwe zieltjes te winnen.

Gebroken pols voor Leipheimer

Astana heeft zijn eerste tegenslag van deze Tour de France te verwerken gekregen. Levi Leipheimer heeft gisteren, tijdens de twaalfde etappe, namelijk zijn pols gebroken en zal vandaag niet meer aan de start verschijnen.

Leipheimer liet via zijn Twitter-account weten teleurgesteld te zijn. De Amerikaan liep de breuk op na de valpartij van gisteren. In de slotkilometers van de etappe naar Vittel kwamen een aantal renners ten val, waar de renner van Astana het meest onfortuinlijk was.

Gisteren waren er overigens nog meer uitvallers. De Fransmannen Jérôme Coppel (Française des Jeux) en Romain Feillu (Agritubel) en de Italiaan Angelo Furlan (Lampre) stapten allen af. Rui Costa begon niet eens meer aan de twaalfde rit in La Grande Boucle.

Resident Evil 5 krijgt PC releasedatum

Capcom heeft bekend gemaakt dat hun game Resident Evil 5, die eerder al voor Xbox 360 en PlayStation 3 verscheen, op 18 september in de schappen ligt voor de PC. Daarnaast heeft Capcom bekend gemaakt dat er GeForce 3D Vision technologie in de game is verwerkt. Dit houdt in dat je met een speciaal brilletje de game in 3D kan spelen, ook de cut-scenes zullen 3D zijn. Nvidia heeft voor deze technologie een benchmark-tool ontwikkeld welke meet wat je systeem-performance is en je laat zien hoe GeForce 3D Vision werkt als je de juiste hardware hebt.

SEGA komt met Valkyria Chronicles 2 naar de PSP

Er zijn al heel wat games verschenen met de Tweede Wereld Oorlog als thema. De ene keer is het een realistische kijk op deze gebeurtenis, in andere games krijg je juist een alternatief verhaal voor geschoteld. Valkyria Chronicles op de Playstation 3 deed het vorige jaar nog een tikje anders. De game heeft een groep grote fans weten te verzamelen en voor die gamers is er goed nieuws: Deel twee komt eraan!

Toch zal deze niet naar de Playstation 3 komen. Valkyria Chronicles 2 komt namelijk naar de PSP. De game zal precies hetzelfde gaan werken op de PSP als op de Playstation 3. Ook zal de game zijn originele en visuele effecten niet verliezen. De game zal deze winter in Japan verschijnen. Over een release in Europa is nog niets bekend.



Goede doelen geen last van recessie

Goede doelen hebben tot nu toe nog geen last van de economische recessie. Vorig jaar inden de 25 grootste ruim 680 miljoen euro, een stijging van 6,5 procent ten opzichte van een jaar daarvoor.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Volkskrant. KWF Kankerbestrijding is het grootste goede doel. Bijna alle goede doelen haalden vorig jaar meer geld op.

De goede doelen houden er wel rekening mee dat 2009 een lastig jaar wordt. Deels door de economische crisis en deels door een daling van inkomsten uit nalatenschappen. Dat laatste komt omdat veel erfenissen uit beleggingen komen en die hebben te maken met lagere beurskoersen.

Ontwikkelingsorganisaties hebben vorig jaar veel geld gekregen. De opbrengsten stegen onder mee bij Amnesty International, Artsen zonder Grenzen, SOS Kinderdorpen, Terres des Hommes en het Liliane Fonds, blijkt uit het Volkskrant-onderzoek.

Glas Spa vaak gewoon kraanwater

Wie mineraalwater bestelt in het café of op het terras, krijgt nog geregeld een glas doodgewoon kraanwater geserveerd. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond waar de NOS melding van maakt.

Een Spa Rood bestaat ook niet zelden uit kraanwater waaraan koolzuur is toegevoegd. Het onderzoek is verricht bij horecagelegenheden waar frisdrank wordt geserveerd in een glas in plaats van uit een flesje. In 38 procent van de gevallen bleek na nadere inspectie dat het gepresenteerde glas kraanwater bevatte in plaats van mineraalwater. Eén uitbater durfde zelfs 3,75 euro te vragen voor deze oplichterij.

