AZ wil De Zeeuw niet laten gaan

Peterselieman
AZ is absoluut niet van plan om Demy de Zeeuw op korte termijn te laten vertrekken. Het Duitse HSV zou geïnteresseerd zijn in de middenvelder, die in Hamburg de opvolger zou moeten worden van de naar Manchester City getransfereerde Nigel de Jong.

"Op de nieuwjaarsreceptie zijn we vorige week ook duidelijk geweest wat betreft het verkopen van belangrijke spelers. En Demy is een dergelijke steunpilaar die we graag willen behouden", windt manager voetbalzaken Marcel Brands er geen doekjes om in de Telegraaf.

Alleen bij een astronomisch hoog bod als in het geval van De Jong valt er volgens Brands te praten. "HSV wilde De Jong ook graag houden, totdat er een miljoenenbod op tafel kwam." Vanuit Hamburg hoorde men in Alkmaar voorlopig echter nog niets. "Er heeft zich niemand bij ons gemeld", aldus Brands.

De Zeeuw zelf is gevleid door de Duitse interesse, maar prefereert de titelstrijd met AZ. "Ik vind Hamburger SV een prachtige club en natuurlijk denk je daar over na als er interesse is. Maar ik heb niks vernomen en richt me voor de volle honderd procent op AZ", zegt de middenvelder.