FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 23 januari 2009

Poortvliet stapt op bij Southampton

Jan Poortvliet is per direct opgestapt bij de Engelse club Southampton, die voorlaatste staat in de Championship. Mark Wotte is zijn voorlopige opvolger.

Poortvliet was pas sinds de zomer werkzaam bij de club die onlangs van Manchester United verloor in het toernooi om de FA Cup. Aangezien Poortvliet weinig perspectief meer zag bij de club na zes nederlagen en slechts één overwinning in de laatste tien duels, besloot de van Helmond Sport overgekomen oefenmeester het bijltje er bij neer te gooien.

Voorlopig opvolger van de 53-jarige Zeeuw is Mark Wotte, die bij Southampton verantwoordelijk was voor de jeugdopleiding.

Uitslagen Jupiler League speelronde 23

Dit weekend werd in de Jupiler League de 23e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.
VVV-Venlo leed vandaag haar vierde nederlaag in de Jupiler League. Op bezoek bij Telstar kwam de club in de tweede minuut al een voorsprong door een doelpunt van Calabro, maar Telstar kwam zes minuten later al langszij door Koning. Vijf minuten na rust was het Plet die namens Telstar de 2-1 eindstand binnenschoot. RKC Waalwijk profiteerde optimaal door TOP Oss met 5-0 te verslaan. Slechts drie mannen waren daar verantwoordelijk voor, Benson scoorde voor rust tweemaal, de 3-0 werd gemaakt door Gudde, en met twee doelpunten van De Ceulaer was het Waalwijkse feest compleet.

Het duel tussen sc Cambuur-Leeuwarden en het in goede vorm verkerende Fortuna Sittard werd vandaag afgelast vanwege de hevige regenval in Leeuwarden. Het duel wordt komende dinsdag ingehaald. BV Veendam boekte zijn tweede overwinning op rij, bij Helmond Sport wisten de Veendammers met 1-3 te zegevieren. Het in nood verkerende FC Eindhoven wist een mooie overwinning te boeken bij FC Emmen: 1-4.

FC Zwolle is ook bezig aan een goede reeks, dankzij een 3-2 overwinning op AGOVV Apeldoorn staan ze in de vierde periode op een tweede plek met vier overwinningen en één nederlaag. De winst op AGOVV was echter niet vanzelfsprekend, de club kwam tot twee keer toe op achterstand maar trok uiteindelijk aan het langste eind.

Uitslagen:

ThuisUitUitslagen
FC Zwolle AGOVV Apeldoorn 3-2
Helmond Sport BV Veendam 1-3
MVV FC Dordrecht 2-2
RKC Waalwijk TOP Oss 5-0
FC Den Bosch FC Omniworld 3-1
Telstar VVV-Venlo 2-1
RBC Roosendaal Go Ahead Eagles 0-1
FC Emmen FC Eindhoven 1-4

Stand:
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 VVV-Venlo 23 16 3 4 51 54-24
2 RKC Waalwijk 23 10 12 1 42 40-21
3 SC Cambuur-Leeuwarden 22 11 5 6 38 41-32
4 Excelsior 22 10 7 5 37 33-21
5 FC Zwolle 23 10 7 6 37 39-34
6 FC Den Bosch 23 9 8 6 35 40-29
7 MVV 23 9 8 6 35 36-26
8 Haarlem 22 10 2 10 32 28-34
9 Helmond Sport 23 8 8 7 32 34-32
10 Go Ahead Eagles 23 8 8 7 32 22-27
11 Telstar 23 7 8 8 29 34-35
12 BV Veendam 23 7 8 8 29 30-36
13 FC Eindhoven 23 6 10 7 28 41-44
14 AGOVV Apeldoorn 23 8 4 11 28 35-43
15 Fortuna Sittard 22 7 6 9 27 26-36
16 RBC Roosendaal 23 6 7 10 25 27-30
17 TOP Oss 23 6 5 12 23 25-41
18 FC Emmen 23 5 6 12 21 28-47
19 FC Dordrecht 23 4 7 12 19 23-28
20 FC Omniworld 23 4 5 14 17 24-40

Topscorers:
#SpelerClubDoelpunten
1Calabro VVV-Venlo 18
2Koç FC Eindhoven 16
=Plet Telstar 16
4Ars RBC Roosendaal 11
5Bokila AGOVV Apeldoorn 10
=Keisuke Honda VVV-Venlo 10
=Stroeve FC Emmen 10
8Benson RKC Waalwijk 9
=Berger RKC Waalwijk 9
10Braber Excelsior 8

Programma:
DatumThuisUit
za 24/1 Excelsior Haarlem
di 27/1 SC Cambuur-Leeuwarden Fortuna Sittard
vr 30/1 SC Cambuur-Leeuwarden FC Zwolle
vr 30/1 BV Veendam FC Omniworld
vr 30/1 Haarlem RBC Roosendaal
vr 30/1 VVV-Venlo FC Eindhoven
vr 30/1 Fortuna Sittard Excelsior
vr 30/1 Helmond Sport MVV
vr 30/1 TOP Oss Telstar
vr 30/1 Go Ahead Eagles RKC Waalwijk
vr 30/1 FC Dordrecht FC Emmen
vr 30/1 AGOVV Apeldoorn FC Den Bosch

Waar het om gaat is concrete communicatie!

leemberdt stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

De man, ergens halverwege de veertig, stapte samen met zijn zoontje ‘Antiquariaat Hellenraet’ te Zutphen binnen. "Nergens aan zitten hoor", zei hij waarschuwend, terwijl hij de deur voorzichtig sloot en het koperen belletje dat de nieuwe bezoekers aankondigde weer rinkelde. Het rook er naar oude, uitgelezen, gebladerde boeken, naar jaren en lang geleden.

Circuit Abu Dhabi op tijd gereed

Het nieuwe stratencircuit in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten is bijna gereed. De organisatie van de race meldt dat het eiland waar het circuit op ligt in de zomer opgeleverd zal worden. In november zal dan de eerste Formule 1-race daar gehouden gaan worden.

Projectontwikkelaar John Bulldog heeft er alle vertrouwen dat het project op tijd gereed is. "Alles wat op Yas eiland gebouwd wordt zal in de zomer af zijn. Dat is uiteraard het Formule 1-circuit, de infrastructuur, zeven hotels, een jachthaven, jachtclub en golfbaan." Naar verluid heeft het project 250 miljoen dollar gekost.

Begin februari gratis mini-update voor Burnout Paradise

Samen met de Burnout Party Pack die begin februari uit gaat komen, verschijnt een gratis update voor de succesvolle racer Burnout Paradise. In deze update worden verschillende dingen aangepast. Zo worden de prestaties van de beginner-auto's aangepast, en de manier hoe barrel roll ramps werken wordt aangepast. Andere aanpassingen zijn betere kleuren voor de Billboards, smashes en super jumps om ze wat beter zichtbaar te maken. Ook wordt er een in-game winkel toegevoegd zodat mensen de game niet hoeven te verlaten als ze DLC willen downloaden. De meeste mensen zullen het toevoegen van een restart functie voor events het belangrijkst vinden. Deze gratis update verschijnt 6 februari op Xbox Live Marketplace en in de PlayStation Store.


EA games verkoopt 'Unlock Everything' DLC voor Skate 2

Voor spelers die te lui zijn om alles vrij te spelen zoals het moet biedt EA games een speciale download aan op XBL en PSN. Het gaat om de 'Time is Money Pack' welke je voor 400 MS points, of $4,99 kunt downloaden. Na het downloaden van deze pack heb je toegang tot alles. Dit houdt dus in dat je meteen beschikt over alle skaters, alle gear en alle locaties. Ook de spullen die je normaal gesproken via het online gamen kunt vrijspelen zijn beschikbaar na het downloaden van deze pack. Het komt er dus op neer dat we vijf euro moeten dokken voor een cheat-code die je normaal gesproken op internet zoekt.


Piloten maken te lange dagen

De huidige Europese wetgeving biedt piloten onvoldoende bescherming tegen vermoeidheid. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van het Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart (EASA), dat de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) naar buiten bracht.

"Vermoeidheid van piloten speelt in 15 tot 20 procent van de fatale ongevallen door menselijk falen een rol", stelt de VNV. Vermoeidheid wordt in de hand gewerkt door de werktijden van de piloten.

Nu is het zo dat Nederlandse piloten maximaal dertien uur en een kwartier aaneen in touw zijn. Dat is vanaf het moment van aanmelden op de luchthaven totdat zij de kist na een vlucht parkeren.

Halo Wars is goud en krijgt demo op 5 februari

Ensemble Studio's heeft bekend gemaakt dat hun real-time strategy game Halo Wars naar de printers gaat. Ook hebben ze bekend gemaakt dat er op 5 februari een demo op Xbox Live Marketplace zal verschijnen. De demo bevat de eerste twee levels van de single-player campaign, ook zal de multiplayer map 'Chasm' speelbaar zijn. Helaas kun je met de demo nog niet online, je zult alleen in een skirmish mode kunnen spelen tegen AI.


Twintig jaar voor het originele Halo was er nog een enorme oorlog gaande tussen de mensheid en de Covenant. Wie er ging winnen was nog niet duidelijk en hoewel de Covenant langzaam de overhand kregen had de mensheid een geheim wapen: de Spartans. Deze supersoldaten waren de ultieme kracht in de strijd tegen de aliens. In Halo Wars vecht je de oorlog uit met de Covenant, met deze Spartans nog tot je beschikking.

Kinderopvang Nederland op scherp

De kinderopvang in Nederland staat op scherp door het drama vandaag in een kinderdagverblijf in het Oost-Vlaamse Sint-Gillis, waarbij een man twee baby's en een medewerkster doodstak. De brancheorganisatie MOgroep Kinderopvang gaat alle veiligheidsmaatregelen en richtlijnen toetsen en zonodig aanpassen, liet een woordvoerster in een reactie weten.

In de kinderdagverblijven in Nederland is goed toezicht op de in- en uitgangen, maar tegen een exces zoals vrijdag in België is weinig te doen, aldus de woordvoerster. Het toezicht is niet alleen om te voorkomen dat kinderen naar buiten gaan, maar vooral ook om ongewenste bezoekers te weren. Bij vrijwel alle kinderdagverblijven moeten bezoekers aanbellen.

Iedere locatie heeft tot nu toe andere veiligheidsmaatregelen, aangepast aan de omstandigheden. Bij verhoogd risico hanteren de crèches ook andere maatregelen zoals een pasjessysteem, een toegangscode en in enkele gevallen een vingerscan.

Celstraf voor juwelendieven

Drie Zuid-Amerikanen die in mei in Utrecht diamanten ter waarde van miljoenen euro's hebben gestolen, zijn vandaag door de rechtbank in die plaats veroordeeld tot 22 maanden gevangenisstraf. Drie medeverdachten kregen achttien maanden cel opgelegd.

Volgens de rechtbank is het zestal een professionele internationale bende. De zes namen in mei in het centrum van Utrecht een koffer met diamanten mee. De diefstal werd gefilmd. De politie achterhaalde de verdachten razendsnel met behulp van een apparaatje dat mobiele telefoonnummers opspoort. De rechtbank noemde het gebruik van dit opsporingsmiddel rechtmatig en proportioneel.

De raadslieden hadden al hun pijlen gericht op de inzet van het apparaat. Maar de rechtbank veegde al die bezwaren van tafel en stelde vast dat de politie voortvarend te werk is gegaan. De IMSI-catcher heeft volgens de rechtbank maar een kleine inbreuk gemaakt op de privacy van deze verdachten.

Wel constateerden de rechters dat de officier van justitie een vormfout heeft gemaakt. Voor deze vormfout gaf de rechtbank alle verdachten twee maanden korting op hun straf. De aanklager had tegen alle verdachten dertig maanden cel geëist.

Chantal Janzen bevallen van zoontje

Chantal Janzen heeft een zoontje. De musicalactrice en presentatrice uit Tegelen beviel vanochtend via een keizersnede van James. Zowel moeder als kind maakt het goed.

De bevalling vond plaats in het ziekenhuis omdat het kindje in een stuitligging lag. "We keken al enorm uit naar deze dag, maar het is nog mooier dan we durfden te dromen! Het is een kerngezond, prachtig kereltje", aldus Janzen.

De 29-jarige musicalster en haar 37-jarige vriend Marco zijn ongeveer twee jaar samen. 

Met dank aan Globetrotterke en fumoffu voor de submit

Miljoeneninjectie Vlaamse stadions

Vlaanderen gaat vijftig miljoen euro investeren in de verbetering van voetbalstadions. Dit heeft de Vlaamse regering besloten op aandringen van minister van Sport Bert Anciaux.

Volgens een onderzoek is er in Vlaanderen en Brussel dringend behoefte aan tien tot twaalf nieuwe of vernieuwde multifunctionele accommodaties. Met het oog op de Nederlands/Belgische kandidatuur voor het WK 2018 zijn investeringen dringend nodig. Brussel, Gent en Antwerpen hebben de verst gevorderde plannen.

"De ambitie om het WK te halen, krijgt hierdoor alvast een eerste concrete impuls," aldus Anciaux.

