Jans: "Suárez klaar voor volgende stap"

Het duel tegen FC Groningen en Ajax van komende zondag zal evenals de voorgaande jaren zeer beladen zijn. De brand van vorig seizoen en de recente transfers van Luis Suárez, Bruno Silva en Rasmus Lindgren naar Amsterdam spelen daarin een grote rol.

Dat weet ook Groningen-trainer Ron Jans. "Er is veel media-aandacht, de beleving van de supporters is intens en bovendien zijn het vaak leuke duels," aldus de coach in Ajax Life. "In de Arena verloren we dit seizoen met 1-0, maar het was een open wedstrijd die ook in ons voordeel had kunnen uitvallen."

Jans vindt het jammer dat Suárez en Silva sinds hun vertrek zo negatief worden behandeld door de Groningen-fans. "Dergelijke spelers maken deel uit van je historie en verdienen een hartelijk welkom", luidt zijn mening hierover.

Suárez zou wat Jans betreft overigens een volgende stap in zijn loopbaan mogen maken. "Ik ben een fan van Luis. Ik hoop dat hij nog lang op de Nederlandse velden te bewonderen blijft, maar eigenlijk is hij klaar voor een stap hogerop."