[Silk Way Rally] Gratis deelname amateurs

De organisatie en sponsoren van de Silk Way Rally hebben gezamelijk besloten dat de amateurs die zich voor de rally hebben ingeschreven geen inschrijfgeld hoeven te betalen.

Deze bijzondere aankondiging werd gisterenochtend gedaan tijdens een persconferentie in Moskou door de directie van de rally, Semen Yakubov en Frederic Lequieny. Er zit echter wel een tijdslimiet aan deze regeling, alleen deelnemers die zich voor 31 juli hebben ingeschreven zullen de inschrijfkosten niet hoeven te betalen.

Ook lichtte de organisatie het prijzengeld, waar wij al eerder over berichtten, voor de amateurs toe. Elke amateur die de finish van de rally haalt op 13 september in Asghabat, zal 5000 dollar verdienen. Het restant van de 300.000 dollar zal verdeeld worden aan de eerste drie deelnemers in de T1, T2 en T4-categorie.

De eerste Silk Way Rally zal verreden worden tussen 5 en 13 september in Rusland, Turkmenistan en Kazachstan. Vanuit Kazan in Rusland zal men naar Ashgabat in Turkmenistan rijden. Alleen auto's en vrachtwagens mogen deelnemen aan deze rally. Volkswagen heeft al toegezegd deel te zullen nemen met vier auto's. Bij de vrachtwagens hebben de teams van Kamaz, De Rooy en Tatra hun deelname al toegezegd.