Patiënt met darmkanker vaak niet doorverwezen

Patiënten met darmkanker en een mogelijke erfelijke aanleg voor deze aandoening worden vaak niet doorverwezen naar een genetisch centrum voor verder onderzoek. Bij slechts 15,4 procent van de patiënten die doorverwezen moeten worden, gebeurt dit daadwerkelijk.

Dat meldt het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde zaterdag in een studie naar verwijzing van patiënten met darmkanker. Van 154 patiënten werd het familieverleden onderzocht op de kans op erfelijke darmkanker.

Donderdag riep de Europese Commissie de EU-lidstaten op om meer preventief onderzoek naar kanker te doen. De commissie wees erop dat kanker de tweede doodsoorzaak is in de EU. Borst-, baarmoederhals- en darmkanker zijn verantwoordelijk voor 32 procent van de sterfgevallen bij vrouwen en 11 procent bij mannen.

Ongeveer 10.000 Nederlanders per jaar krijgen darmkanker, meestal pas na het vijftigste levensjaar. "Ook het vroeg vaststellen van deze kanker leidt tot een hogere kans op genezing", stellen de onderzoekers, die verbonden zijn aan Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Voor artsen is het moeilijk om erfelijke en niet-erfelijke darmkanker van elkaar te onderscheiden.

Volgens de onderzoekers kan genetisch onderzoek helpen bij het opsporen, genezen of zelfs voorkomen van de ziekte. "Als artsen een gestructureerde vragenlijst gebruiken zouden ze patiënten kunnen identificeren voor wie genetisch onderzoek nodig is."

Een persoon met een aantoonbare erfelijke genafwijking heeft meer dan 25 procent kans om voor het 70ste levensjaar darmkanker te krijgen, aldus de onderzoekers. Screening van de familieleden kan het aantal mensen dat hieraan overlijdt, verminderen. Familieleden van een patiënt met darmkanker kunnen bovendien laten onderzoeken of zij ook erfelijk zijn belast.

Ruud de Wild krijgt rol in GTST

Ruud de Wild krijgt een rolletje in de RTL-soap Goede Tijden, Slechte Tijden. De dj belde in zijn eigen radioprogramma met uitvoerend producent Kennard Bos. Hij vroeg om een figurantenrol. "Dat lijkt me goed, laten we dat maar doen", aldus Bos.

Wanneer we Ruud de Wild gaan zien op RTL4 is nog duidelijk. "Ik denk wel binnenkort, volgende week of zo", aldus Bos.

Bos wist al een beetje dat hij een telefoontje kon verwachten. De GTST-actrices Gigi Ravelli en Lieke van Lexmond hadden namelijk al bij Bos gevraagd of hij de dj zou willen casten.

Droomdebuut Gijsman bij EK kunstrijden

Manouk Gijsman kende een droomdebuut op het EK kunstrijden in Helsinki. De Nederlandse werd negentiende in de verplichte oefening, waardoor ze zich plaatste voor de finale.

De zestienjarige Huisman kwam tot een score van 40,72, wat een verbetering van haar persoonlijk record met vijf punten was. Ze eidigde daarmee als negentiende van de 40 deelnemers, de eerste 24 plaatsten zich voor de finale. Morgen is de fnale, waarin de vrije kür aan bod komt.

Gijsman schaatste een oefening met een hoge moeilijkheidsgraad. Ze sprong een drievoudige Rittberger en een drievoudige flip. "Het is jammer dat ik een enkele spot achter de flip sprong, in plaats van de verplichte dubbele, maar verder ging het heel lekker," zei ze over haar kür op de website van de schaatsbond KNSB. Gijsman was onder de indruk van het grote stadion in Helsinki. "De ijshal is zo groot dat het helemaal niet druk leek. Maar tijdens mijn kür hoorde ik ineens hoe enthousiast en luidruchtig het publiek was, dat was gaaf! Voor het inrijden was ik nog wel zenuwachtig, maar het inrijden ging goed, dus was ik die zenuwen voor de helft al kwijt. En toen ik mijn kür begon voelde ik me echt goed."

De Finse Laura Lepistö plaatste zich met een score van 56,62 als eerste voor de finale. Daarachter volgenden haar landgenote Susanne Pöykiö (56,06) en De Italiaanse titelhoudster Carolina Kostner (51,36).

Emmen huurt weer een Heerenveen-speler

Na het huren van verdediger Robin Huisman de Jong, die inmiddels al debuteerde voor de club, heeft FC Emmen wederom een speler van SC Heerenveen gehuurd. Het gaat om aanvaller Reza Ghoochannejhad.

De geboren Iraniër staat al sinds 2005 onder contract bij de Friezen, maar speelde er nog weinig. In het seizoen 2005/06 debuteerde hij, een seizoen later werd hij verhuurd aan Go Ahead Eagles. Dit seizoen kwam hij tot dusverre één keer in actie voor het eerste elftal van SC Heerenveen.

Dit had ook te maken met de vele blessures waar de 21-jarige buitenspeler mee kampte. Tot nu toe speelde hij vijftien competitieduels als prof, waarin hij vier keer scoorde. Al die goals maakte hij voor Go Ahead Eagles.

FC Emmen kon een nieuwe aanvaller gebruiken nadat het de geblesseerde Tim Matavz, gehuurd van FC Groningen, noodgedwongen liet vertrekken. De Sloveen maakte in de eerste seizoenshelft vijf goals voor Emmen.

TOP Oss haalt ook Papa Sanou

TOP Oss heeft vandaag goede zaken gedaan op de transfermarkt. Na het huren van Dominique Scholten van NEC, werd ook aanvaller Ousmane Sanou vastgelegd. Hij maakt het seizoen op amateurbasis af bij de club uit de Jupiler League.

De dertigjarige Papa Sanou is afkomstig uit Burkina Faso en speelde eerder in Nederland voor Willem II, Sparta Rotterdam en FC Eindhoven. Namens die clubs kwam de aanvaller tot 25 goals in 165 competitieduels. De laatste jaren speelde Sanou in België voor Berchem Sport.

Hij vertrok naar België nadat hij in Nederland werd geschorst. Als speler van zaterdaghoofdklasser Kozakken Boys, waar hij samen met Mamadi Sidibe uit Djibouti het swingende duo Papa en Mama vormde, werd in oktober 2004 na een duel tegen DOVO betrapt op het gebruik van doping. De KNVB schorste hem voor acht maanden. Protesten van Kozakken Boys hielpen niet, de speler mocht van de bond zelfs geen sportcomplex betreden. Daarop trok Sanou naar België, waar hij eerst bij Turnhout ging spelen.

TOP Oss-trainer Hans de Koning is zeer blij met de komst van Sanou: "Een speler met een rijke ervaring, een welkome versterking."

Feyenoord al in gesprek met Been

De directie van Feyenoord voert oriënterende gesprekken met Mario Been en zijn zaakwaarnemer over een dienstverband als hoofdtrainer van Feyenoord. Dat heeft de Rotterdamse club bekend gemaakt op zijn website.

Been heeft Feyenoord wel gezegd dat hij op zijn vroegst pas na afloop van dit seizoen naar Rotterdam zou willen komen. "Uiteraard hebben we er begrip voor dat Mario zijn periode bij NEC goed af wil sluiten. Wij willen dat hij vanaf komend seizoen trainer wordt van Feyenoord en binnenkort zullen we de gesprekken hierover voortzetten," aldus de algemeen directeur van Feyenoord, Eric Gudde.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Feyenoord in gesprek met Been

De directie van Feyenoord voert oriënterende gesprekken met Mario Been en zijn zaakwaarnemer over een dienstverband als hoofdtrainer van Feyenoord. Dat heeft de Rotterdamse club bekend gemaakt op zijn website.

Been heeft Feyenoord wel gezegd dat hij op zijn vroegst pas na afloop van dit seizoen naar Rotterdam zou willen komen. "Uiteraard hebben we er begrip voor dat Mario zijn periode bij NEC goed af wil sluiten. Wij willen dat hij vanaf komend seizoen trainer wordt van Feyenoord en binnenkort zullen we de gesprekken hierover voortzetten," aldus de algemeen directeur van Feyenoord, Eric Gudde.

Amerika krijgt geen Outrun op PSN, rest van de wereld wel

In een stukje vreemd nieuws dat niet direct relevant is voor ons Europese gamers, maar toch de moeite van het posten waard is: Sega's OutRun Online Arcade zal in de VS exclusief op Xbox Live verschijnen.

Opzich is platform-exclusiviteit niet zo vreemd, ware het niet dat de game over heel de wereld ook op het PlayStation Network zal verschijnen. Sega heeft tot nu toe geen reden kunnen geven voor de lokale exclusiviteit, maar Europese PlayStation-gamers kunnen in ieder geval gerust zijn dat de game hier wel op hun geliefde console te spelen is.

Stel je timing, snelheid en rijvaardigheid op de proef, race door levendige, kleurrijke omgevingen en ontdek de 15 glorieuze parcoursen van OutRun opnieuw. Van de steile straten van San Francisco tot de schitterende stranden van Californië: dit spel zorgt kilometer na kilometer voor onafgebroken acceleratie, spanning en actie. Voel die kick als je plankgas geeft in één van de 10 ultieme, volledig gelicenseerde Ferrari-wagens en race op een antastische soundtrack door de Verenigde Staten.

Stierengevecht met 11-jarige afgelast

Het stierengevecht van de 11-jarige Michelito Lagravere van aanstaande zaterdag gaat niet door. Dat heeft de Mexicaanse gemeente Mérida bepaald onder druk van dierenbeschermers en de kinderbescherming. De jonge stierenvechter zou het zaterdag opnemen tegen zes graskalveren.

De Frans-Mexicaanse Michelito vecht al met stieren sinds hij zes jaar oud was en heeft er inmiddels tientallen gedood. Bij dierenbeschermers is Michelito berucht om zijn plezier bij het doden van de dieren.

Bij de nationale mensenrechtencommissie van Mexico wordt onderzocht of er sprake is van kinderarbeid, omdat matador een beroep is. Het onderzoek is ingesteld na klachten van dierenbeschermers en tegenstanders van kinderarbeid.

Volgens de vader van Michelito, Michel Lagravere, bestaat er een kans dat het goedkomt. Hij vertelt dat de gemeente Mérida nog geen definitieve beslissing heeft gemaakt en dat er een kans bestaat dat de wedstrijd van zaterdag alsnog doorgaat.

De 11-jarige Michelito Lagravere in actie

'Masters terug op Zandvoort'

Autosport.com meldt dat dit jaar de Masters of Formula 3 weer zullen worden verreden op het circuit van Zandvoort. De afgelopen twee jaar ging de race op Zandvoort niet door in verband met geluidsrestricties.

De bekende jaarlijkse Formule 3-race kan terugkeren omdat de A1GP-kalender voor komend seizoen wordt omgegooid. De A1GP-race op het Circuit Park Zandvoort vindt namelijk pas in het voorjaar van 2010 plaats. Dat is de reden dat de extra beschikbare geluidsdag voor dit jaar kan worden gebruikt voor de Masters of Formula 3.

Afgelopen twee jaar vond de race plaats op het circuit van Zolder. Dit jaar is het evenement op 14 juni.

Muziek inauguratie van Obama was nep

Een deel van de muziek tijdens de inauguratie van president Barack Obama was een bandopname. Dat hebben de muzikanten toegegeven tegenover Fox News. John Williams schreef het muziekstuk dat onder andere werd uitgevoerd door de wereldberoemde cellist Yo-Yo Ma en vioolspeler Itzhak Perlman. "Het was echter te koud om het optreden live te doen. De instrumenten zouden niet in de juiste stemming blijven," legt een woordvoerder voor het Joint Congressional Committee uit.

Mensen dicht bij het orkest konden de muziek wel live horen, maar zagen ook dat de instrumenten niet op de versterkers waren aangesloten. De beslissing om een opname uit te zenden werd twee dagen voor de beëdiging genomen na een soundcheck. "Het zou een ramp geweest zijn als we wel live hadden gespeeld," zei Perlman. "Het moest een perfecte gebeurtenis zijn. Je kunt het dan niet verpesten."

De andere optredens waren wel live. Al had iedereen wel een bandje ingeleverd 'voor het geval dat'. De woordvoerder voor het Joint Congressional Committee benadrukte dat dit zeker geen 'Milli Vanilli'-achtige gebeurtenis was. Ze refereerde hiermee aan de groep uit de jaren '80 die een Grammy in moest leveren, omdat de zangers playbackten.


Muziek bij inauguratie van Obama was nep  (foto: DAG)

[UPD] Drie doden door steekpartij in België

Bij een steekpartij in een kinderdagverblijf in het Vlaamse Sint-Gillis bij Dendermonde zijn vanochtend 1 volwassen vrouw en 2 baby's gedood. Er zouden ook 10 gewonden zijn gevallen waarvan enkele in levensgevaar. Dat meldden Vlaamse media vandaag.

De dader zou op de vlucht geslagen zijn. De politie is massaal uitgerukt, waarbij ook een helikopter is ingezet. Volgens het eerste signalement van de dader was zijn gezicht zwart-wit geschminkt.

Update 12.16 uur
De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Guido den Padt heeft inmiddels laten weten dat de dader van de steekpartij is opgepakt.

