TOP Oss haalt ook Papa Sanou

Michel (methodmich)
TOP Oss heeft vandaag goede zaken gedaan op de transfermarkt. Na het huren van Dominique Scholten van NEC, werd ook aanvaller Ousmane Sanou vastgelegd. Hij maakt het seizoen op amateurbasis af bij de club uit de Jupiler League.

De dertigjarige Papa Sanou is afkomstig uit Burkina Faso en speelde eerder in Nederland voor Willem II, Sparta Rotterdam en FC Eindhoven. Namens die clubs kwam de aanvaller tot 25 goals in 165 competitieduels. De laatste jaren speelde Sanou in België voor Berchem Sport.

Hij vertrok naar België nadat hij in Nederland werd geschorst. Als speler van zaterdaghoofdklasser Kozakken Boys, waar hij samen met Mamadi Sidibe uit Djibouti het swingende duo Papa en Mama vormde, werd in oktober 2004 na een duel tegen DOVO betrapt op het gebruik van doping. De KNVB schorste hem voor acht maanden. Protesten van Kozakken Boys hielpen niet, de speler mocht van de bond zelfs geen sportcomplex betreden. Daarop trok Sanou naar België, waar hij eerst bij Turnhout ging spelen.

TOP Oss-trainer Hans de Koning is zeer blij met de komst van Sanou: "Een speler met een rijke ervaring, een welkome versterking."