Overigens worden we volgens de Consumentenbond wel steeds minder vaak bedrogen op watergebied: in 2000 bleek nog 61 procent van de terrassen kraanwater te laten doorgaan voor Spa.


Lekker een glas bronwater... of toch niet?  (foto: DAG)

Meisje te sexy voor cipier

De 22-jarige schoonheid Amitjo Kajla heeft ontslag genomen van haar baan als gevangenisbewaarster in de jeugdgevangenis van Brinsford in het Verenigd Koninkrijk. Ze zou te sexy zijn, zich te uitdagend kleden en te veel make-up gebruiken. De gevangenen zouden hier opgewonden van raken, wat de verhoudingen niet ten goede komt.

Vanwege haar slanke postuur werd haar uniform passend gemaakt, maar blijkbaar was dit te sexy. Haar leidinggevende kon dit niet hebben en vond dat ze ook te veel make-up droeg en haar handtasje moest weglaten. Ook zou ze te vriendelijk omgaan met de gevangenen.

Dat laatste is ook de officiële reden dat ze vertrokken is, maar Amitjo klaagt haar voormalig werkgever aan wegens wegpesten. Advocaat Stephen Roberts vindt dat de gevangenis te veel vooroordelen over Amitjo had en haar nadelig behandelde omdat ze jong en aantrekkelijk was.


Amitjo Kajla, meer foto's hier, hier en hier.

Vele Jackson-cd's verkocht na dood

Van de albums van Michael Jackson zijn sinds zijn dood op 25 juni wereldwijd zo'n negen miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. Dat heeft muziekdatabureau Nielsen SoundScan gisteren bekendgemaakt.

In de Verenigde Staten werden de voorbije zeven dagen zo'n 1,1 miljoen Jackson-platen verkocht. Over de afgelopen drie weken staat de teller op 2,3 miljoen.

Naast de Verenigde Staten heeft de muziek van Jackson ook in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Australië de toppositie veroverd in de albumlijsten. In Nederland staat de King of Pop op de eerste plaats van de Album Top 100.

Verlinde en BNN voor de rechter

Albert Verlinde en zijn echtgenoot Onno Hoes staan vandaag tegenover BNN in de rechtszaal. Het tweetal heeft een kort geding aangespannen tegen de omroep om alle opnamen die in het geheim bij de twee thuis zijn gemaakt, in hun bezit te krijgen. "Wij willen onze privacy terug", aldus de RTL Boulevard-deskundige gisteravond.

Het tweetal had BNN gesommeerd gisteren voor 18.00 uur de opnamen af te geven. De omroep heeft volgens Verlinde een envelop bij zijn werkgever RTL afgeleverd, met een brief waarin stond dat al het ruwe materiaal daarin zat. "Maar wie zegt mij dat dat het is?", zei Verlinde. "Ik weet niet wat ze onder ruw materiaal verstaan. Wij willen alles hebben."

Prijs met zender
Sophie Hilbrand overhandigde vorige week vrijdag in RTL Boulevard een prijs aan Verlinde, waarin naar later bleek een zender zat verstopt. Hilbrand deed dat namens het BNN-programma VOC (Verbond van Ongeleide Correspondenten), waaraan zij zelf meewerkt.

BNN kon gisteren nog niet zeggen of de uitzending van de geluidsopnamen in het programma vanavond van de baan is, nu de omroep het ruwe materiaal heeft afgestaan.

Strafzaak
Het is nog niet bekend waar en hoe laat het kort geding vandaag dient. Verlinde benadrukte dat het kort geding los staat van de aangifte wegens inbreuk op privacy die hij en Hoes, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, tegen Hilbrand, haar collega Filemon Wesselink en werkgever BNN hebben gedaan. "Wat ze hebben gedaan gaat tegen de grondwet in, dus die strafzaak komt er."

Columnist Driek Oplopers rekent af met de in zijn ogen hypocriete opstelling van Verlinde.