Update 14.00 uur
De dader zegt dat hij Francis V. heet en afkomstig is uit Grembergen, een deelgemeente in Dendermonde. In die gemeente blijkt de man niet ingeschreven.

Hij verplaatste zich vanmorgen per fiets en droeg een rugzak met messen. Fiets, rugzak en kledij van de dader zijn in beslag genomen voor verder onderzoek in het laboratorium. Hij was vermoedelijk onder invloed van drugs en medicatie. De dader is gewond naar het ziekenhuis van Aalst overgebracht. Over het motief tast de politie nog volledig in het duister.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis zijn de gewonde personen er zeer ernstig aan toe, Ze werden allemaal meerdere keren gestoken.

Update 17.30 uur

Enige tijd was er onduidelijkheid over het aantal dodelijke slachtoffers. Eerder vanmiddag werd gemeld dat er een vierde dode baby zou zijn, maar dit is twee uur later weer ontkend. Kroonprins Filip en prinses Mathilde brengen later op de dag een bezoek aan het opvangcentrum voor ouders en familieleden van slachtoffers van de steekpartij in Sint-Gillis.

Premier Jan Peter Balkenende heeft vandaag namens het kabinet zijn medeleven betuigd met de ouders van de slachtoffers van de steekpartij in het Belgische kinderdagverblijf. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs zal dezelfde gevoelens overbrengen aan haar Belgische ambtgenoot.

Balkenende sprak over "vreselijke berichten" die tijdens de ministerraad binnenkwamen. Na afloop zei hij dat kinderen "de basis van onze samenleving zijn. Dit bericht raakt ons allen."

 

Met dank aan knirfie, Andiamo, MrDutch en Trusten  voor de submit.

Mass Effect 2 niet naar de PS3 en ook niet op de GDC 2009

Een tijdje terug werd bekend dat Bioware op de Game Developers Conference op 23 maart zal gaan praten over Mass Effect 2. Helaas voor ons betekent dit niet dat er wat leuke informatie over de game vrij zal komen. Uitgever Electronic Arts heeft via VG247 bekend gemaakt dat er geen nieuwe informatie over de game bekend zal worden gemaakt tijdens de GDC. De beurs is vooral academisch en het gaat om het uitwisselen van techniek en informatie over het ontwikkelen van games, niet games zelf.

Er is ook slecht nieuws voor de PS3-fans die even mochten hopen op een port van het origineel en de twee nog te verschijnen delen, EA heeft tevens aangegeven dat de game niet in ontwikkeling is voor Sonys console. Over eventuele porten kon EA niks zeggen omdat die niet zijn aangekondigd en het bedrijf verder niet ingaat op geruchten.

Enorme stank na bedrijfsongeval Botlek

Een bedrijfsongeval in de Botlek waarbij een grote wolk mercaptaan vrijkwam, heeft vandaag in een groot deel van Zuid-Holland voor consternatie gezorgd. De geurstof mercaptaan wordt in kleine concentraties standaard toegevoegd aan aardgas, zodat het reukloze en explosieve aardgas in geval van een lekkage snel kan worden gedetecteerd.

Bij de meldkamers van brandweer en politie en bij de beheerders van het gasnet regende het vrijdag telefoontjes van verontruste burgers die meenden dat ze een gaslek op het spoor waren. De meldingen over een penetrante gaslucht kwamen onder meer uit Den Haag, Rotterdam, Rozenburg, Maassluis, Naaldwijk, Vlaardingen, Schiedam, Bleiswijk en Spijkenisse. In Vlaardingen werd voor de zekerheid een school ontruimd.

Doordat tijdens het incident de wind ging draaien, verspreidde de wolk zich over een steeds groter gebied. De werkelijke bron van de gaslucht was niet een kapotte gasleiding, maar een lekkend vat mercaptaan op het terrein van het Rotterdamse bedrijf Steinweg Handelsveem. Een vorkheftruck doorboorde daar rond 11 uur ’s ochtends een vat met 200 liter van deze uiterst geconcentreerde geurstof. Daarbij ontsnapte 80 liter mercaptaan.

De geurstof (een zwavelverbinding) kan volgens de DCMR Milieudienst Rijnmond bij inademing van relatief grote hoeveelheden braakneigingen en misselijkheid veroorzaken, alsmede hinder aan de luchtwegen. Er zijn bij het incident voor zover bekend geen gewonden gevallen. Niemand op het bedrijfsterrein van Steinweg Handelsveem hoefde medische hulp te zoeken.

De overlast was dit keer voornamelijk van psychologische aard, aldus een woordvoerder van de hulpdiensten. Een aantal liters mercaptaan is in het riool terecht gekomen. Dat zou later op de vrijdag met vacuümwagens worden verwijderd, waarbij volgens de brandweer opnieuw een deel van het mercaptaan zou vrijkomen. Om verdere verspreiding en geuroverlast te voorkomen, is het kapot gereden vat zo snel mogelijk in een ander, overmaats vat gelegd, dat vervolgens luchtdicht werd afgesloten.


Bedrijfsongeval in Botlek zorgt voor enorme stank  (foto: DAG)

NAC zonder Amoah tegen PSV

NAC Breda moet het morgen in de competitiewedstrijd tegen PSV doen zonder Matthew Amoah. De topscorer van de club uit Breda liep in de bekerwedstrijd tegen FC Groningen een knieblessure op en daar heeft hij nog teveel last van.

Overigens kent NAC nog meer personele problemen. Ook Anthony Lurling, Tommie van der Leegte, Ellery Cairo en Kurt Elshot zijn nog geblesseerd en zullen dus niet in actie kunnen komen.

Balkenende: geen grote missie Afghanistan na 2010

Premier Jan Peter Balkenende vindt niet dat Nederland na 2010 moet deelnemen aan een missie in Afghanistan met dezelfde omvang van de missie die nu plaatsheeft in de zuidelijke provincie Uruzgan. "Dat is zeer bezwaarlijk. Daar moeten we mee uitkijken", zei Balkenende vandaag na afloop van de ministerraad.

De premier vindt niet dat er een verschil zit tussen zijn visie en die van minister Eimert van Middelkoop (Defensie). Balkenende noemde het spoeddebat gisteren over diens uitspraken over de periode na 2010 een pittig debat.

De defensieminister bleef erbij dat er na 2010 geen grote missie elders in Afghanistan moet plaatsvinden. Balkenende sloot vorige week nog niets uit over een mogelijke rol van Nederland na het vertrek uit Uruzgan.

Nick en Simon scoren eerste # 1-hit

Nick en Simon voeren deze week de eerste plaats aan van de Single Top 100. Hun nummer 'Vallende sterren' stoot de 15-jarige Jordy van Loon van de hoogste positie in de hitlijst. Het volkszangertje zakte deze week naar nummer 3 met zijn single 'Verliefdheid'.

De top 3 is deze week wel oerhollands, want op de tweede plaats staat de nieuwe Topper Jeroen van der Boom met zijn single 'Alles min één'.

Het is voor Nick en Simon de eerste keer dat ze op nummer 1 staan in de Single Top 100. Hun album 'Vandaag' haalde al wel een week nummer 1-positie in de Album Top 100, maar het Volendamse duo stond nooit eerder op 1 in de Single Top 100.

Eddy Zoëy vertrekt bij BNN

Presentator Eddy Zoëy verruilt jongerenomroep BNN voor RTL. Een aanbieding van de commerciële zender heeft Eddy doen besluiten na tien jaar te vertrekken bij BNN.

Bij RTL5 gaat Eddy, die in het dagelijks leven Eddy Morsink heet, vanaf begin maart de dagelijkse datingshow 'Take me out' presenteren. Deze zomer zal hij voor het laatst te zien zijn bij BNN met zijn populaire programma 'Nu we er toch zijn'.

Eddy vindt het jammer om BNN te verlaten. "We hebben zoveel voor elkaar betekend. Met name afscheid nemen van Nu We Er Toch Zijn zal me gigantisch zwaar vallen. De kans die RTL me nu biedt is inhoudelijk een mooie uitdaging voor me. Bij RTL mag ik meerdere nieuwe avonturen aangaan en bij BNN zijn die kansen terecht voor de jongere generatie."

De Tukker en BNN waren al langer aan het praten over hoe en wanneer ze afscheid van elkaar zouden nemen. Vorig jaar stopte Eddy al met zijn radioshow in het weekend op 3FM, omdat hij meer tijd wilde besteden met zijn gezin. Eerder was hij bij BNN te zien in onder andere 'De liegende Hollander' en 'Try before you die'.

Obama wijzigt anti-abortusbeleid VS

De kersverse Amerikaanse president Barack Obama heft vandaag het verbod op subsidie aan abortusklinieken en -organisaties in het buitenland op. Dat heeft een medewerker van het Witte Huis gezegd.

Het verbod maakte het voor de Verenigde Staten onmogelijk abortusklinieken in andere landen subsidie te geven. Het verbod was een initiatief van de Republikeinse president Ronald Reagan in 1984. Door de Democraten werd het vervolgens afgeschaft, maar toen de Republikeinse president George Bush in 2000 aan de macht kwam, werd het verbod weer in het leven geroepen.

Van Grunsven tweede bij Jumping Amsterdam

Anky van Grunsven is bij Jumping Amsterdam tweede geworden in de Grand Prix. Ze eindigde achter de Duitse Isabell Werth.

Van Grunsven kwam met Painted Black tot een score van 73,106. Werth haalde met Warum Nicht een score van 75,744. Adelinde Cornelissen, winnares van de laatste drie wereldbekerwedstrijden, gaf vroegtijdig op. Haar paard Parzival schrok enkele keren van zaken buiten de ring. Ze kan daardoor zaterdag niet meedoen in de finale, de kur op muziek.

Van Grunsven, die pas in maart weer met haar eerste paard Salinero in actie komt, was tevreden. "We hebben enkele fouten gemaakt maar de wil was er. Dat is voor mij nu het belangrijkste. Dit paard heeft het vermogen grote wedstrijden te gaan winnen,"

Omniworld moet op keepersjacht

In navolging van eerste doelman Mark Zegers verlaat ook reservekeeper Marc Hogervorst FC Omniworld na dit seizoen. Dit betekent dat de club uit Almere op keepersjacht moet.

Hogervorst, die eerder voor FC Dordrecht en hoofdklasser FC Lisse speelde, komt sinds 2006 uit voor FC Omniworld. Daar speelde hij slechts zeventien competitieduels. Het vertrek van eerste keus Zegers had geen gevolgen voor Hogervorsts beslissing, zo laat hij weten: "Mark gaat ook weg, maar dat is voor mij niet belangrijk. Ik wil gewoon met een schone lei beginnen. Ik weet dat ik het niveau van de Jupiler League aankan en sta voor alles open."

Door het vertrek van beide keepers is de jeugdige Rinaldo O'Niel, die vorige maand twintig werd, de enige keeper die overblijft. Ook hij heeft echter een aflopend contract, dus is het aannemelijk dat Omniworld de markt op gaat voor nieuwe keepers.

Dordrecht kan zich vinden in maatregel Maastricht

FC Dordrecht heeft aangegeven begrip te hebben voor het feit dat MVV vanavond geen fans van de Schapenkoppen in de Geusselt zal toelaten.

Het besluit werd door de gemeente Maastricht genomen, omdat vorig seizoen tientallen supporters van Dordrecht voor onrust zorgden in een café in Maastricht. "Dat daarom dit besluit is genomen, begrijp ik. Er zijn daar dingen gebeurd die niet door de beugel konden", aldus algemeen manager Olav Ouwerkerk in het Algemeen Dagblad.

Helemaal blij met de gang van zaken is hij echter niet. Volgens Ouwerkerk is er het een en ander misgegaan in de communicatie in deze kwestie. "Het besluit is in juli al op het competitie-informatieformulier vermeld, maar verder niet gecommuniceerd naar beide clubs. Toen FC Dordrecht en MVV in overleg waren ter voorbereiding op de wedstrijd, tipte de politie MVV dat onze supporters helemaal niet welkom zijn", verbaast de manager zich over het gebeuren.

Emmen neemt Rahim op proef

FC Emmen heeft Rahim Ouedraogo een stage aangeboden. De 28-jarige verdediger uit Burkina Faso is momenteel clubloos.

Emmen leek zich te gaan versterken met Angelo Martha van Willem II, maar zijn komst ging niet door. Ouedraogo mag trainer Paul Krabbe nu gaan overtuigen van zijn kwaliteiten. De speler, met de voetbalnaam Rahim, debuteerde in het seizoen 1998/99 namens FC Twente in het betaald voetbal. Hij maakte ruim zeven seizoenen deel uit van de A-selectie van Twente, dat hem ook een seizoen verhuurde aan FC Zwolle. Na een avontuur bij het Griekse Xanthi keerde Rahim in 2007 terug in Nederland, waar hij een seizoen voor Heracles Almelo speelde. Die club verlengde zijn contract niet. Rahim kwam in totaal tot 174 competitieduels in Nederland, waarin hij één treffer produceerde.

Daniël Arnautovic, broer van Twente-aanvaller Marko, gaat niet naar Emmen. Hij werkte eerder een stage af. De Oostenrijker gaat nu bij zondaghoofdklasser HSC '21 / Carparc spelen, de club waar Krabbe eerder dit seizoen trainer was. Hij blijft wel geregeld meetrainen in Emmen.

