Van Well: "Positie Gudde niet ter discussie"

Dick van Well, president-commissaris bij Feyenoord, zegt vandaag in het Algemeen Dagblad dat de positie van algemeen directeur Eric Gudde safe is. Volgens Van Well valt Gudde de huidige malaise bij de Rotterdammers niet te verwijten en moet hij gewoon blijven.

"Hij zit nu iets meer dan een jaar bij ons. Je kunt hem moeilijk verwijten dat wij op de verkeerde plaats op de ranglijst staan", aldus Van Well in het interview. "Gudde heeft van ons bij zijn aantreden de zwaarste twee dossiers gekregen; de eenwording van Feyenoord en het nieuwe stadion. Op die twee dossiers heeft hij het uitstekend gedaan, vind ik. Wat mij betreft staat hij niet ter discussie."

Ook wat betreft de nieuwjaarstoespraak treft Gudde geen blaam volgens Van Well. "Ik heb zijn oorspronkelijke speech namelijk gezien en weet dat deze is veranderd. Namens de spelersraad had Kevin Hofland me een dag eerder al uitgebreid gesproken en zijn mening rond Verbeek aangegeven. Dit konden we tijdens de speech niet naar buiten brengen. Gudde heeft zijn nieuwjaarstoespraak behoorlijk herschreven."

"Na zijn speech heeft Gudde rond de tafel gezeten met Giovanni van Bronckhorst en Kevin Hofland en is het hele circus gaan draaien. Gudde heeft nog een lijmpoging gedaan, maar deze is mislukt."

De positie van Gudde is derhalve niet in gevaar als het aan Van Well ligt. "Er wordt volgens mij door de media zo veel gemaakt van wat er helemaal niet is. Bij Feyenoord staat op dit ogenblik van alles ter discussie. Maar wat mij betreft wordt er niet getornd aan de positie van Gudde. De komst van een nieuwe trainer is op dit moment echt het belangrijkste."