Verlinde en BNN in kort geding voor rechter  (foto: DAG)

Transseksuelen eerder kans op dood

Vrouwelijke transseksuelen (geboren als man) hebben een grotere kans te overlijden aan hart- en vaatziektes en beroertes. Dat blijkt uit onderzoek van vier (voormalige) artsen van het VUmc (Amsterdam) en het LUMC (Leiden).

Zij volgden ruim dertienhonderd transseksuelen die tussen 1975 en 2004 in het VUmc werden behandeld. De studie toont wereldwijd voor het eerst aan dat het omzetten van de hormoonhuishouding gezondheidsrisico's met zich mee kan brengen. Het toedienen van vrouwelijke hormonen aan mannen blijkt schadelijker dan het geven van mannelijke hormonen aan vrouwen. De onderzoekers vonden bij vrouw-mantransseksuelen geen verhoogd sterfterisico.

Emeritus-hoogleraar transseksuologie Louis Gooren (VUmc), die het onderzoek begeleidde, is geschrokken van de resultaten. In twee eerdere onderzoeken werden geen negatieve gezondheidseffecten gevonden, omdat de follow-up niet lang genoeg was, zegt hij. Endocrinoloog Henk Asscheman zoekt de verklaring in het zware vrouwelijk hormoon ethinylestradiol dat veel transseksuelen uit de onderzoeksgroep slikken. Dat hormoon wordt door het VUmc niet meer voorgeschreven.

Volgens Mick van Trotsenburg, endocrinologisch gynaecoloog en hoofd van het genderteam in het VUmc, zijn sommige transseksuelen buiten het ziekenhuis om met dat hormoon doorgegaan. Zij bestellen het via internet of krijgen het van hun huisarts. Dagelijks slikken zij het equivalent van drie moderne anticonceptiepillen. Het hoge percentage rokers (50 procent) levert daarbij een extra risicofactor op.

Asscheman wijst op de kleine aantallen: het sterfterisico voor hart- en vaatziektes en beroertes is 70 procent hoger maar dat komt neer op zeven extra sterfgevallen onder duizend transseksuelen. Toch is er reden tot zorg, zegt Van Trotsenburg. Hij wil transseksuelen benaderen om ze te attenderen op de gezondheidsrisico's. Tot nu toe zijn in Nederland 2.200 man-vrouwtransseksuelen hormonaal behandeld.

In het zuiden begint de zomervakantie

Ook in het zuiden van het land begint vandaag voor middelbare scholieren de zomervakantie. Leerlingen in het basisonderwijs moeten nog een weekje zweten voor het schooljaar erop zit. Vorige week begon de zomervakantie in het midden van het land, een week eerder was het noorden al aan de beurt.

Omdat ook in Duitsland de vakantie begint, waarschuwde de ANWB deze week voor lange files op vooral de Duitse, Zwitserse en Oostenrijke snelwegen. Vakantiegangers die de Alpen intrekken moeten rekening houden met wachttijden tot vier uur voor tunnels. Ook in Frankrijk kan het druk zijn op de snelwegen.

Ryu vermaakt zich kostelijk met naakte Cammy

Één van de voordelen van het spelen van games op een PC tegen over het spelen op een console is dat er een grote mod-community op het internet zit die maar al te graag hun games aan willen passen om zo een nog leukere ervaring te krijgen.

De community is ook al druk bezig met Street Fighter IV wat er toe heeft geleid dat fighters ineens hele andere moves uit kunnen voeren. Natuurlijk kun je ook de skins van de fighters aanpassen wat er natuurlijk toe leidt dat sommige fighters ineens heel wat minder kleren aan hebben. Eerste slachtoffer? Cammy!

Man laat zich ombouwen tot de duivel

Je bent bijna veertig en je wilt wat. Een 39-jarige Brit (en vader van 2 kinderen) heeft besloten dat hij de duivel wil worden. Om zijn droom te verwezenlijken heeft hij de eerste stappen al gezet: hij bezit dankzij chirurgische ingrepen twee horens, een gevorkte tong, puntige oren en vampierachtige snijtanden.

