FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 8 juli 2008

Punten ronde 9

Zo, deze week is het dinsdagavond - puntenavond. Na een kleine hapering gisteren, is er een volledige herziening van deze ronde geweest. En jullie hebben nu de juiste punten, echter nog even niet met bijbehorend budget. Maar daar komen we aan het eind op terug.

Mochten er mensen al gewisseld hebben met de punten die nadat de uitslag van de race ingevoerd was al uitgedeeld waren, dan is het budget verrekend met die wissels. Het zou dus kunnen zijn dat je minder budget had dan je na je wissels aanvankelijk had. De puntentelling klopt verder wel, dus hier wordt wel de top vijf genoemd.

Deze ronde zijn er tien users die 403 punten hebben gescoord. Dat zijn baloo-f1, BertieBert, Bram_, burnrubber, DRIX, JacRacer, manfred1966, Peterselieman, rachelv en sander04. Er zijn drie users met 381 punten die de tweede plaats hebben deze race, dat zijn F1_twannie, Jack.azz en VirginAtlantic. De derde plek is voor NNahoJJ en Tako, met 366 punten. 2xdehelft, Bigguy82, ExcaliburDexter, gertjuh-krimpen, Give_it_a_try, RainManX2 en Thedrummer hebben de vierde plaats gehaald met 348 punten. En het rijtje wordt gesloten door Geniuz_Nerd, jasbas, Liam_xi, masterpatje en Ritchi3 met 347 punten. Bij de subleagues is nog niet te zeggen wie deze ronde gewonnen heeft.

Het algemeen klassement wordt aangevoerd door burnrubber, hij heeft 2115 punten bij elkaar gescharreld. Tweede plek is voor madkilo met 2042 punten, derde staat Tourjour2 met 2035 punten. Vierde is ko3k met 2013 en vijfde sander04 met 2009 punten. Bij de subleagues is nog geen goed klassement te geven, en er wordt ook nog gekeken naar de eerste vier races waar de subleagues nog geen punten voor hebben gekregen.

Er schijnt echter bij het verdelen van de budgetten iets niet goed te zijn. We hebben het vermoeden dat de budgetten zoals die momenteel uitgedeeld zijn, een stuk te hoog zijn bij enkele of alle users. Als dit het geval is, zullen we het herberekenen en wissels die onder een te hoog budget zijn gemaakt terugdraaien. De wissels na de race afgelopen zondag zullen dan ook vervallen. We hopen uiteraard dat dit zo snel mogelijk opgelost is en dat je weer op tijd kunt wisselen voor de Grand Prix van Duitsland, die op 19 en 20 juli wordt verreden.

Eerste testdag Hockenheim 08-07-08

Lewis Hamilton heeft vandaag de snelste tijd neergezet tijdens de testdag op Hockenheim. De Brit bleef Kimi Räikkönen en Nico Rosberg voor. Honda-testcoureur Alexander Wurz wist zijn wagen niet op de baan te houden, en spinde tijdens een van de natte periodes van de baan.

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 L. Hamilton McLaren 01:15.483 75
2 K. Räikkönen Ferrari 01:15.803 63
3 N. Rosberg Williams 01:16.099 87
4 A. Sutil Force India F1 01:16.516 97
5 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 01:16.522 113
6 K. Kobayashi Toyota 01:16.570 65
7 N. Heidfeld BMW 01:16.593 59
8 N. Piquet jr. Renault 01:16.856 111
9 D. Coulthard Red Bull 01:17.361 67
10 A. Wurz Honda 01:17.825 89

'Bin Ladens willen Newcastle kopen'

Opschudding in de Britse voetbalwereld. Familieleden van Al Qaeda-leider Osama Bin Laden zouden Newcastle United willen overnemen.

De Saudi Binladens Group (SBG) zou 400 miljoen Euro over hebben voor de club. Een halfbroer van Osama Bin Laden staat aan het hoofd van die organisatie. De Bin Ladens zouden tevens het stadion willen overnemen en de buurt willen opknappen. Supporters zien de overname niet zitten.

Ze worden hierin gerustgesteld door het bestuur van Newcastle United. Die ontkennen de overname. "Op het moment dat iedereen zich voorbereid op een nieuw seizoen is het teleurstellend dat we onjuiste berichten moeten corrigeren," aldus een woordvoerder van de club.

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!Sport!

