Uitslag NAC - Gandzasar Kapan

NAC Breda heeft als eerste Nederlandse ploeg vanavond een wedstrijd in de Europa Leauge gespeeld. Tegenstander was Gandzasar Kapan uit Armenië. Het elftal van Robert Maaskant wist het duel, zoals verwacht, gemakkelijk met 6-0 te winnen.

Dat NAC Breda niet geheel scherp was in de eerste helft overduidelijk. De ploeg had het beste van het spel, de meeste kansen maar slechts één doelpunt. Gandzasar kwam niet eens in de buurt van het doel van keeper Jelle ten Rouwelaar. Kees Kwakman wist door een snel genomen vrije trap in de 25ste minuut de ploeg van trainer Robert Maaskant op voorsprong te zetten.

NAC begon de tweede helft sterk en wist dit binnen een kwartier om te zetten in vijf doelpunten. Twee keer wist Amoah het net te reken maar ook Edwin de Graaf wist te scoren nadat een bal van Amoah via de paal het veld weer in ging. Diezelfde Amoah was opnieuw betrokken bij ditmaal het vijfde doelpunt. De Ghanees speelde de bal naar de vrijstaande Lurling en deze wist met een schitterende lob de doelman te verschalken. Dat NAC goed op dreef was bleek een minuut nadat Lurling scoorde via opnieuw een doelpunt van Ediwn de Graaf.

Na het zesde doelpunt kreeg Gazandsar wat meer kansen. Ten Rouwelaar moest zelfs ingrijpen op een poging van de Armeniërs. Dit veredelde oefenpotje werd uiteindelijk na 93 minuten door de Finse scheidsrechter ten einde geblazen. Ondanks dat NAC volgende week nog een returnwedstrijd in Armenië moet afwerken. Zal het morgenmiddag weten tegen welk elftal het in de derde ronde van de Europa League zal mogen opnemen.