Google nog niet geraakt door crisis

Het Amerikaanse internetbedrijf Google heeft in het vierde kwartaal vorig jaar ogenschijnlijk geen last gehad van de financiële crisis. Het bedrijf verwacht significante bedragen te blijven investeren. Dat heeft Google gisteren bekendgemaakt.

Google wist zijn winst op te voeren dankzij hogere advertentie-inkomsten en door kosten te besparen. De nettowinst kwam uit op 1,62 miljard dollar ofwel 5,10 dollar per aandeel bij een omzet van 5,7 miljard dollar. De resultaten zijn hoger dan de gemiddelde verwachtingen van analisten. In het derde kwartaal vorig jaar bedroeg de winst per aandeel 4,92 dollar en de omzet 5,54 miljard dollar.

"Het is onduidelijk hoe lang de economische neergang duurt, maar onze aandacht blijft gericht op de lange termijn", aldus bestuursvoorzitter Eric Schmidt. Google trok in het vierde kwartaal 368 miljoen dollar uit voor verbeteringen in datacenters en netwerkapparatuur. Het bedrijf kan over 15,9 miljard dollar aan kasmiddelen en snel in contanten om te zetten beleggingsinstrumenten beschikken.


  (foto: ANP)