FOK! SchaatsQuiz - ronde 3

Olga (Nuongirl)
Het wereldkampioenschap sprint zit erop, dus tijd voor de derde ronde van deze maand in de FOK! SchaatsQuiz. In samenwerking met Trendis hebben we een mooi prijzenpakket weten samen te stellen. Hier kan je zien welke prijzen je kan winnen en ook hoe de FOK! SchaatsQuiz werkt.

Allereerst de antwoorden van ronde 2

1. Claudia Pechstein vestigde met haar 36 jaar een record door dit weekend voor de zeventiende keer deel te nemen aan het EK allround. Ook nam ze het record van oudste Europees kampioene allround over van een andere schaatsster, maar wie had dat record voor Pechstein in handen?
Atje Keulen-Deelstra.

2. Enrico Fabris werd tijdens de 5.000 meter bij het EK allround gediskwalificeerd omdat hij na de start de lijn in de bocht passeerde. Er werd nog een schaatser gediskwalificeerd. Wie was dat?
Bedoeld was de Fin Valtonen, echter vanwege de onduidelijkheid van de vraag zijn ook degene die genoemd zijn die op andere afstanden dat weekend werden gediskwalificeerd goedgerekend.

3. Wie is dit?


Cindy Klassen

Na de tweede ronde waren er 18 users die alle vragen goed hadden.


De vragen van Ronde 3

1. Om welke reden stopte Gerard Kemkers als actief schaatser?

2. Wie zijn dit?

3. Welke Japanse sprinter pakte tweemaal de wereldtitel sprint? En in welke jaren deed hij dat?

Mail de antwoorden, met vermelding van je username naar Fokschaatskwis@gmail.com. Doe dit voor vrijdag 23 januari 20:00 uur. Je mag slechts eenmaal per ronde de antwoorden insturen.