Wilusz aangeslagen na nieuwe tegenslag

Olga (Nuongirl)
De carrière van Maciej Wilusz wordt voorlopig gekenmerkt door zware tegenslagen. Het was de bedoeling dat de jonge Pool van Sparta Rotterdam het seizoen op huurbasis zou afmaken bij RBC Roosendaal, maar een knieblessure gooide roet in het eten.

"Het gebeurde op mijn allereerste training bij RBC Roosendaal", schetst een aangeslagen Wilusz de situatie nog maar eens tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik voelde mijn knie een beetje naar binnen knikken. Het deed pijn, maar ik dacht dat ik door kon spelen. Vijf minuten later gebeurde echter precies hetzelfde. Toen ben ik naar trainer Rini Coolen gestapt en heb gezegd dat het mis was."

Het is niet de eerste keer dat Wilusz wordt getroffen door blessureleed aan zijn knie. De linkspoot raakte zowel bij sc Heerenveen als bij Sparta geblesseerd aan het gewricht. "Het zit de laatste jaren behoorlijk tegen", moet de Pool beamen. "Gelukkig zijn het dit keer mijn kniebanden niet, maar het is wel weer een forse tegenslag."

Sparta-trainer Foeke Booy voelt mee met zijn pupil. "Wij hebben ons schappelijk opgesteld ten opzichte van RBC. De contracten waren weliswaar getekend, maar dit is voor alle partijen erg vervelend. Maciej is weer terug bij ons. Hij kan revalideren bij onze medische staf. En als hij fit is, kijken we pas verder."

"Dit is in eerste instantie een drama voor Maciej zelf. Hij werkt al zo lang, zo verschrikkelijk hard om topfit te zijn en keer op keer krijgt hij klappen te verwerken. De andere spelers proberen hem te steunen. Het is vreselijk om te zien hoe erg het tegen kan zitten bij een jonge voetballer."