Uitslagen Jupiler League speelronde 23

Dit weekend werd in de Jupiler League de 23e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.
VVV-Venlo leed vandaag haar vierde nederlaag in de Jupiler League. Op bezoek bij Telstar kwam de club in de tweede minuut al een voorsprong door een doelpunt van Calabro, maar Telstar kwam zes minuten later al langszij door Koning. Vijf minuten na rust was het Plet die namens Telstar de 2-1 eindstand binnenschoot. RKC Waalwijk profiteerde optimaal door TOP Oss met 5-0 te verslaan. Slechts drie mannen waren daar verantwoordelijk voor, Benson scoorde voor rust tweemaal, de 3-0 werd gemaakt door Gudde, en met twee doelpunten van De Ceulaer was het Waalwijkse feest compleet.

Het duel tussen sc Cambuur-Leeuwarden en het in goede vorm verkerende Fortuna Sittard werd vandaag afgelast vanwege de hevige regenval in Leeuwarden. Het duel wordt komende dinsdag ingehaald. BV Veendam boekte zijn tweede overwinning op rij, bij Helmond Sport wisten de Veendammers met 1-3 te zegevieren. Het in nood verkerende FC Eindhoven wist een mooie overwinning te boeken bij FC Emmen: 1-4.

FC Zwolle is ook bezig aan een goede reeks, dankzij een 3-2 overwinning op AGOVV Apeldoorn staan ze in de vierde periode op een tweede plek met vier overwinningen en één nederlaag. De winst op AGOVV was echter niet vanzelfsprekend, de club kwam tot twee keer toe op achterstand maar trok uiteindelijk aan het langste eind.