'Bin Ladens willen Newcastle kopen'

Opschudding in de Britse voetbalwereld. Familieleden van Al Qaeda-leider Osama Bin Laden zouden Newcastle United willen overnemen.

De Saudi Binladens Group (SBG) zou 400 miljoen Euro over hebben voor de club. Een halfbroer van Osama Bin Laden staat aan het hoofd van die organisatie. De Bin Ladens zouden tevens het stadion willen overnemen en de buurt opknappen. Supporters zien de overname niet zitten.

Ze worden hierin gerustgesteld door het bestuur van Newcastle United. Die ontkennen de overname. "Op het moment dat iedereen zich voorbereidt op een nieuw seizoen is het teleurstellend dat we onjuiste berichten moeten corrigeren," aldus een woordvoerder van de club.

Parijs overweegt hoogbouw toe te staan

De skyline van Parijs kan er in de nabije toekomst wel een heel anders uit gaan zien. Het stadsbestuur gaat zich namelijk buigen over plannen om aan de rand van de stad gebouwen tot een hoogte van tweehonderd meter te plaatsen, is vandaag besloten.

Nu mogen de gebouwen in de Franse hoofdstad nog maximaal 37 meter hoog reiken. Er zijn in het verleden slechts enkele uitzonderingen gemaakt, zoals voor de Eiffeltoren en de Montparnassetoren.

De plannen die nu op tafel liggen, behelzen uitsluitend hoogbouw aan de rand van de stad, maar volgens veel architecten breekt er een nieuwe fase mee aan. "Parijs gaat veranderen, en zal er binnenkort compleet anders uitzien", aldus architect Michel Angevin.

Zwitsers referendum over verbod op minaretten

Zwitserland gaat een referendum houden over een verbod op minaretten. Nationalisten, gesteund door de nationalistische Zwitserse Volkspartij en de marginale Federale Democratische Unie, hebben genoeg handtekeningen opgehaald om een volksraadpleging door te drukken.

Volgens de nationalisten zijn minaretten niet zozeer religieuze symbolen als wel een teken van de in hun ogen oprukkende politieke Islam. Tegenstanders zeggen dat een verbod een schending zou zijn van de vrijheid van godsdienst.

Volgens de racisme-expert bij de Verenigde Naties, Doudou Diène, is het initiatief een bewijs dat anti-islamitische acties in Europa hand over hand toenemen. De regering van de Zwitserse president Pascal Couchepin roept de bevolking op tegen het verbod te stemmen.

In Zwitserland, dat 7,5 miljoen inwoners telt, wonen ruim 310.000 moslims, vier procent van de bevolking.

Laatste wildcard Dutch Open voor Huta Galung

Jesse Huta Galung heeft dinsdag de laatste wildcard voor de Dutch Open in Amersfoort ontvangen. Robin Haase, Martin Verkerk en Thiemo de Bakker zijn de overige Nederlanders die meedoen aan het Nederlandse ATP-toernooi dat van 12 tot en met 20 juli op het programma staat.

Huta Galung is met zijn 171e plaats op de wereldranglijst momenteel de tweede Nederlander achter Robin Haase. "Ik ben heel blij, dat de toernooidirecteur Hans Felius mij de kans geeft me in een ATP-toernooi te bewijzen. Als je doel de top-100 en daarna de top-50 van de wereld is, moet je in die toernooien meedoen. Ik zie de wildcard als een erkenning voor de goede resultaten die ik in de afgelopen periode heb kunnen neerzetten. De kwalificatie voor Roland Garros was een hoogtepunt."

Huta Galung speelt in Amersfoort zijn derde ATP-toernooi van dit jaar. De 22-jarige Hillegommer behaalde op Roland Garros en het indoortoernooi van Marseille via de kwalificaties het hoofdtoernooi. Beide keren verloor hij in de eerste ronde.

De loting voor het hoofdschema van het Dutch Open is komende vrijdag.

G8-leiders verwerpen verkiezing Mugabe

Leiders van de G8-landen hebben op hun topconferentie in Japan de tweede ronde van de Zimbabwaanse presidentsverkiezingen, die werd gewonnen door Robert Mugabe, als niet legitiem bestempeld.

De G8-leiders roepen de politieke leiders in Zimbabwe op te werken aan een snelle, vreedzame oplossing van de crisis. Zij zeggen ernstig bezorgd te zijn over de situatie in Zimbabwe, waar de kandidaat van de oppositie zich na geweld en intimidatie uit de presidentsrace terugtrok. Zij kondigen financiële en andere maatregelen aan tegen degenen die verantwoordelijk zijn voor het geweld.