De Brit draagt de naam Gavin Paslow, maar omdat dit natuurlijk geen geschikte naam is voor een duivel, liet hij vorig jaar op Halloween zijn naam officieel veranderen. Zijn nieuwe naam is Diablo Delenfer. Tot zijn grote spijt noemt zijn moeder hem echter nog altijd 'Gavin', ook al vinden ze het prima wat hij doet. Zijn oudste dochter (hij heeft een kind van 3 en een kind van 15) schaamt zich echter voor hem.

Geen midlifecrisis
Diablo benadrukt dat het geen midlifecrisis is en dat hij echt een duivel wil worden. Zijn hele bovenlijf staat al vol met duivelse tatoeages. Om zijn transformatie compleet te maken, moet hij echter nog een aantal operaties ondergaan.

De transformatie
In 2007 liet hij zijn horens aanbrengen door telfon onder zijn huid te laten plaatsen. Vervolgens liet hij zijn hoektanden afvijlen en aanvullen met puntige kunsttanden. In april 2008 liet hij vervolgens zijn tong splijten, zodat hij een gevorkte tong heeft. Ook zijn oren liet hij bijwerken, zodat hij spitsere oren kreeg. Deze operatie bleek helaas voor hem niet duurzaam te zijn, waardoor hij zijn oren nog eens opnieuw moet laten bewerken.

Voor de komende jaren heeft de Brit gepland om kartels op zijn ruggengraat aan te laten brengen. Zijn gehele rug zal eraan moeten geloven: van zijn nek tot onderaan zijn rug. Ook hoopt hij ooit een staart te bezitten.

Diablo loopt dagelijks rond met contactlenzen in, waardoor hij reptielachtige ogen krijgt. Ook had hij een sikje. Deze heeft hij echter onlangs afgeschoren, omdat hij voor de rechter moest verschijnen en daar moest hij er natuurlijk wel 'netjes' uitzien.

Foto's van de duivelse Brit zijn hier te vinden.

Met dank aan Jack. voor de submit.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws, om daarna een paar lastige vragen te stellen. Vandaag over een randdebiel die een diploma-uitreiking heeft verpest:

Diploma-uitreiking. Een feestelijk, en ook emotioneel moment. Scholieren hebben jarenlang hard gewerkt om hun doel te bereiken. Ieder op zijn eigen niveau. Of het nou een succesvol afgelegd VMBO-examen betreft, of een diploma op het Gymnasium: iedereen heeft er hard voor moeten leren.

Ook op het ROC in Nijmegen werden de diploma’s uitgereikt. En daarna feest. Voor de geslaagde scholieren en hun familie. Helaas vond een van de –nota bene zojuist geslaagde- aanwezigen het nodig, in de feestende menigte een flesje pepperspray leeg te spuiten, en er daarna snel in een auto vandoor te gaan.

Opstuivend zand op hoge snelheden in DiRT 2-trailer

Rally-racen is een vies werkje omdat de races zich voornamelijk plaats vinden op zanderige en modderige tracks. Dat zal ook wel de reden zijn dat Codemasters zijn rally-serie de naam DiRT heeft gegeven. Binnenkort zal DiRT 2 uitkomen met natuurlijk betere graphics en meer intense race-actie. In onderstaande trailer kunnen we zien hoe zo'n race eraan toe zal gaan.

Realistische wapens in Operation Flashpoint 2-trailer

Het first person shooter-genre is het meest populaire genre in de game-industrie. Een kleine groep van dit genre zijn de zogenaamde war simulation-games. Hierin wordt de oorlogsvoering zo realistisch mogelijk in beeld gebracht. Één van deze games is Operation Flashpoint 2: Dragon Rising die binnenkort zal verschijnen. In onderstaande trailer worden de wapens van de game aan ons getoond.