NEC verhuurt Scholten aan TOP Oss

NEC heeft middenvelder Dominique Scholten voor de rest van dit seizoen verhuurd aan TOP Oss. De club uit de Jupiler League huurt op dit moment ook al aanvaller Karim Fachtali van de club uit Nijmegen.

TOP Oss en NEC hebben dan ook een samenwerkingsverband, waarbij de eredivisionist jonge talenten kan laten rijpen in de Jupiler League. De twintigjarige Scholten tekende in mei nog een nieuw contract in Nijmegen. Hij maakt sinds de zomer van 2006 deel uit van de A-selectie, maar trainer Mario Been liet hem nog nooit opdraven in de competitie.

Hoeness: "Transfersom De Jong bijna pervers"

Nigel de Jong is sinds deze week een van de duurste Nederlandse spelers aller tijden. De middenvelder werd door Manchester City voor 19,5 miljoen euro overgenomen van Hamburger SV.

Dieter Hoeness, manager van concurrent Hertha BSC, is van mening dat HSV uitstekende zaken heeft gedaan met de verkoop van De Jong, maar dat de transfersom belachelijk hoog is. "Met alle respect voor De Jong, maar dit is geen marktconform bedrag", liet Hoeness optekenen in de Duitse media. "Hier worden de wetten van de handel uitgeschakeld. Het is bijna pervers."

Splinter Cell Conviction alleen voor de Xbox 360 en PC

Tijdens de bespreking van het financieel rapport van Ubisoft, werd bekend gemaakt dat Splinter Cell Conviction nog steeds bestaat en volop in ontwikkeling is. Daarnaast werd er ook nog verteld dat de game nog steeds exclusief voor de Xbox 360 en PC blijft, ondanks de berichten die wisten te melden dat de game ook op de PlayStation 3 uitkomt.

Al sinds 2006 weten we wat van de nieuwe Splinter Cell. Sindsdien hebben we weinig van de game vernomen en werd de game vele malen uitgesteld. De reden voor het uitstellen is dus niet dat Ubisoft bezig is met een mogelijke PS3-versie. Waarschijnlijk kunnen we de game dit jaar nog verwachten.

In februari zombies hakken met schaars geklede vrouwen

Jaaaaajaaaaaaaaaa! We kunnen nog vóór Valentijnsdag met schaars geklede vrouwen lekker gaan hakken! Jippie yay motherfucker! De game Onechanbara: Bikini Zombie Slayers en haar sequel Onechanbara: Bikini Samurai Squad zijn beiden goud gegaan. Dat betekent dat de games af zijn, en klaar zijn voor de productie. De games liggen op 10 februari in de rekken. Dus je mag eigenlijk vier dagen lang ongegeneerd deze games spelen.


Kom jij eens even mee...

Onechanbara: Bikini Zombie Slayers is de ultieme evolutie in een third-person bloedspetterende hack'n slash game. Spelers kruipen in de rol van de mooie doch dodelijke Aya of haar kleine zusje Saki, die beide hun legendarische samurai-skills volledig moeten benutten om de legioenen zombies die hun stad terroriseren te trotseren. Al vechtende komen de zusjes erachter wie of wat achter de zombie-aanvallen zit.

[AO] Federer verslaat Safin

Zonder veel problemen heeft Roger Federer zich geplaatst voor de laatste zestien bij de Australian Open. De Zwitserse nummer twee van de wereld won met 6-3, 6-2 en 7-6 van Marat Safin.

In 2005 schakelde Safin Federer na een heroïsche vijfsetter uit in de halve finales in Melbourne, maar vandaag kwam het niet tot een herhaling. Alleen in de derde set was het nog spannend, maar Safin moest in de tiebreak alsnog de winst aan Federer laten.

Federer speelt in de vierde ronde tegen de Tsjech Thomas Berdych.

[F1-teamportret] Ferrari

Het nieuwe Formule 1-seizoen nadert snel en voor de teams is het vanwege alle reglementswijzigingen spannender dan ooit. Daarom zet FOK!sport in tien weken op een rij welke teams er aan het kampioenschap deelnemen en welke coureurs zij hiervoor inzetten. Vandaag is het de beurt aan het team van Ferrari.

Teamnaam: Scuderia Ferrari
Hoofdsponsor: Marlboro
Teambaas: Stefano Domenicali
Motor: Ferrari 056
Nationaliteit: Italiaans
Webite: www.ferrariworld.com
Coureur 1: Kimi Räikkönen (nr. 3)
Coureur 2: Felipe Massa (nr. 4)
Testcoureurs: Luca Badoer, Marc Gené

Scuderia Ferrari is het oudste en succesvolste in de Formule 1 actief zijnde team. Het is in 1929 opgericht door Enzo Ferrari en racete tot 1939 onder de vlag van Alfa Romeo. In 1948 leverde het Italiaanse team de eerste Formule 1-waardige auto af, de Tipo 125 die voorzien was van een 1,5 liter 12 cilinder motor. In de nieuw opgerichte raceklasse Formule 1 debuteerde het team met deze auto in de Grand Prix van Monaco in 1950. Twee jaar later won Alberto Ascari de eerste titel voor het Italiaanse merk na zes opeenvolgende races gewonnen te hebben.

Ook de legendarische Juan Manuel Fangio haalde in 1956 met Ferrari een titel. Daarna ging het wat bergafwaarts met het Italiaanse merk, maar het won in 1961 en 1964 met Philip Toll Hill en John Surtees wel de wereldtitels. Eind 1964 introduceerde Ferrari het concept van de V12 motor dat de auto het kenmerkende geluid gaf en tot halverwege de jaren '90 in gebruik bleef, al werd in de jaren '80 vooral een V6 motor met turbo gebruikt.

Halverwege de jaren '70 kende het team een glorietijd met Niki Lauda en met Jody Scheckter en Gilles Villeneuve in 1979. In 1982, toen het team het constructeurskampioenschap won, verongelukte Villeneuve op het circuit van Zolder. In de jaren daarna zat het team er wel redelijk bij, maar waren de auto's vaak onbetrouwbaar. Zelfs viervoudig wereldkampioen Alain Prost kon daar niets aan veranderen.

De verandering werd ingezet toen halverwege de negentiger jaren voor veel geld Michael Schumacher, die op dat moment tweevoudig wereldkampioen was, werd binnen gehaald. Hij wist de juiste mensen om zich heen te verzamelen en de noodzakelijke veranderingen voor elkaar te krijgen. Zo werd de kenmerkende V12 ingeruild voor de meer gangbare V10 en werden Ross Brawn en Rory Byrne aangesteld. Eerder was Jean Todt in 1993 al aangesteld als teambaas. Tot 1999 leverde deze investering nog niet veel succes op, al werd de betrouwbaarheid van de auto wel beter.

In de jaren vanaf 2000 werden de successen aaneen geregen met vijf wereldtitels op rij voor Schumacher en onder andere in 2004 het constructeurskampioenschap een recordaantal punten van 262. Het jaar erop wist het team uit Maranello geen waardige auto te produceren, maar in 2006 waren ze weer terug in de titelstrijd. Echter Fernando Alonso bleek net te sterk voor de Duitser. Een jaar later wist Kimi Räikkönen wel de wereldtitel te pakken door in de laatste twee races een achterstand van zeventien punten op Lewis Hamilton in te lopen. Ook in 2008 deed Ferrari mee om de wereldtitel met Felipe Massa, maar de Braziliaan kwam in een zinderende ontknoping van het seizoen in de laatste race één punt tekort voor de titel.

F60

In 2009 wil Ferrari de titel bij de coureurs terugveroveren met de F60 die de naam te danken heeft aan het zestigste seizoen dat het Italiaanse team in de sport actief is. Ook is het de 55e open auto die het team gebouwd heeft voor de racerij. Deze auto wijkt door de nieuwe regelgeving op veel punten af van de vorige bolides. Zo is er de brede voorvleugel en de smalle, hoge achtervleugel, zijn de extra vleugels op de auto verboden en is er de introductie van KERS. Voor het team uit Maranello gaan net als in 2007 en 2008 Kimi Räikkönen en Felipe Massa rijden.

Statistieken

Gereden GP's 776
Constructeurtitels 16
Wereldtitels 14
Overwinningen 209
Dubbels 79
Podiumplaatsen 622
Snelste rondes 218
Poles 203
Puntentotaal 4925


Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen komt als relatief onbekende rijder de Formule 1 binnen bij het team van Sauber. De Fin kan alleen ervaring in de Formule Renault overleggen, maar dat is voor Peter Sauber genoeg om hem een contract aan te bieden. De FIA echter heeft haar twijfels en besluit de Fin een tijdelijke superlicentie te geven. Räikkönen haalt in zijn eerste seizoen direct 9 punten.

De 29-jarige Fin wordt omschreven als een coureur met ijskoud bloed, die supersnel weet te rijden. Het enige manco dat Räikkönen heeft, is dat hij een geringe uitstraling naar pers en fans heeft. Met zijn piepstemmetje en jongensgezicht blijft hij verre van de stoere macho's die er in de Formule 1 rondlopen.

The Iceman stapt in 2002 over naar McLaren-Mercedes maar weet nog niet direct potten te breken. Een jaar later wordt Räikkönen tweede in het wereldkampioenschap op maar twee punten van Michael Schumacher. In 2004 bereikt de pech die de Fin vaak heeft een dieptepunt en kan hij geen rol van betekenis spelen in de titelstrijd. In 2005 presteert Räikkönen weer goed, maar enkele nulresultaten zorgen er voor dat hij Fernando Alonso niet van de titel af kan houden. Het laatste jaar bij het Engelse team voor de Fin verloopt in mineur als de auto niet snel en betrouwbaar genoeg blijkt te zijn.

In 2007 maakt Räikkönen de veelbesproken overstap naar Ferrari en wint meteen de eerste race van het seizoen. Het hele jaar staat hij achter Lewis Hamilton in de titelstrijd, maar in de laatste twee races weet hij twee keer te winnen en zo een achterstand van zeventien punten op de Brit in te lopen. Doordat Hamilton in de allerlaatste race van het seizoen een blunder begaat, grijpt The Iceman eindelijk de wereldtitel waar hij al zo vaak zo dichtbij was geweest.

Een jaar later doet Räikkönen weer lang mee in de titelstrijd, maar doordat hij vier keer op rij buiten de punten eindigt, is hij kansloos voor het verlengen van de wereldtitel. De strijd wordt in het voordeel van Lewis Hamilton beslist. In 2009 wil de Fin weer voor de titel gaan. Dit moet met de F60 gebeuren die het zestigste seizoen van Ferrari in de Formule 1 symboliseert.

Naam Kimi Räikkönen
Nationaliteit Fins
Geboren 17-10-1979
Team Scuderia Ferrari
Vorige teams Sauber, McLaren
Aantal gereden GP's 139
Aantal overwinningen 17
Aantal podiums 57
Aantal poles 16
Aantal snelste ronden 35
Totaal punten GP 531
Website www.kimiraikkonen.com


Felipe Massa

De Braziliaan Felipe Massa maakt in 2002 zijn debuut in de Formule 1 bij het team van Sauber Petronas. De coureur behaalt in het eerste seizoen vier punten, maar kent ook veel uitvalbeurten. Het jaar erop gaat hij testen voor Ferrari dat in die tijd de motoren aan Sauber levert. In 2004 en 2005 rijdt Massa wederom voor het Zwitsere team, maar verder dan twaalf WK-punten weet hij niet te komen, wel wordt hij constanter in zijn prestaties.

In 2006 stapt de Braziliaan over naar Ferrari waar hij Rubens Barrichello vervangt. Hij weet derde te worden in het kampioenschap en pakt in Turkije zijn eerste overwinning. Hij is dat jaar echter tweede coureur achter Michael Schumacher die aan zijn laatste seizoen bezig is. Het volgende jaar presteert Massa constanter en behaalt meer punten, maar blijft achter teamgenoot Kimi Räikkönen en Lewis Hamilton steken op een derde plaats in het kampioenschap.

In 2008 begint Massa het jaar met twee uitvalbeurten op rij, daarna begint de Braziliaan aan een goede reeks. Op nog drie races na weet hij goede resultaten te scoren, maar uiteindelijk komt hij in het kampioenschap één punt te kort om Hamilton van de titel af te houden. In 2009 gaat Massa wederom voor de titel. Hij weet inmiddels wat er voor nodig is, maar zal een zware kluif krijgen aan het achter zich houden van zijn teamgenoot Räikkönen en wereldkampioen Hamilton.

Naam Felipe Massa
Nationaliteit Braziliaans
Geboren 25-04-1981
Team Scuderia Ferrari
Vorig team Sauber
Aantal gereden GP's 105
Aantal overwinningen 11
Aantal podiums 27
Aantal poles 15
Aantal snelste ronden 11
Totaal punten GP 298
Website www.felipemassa.com

Het portret van het team van Ferrari kun je ook hier vinden.

Postma zegt 'nee' tegen Jupiler League-clubs

Stefan Postma zal, ondanks behoorlijk wat interesse, niet in de Jupiler League gaan keepen.

De doelman zit sinds het einde van het kalenderjaar zonder club nadat De Graafschap hem niet meer nodig had. Postma verloor daar de concurrentiestrijd van Erik Heijblok.