Snelheidsovertreding op A16 'kost' 70. 000 euro

Een man die dinsdag 27 kilometer per uur te hard over de A16 bij Breda reed, zal deze snelheidsovertreding nog lang heugen. De 59-jarige snelheidsduivel had nog 68.215,75 euro aan boete openstaan en mag nu kiezen: betalen of 240 dagen brommen.

De boete voor de verkeersovertreding was 152 euro. Deze kon de man direct afrekenen. Als hij het resterende bedrag niet kan of wil betalen, mag de man 240 dagen de cel in. Hij zit momenteel vast in het arrestantencomplex in Breda. Een woordvoerder van de Verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politiediensten kon niet zeggen waarvoor de man de boete open had staan.

Barça schrijft spoedvergadering uit

FC Barcelona heeft een spoedvergadering uitgeschreven. De Spaanse club wilde niet bevestigen dat voorzitter Juan Laporta donderdag bij die gelegenheid zijn functie zou kunnen neerleggen. Het Catalaanse blad Sport maakte dinsdag al wel bekend dat de preses hoogstwaarschijnlijk stopt, daartoe gedwongen door de commissie van managers.

Laporta overleefde zondag ternauwernood een motie van wantrouwen. De 45-jarige voorzitter, die sinds 2003 aan het roer is bij Barça, ligt zwaar onder vuur door de tegenvallende resultaten van het afgelopen seizoen.

Zondag kreeg hij in die peiling steun van slechts 37,75 procent van de supporters. Meer dan 60 procent van de 39.389 leden van Barcelona die stemden, stemde tegen het aanblijven van de preses. Er was echter een tweederde meerderheid nodig om nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Maar dat lijkt nu toch te gaan gebeuren. Als Laporta opstapt, neemt vicevoorzitter Albert Vinces zijn taken voorlopig over. In 2010 wordt de definitieve opvolger gekozen.

Waterpolosters uitgeschakeld op EK

De Nederlandse waterpolosters zijn er op het Europees kampioenschap niet in geslaagd de halve finales te bereiken. het verloor vandaag van wereldkampioen Hongarije.

Nederland had aanvankelijk wel het beste van het spel, maar slaagde er maar moeizaam in te scoren door de stugge verdediging van de Hongaren. Vooral in het derde kwart liep Hongarije vervolgens uit. Nederland, dat in augustus ook meedoet aan de Olympische Spelen, strijdt nu nog om plaats vijf.

KLM verhoogt brandstoftoeslag

KLM verhoogt, in reactie op de zeer sterk gestegen brandstofprijzen, de brandstoftoeslag op tickets. Dat is nabeurs bekendgemaakt middels een persbericht.

KLM verhoogt de toeslag op tickets met vier euro per traject voor intra-Europese vluchten, met 10 euro per traject voor intercontinentale vluchten korter dan 9 uur en met 14 euro per traject voor intercontinentale vluchten langer dan 9 uur.

"Dit resulteert met ingang van donderdag 10 juli in een brandstoftoeslag van 41 euro per traject op vluchten binnen Europa, van 133 euro per traject op intercontinentale vluchten korter dan 9 uur en van 147 euro per traject op intercontinentale vluchten langer dan 9 uur", aldus KLM.

Rus beste junior van de wereld

Tennisster Arantxa Rus is vanaf vandaag de nummer één van de wereld bij de junioren. Ze dankt dat aan haar kwartfinaleplaats bij het afgelopen juniorentoernooi van Wimbledon.

Rus pakt daardoor net genoeg punten om de Roemeense Simona Halep voor te blijven. Het verschil is slechts 2,5 punt. De laatste Nederlandse is die wereldranglijst bij de junioren aanvoerde was Michaëlla Krajicek. Zij stond in 2004 bovenaan. Recenter stond Thiemo de Bakker bij de herenjeugd op nummer één, na zijn overwinning tijdens het juniorentoernooi van Wimbledon in 2006.