Pepperspray verstoort eindexamenfeest

De feestelijke diploma-uitreiking op het ROC Nijmegen is bruut verstoord toen een 19-jarige leerling van die school besloot met pepperspray te gaan spuiten. De school zal vandaag aangifte gaan doen.

De jongen kreeg zelf ook een diploma en vertelde 'heel blij en trots' te zijn. Toch besloot hij na het officiële gedeelte het busje pepperspray leeg te spuiten in een zaal met ongeveer honderd leerlingen, hun ouders, broertjes en zusjes. De jongen vluchtte in een al gereedstaande auto.

Ongeveer twintig personen hebben door de pepperspray last gekregen van prikkende ogen en hoestbuiten. Door de actie van de jongen, viel het feest compleet in het water. Woordvoerder Erik Lelieveld: "Wat bezielt iemand om zoiets te doen?"

Na het incident heeft de school de videobeelden erop nagekeken. Op deze beelden lijkt het erop dat de jongen hulp heeft gehad van een medeleerling. "Het lijkt te gaan om een zieke en uit de hand gelopen eindexamenstunt, maar dat kunnen we nog niet met zekerheid zeggen", laat Lelieveld weten. Alle aanwezigen zullen een brief krijgen over het incident.

Hier zie je de discussie over de wenselijke strafmaat voor de dader.

Ophef over Hitlergroet-tuinkabouter

In Duitsland is grote ophef ontstaan om een serie tuinkabouters die de Hitlergroet brengen. De Duitse kunstenaar Ottmar Hörl maakte de kabouters die momenteel te bekijken zijn in onder meer een galerie in Neurenberg.

De Duitse justitie onderzoekt de serie kabouters na een anonieme aangifte over één van de kabouters in een galerie in Neurenberg. In Neurenberg ligt de Hitlergroet extra gevoelig: de NSDAP hield daar grote manifestaties en na de oorlog werden nog levende nazi-kopstukken hier berecht.

Naast de Hitlergroet-kabouter heeft Hörl ook andere kabouters gemaakt. Zo zijn er kabouters met samengevouwen handen en met opgestoken middelvingers. Zijn werk is onder meer in België en Oostenrijk tentoongesteld.

Met dank aan MrOizo voor de submit.

Nederlanders massaal bekeurd in Italië

Nederlandse vakantiegangers die naar Italië gaan, worden steeds vaker op de bon geslingerd. Hierdoor is een klachtenregen ontstaan bij de Nederlandse ambassade in Rome, de ANWB en de rechtsbijstandverzekeraar DAS. Het ministerie van Buitenlandse Zaken eist nu opheldering van de Italiaanse autoriteiten.

Vrijwel alle boetes zijn gegeven vanwege het binnenrijden van een 'Zona Traffica Limitato'. Deze verkeersluwe zones mogen slechts binnen worden gereden door auto's die daarvoor een ontheffing hebben ontvangen. Met name in de Italiaanse steden Rome, Florence en Verona zijn deze zones te vinden. Ze bestaan ook al jaren, maar de controles zijn sinds vorig jaar sterk aangescherpt.

Gekort op de Rijksbijdrage
Deze aanscherping is het resultaat van het beleid van de regering van Berlusconi: deze kortte de gemeenten vorig jaar flink op de Rijksbijdrage. Om dit te compenseren proberen de gemeenten nu meer geld binnen te halen met strengere controles en het uitschrijven en het innen van meer boetes.

Onwetende vakantiegangers komen nu massaal een bekeuring tegen. "Om hier wat aan te doen, gaat onze ambassade in Rome de autoriteiten komende week om opheldering vragen", aldus Cristoph Prommensberger van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook lijkt het erop dat de Nederlandse toeristen een hoger boetebedrag moeten betalen dan de Italianen. "Vakantiegangers krijgen een boete van 101 euro, Italianen hoeven slechts 80 euro te betalen. Dat is vreemd."