Hoewel de doelman liever vandaag dan morgen plaats neemt onder de lat, heeft hij wel zijn voorkeuren. "Interesse is er wel van een paar Eerste Divisie-clubs," aldus zaakwaarnemer Hakim Slimani tegen Goal.com. "Maar dat is op dit moment niet interessant voor Stefan."

Postma keepte in zijn loopbaan al voor FC Utrecht, De Graafschap, Aston Villa, Wolverhampton Wanderers en ADO Den Haag. Slimani: "Hij ligt nog prima in de markt."

Toestand Albrecht stabiel

De toestand van skiër Daniel Albrecht was vanmorgen stabiel. Dit heeft de Zwitserse teamarts Jacques Menetrey bekendgemaakt.

"Zijn familie heeft ons laten weten dat Daniël een rustige nacht heeft gehad en de belangrijke functies van zijn lichaam zijn stabiel", aldus Menetrey.

Gisteren kwam Albrecht zwaar ten val bij de training op de piste in Kitzbühel. Momenteel wordt hij nog in een kunstmatige coma gehouden.

Joden: geen rehabilitatie ontkenner gaskamers

Joodse leiders hebben er vandaag bij paus Benedictus XVI op aangedrongen de in Engeland geboren Richard Williamson niet te rehabiliteren. Williamson beweert dat in de Tweede Wereldoorlog geen jood in een gaskamer is vergast.

Volgens berichten in de Italiaanse media staat de paus op het punt de excommunicatie van vier bisschoppen op te heffen, die de uiterst behoudende aartsbisschop Marcel Lefebvre in 1988 wijdde tegen de wil van het Vaticaan. Paus Johannes Paulus II zette Lefebvre en de vier vervolgens uit de kerk. Een van de vier wijdelingen was Williamson.

Die zei deze week voor de Zweedse televisie dat er "overweldigende" bewijzen zijn dat er nooit gaskamers hebben bestaan. Weliswaar zijn er volgens hem tussen 200.000 en 300.000 joden in de naziconcentratiekampen gestorven, maar geen enkele kwam om in een gaskamer, zo zei Williamson.

Grieperige Elm vraagteken bij Heerenveen

Het is nog onzeker of sc Heerenveen komend weekend in de wedstrijd tegen Roda JC een beroep kan doen op aankoop Viktor Elm.

Op de website van de Friezen valt te lezen dat de Zweed gisteren de training liet schieten vanwege griep. Elm bleef thuis in bed om te herstellen en is dus nog een vraagteken voor het duel met Roda JC.

Middenvelder Danijel Pranjic heeft aan het bekerduel met Feyenoord een lichte voetblessure overgehouden. De Kroaat zal morgen echter gewoon binnen de lijnen verschijnen.

Rentree Landis bij Ronde van Californië

Floyd Landis maakt volgende maand, bij de Ronde van Californië, zijn rentree in het peloton. De 33-jarige Amerikaan, die voor de nieuwe OUCH-ploeg gaat rijden, heeft dat vandaag gezegd tegen persbureau AP.

De schorsing van Landis is volgende week voorbij en dan mag hij weer aan wedstrijden meedoen. "Ik voel me weer kind", aldus de Amerikaan die in 2006 de Tour de France won. Hij moest zijn overwinning na een positieve testosterontest echter weer inleveren. Hij probeerde daarna om op verschillende manieren zijn onschuld aan te tonen. "Ik heb dat allemaal al achter me gelaten. Ik keer niet terug om iets te bewijzen. Ik hoop de wielerfans een mooiere show te bieden dan de afgelopen jaren."

Vrijgevige bakker beboet

Liefdadigheid is een Kroatische bakker duur komen te staan. De man gaf al twaalf jaar overgebleven brood en gebak aan arme mensen, maar kreeg daarvoor een boete van 4000 euro omdat hij buiten de officiële openingstijden zijn waren uitdeelde. Dat berichtte de krant Vecernji list vandaag.

Bakkerijen mogen op zondagmiddag geen bakkerswaar verkopen, maar over weggeven staat niets in de wet, zo verdedigde de bakker zich tevergeefs. Hij blijft echter niet verkocht brood weggeven aan mensen die het nodig hebben, ook wanneer hij daar weer voor wordt gestraft, zei hij.

[AO] Exit Ivanovic, Dokic wint opnieuw

Alisa Kleybanova heeft bij de Australian Open in Melbourne voor een verrassing gezorgd door de als vijfde geplaatste Ana Ivanovic te verslaan. De Russische tennisster won met 7-5, 6-7 (5) en 6-2.

Ivanovic kampt met een vormcrisis en Kleybanova wist daar in de gehele partij van te profiteren, al kwam de Servische Ivanovic in de tweede set nog knap terug en won ze die set nog. Echter bleek Kleybanova een maatje te groot voor haar.

In de volgende ronde neemt Kleybanova het op tegen Jelena Dokic. De Australische is in haar thuisland bezig aan een opmerkelijke comeback. Ze speelde drie jaar lang geen Grand Slams meer, maar daar was in de partij tegen Deense Carloine Wozniacki niets van te merken. Dokic won met 3-6, 6-1, 6-2.

De Australische die 187e op de wereldranglijst staat, kreeg een wildcard van de organisatie. Nadat ze in de tweede ronde Anna Tsjakvetadze het zwijgen al had opgelegd, moest nu Wozniacki het hoofd buigen voor de vanaf de baseline dominerende Dokic.

Van den Brom snijdt in defensie AGOVV

AGOVV Apeldoorn-trainer John van den Brom zal vandaag het mes zetten in zijn eigen verdediging. Tegen FC Zwolle zal de achterhoede van de Apeldoorners voor minstens de helft gewijzigd zijn.

Stanley Tailor vervangt de geschorst Chiro N'Toko, terwijl Martin Suchy het veld moet ruimen voor Timothy Catalina. Suchy ging afgelopen vrijdag tegen RKC Waalwijk in de fout bij de eerste Waalwijkse treffer en maakte verder geen al te beste indruk.

Dat vindt ook Van den Brom. "Ik ben over een aantal spelers niet tevreden en Martin is er daar één van", zei hij tegen De Stentor.

Jaime Bruinier en Ramon Leeuwin zullen waarschijnlijk kort voor de defensie spelen van de ploeg van Van den Brom, die inmiddels al afscheid heeft genomen van twee van de drie proefspelers die deze week in Apeldoorn acte de presence gaven.

Nik Ablinger (FC Rapperswil-Jona uit Zwitserland) en Alexandre Jansen Da Silva (Standard Luik) maakten niet genoeg indruk op de technische staf van AGOVV. De Russisch/Belgische spits Dimitri Iakovlevski mag zich nog tot woensdag bewijzen.

Blaricum opnieuw duurste woongemeente

In Blaricum stonden in 2008 wederom de duurste woningen van Nederland. Hoewel een huis in de Noord-Hollandse gemeente vorig jaar gemiddeld 40.000 euro minder kostte dan in 2007, moesten kopers doorgaans toch 764.500 euro neertellen voor een woning.

Dat blijkt uit vandaag gepresenteerde cijfers van de website Woningmarktcijfers.nl op basis van gegevens van het Kadaster. Ook vorig jaar bekleedde Blaricum de bovenste plaats in de lijst. Op de tweede en derde plaats staan Bloemendaal en Laren, waar een stulpje vorig jaar respectievelijk gemiddeld 760.600 en 685.700 euro kostte.

Van de in totaal 182.392 huizen die in 2008 in Nederland werden verkocht, waren 1188 panden duurder dan 1 miljoen euro. In 2007 lag dit aantal nog op 1250. Het grootste deel van de miljonairswoningen staat in Noord-Holland. De minste staan in Groningen en Friesland, die samen slechts drie huizen van boven het miljoen tellen.

De goedkoopste gemeente van Nederland is het Groningse Reiderland. Deze gemeente was in 2007 haar toppositie in deze lijst kwijtgeraakt, maar stond vorig jaar weer ferm aan kop. Een huis in Reiderland kost gemiddeld 142.600 euro. Tweede en derde in dit klassement waren Delfzijl en Pekela, waar kopers voor een woning 153.300 euro neertellen. De gemiddelde woningprijs in Nederland steeg in 2008 met 2,7 procent naar 254.900 euro.

Van Well: "Positie Gudde niet ter discussie"

Dick van Well, president-commissaris bij Feyenoord, zegt vandaag in het Algemeen Dagblad dat de positie van algemeen directeur Eric Gudde safe is. Volgens Van Well valt Gudde de huidige malaise bij de Rotterdammers niet te verwijten en moet hij gewoon blijven.

"Hij zit nu iets meer dan een jaar bij ons. Je kunt hem moeilijk verwijten dat wij op de verkeerde plaats op de ranglijst staan", aldus Van Well in het interview. "Gudde heeft van ons bij zijn aantreden de zwaarste twee dossiers gekregen; de eenwording van Feyenoord en het nieuwe stadion. Op die twee dossiers heeft hij het uitstekend gedaan, vind ik. Wat mij betreft staat hij niet ter discussie."

Ook wat betreft de nieuwjaarstoespraak treft Gudde geen blaam volgens Van Well. "Ik heb zijn oorspronkelijke speech namelijk gezien en weet dat deze is veranderd. Namens de spelersraad had Kevin Hofland me een dag eerder al uitgebreid gesproken en zijn mening rond Verbeek aangegeven. Dit konden we tijdens de speech niet naar buiten brengen. Gudde heeft zijn nieuwjaarstoespraak behoorlijk herschreven."

"Na zijn speech heeft Gudde rond de tafel gezeten met Giovanni van Bronckhorst en Kevin Hofland en is het hele circus gaan draaien. Gudde heeft nog een lijmpoging gedaan, maar deze is mislukt."

De positie van Gudde is derhalve niet in gevaar als het aan Van Well ligt. "Er wordt volgens mij door de media zo veel gemaakt van wat er helemaal niet is. Bij Feyenoord staat op dit ogenblik van alles ter discussie. Maar wat mij betreft wordt er niet getornd aan de positie van Gudde. De komst van een nieuwe trainer is op dit moment echt het belangrijkste."

[AO] Safina simpel verder in Melbourne

Dinara Safina heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de vierde ronde van de Australian Open. De als derde geplaatste Russin won met tweemaal 6-2 van Kaia Kanepi uit Estland.

Kanepi had grote problemen met haar eerste opslag en maakte veel onnodige fouten, waardoor Safina de wedstrijd al na 66 minuten wist te beslissen. "Eindelijk speelde ik mijn eigen spel en haalde ik mijn niveau in vergelijking met mijn eerste twee wedstrijden", aldus Safina na afloop.

[GP2 Asia] Uitslag Bahrein Race 1

Kamui Kobayashi heeft in Bahrein race 1 in de GP2 Asia Series gewonnen. De Japanner bleeft zijn DAMS-teamgenoot Jerome d'Ambrosio en Edoardo Mortara voor. Beste Nederlander was Giedo van der Garde op een zevende plaats.

Nico Hülkenberg mocht de race van pole aanvangen en pakte aanvankelijk de leiding voor Kobayashi en Mortara. Beide koplopers gingen er snel vandoor en wisten al snel een gat te maken. Mortara voerde de achtervolgers, maar bij het passeren van een achterblijver maakte hij een fout en zag d'Ambrosio voorbijkomen.

Kobayashi wist Hülkenberg na dertien ronden te passeren, waarna de Duitser na de verplichte pitstops zelfs nog naar een vierde plaats terugviel. De als zesde rijdende Roldan Rodriguez kwam onder druk te staan van Van der Garde, maar de Nederlander wist hem in de race niet meer te passeren. Yelmer Buurman ging door een technisch probleem niet van start.

Zaterdag staat de tweede race in Bahrein op het programma. Sergio Perez mag hier van pole van start gaan, terwijl Van der Garde door het behalen van de zevende plaats in de eerste race van de tweede startplaats mag vertrekken.

Uitslag Bahrein Race 1

#Rijder Team Tijd
1 K. Kobayashi DAMS 1:00:10.318
2 J. d`Ambrosio DAMS + 5.892
3 E. Mortara Trust Team Arden + 18.570
4 N. Hulkenberg ART Grand Prix + 19.436
5 D. Valsecchi Durango + 20.358
6 R. Rodriguez Piquet GP + 24.076
7 G. van der Garde iSport International + 24.748
8 S. Perez Campos + 27.452
9 J. Villa Super Nova International + 30.587
10 V. Petrov Campos + 36.702
11 E. Bamber Qi-Meritus.Mahara + 38.042
12 H. Al Fardan iSport International + 51.424
13 D. Nunes Piquet GP + 55.560
14 L. Razia Trust Team Arden + 1:06.976
15 F. Provenzano Trident Racing + 1:14.584
16 R. Gonzalez FMS International + 1:18.339
17 S. Yamamoto ART Grand Prix + 1:18.391
18 M. Herck DPR + 1:18.559
19 M. Dalle Stelle Durango + 1:46.185
20 M. Bonanomi Qi-Meritus.Mahara + 1 ronde
21 K. Nai Chia Chen FMS International + 2 ronden
22 J. Jakes Super Nova International + 3 ronden
23 G. Ricci DPR DNF
24 A. Valles Trident Racing DNF
25 Y. Buurman Ocean Racing Technology DNS
26 F. Crestani Ocean Racing Technology DNS

'LEGO Batman gevaarlijk voor jonge kinderen'

Sinds iets meer dan een jaar maakt Travellers Tales games die bekende licenties zoals Star Wars en Indiana Jones combineren met LEGO. Het zijn games die vaak in de schappen liggen voor kindergames, maar heel onschuldig zijn ze blijkbaar niet. De meest recente game uit de serie, LEGO Batman, is zelfs genomineerd voor een TOADY, Toys Oppressive And Destructive to Young Children, de prijs voor slechtste speelgoed van het jaar. De reden? De game ontneemt kinderen de creativiteit die bij LEGO hoort, de game is gewelddadig en ondanks dat de game een 10+ leeftijdsklassificatie heeft is er een deal met McDonald's voor Happy Meal-speeltjes. Hierdoor worden niet alleen gewelddadige games gepromoot bij jonge kinderen, maar ook junk food en de gewelddadige film The Dark Knight.