Voel je thuis op vakantie in SimCity Societies Destinations

Iedereen wil er af en toe even tussen uit, maar je eigen stad verlaten is niet zo makkelijk. Om dit probleem op te lossen is er nu SimCity Societies Destinations. In deze game vind je alle vormen van vakanties, van natuurparken met kampeerplekken en wandelroutes tot een tropisch strand met watersporten. Bouw je eigen toeristische trekpleiser en trek mensen aan die in jouw vakantiestad willen verblijven.

Je kunt een trailer van de uitbreiding hieronder bekijken

'ADO wil Van Geel als algemeen directeur'

ADO Den Haag hoopt Martin van Geel te strikken als algemeen directeur. De Haagse club heeft de oud-directeur van AZ en Ajax een aanbieding gedaan, meldt het AD. Naar verluidt neemt Van Geel de aanbieding van de Hagenaars in beraad.

ADO heeft op dit moment met Harm de Boer een interim-directeur in dienst. "Over mijn opvolging heb ik twee scenario's neergelegd bij Pierre Heijnen, de voorzitter van de raad van commissarissen. Verder kan ik er niets van zeggen", aldus De Boer. ADO liet eerder wel doorschemeren met een grote naam bezig te zijn.

Van Geel nam in april ontslag als technisch directeur bij Ajax. Hij kon zich niet vinden in de nieuwe structuur bij de Amsterdamse club. Enkele maanden daarvoor had de directeur forse kritiek gekregen van de commissie Coronel. De nieuwe hoofdcoach Marco van Basten krijgt de eindverantwoordelijkheid over de gehele afdeling betaald voetbal. "Ajax en ik zijn het eens: twee kapiteins op één schip, dat is niet werkbaar", verklaarde Van Geel zijn vertrek.

Eerder was Van Geel met veel succes technisch directeur bij Willem II en AZ. Beide clubs haalden Europees voetbal met selecties die door de inmiddels 47-jarige oud-prof waren samengesteld. Verwacht wordt dat Van Geel woensdag aan ADO Den Haag laat weten of hij op de aanbieding in zal gaan.

Springruiter Zoer breekt been

Springruiter Albert Zoer heeft bij een training zijn scheen- en kuitbeen gebroken. Zijn deelname aan de Olympische Spelen is hierdoor zeer onzeker geworden.

Tijdens de training met één van zijn jonge paarden ongelukkig ten val. Zoer was voor Nederland een medaillekandidaat in Beijing. Hij maakte in 2006 en 2007 deel uit van het Nederlands team dat respectievelijk wereld en Europees kampioen werd. Afgelopen zondag won Zoer nog de Grote Prijs van Aken.

Zoer wordt vanavond nog geopereerd. Chirurg Ruud van Haasen, die de operatie uitvoerd, sluit niet uit dat de ruiter alsnog op tijd hersteld is. "Normaal gesproken staat er een periode van vier tot zes weken voor herstel, maar ik sluit niet uit dat het ook sneller kan. Het is een relatief eenvoudige breuk. Daarbij is het een plus dat niet alleen het scheenbeen, maar ook het kuitbeen is gebroken, omdat dit de genezing voorspoedig beïnvloedt", aldus Van Haasen.

Over drie weken vertrekt de Nederlandse equipe naar Hongkong, waar tijdens de Olympische Spelen de hippische onderdelen worden gehouden.

Er was eens... een nieuwe Tales of Vesparia trailer

Tales of Vesparia is de nieuwste telg in de Tales of-serie. De game zal in eerste instantie exclusief voor de Xbox 360 verschijnen, maar later ook voor de PlayStation 3. Van de game is nu een trailer verschenen welke je hieronder kunt bekijken. Het filmpje geeft een indruk van het verhaal van de game en ook is te zien dat het real time battle systeem waar de serie bekend om staat weer present is.

De game ligt in september in de Amerikaanse schappen. In Europa moeten we waarschijnlijk nog iets langer geduld hebben.

Microsoft reageert op Xbox 360 Elite geruchten

Microsoft heeft vandaag gereageerd op een aantal geruchten die de ronde doen in kranten en online magazines met betrekking op de rode ringen van de 360 Elites. Ook op FOK!games viel dat bericht te lezen.

"Recent reports in the UK media regarding Xbox 360 contain inaccuracies and pure speculation, as well as news that is a year old." aldus Microsoft in een reactie op de artikelen van The Daily Mirror en The Daily Telegraph. Micosoft heeft vanwege de problemen vorig jaar al de garantie op de console uitgebreid naar drie jaar voor iedereen die te maken krijgt met de beruchte rode ring.

