Scholieren 'overvallen' supermarkt

In Amstelveen zijn vanochtend twee middelbare scholieren opgepakt, nadat zij een supermarkt wilden 'overvallen'. De scholieren gingen de C1000 aan de Lindenlaan gemaskerd binnen, waarop het geschrokken personeel al snel de overvalsknop indrukte. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek het te gaan om een zeer misplaatste grap van de twee scholieren.

De C1000 waar het incident plaatsvond was korte tijd terug nog bezocht door echte overvallers. "Voor het personeel is dit een ontzettend traumatische ervaring", aldus en woordvoerder aan het AD.  

Rond negen uur vanochtend liepen de twee gemaskerde scholieren de C1000 binnen. Nadat het personeel van de supermarkt het overvalalarm had ingeschakeld arriveerde de politie met een groot team om de twee in de kraag te vatten. Bij aankomst bleek het echter niet op keiharde criminelen, maar om een stel geschrokken scholieren te gaan.

Het tweetal is aan de directie van hun school overgedragen, die gaat bekijken hoe de scholieren gestraft gaan worden. Het duo is volgens de school 'erg onder de indruk' van het hele gebeuren. De leiding van de school heeft zich inmiddels verontschuldigd voor het gedrag van de twee scholieren bij de supermarkt en het personeel een bloemetje aangeboden.

Met dank aan Emslander voor de submit.