Let op: ZTL
Naar verwachting reizen deze zomer ongeveer 750.000 vakantiegangers naar Italië. Hen wordt het dringende advies gegeven om geen straat in te rijden waar een bord staat met daarop de letters ZTL. Wie dat wel doet, loopt verhoogde kans één of meerdere boetes te krijgen. "Wie een parkeerplaats zoekt, rijdt al snel langer rond in de zone en kan gemakkelijk meerdere keren worden geflitst", laat Yda Matthijssen van ANWB Rechtshulp weten.

De boetes komen vaak pas maanden later bij de 'foutrijder' in de brievenbus. De DAS kreeg de afgelopen maanden honderden meldingen en vragen over deze boetes en de ANWB laat weten alleen deze week al veertig meldingen te hebben gehad en de afgelopen maanden honderden.

[upd] Explosies in centrum Jakarta

Bij zeker twee hotels in het centrum van de Indonesische hoofdstad Jakarta zijn vandaag bommen ontploft. Volgens de politie zijn daarbij zeker zes doden en tien gewonden gevallen, onder wie enkele buitenlanders.

De getroffen hotels zouden het Marriott Hotel en het Ritz-Carlton Kuningan Hotel zijn. Wie achter de explosies zit is nog niet bekend.

Het Marriott Hotel in Jakarta was in augustus 2003 ook het doelwit van een terreuraanslag. Daarbij kwamen twaalf mensen om het leven. Die aanslag was gepleegd door terreurbeweging Jemaah Islamiyah.

Update 08.04 uur
Trouw meldt vanochtend dat bij de explosies in Jakarta drie Nederlanders gewond zijn geraakt. Dit liet het ministerie van Buitenlandse Zaken weten. Het ministerie kon nog geen mededelingen doen over de aard van de verwondingen en de identiteit van de Nederlanders. Het is wel bekend dat zij naar een ziekenhuis zijn overgebracht.

Ook heeft de politie in Jakarta een nog niet geëxplodeerde bom gevonden in het Marriott Hotel in Jakarta. De politie spreekt inmiddels over zeker negen doden en veertig gewonden.

 

 

DVD: Quarantine

Het is vrij populair aan het worden om films te maken maken met een handcamera, maar of nou iedereen daarop zit te wachten? Met Cloverfield was het nog verrassend en vrij nieuw dus iedereen vond het nog wel leuk, ondanks het feit dat je gruwelijk misselijk werd van al dat geschud. Toen kwam de Spaanse film [REC], ondanks dat deze film Spaans gesproken is, bleek hij toch nog redelijk goed te vallen bij het horrorpubliek. In Hollywood dacht men echter dat ze dat veel beter konden. Deze film heet Quarantine.


Drukte rond Eindhoven verwacht

Rijkswaterstaat verwacht dit weekend grote drukte rondom Eindhoven, omdat de A67 afgesloten is ter hoogte van knooppunt De Hogt bij Eindhoven. De weg van Venlo richting Antwerpen werd gisteravond rond 22.00 uur al afgesloten en zal maandag pas weer open gaan.

Met name vanmiddag en maandagochtend verwacht Rijkswaterstaat dat het erg druk zal zijn rond de stad. Vanochtend om 07.30 uur stond er voor knooppunt De Hogt al acht kilometer file.

De weg is afgesloten omdat een oud viaduct gesloopt zal worden. Ook zullen verschillende nieuwe verbindingen in gebruik worden genomen. Wie toch die kant op moet, wordt geadviseerd gebruik te maken van de omleidingsroutes en niet te vertrouwen op de navigatiesystemen. Deze zijn niet betrouwbaar, aangezien de verkeerssituatie sterk aan verandering onderhevig is, aldus Rijkswaterstaat.

Verrassend hoge winst voor Google

De Amerikaanse internetonderneming Google heeft ondanks de recessie een verrassend hoge winst geboekt. In het tweede kwartaal steeg de nettowinst met 19 procent tot 1,5 miljard dollar (1,1 miljard euro). Google heeft de resultaten gisteren na sluiting van de beurzen in New York bekendgemaakt.

De omzet steeg met 3 procent tot 5,5 miljard dollar. Dat was minder dan analisten hadden verwacht. In vergelijking met de eerste drie maanden van het jaar stagneerde de omzet.