Andere nominaties voor de speelgoedprijs zijn een babypop die vrijwel alles kan dat een echte baby kan, een mini-hummer die niet alleen duur is, maar ook kinderen leert dat het milieu totaal niet belangrijk is, een sportfiets waarmee kinderen achter de tv kunnen fietsen en een Dallas Cowboy Cheerleader Barbie, een combinatie van de twee ergste stereotypes die er zijn die meisjes leert dat ze niet horen te sporten, maar langs de zijlijn moeten staan met zo min mogelijk kleding aan.

Meer gamenieuws lees je hier.

Lego Batman Happy Meal

Het LEGO Batman Happy Meal


FOK! SchaatsQuiz - ronde 3

Het wereldkampioenschap sprint zit erop, dus tijd voor de derde ronde van deze maand in de FOK! SchaatsQuiz. In samenwerking met Trendis hebben we een mooi prijzenpakket weten samen te stellen. Hier kan je zien welke prijzen je kan winnen en ook hoe de FOK! SchaatsQuiz werkt.

Allereerst de antwoorden van ronde 2

1. Claudia Pechstein vestigde met haar 36 jaar een record door dit weekend voor de zeventiende keer deel te nemen aan het EK allround. Ook nam ze het record van oudste Europees kampioene allround over van een andere schaatsster, maar wie had dat record voor Pechstein in handen?
Atje Keulen-Deelstra.

2. Enrico Fabris werd tijdens de 5.000 meter bij het EK allround gediskwalificeerd omdat hij na de start de lijn in de bocht passeerde. Er werd nog een schaatser gediskwalificeerd. Wie was dat?
Bedoeld was de Fin Valtonen, echter vanwege de onduidelijkheid van de vraag zijn ook degene die genoemd zijn die op andere afstanden dat weekend werden gediskwalificeerd goedgerekend.

3. Wie is dit?


Cindy Klassen

Na de tweede ronde waren er 18 users die alle vragen goed hadden.


De vragen van Ronde 3

1. Om welke reden stopte Gerard Kemkers als actief schaatser?

2. Wie zijn dit?

3. Welke Japanse sprinter pakte tweemaal de wereldtitel sprint? En in welke jaren deed hij dat?

Mail de antwoorden, met vermelding van je username naar Fokschaatskwis@gmail.com. Doe dit voor vrijdag 23 januari 20:00 uur. Je mag slechts eenmaal per ronde de antwoorden insturen.

Wetzel wilde bekerduel gewoon spelen

Scheidsrechter Jan Wegereef keurde gisteren het veld van ADO Den Haag af, waardoor de bekerwedstrijd tegen FC Twente geen doorgang kon vinden.

ADO-trainer André Wetzel zette zijn vraagtekens bij deze beslissing. "Ik had liever gewoon gespeeld en volgens mij kon dat ook. Ik denk dat heel veel scheidsrechters wel hadden laten voetballen", zei de oefenmeester tegen De Telegraaf.

Desondanks neemt hij Wegereef niets kwalijk. "Het is zijn verantwoordelijkheid en je moet er niet aan denken dat hij groen licht geeft en er iemand zijn been breekt. Dat kan in elke wedstrijd gebeuren, maar was nu wel heel vervelend geweest."

De afgelasting had volgens Wetzel ook wel voordelen. "We kunnen nu zondag in Volendam misschien nog wat fitter aan de aftrap verschijnen. En misschien is Richard Knopper er dan weer bij. Die was nu ziek. Het nadeel is wel dat ik mijn wedstrijd schorsing nu zondag moet uitzitten."

Jans: "Suárez klaar voor volgende stap"

Het duel tegen FC Groningen en Ajax van komende zondag zal evenals de voorgaande jaren zeer beladen zijn. De brand van vorig seizoen en de recente transfers van Luis Suárez, Bruno Silva en Rasmus Lindgren naar Amsterdam spelen daarin een grote rol.

Dat weet ook Groningen-trainer Ron Jans. "Er is veel media-aandacht, de beleving van de supporters is intens en bovendien zijn het vaak leuke duels," aldus de coach in Ajax Life. "In de Arena verloren we dit seizoen met 1-0, maar het was een open wedstrijd die ook in ons voordeel had kunnen uitvallen."

Jans vindt het jammer dat Suárez en Silva sinds hun vertrek zo negatief worden behandeld door de Groningen-fans. "Dergelijke spelers maken deel uit van je historie en verdienen een hartelijk welkom", luidt zijn mening hierover.

Suárez zou wat Jans betreft overigens een volgende stap in zijn loopbaan mogen maken. "Ik ben een fan van Luis. Ik hoop dat hij nog lang op de Nederlandse velden te bewonderen blijft, maar eigenlijk is hij klaar voor een stap hogerop."

"LEGO Batman gevaarlijk voor jonge kinderen"

Wie denkt dat de LEGO-games van Travellers Games vriendelijk en onschuldig waren heeft het mis. De meest recente game uit de serie, LEGO Batman, is zelfs genomineerd voor een TOADY, Toys Oppressive And Destructive to Young Children, de prijs voor slechtste speelgoed van het jaar. De reden? De game ontneemt kinderen de creativiteit die bij LEGO hoort, de game is gewelddadig en ondanks dat de game een 10+ leeftijdsklassificatie heeft is er een deal met McDonald's voor Happy Meal speeltjes. Hierdoor worden niet alleen gewelddadige games gepromoot bij jonge kinderen, maar ook junk food en de gewelddadige film The Dark Knight.

Andere nominaties voor de speelgoedprijs zijn een babypop die vrijwel alles kan dat een echte baby kan, een mini-hummer die niet alleen duur is, maar ook kinderen leert dat het milieu totaal niet belangrijk is, een sportfiets waarmee kinderen achter de tv kunnen fietsen en een Dallas Cowboy Cheerleader Barby, een combinatie van de twee ergste stereotypes die er zijn die meisjes leert dat ze niet horen te sporten, maar langs de zijlijn moeten staan met zo min mogelijk kleding aan.



Het beruchte LEGO Batman Happy Meal

[AO] Vaidisova als eerste tennisster beboet

Nicole Vaidisova heeft als eerste tennisster bij deze editie van de Australian Open een boete gekregen.

De Tsjechische tennisster moet de internationale tennisfederatie (ITF) 2000 dollar betalen. Ze kwam namelijk niet opdagen bij een persconferentie na afloop van haar nederlaag in de eerste ronde tegen Severine Bremond uit Frankrijk.

Bij de mannen hebben inmiddels achttien spelers een boete gekregen. Onder anderen de Australiër Lleyton Hewitt en de Rus Dmitri Tursunov werden bestraft vanwege verbaal geweld op de baan.

Nieuwe defence voor Amstel Tijgers

Gedwongen door de langdurige blessure van Andrew Winnik heeft het management van de Amstel Tijgers besloten een nieuwe defence aan te trekken.

De talentvolle, 21-jarige Zweedse defence, Andreas Melin moet de balans in de verdediging van de Tijgers gaan herstellen. De 1,85 meter lange en 92 kilo wegende Melin komt net als Alexander Hult uit het Zweedse Borlänge. Andreas heeft zijn ijshockey juniorenperiode in de hoogste junioren liga’s van Zweden doorgebracht.

Inmiddels heeft hij al zo’n 100 wedstrijden gespeeld in de 1e Divisie van Zweden, het derde ijshockeyniveau van het land. In het seizoen 2005-2006 was Andreas in de Superelite serie U20 de defence met de meeste punten en de meeste assists van alle defences in zijn competitie. Andreas is een links schietende defence. Met een gemiddelde van bijna 0,6 punt per wedstrijd, in de laatste twee seizoenen, levert hij met zijn speelstijl een flinke bijdrage aan de aanvalsopbouw. Melin wordt verder gekenmerkt als een talentvolle, snel handelende en stabiele defence met een goed spelinzicht. Verder beschikt hij over een prima pass en een uitstekende stickhandling.

Davis klopt Brown in massasprint

De vierde etappe in de Tour Down Under is gewonnen door Allan Davis. In de rit van Burnside Village naar Angaston over 143 kilometer was de Quick Step-renner de snelste in de massasprint.

Vlak achter de Australiër eindigde zijn landgenoot Graeme Brown als tweede. Gisteren was de uitslag nog andersom. Davis versterkte zijn leidende positie in het klassement door de behaalde bonificatieseconden.

Lance Armstrong eindigde wederom in het peloton. "Ik had niet verwacht dat ik in mijn eerste race direct iedereen naar huis zou rijden, maar het is pittiger dan ik dacht", aldus de Amerikaan na afloop van de etappe. "Maar ik zou ook zomaar kunnen winnen."

[AO] Jankovic klopt veterane Sugiyama

Jelena Jankovic heeft de vierde ronde bereikt van de Australian Open. De Servische nummer een van de wereld was met tweemaal 6-4 te sterk voor veterane Ai Sugiyama.

Jankovic speelde tegen Sugiyama nog niet groots. De 33-jarige Japanse, die sinds Wimbledon 1994 geen grand slam-toernooi miste, was echter niet bij machte om te stunten. Ze wist nog wel een break achterstand goed te maken, maar een tweede break kostte de Japanse de eerste set. Jankovic ging in de tweede set beter spelen, bewoog snel over de baan, pakte makkelijk een break en kwam niet meer in de problemen.

Wilusz aangeslagen na nieuwe tegenslag

De carrière van Maciej Wilusz wordt voorlopig gekenmerkt door zware tegenslagen. Het was de bedoeling dat de jonge Pool van Sparta Rotterdam het seizoen op huurbasis zou afmaken bij RBC Roosendaal, maar een knieblessure gooide roet in het eten.

"Het gebeurde op mijn allereerste training bij RBC Roosendaal", schetst een aangeslagen Wilusz de situatie nog maar eens tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik voelde mijn knie een beetje naar binnen knikken. Het deed pijn, maar ik dacht dat ik door kon spelen. Vijf minuten later gebeurde echter precies hetzelfde. Toen ben ik naar trainer Rini Coolen gestapt en heb gezegd dat het mis was."

Het is niet de eerste keer dat Wilusz wordt getroffen door blessureleed aan zijn knie. De linkspoot raakte zowel bij sc Heerenveen als bij Sparta geblesseerd aan het gewricht. "Het zit de laatste jaren behoorlijk tegen", moet de Pool beamen. "Gelukkig zijn het dit keer mijn kniebanden niet, maar het is wel weer een forse tegenslag."

Sparta-trainer Foeke Booy voelt mee met zijn pupil. "Wij hebben ons schappelijk opgesteld ten opzichte van RBC. De contracten waren weliswaar getekend, maar dit is voor alle partijen erg vervelend. Maciej is weer terug bij ons. Hij kan revalideren bij onze medische staf. En als hij fit is, kijken we pas verder."

"Dit is in eerste instantie een drama voor Maciej zelf. Hij werkt al zo lang, zo verschrikkelijk hard om topfit te zijn en keer op keer krijgt hij klappen te verwerken. De andere spelers proberen hem te steunen. Het is vreselijk om te zien hoe erg het tegen kan zitten bij een jonge voetballer."

Assassin's Creed 2 bevestigd door Ubisoft

Ubisoft heeft gisteren hun doelstellingen voor het volgende fiscale jaar (vanaf 1 april 2009 tot eind maart 2010) bekend gemaakt en daarmee nieuwe Assassin's Creed, Splinter Cell en Ghost Recon games aangekondigd.

Yves Guillemot van Ubisoft zei hierover "2009-10 looks very promising and our teams are working flat-out to provide gamers with the best the industry has to offer. Our line-up comprises several potential blockbusters with the launch of 7 franchises, including Assassin's Creed, Splinter Cell and Ghost Recon, as well as 4 license-based games including James Cameron's Avatar, 3 new brands and a further-enhanced casual games portfolio."

Het lijkt er dus op dat 2009/2010 erg interessant kunnen worden. Vanuit de stal van Ubisoft kunnen we in ieder geval Assassins Creed 2, Splinter Cell Conviction, Anno, I am Alive, James Cameron's Avatar, Teenage Mutant Ninja Turtles en een vervolg op Arthur and the Invisibles verwachten.