Waar de rode ring precies door veroorzaakt wordt blijft onbekend. "The three flashing red lights error message does not signal a single issue and can be caused by a combination of factors. For competitive reasons, we do not provide specifics about hardware components." aldus Microsoft. "We encourage anyone who is experiencing issues with their Xbox 360 console to call the customer support centre. Our customer service team is well equipped to ensure that all Xbox 360 repairs go smoothly."

Tour: Schumacher wint, Menchov zesde

Denis Menchov heeft zich gerevancheerd voor het tijdsverlies van gisteren. De Rus uit de Nederlandse Rabobankploeg behaalde de zesde plaats in de tijdrit over 29,5 kilometer rond het Franse Cholet.

Verrassende winnaar is de Duitser Stefan Schumacher uit de Gerolsteiner ploeg. De Duitser was op afstand de snelste en mocht hierdoor ook de gele-leiderstrui om zijn schouders te hangen. Kim Kirchen werd tweede op zestien seconden. Op de derde plaats eindigde de Schot David Millar. Favoriet voor de eindwinst, Cadel Evans, eindigde op de vierde plaats op 27 seconden van Schumacher.

In het algemeen klassement gaat Schumacher nu ook aan de leiding en heeft een voorsprong van twaalf seconden op Kim Kirchen. Cadel Evans staat als eerste klassementsrenner op de vierde plaats op 21 seconden. Denis Menchov staat elfde op 51 seconden.

Voor meer tournieuws kijk je op de FOK!sport Tour de France-site!

Schumacher wint, herstel Menchov

Denis Menchov heeft zich gerevancheerd voor het tijdverlies van gisteren. De Rus uit de Nederlandse Rabobank-ploeg behaalde de zesde plaats in de tijdrit over 29,5 kilometer rond het Franse Cholet.

Verrassende winnaar is de Duitser Stefan Schumacher uit de Gerolsteiner ploeg. De Duitser was op afstand de snelste en mocht hierdoor ook de gele leiderstrui om zijn schouders te hangen. Kim Kirchen werd tweede op zestien seconden. Op de derde plaats eindigde de Schot David Millar. Favoriet voor de eindwinst, Cadel Evans, eindigde op de vierde plaats op 27 seconden van Schumacher.

In het algemeen klassement gaat Schumacher nu ook aan de leiding en heeft een voorsprong van twaalf seconden op Kim Kirchen. Cadel Evans staat als eerste klassementsrenner op de vierde plaats op 21 seconden. Denis Menchov staat elfde op 72 seconden.

Uitslag tijdrit, vierde dag

Pos. Naam Tijd
1Stefan Schumacher, GST, GER 35:44
2Kim Kirchen, THR, LUX + 18
3David Millar, TSL, SCO + 18
4Cadel Evans, SIL, AUS + 27
5Fabian Cancellara, CSC, SUI + 33
6Denis Menchov, RAB, RUS + 34
7Jens Voigt, CSC, GER + 35
8Christian Vande Velde, TSL, USA + 37
9George Hincapie, THR, USA + 41
10Vincenzo Nibali, LIQ, ITA + 47

Stand algemeen klassement

Pos. Naam Tijd
1Stefan Schumacher, GST, GER 14.04:41
2Kim Kirchen, THR, LUX + 12
3David Millar, TSL, SCO + 12
4Cadel Evans, SIL, AUS + 21
5Fabian Cancellara, CSC, SUI + 33
6Christian Vande Velde, TSL, USA + 37
7George Hincapie, THR, USA + 41
8Thomas Lövkvist, THR, SWE + 47
9Vincenzo Nibali, LIQ, ITA + 58
10José Iván Gutiérrez, GCE, ESP + 1:01

OKT Judo-Stijl

Over het hele Nederlandse kwalificatie- en limietsysteem voor de Olympische Spelen valt natuurlijk wel een heel boek te schrijven. Nederland hanteert al jaren veel strengere limieten dan de internationale limieten om überhaupt mee te mogen doen aan de Olympische Spelen. Hierdoor lopen ze in mijn ogen de kans mis om sporters om te leren gaan met de druk en het overweldigende spektakel rondom het Olympische toernooi. Eerst een langere of kortere leerperiode en dan komt de motivatie die weleens kan leiden tot zeer mooie prestaties. Misschien ook wel grootse prestaties en medailles, die de uitzending dubbel en dwars goedmaken. Helaas lijkt alles in Nederland aan geld opgehangen te worden en trekt de (beginnende of onbekende) sporter wat dat betreft toch echt aan het kortste eind.