Toch is Google met zijn zoekmachine nog steeds met afstand marktleider. De resultaten van het internetbedrijf gelden daarom als belangrijke graadmeter voor de branche.


Verrassend hoge winst voor Google  (foto: ANP)

Gevallen Mexicaanse griep ontelbaar

De Mexicaanse griep verspreidt zich sneller dan tot nog toe bekende virussen. "Tijdens eerdere pandemieën hadden griepvirussen meer dan zes maanden nodig om zich te verspreiden zoals het nieuwe H1N1 virus dat in minder dan zes weken heeft gedaan", aldus een verklaring van wereldgezondheidsorganisatie WHO gisteren.

Volgens de WHO groeit de pandemie zo snel dat het onzin is om individuele gevallen te blijven tellen. Bovendien is het een onmogelijke klus geworden om alle grieppatiënten te registreren. Landen hoeven daarom alleen nog maar doden of afwijkingen te melden. De WHO raadt alle landen wel aan de situatie nauwlettend in de gaten te houden.

De WHO zal niet meer wekelijks naar buiten brengen hoeveel mensen ziek zijn geworden door de Mexicaanse griep. De laatste stand van zaken, van 6 juli, was dat ruim 94.000 mensen door het virus geraakt waren, van wie er 429 kwamen te overlijden. Deze cijfers zijn echter het topje van de ijsberg, omdat veel mensen die de griep krijgen zich niet melden.

Maaskant bang voor vertrek Amoah

Tegen Gandzasar Kapan liet NAC Breda-spits Matthew Amoah eens te meer zien hoe belangrijk hij is voor de Brabanders. De Ghanees scoorde in de tweede helft van het duel (6-0 winst voor NAC) twee keer en was bovendien bij drie andere treffers nadrukkelijk betrokken.

De goede prestaties van Amoah kunnen voor NAC binnenkort echter vervelende gevolgen hebben. Trainer Robert Maaskant gaf tijdens de persconferentie na afloop aan dat hij bang is voor een spoedig vertrek van zijn aanvalsleider.

"Ik ben bang dat het circus nog wel zal losbarsten," gaf Maaskant na afloop van de wedstrijd in de tweede ronde van de Europa League toe. "Een vertrek van Amoah zou voor ons een doemscenario zijn."

Voor een appel en een ei zal NAC Amoah niet laten gaan. Maaskant: "Matthew heeft hier nog een doorlopend contract, dus hij moet ons wel wat opbrengen. We zullen hem alleen laten gaan voor een reëel bod, waarmee we zelf andere dingen kunnen gaan doen."

Bourdais denkt aan juridische stappen

De door Scuderia Toro Rosso aan de kant gezette Sébastien Bourdais overweegt juridische stappen tegen het Italiaanse team. De Fransman meent dat het team contractbreuk pleegt, omdat er geen reden voor zijn ontslag zou zijn.

"Ik ben erg teleurgesteld en geschokt over de beslissing van Scuderia Toro Rosso om me niet tot het einde van het huidige seizoen te laten rijden. In mijn ogen komt Scuderia Toro Rosso daarmee de contractuele verplichtingen niet na. Bovendien denk ik niet dat er iets in mijn gedrag de beslissing van het team rechtvaardigt. Ik laat mijn advocaten de situatie dan ook bekijken om de mogelijkheden van juridische stappen te onderzoeken," zei Bourdais in een verklaring.

"Nog frustrerender vind ik het, dat de beslissing vlak voor de Hongaarse Grand Prix is genomen. Daar zal een nieuwe pakket competitieve onderdelen worden geïntroduceerd, waarmee de huidige moeilijkheden worden overwonnen. Ik ben ervan overtuigd dat ik met dat pakket goede resultaten had kunnen behalen om het team tevreden te stemmen."