Blonde tienermeisjes geweigerd op school

In Groot-Brittannië ligt een leraar onder vuur omdat hij twee tienermeisjes uit zijn lokaal stuurde. Volgens de leraar waren beide tieners, Raegen Booth (16) en Aby Western (15), te blond. Ze zouden geschorst worden indien ze niet direct hun haar bruin lieten verven, aldus The Daily Mail.

Op de school in Dursley gelden zeer strikte regels. Naast het verplichte schooluniform moeten leerlingen ook een 'natuurlijke' haarkleur hebben. De meisjes vinden zelf dat hun blonde haar een natuurlijke kleur heeft en weigeren dan ook om het te verven. "Kleuren als blauw, paars, groen en rood zijn onnatuurlijk, maar blond is dat niet", aldus Raegen. 

De ouders van de blondjes zijn woedend en eisen dat hun dochters weer naar school toe mogen. De docent ontkent echter alle aantijgingen en zegt dat er van schorsing geen sprake is. 


De twee blondjes Raegen Booth (links) en Aby Western (rechts).

Stilzwijgend verlengen mag niet meer

Het kabinet bespreekt vandaag een wetsvoorstel waardoor lidmaatschappen en abonnementen binnenkort niet meer stilzwijgend verlengd kunnen worden. De wet is een initiatief van Tweede Kamerlid Martijn van Dam (PvdA) en het is nu aan de ministers om hierop te reageren.

Het wetsvoorstel is onder andere belangrijk om consumenten bescherming te bieden tegen praktijken van onder meer sportscholen en tijdschriften. In veel gevallen waarschuwen deze bedrijven hun klanten niet op tijd dat de termijn waarvoor ze hebben betaald afgelopen is en dat de nieuwe termijn, waarvoor opnieuw betaald moet worden, ingaat. Wie niet uit zichzelf actie onderneemt om het lidmaatschap te beëindigen, zit voor een nieuwe periode aan de dienst of het product vast.

In het wetsvoorstel staat ook dat de opzegtermijn één maand moet zijn en dat de klant niet per se een aangetekende brief hoeft te schrijven om zo van een contract af te komen. Volgens Van Dam kan behandeling van het voorstel in de Tweede Kamer binnen enkele weken na de bespreking in het kabinet plaatsvinden.

Met dank aan Reigndear voor de submit.

Peuter (3) mag roken van moeder

Een Engelse vrouw die haar 3-jarige zoontje toestond te roken, is veroordeeld tot negen maanden voorwaardelijk. Een vriendin van de vrouw filmde het incident met de sigaret.

Op de film is te zien dat het jongetje een sigaretje pakte en opstak. De moeder greep op dat moment niet in. Omdat de rechter een scheiding van het kind en de moeder geen verstandige optie vindt, heeft hij besloten de moeder de voorwaardelijke straf op te leggen.

Met dank aan E-lise voor de submit.

Man gewelddadig van hamster beroofd

Een 30-jarige man uit Leeuwarden is vannacht op gewelddadige wijze beroofd van zijn hamster. Twee mannen ontnamen het slachtoffer zijn jas waarin zijn hamster zat.

Het tweetal werd nog dezelfde avond door de politie aangehouden. De man kreeg zijn jas terug met daarin zijn hamster die ongedeerd was. De man en de hamster maken het goed. Volgens een woordvoerder van de politie heeft de man geen aangifte van de ontvoering gedaan.

Scholieren 'overvallen' supermarkt

In Amstelveen zijn vanochtend twee middelbare scholieren opgepakt, nadat zij een supermarkt wilden 'overvallen'. De scholieren gingen de C1000 aan de Lindenlaan gemaskerd binnen, waarop het geschrokken personeel al snel de overvalsknop indrukte. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek het te gaan om een zeer misplaatste grap van de twee scholieren.

De C1000 waar het incident plaatsvond was korte tijd terug nog bezocht door echte overvallers. "Voor het personeel is dit een ontzettend traumatische ervaring", aldus en woordvoerder aan het AD.  

Rond negen uur vanochtend liepen de twee gemaskerde scholieren de C1000 binnen. Nadat het personeel van de supermarkt het overvalalarm had ingeschakeld arriveerde de politie met een groot team om de twee in de kraag te vatten. Bij aankomst bleek het echter niet op keiharde criminelen, maar om een stel geschrokken scholieren te gaan.

Het tweetal is aan de directie van hun school overgedragen, die gaat bekijken hoe de scholieren gestraft gaan worden. Het duo is volgens de school 'erg onder de indruk' van het hele gebeuren. De leiding van de school heeft zich inmiddels verontschuldigd voor het gedrag van de twee scholieren bij de supermarkt en het personeel een bloemetje aangeboden.

Met dank aan Emslander voor de submit.

Tientallen potvissen dood bij Tasmanië

Bijna vijftig potvissen zijn overleden nadat ze waren gestrand op een zandbank bij het Australische eiland Tasmanië. Dat meldden Australische media.

De walvissen werden donderdag ontdekt bij Perkins Island aan de noordwestkust van Tasmanië, ten zuidoosten van het Australische vasteland. De meeste waren toen al dood. Natuurbeschermers proberen de vijf nog levende exemplaren met man en macht te redden. Overdag zijn ze nat gehouden om ze te beschermen voor oververhitting. Met hoogtij wordt zaterdag geprobeerd de potvissen naar de zee te leiden.

Vooral door hun enorme omvang is dat lastig. Mannetjes worden tot 18 meter lang en vrouwtjes tot 11 meter. Het gewicht kan tot 50 ton bedragen.

Walvissen stranden wel vaker in groepen. De reden waarom dat gebeurt, is niet bekend. Walvissen die gered worden zijn zo gedesoriënteerd dat ze vaak opnieuw in de verkeerde richting zwemmen en stranden.

  (foto: ANP)

Daling diefstallen auto's stagneert

Het aantal diefstallen van personenauto's en zware bedrijfsauto's is in 2008 nog met 6 procent gedaald. De daling bij personenauto's zette rond 2000 in, door de samenwering tussen de overheid en het bedrijfsleven. Sindsdien is het aantal diefstallen met 55 procent afgenomen.

Er lijkt een eind gekomen aan de spectaculaire daling van de jaren daarvoor, concludeert de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) vrijdag. De stichting meldt verder dat er het afgelopen jaar juist meer bromfietsen, motorfietsen en bestelauto's zijn ontvreemd. Het totaal aantal voertuigdiefstallen steeg in 2008 daarom met 5,8 procent in vergelijking met 2007.

De laatste jaren worden er relatief meer jonge auto's gestolen, door professionele criminelen, constateert de stichting verder. Hiervan worden er "vrij weinig" teruggevonden.

In de afgelopen jaren daalde ook de diefstal van lichte bedrijfsauto's met bijna de helft "Helaas werden er in 2008 weer 46 meer gestolen dan het jaar ervoor. De meeste lichte bedrijfsauto's zijn gestolen in de provincies Noord-Brabant en Limburg en in de politieregio's waar de vier grote steden liggen", laat de AVc weten. De landelijke toename wordt volgens de organisatie vooral veroorzaakt doordat in de Haagse regio ruim een derde meer werd ontvreemd dan twee jaar geleden.


  (foto: ANP)

Google nog niet geraakt door crisis

Het Amerikaanse internetbedrijf Google heeft in het vierde kwartaal vorig jaar ogenschijnlijk geen last gehad van de financiële crisis. Het bedrijf verwacht significante bedragen te blijven investeren. Dat heeft Google gisteren bekendgemaakt.

Google wist zijn winst op te voeren dankzij hogere advertentie-inkomsten en door kosten te besparen. De nettowinst kwam uit op 1,62 miljard dollar ofwel 5,10 dollar per aandeel bij een omzet van 5,7 miljard dollar. De resultaten zijn hoger dan de gemiddelde verwachtingen van analisten. In het derde kwartaal vorig jaar bedroeg de winst per aandeel 4,92 dollar en de omzet 5,54 miljard dollar.

"Het is onduidelijk hoe lang de economische neergang duurt, maar onze aandacht blijft gericht op de lange termijn", aldus bestuursvoorzitter Eric Schmidt. Google trok in het vierde kwartaal 368 miljoen dollar uit voor verbeteringen in datacenters en netwerkapparatuur. Het bedrijf kan over 15,9 miljard dollar aan kasmiddelen en snel in contanten om te zetten beleggingsinstrumenten beschikken.


  (foto: ANP)

[AO] Djokovic wint van lucky loser

Novak Djokovic heeft de eerste week van het Australian Open overleefd. De als derde geplaatste Serviër versloeg 'lucky loser' Amer Delic in vier sets: 6-2 4-6 6-3 7-6(4).

De eerste set was geen probleem voor de titelverdediger, maar in de tweede set kon Delic, een Amerikaan met Bosnische roots, zijn zenuwen bedwingen en won de set met gevarieerd spel. Na de door Djokovic gewonnen derde set leek de partij een vijfsetter te worden, maar Delic verloor in de tie-break.

"Het was een mooi gevecht," aldus Djokovic. "Ik kijk naar de positieve punten, deze ‘taaie’ partij is alleen maar goed voor mijn ritme. Ik probeerde niet te denken aan de mogelijkheid op een vijfde set, al serveerde hij soms ballen met een snelheid van 210 kilometer per uur."

In de achtste finales moet de nummer drie van de wereld het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Marcos Baghdatis en Mardy Fish.

[A1GP] Uitslag 2e vrije training Nieuw-Zeeland

Neel Jani heeft de snelste tijd neergezet in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Nieuw-Zeeland. De Zwitser bleef de Libanees Daniel Morad en de Australiër John Martin voor. Robert Doornbos reed voor Nederland de achtste tijd.

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 ZwitserlandNeel Jani 1:15.97114
2 LibanonDaniel Morad 1:16.106 0.13525
3 AustraliëJohn Martin 1:16.294 0.32325
4 MonacoClivio Piccione 1:16.458 0.48733
5 IerlandAdam Carroll 1:16.537 0.56625
6 Nieuw-ZeelandChris van der Drift 1:16.561 0.59027
7 PortugalFilipe Albuquerque 1:16.622 0.65134
8 NederlandRobert Doornbos 1:16.626 0.65528
9 FrankrijkLoïc Duval 1:16.724 0.75323
10 Zuid-AfrikaAdrian Zaugg 1:16.732 0.76129
11 IndiaNarain Karthikeyan 1:16.836 0.86529
12 ItaliëEdoardo Piscopo 1:16.847 0.87634
13 Verenigde StatenMarco Andretti 1:16.942 0.97126
14 MexicoSalvador Durán 1:17.078 1.10730
15 BraziliëFelipe Guimarães 1:17.220 1.24932
16 Groot-BrittanniëDan Clarke 1:17.309 1.33828
17 MaleisiëFairuz Fauzy 1:17.512 1.54136
18 ChinaCheng Cong Fu 1:17.627 1.65634
19 IndonesiëSatrio Hermanto 1:18.329 2.35831

Wenger laat Eboué niet naar Atletico Madrid gaan

Atletico Madrid is er niet in geslaagd Emmanuel Eboué los te weken bij Arsenal. De Ivoriaan komt nog altijd voor in de plannen van manager Arsène Wenger en mag derhalve niet vertrekken bij The Gunners.

Volgens de zaakwaarnemer van Eboué lijkt het er zelfs op dat zijn cliënt binnenkort een nieuw contract gaat tekenen in Londen. "Nadat ik een fax van Arsenal had gekregen waarin stond dat ze niet in waren gegaan op het bod van Atlético, werd ik gebeld door Wenger of ik naar Engeland wou komen om te praten over een nieuw contract. Ik zie Emmanuel daarom niet zo snel vetrekken bij Arsenal", aldus de agent tegenover de Engelse media.

Schietpartij bij Noorse school

Door een schietpartij vandaag nabij een school in het noorden van Noorwegen zijn twee personen om het leven gekomen. De slachtoffers zijn een man en een vrouw, meldde de Noorse politie.

De schietpartij was op een parkeerplaats bij de school in de stad Tromso. De vrouw overleed ter plekke, de man later in het ziekenhuis. Volgens de politie was niemand anders bij de schietpartij betrokken. Over de achtergrond van het drama zijn geen mededelingen gedaan.

Eerder was gemeld dat er in de basisschool zelf was geschoten. De schoolleiding zei dat alle tweehonderd leerlingen in veiligheid zijn.

Tromso is de belangrijkste stad in het noorden van Noorwegen. Er wonen meer dan 50.000 mensen, onder wie ook veel Russen en Finnen.

Italiaanse interesse voor Bruno Silva

De kans is groot dat Bruno Silva binnenkort Ajax zal verlaten. De rechtsback is een jaar na zijn komst naar Amsterdam voorbijgestreefd door Gregory van der Wiel en derhalve niet tevreden met deze situatie.

Volgens technisch manager Danny Blind is er latente interesse vanuit Italië. "Er heeft een club geïnformeerd naar Bruno. Die wilde echter slechts huren of voor een heel klein bedrag kopen", onthult Blind in het Algemeen Dagblad.

Silva werd vorig jaar overgenomen van FC Groningen, maar houdt momenteel voornamelijk de bank warm bij Ajax. De Uruguayaan heeft bij de Amsterdammers nog een contract tot medio 2012.