De Fransman dankt in ieder geval ieder voor hun steun die ze hem hebben gegeven in de 1,5 jaar dat hij in de Formule 1 actief was. "Ik wil al mijn fans nog wel bedanken voor hun steun. Mijn motivatie is niet verminderd, en ik blijf toegewijd aan mijn Formule 1-project, waar ik een carrière in de Verenigde Staten voor heb opgegeven."

Een vervanger voor Bourdais heeft Toro Rosso nog niet. Naar verwachting zal het Jaime Alguersuari worden die recentelijk benoemd is tot nieuwe reserverijder voor beide Red Bull-teams. De Spanjaard rijdt nu nog in de World Series by Renault.

F1-teams dicht bij deal

De Formule 1-teams zijn dichtbij een deal over de kostenbesparingen die in de sport doorgevoerd moeten gaan worden. Ze kwamen in Genève bijeen om een financieel document op te stellen, maar dit kan nog niet ondertekend worden totdat alle plooien gladgestreken zijn.

Volgens Toyota-president John Howett zijn de dertien teams die volgend jaar meedoen aan het Formule 1-kampioenschap erg dichtbij een akkoord voor meerdere jaren. De nog bestaande verschillen moeten in de komende dagen overwonnen worden. "Het was een open dialoog en er hoeven alleen nog maar wat kleine dingen besproken te worden," zei een FOTA-bron.

Mocht dit gelukt zijn, dan haalt de FIA een streep door de budgetlimiet en kunnen de teams een nieuw Concorde Agreement tekenen. De hoop is dat eind volgende week in Hongarije alle documenten getekend zijn. BMW Sauber-teambaas Mario Theissen durft er zijn geld niet op in te zetten. "Ik ben hoopvol gestemd, maar ik heb te veel verrassingen gezien om er op te gaan wedden."

'Laporta en Beguiristan in Milaan voor Zlatan'

Barcelona-voorzitter Joan Laporta en technisch directeur Txiki Beguiristan zijn in Milaan om een transfer van Zlatan Ibrahimovic te bespreken. Dat meldt het Italiaanse Sky Sports donderdagavond laat.

De Zweedse ster van Inter liet veel ruimte voor speculatie door zich de afgelopen maanden wisselend uit te laten over zijn toekomst. Het ene moment leek hij op een transfer te azen, het andere moment prees hij het huidige Inter.

Barcelona probeerde de afgelopen weken David Villa los te weken bij Valencia, maar de winnaar van de treble faalde tot op heden in die missie. Ibrahimovic, al eerder in verband gebracht met de Catalanen, moet nu dé aankoop van deze zomer worden bij Barcelona.

Samuel Eto'o zal voor Barça als wisselgeld moeten dienen. Barcelona en Inter hebben de afgelopen week veelvuldig contact gehad. Maxwell wordt vrijdag gekeurd door de Catalanen, terwijl Aleksandr Hleb de andere weg lijkt te bewandelen. Die transfer is nog niet bevestigd.

McLaren wil in Hongarije winnen

Het Formule 1-team McLaren lijkt de weg naar boven weer te hebben gevonden. Het Britse team maakte in Duitsland met een nieuw aerodynamisch pakket een grote stap voorwaarts en in Hongarije zouden Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen voor de overwinning moeten gaan.

De Hungaroring zou de MP4-24 goed moeten liggen en met de updates die 0,7 seconden per ronde opleveren denkt teambaas Martin Whitmarsh dat ze een reële kans op winst hebben. "Er was vooruitgang in Duitsland en we moeten blijven pushen om voor de volgende race nog betere resultaten te behalen. We gaan altijd voor de overwinning, maar hebben niet altijd het materiaal er voor. Hopelijk hebben we in Hongarije wel het materiaal om er helemaal voor te gaan."

McLaren werkt ondertussen al aan de auto van 2010 die er radicaal anders uit gaat zien ten opzichte van de huidige auto. "We gaan het kampioenschap van dit jaar niet meer winnen, dus volgend jaar moeten we beter voor de dag komen. We werken nu al veel meer aan de auto van volgend jaar dan dat we op het zelfde tijdstip vorig jaar deden, maar we moeten zorgen dat we niet afgeleid worden."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.