AZ wil De Zeeuw niet laten gaan

AZ is absoluut niet van plan om Demy de Zeeuw op korte termijn te laten vertrekken. Het Duitse HSV zou geïnteresseerd zijn in de middenvelder, die in Hamburg de opvolger zou moeten worden van de naar Manchester City getransfereerde Nigel de Jong.

"Op de nieuwjaarsreceptie zijn we vorige week ook duidelijk geweest wat betreft het verkopen van belangrijke spelers. En Demy is een dergelijke steunpilaar die we graag willen behouden", windt manager voetbalzaken Marcel Brands er geen doekjes om in de Telegraaf.

Alleen bij een astronomisch hoog bod als in het geval van De Jong valt er volgens Brands te praten. "HSV wilde De Jong ook graag houden, totdat er een miljoenenbod op tafel kwam." Vanuit Hamburg hoorde men in Alkmaar voorlopig echter nog niets. "Er heeft zich niemand bij ons gemeld", aldus Brands.

De Zeeuw zelf is gevleid door de Duitse interesse, maar prefereert de titelstrijd met AZ. "Ik vind Hamburger SV een prachtige club en natuurlijk denk je daar over na als er interesse is. Maar ik heb niks vernomen en richt me voor de volle honderd procent op AZ", zegt de middenvelder.

Italianen azen op overname Nuon

Het Italiaanse energiebedrijf Eni wil het Nederlandse Nuon overnemen. Er zijn nog twee andere bedrijven in de race maar het bestuur van Nuon heeft een voorkeur voor Eni. Dat schrijft de Volkskrant op haar site op basis van "bronnen die op de hoogte zijn van de onderhandelingen."

Behalve Eni hebben het Deense Dong en het Zweedse Vattenfal belangstelling voor het Nederlandse energiebedrijf en kunnen een hoger bod uitbrengen. De waarde van Nuon zou zo'n 7 miljard euro zijn. De drie partijen hebben iets meer tijd gekregen een definitief bod uit te brengen.

TCA start rechtszaak tegen Schiphol

Chauffeurs van de Taxi Centrale Amsterdam (TCA) verliezen vanaf 1 juni het recht om vanaf Schiphol te rijden. Dat heeft een woordvoerster van de luchthaven vandaag bevestigd. TCA laat het er echter niet bij zitten en onderneemt stappen tegen Schiphol.

Bij de Europese aanbesteding van het taxivervoer op de luchthaven heeft Schiphol volgens de zegsvrouw de voorkeur gegeven aan Connexxion, ZCN en Willemsen de Koning. TCA vervoerde meer dan dertig jaar klanten vanaf de nationale luchthaven. TCA heeft laten weten een rechtszaak te beginnen tegen Schiphol. Ze denken dat ze zijn gepasseerd uit rancune.

Telegraaf is happy met Van Middelkoop

De Telegraaf accepteert de excuses van minister Eimert van Middelkoop (Defensie) die hij gisteren maakte nadat hij de krant vorige week ten onrechte had beticht van het plaatsen van een "uit de lucht gegrepen tekst. "Zand erover”, zegt de hoofdredacteur van De Telegraaf Sjuul Paradijs vandaag in zijn krant.

"Ik heb zelden een minister gezien die zo diep door het stof is gegaan. Hiermee doet hij recht aan het werk van onze Telegraaf-journalisten. Spijt betuigd, excuses aanvaard!" Van Middelkoop betuigde gisteren zijn spijt tijdens een spoeddebat over zijn mediaoptreden en uitlatingen over de missie in Afghanistan. Hij zei graag met de redactie van De Telegraaf 'een kopje koffie' te willen drinken om de lucht te klaren. "Dan neem ik de tompoezen mee" zei Paradijs in een reactie.

Foto bij: Telegraaf is happy met Van Middelkoop  (foto: DAG)

Middlesbrough wil Mido verhuren

De Egyptische aanvaller Mido staat op de nominatie om door zijn club Middlesbrough te worden verhuurd, zo melden de Engelse media.

Er is al interesse voor de 25-jarige spits. Wigan Athletic wil Mido voor de rest van het seizoen vastleggen en een nieuwe kans geven.

Sinds Mido in 2003 vertrok bij Ajax heeft hij een aantal clubs versleten. De flamboyante aanvaller speelde in zijn loopbaan al voor Celta de Vigo, Olympique Marseille, AS Roma en Tottenham Hotspur. Sinds 2007 draagt hij het shirt van Middlesbrough.

Fidel Castro zinspeelt op eigen heengaan

De voormalige Cubaanse leider Fidel Castro (82) heeft in een artikel gesteld dat het goed met hem gaat maar de dood nadert. De leiders van het land moeten gewoon doorwerken, aldus Castro.

Niemand hoeft zich "door mijn overpeinzingen, ernst en eventuele dood in verlegenheid gebracht te voelen”, zo liet Castro weten. Hij verwacht niet het einde van de eerste ambtstermijn van de nieuwe Amerikaanse president Barack Obama te halen.

Castro is ziek sinds de zomer van 2006. Daarvoor heerste hij 45 jaar autoritair over het eiland. Zijn broer Raúl is nu de Cubaanse president.


Fidel Castro zinspeelt op eigen heengaan  (foto: DAG)

Verhagen feliciteert Hillary Clinton

Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken heeft zijn nieuwe Amerikaanse collega Hillary Clinton per brief gefeliciteerd met haar benoeming. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag laten weten.

"Ik zie zeer uit naar onze samenwerking,” aldus de de minister. Verhagen hoopt dat de nieuwe Amerikaanse regering samen met Nederland en Europa grote internationale vraagstukken zal aanpakken. Volgens Verhagen dient daarbij het bevorderen van respect voor mensenrechten centraal te staan.

Uitstekende staat van dienst
De minister is tevreden over de snelle benoeming van Richard Holbrooke als gezant voor Afghanistan en Pakistan en George Mitchell als de Amerikaanse speciale gezant voor het Midden-Oosten. Beiden hebben volgens de minister een uitstekende staat van dienst in conflictgebieden. "Het laat zien dat de nieuwe Amerikaanse regering vanaf dag één actief betrokken wil zijn bij het brengen van stabiliteit en vrede."

CD: Top Notch - Extravaganza Mixtape

Na het succesjaar 2008 met releases van onder meer Kempi en De Jeugd van Tegenwoordig luidt Nederlands hiphop-label Top Notch het nieuwe jaar in met de Extravaganza mixtape. Op deze gratis te downloaden mixtape zijn naast de eerder genoemde namen ook al hun labelgenoten te horen. De nummers zijn vakkundig aan elkaar gemixt door DJ Flexican en wordt verrassend genoeg gehost door komediant Najib Amhali. De mixtape is gratis te downloaden op de site van het label, een fysiek exemplaar krijg je zolang de voorraad strekt bij aankoop van een Top Notch product.

[A1GP] Uitslag Rookietraining Nieuw-Zeeland

Team Zwitserland heeft bij de rookietrainingen van de A1GP-wedstrijd in Taupo Nieuw-Zeeland de snelste tijd van de dag gereden. Frankrijk eindigde als tweede voor Libanon en het gastland. Dennis Retera kwam voor Nederland tot de negende tijd in de totaalstand.

In de eerste sessie was Daniel Morad uit Libanon de snelste voor thuisrijder Chris van der Drift, die ook een Nederlands paspoort heeft. Derde werd de Zwitser Alexandre Imperatori. Retera kwam er met een vijftiende plaats niet aan te pas.

In de tweede sessie gingen de tijden snel naar beneden en was het Zwitserland wat de klok sloeg. Langzaamste man van de dag was Ashley Walsh die voor Monaco uitkomt. Team Australië kwam niet in actie.

Uitslag Rookietraining 1

#TeamCoureurTijdVerschilRonden
1 LibanonDaniel Morad 1'19.25211
2 Nieuw-ZeelandChris van der Drift 1'19.312 0.06016
3 ZwitserlandAlexandre Imperatori 1'19.415 0.16316
4 Verenigde StatenJ.R. Hildebrand 1'19.510 0.25811
5 BraziliëFelipe Guimarães 1'19.602 0.35016
6 FrankrijkNicolas Prost 1'19.919 0.66714
7 Zuid-AfrikaCristiano Morgado 1'20.447 1.19517
8 MaleisiëAaron Lim 1'20.538 1.28613
9 IndiaParthiva Sureshwaren 1'20.777 1.52511
10 PortugalAntónio Félix da Costa 1'20.875 1.62314
11 IerlandNiall Quinn 1'21.596 2.34412
12 MexicoJuan Pablo Garcia 1'21.617 2.36514
13 IndonesiëZahir Ali 1'22.102 2.85016
14 Groot-BrittanniëJames Winslow 1'22.501 3.24913
15 NederlandDennis Retera 1'22.912 3.66012
16 ChinaAdderly Fong 1'23.265 4.01310
17 MonacoHubertus Bahlsen 1'25.441 6.18910
18 AustraliëAshley Walsh 0

Uitslag Rookietraining 2

#TeamCoureurTijdVerschilRonden
1 ZwitserlandAlexandre Imperatori 1'18.09116
2 FrankrijkNicolas Prost 1'18.277 0.18617
3 LibanonDaniel Morad 1'18.335 0.24415
4 Nieuw-ZeelandChris van der Drift 1'18.413 0.32214
5 PortugalAntónio Félix da Costa 1'18.570 0.47918
6 MaleisiëAaron Lim 1'18.766 0.67522
7 BraziliëFelipe Guimarães 1'18.896 0.80518
8 Groot-BrittanniëJames Winslow 1'19.180 1.08916
9 NederlandDennis Retera 1'19.213 1.12215
10 Verenigde StatenJ.R. Hildebrand 1'19.218 1.12713
11 MexicoJuan Pablo Garcia 1'19.289 1.19822
12 Zuid-AfrikaCristiano Morgado 1'19.420 1.32919
13 IndiaParthiva Sureshwaren 1'19.512 1.42117
14 ChinaAdderly Fong 1'20.336 2.24519
15 IerlandNiall Quinn 1'20.421 2.3309
16 IndonesiëZahir Ali 1'20.528 2.43721
17 MonacoHubertus Bahlsen 1'22.745 4.6544
18 AustraliëAshley Walsh 0

GameCube titel best verkocht afgelopen week in Japan


Wie heeft games nodig van deze generatie als we gewoon GameCube-titels opnieuw kunnen uitbrengen moeten ze bij Nintendo gedacht hebben. En zoals wel vaker is gebleken recent weet Nintendo wat de consument wil, want de best verkochte game in Japan afgelopen week was Mario Power Tennis. Van deze game kwam het origineel al eind 2004 uit op de GameCube.

Software
01. Wii de Asobu: Mario Power Tennis (Wii) - 57,000 / NEW
02. Megami Ibunroku: Devil Survivor (DS) - 55,000 / NEW
03. Naruto Ultimate Ninja Storm (PS3) - 44,000 / NEW
04. Dissidia Final Fantasy (PSP) - 29,000 / 848,000
05. Monster Hunter Portable 2nd G (PSP) - 27,000 / 332,000
06. Rhythm Tengoku Gold (DS) - 25,000 / 1,594,000
07. Fallout 3 (PS3) - 24,000 / NEW
08. Wagamama Fashion Girls Mode (DS) - 23,000 / 667,000
09. Wii Fit (Wii) - 22,000 / 3,177,000
10. DS Uranai Seikatsu (DS) - 20,000 / NEW

11. Gran Turismo 5 Prologue Spec III (PS3)
12. Taiko no Tetsujin Wii (Wii)
13. Mario Kart Wii (Wii)
14. Gundam Musou 2 (PS2)
15. Tongari Boushi to Mahou no 365 Nichi (DS)
16. Animal Crossing City Folk (Wii)
17. Kirby Super Star Ultra (DS)
18. Momotarou Dentetsu: 20-Shuunen (DS)
19. Wii Sports (Wii)
20. Pokémon Platinum (DS)
21. White Knight Chronicles (PS3)
22. Penguin no Mondai (DS)
23. Musou Orochi Sairin (PSP)
24. Power Pro Kun Pocket 11 (DS)
25. Professor Layton and the Final Time Journey (DS)
26. GRID (PS3)
27. Gundam Musou 2 (PS3)
28. Animal Crossing Wild World (DS)
29. Phantasy Star 0 (DS)
30. World Soccer Winning Eleven 2009 (PS3)

Megan Fox de nieuwe Lara Croft in de volgende film?

Het schijnt zo te zijn dat Angelina Jolie vervangen wordt door Transformers-ster Megan Fox in de volgende Tom Raider-film. Volgens geruchten schijnt de film al een tijdje in pre-productie te verkeren, de fase waarin scripts en scenario's geschreven worden, een regisseur gezocht wordt en acteurs voorzichtig gepolst worden of ze interesse hebben in een hoofdrol.

Een derde film zou niet zo heel erg gek zijn, Lara Croft: Tomb Raider en Tomb Raider: The Cradle of Life brachten samen meer dan $400 miljoen op. Een bericht als deze kan natuurlijk niet zonder beeldmateriaal, puur en alleen maar om jullie een goed idee te geven om welke dame we het hier hebben.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.