Ajax treft Utrecht, PSV tegen eigen beloften

Vandaag is er geloot voor de tweede ronde van het KNVB bekertoernooi. FC Utrecht verdediger Erik Pieters wist zijn ploeg meteen aan Ajax te koppelen.

Feyenoord zal het in de eerste ronde moeten opnemen tegen TOP Oss en PSV mag het opnemen tegen het eigen beloftenelftal.

De volledige loting ziet er alsvolgt uit:

ThuisUit
XerxesDZB zondag / Be Quick 1887NEC
FeyenoordTOP Oss
Jong PSVPSV
FC EmmenFC Twente
MVVSC Heerenveen
Ajax FC Utrecht
GVVV / sv DeurneNAC Breda
FC Den BoschHFC Haarlem
Spakenburg / Gemert Telstar
Quick Boys 2 / Hollandia 2FC Eindhoven
UNA / Kozakken BoysWKE / Unitas
SHO / PapendrechtASVB / Haaglandia / Sir Winston
Westlandia / Hollandia FC Groningen
Helmond SportFC Omniworld
Sparta Nijkerk / RKVVODWV / FC Lienden
HHC Hardenberg / Schijndel / Bol Accountants Go Ahead Eagles
AZ Heracles Almelo
Groene Ster / FC LisseAchilles '29 / Achilles Veen
FC DordrechtBV Veendam
Rijnsburgse Boys / DESK RBC Roosendaal
Baronie / Quick BoysWillem II
De Bataven / ONS SneekExcelsior
Eems Boys / EHCFortuna Sittard
SC Cambuur-LeeuwardenFC Zwolle
SMVC Fair Play/ AFC Ajax zaterdagVitesse
De Treffers / Excelsior '31De Graafschap
IJsselmeervogels / vv GlanerbrugAGOVV Apeldoorn
Jong FC Twente ADO Den Haag
VVV-VenloFC Volendam
HSC '21 / DOTOSparta Rotterdam
Hoogeveen / Be Quick '28RKC Waalwijk
Argon / CapelleRoda JC

De eerste ronde van de KNVB beker zal op 30 en 31 augustus worden afgewerkt. De tweede ronde staat op 23,24 en 25 september op het programma.

HRW: dienstmeisjes in Saudi-Arabië halve slaven

Buitenlandse dienstmeisjes in Saudi-Arabië worden over het algemeen zo slecht behandeld dat je soms van slavernij kunt spreken. Dat zegt de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) in een dinsdag uitgebracht rapport. Daarin wordt de Saudische overheid aangespoord dienstmeisjes dezelfde arbeidsrechten toe te kennen als gelden voor andere werknemers.

Het merendeel van de dienstmeisjes is afkomstig uit Aziatische landen, met name Indonesië, Sri Lanka, de Filipijnen en Nepal. Hun belangrijkste klacht is dat ze te lang moeten werken en vaak maanden, maar soms ook jaren, geen loon krijgen uitbetaald. Veel dienstmeisjes moeten achttien uur per dag werken, alle zeven dagen van de week. Omdat zij niet onder de arbeidswet vallen kunnen zij geen recht doen gelden op een vrije dag of betaling van overwerk.

Van 86 dienstmeisjes die HRW interviewde bleken er 36 in een situatie van dwangarbeid, mensenhandel of slavernij te verkeren. "Werkgevers pakken hun personeel vaak hun paspoort af en sluiten hen in huis op, waardoor hun isolement en het risico op geestelijke, lichamelijke en seksuele mishandeling worden vergroot", aldus het rapport, getiteld 'Alsof ik geen mens ben: mishandeling van Aziatische dienstmeisjes in Saudi-Arabië'.

Het Saudische Genootschap voor Mensenrechten noemde het rapport 'oneerlijk en eenzijdig'. "Ik zou willen dat mensenrechtengroepen bij het opstellen van hun rapporten naar beide partijen luisteren", zei woordvoerster Suhaila Hammad. "De misdaden die de (migrant)arbeiders jegens ons begaan worden nooit genoemd."

Volgens Hammad is een recente stijging van het misdaadcijfer te wijten aan de buitenlandse werknemers. Behalve naar schatting anderhalf miljoen dienstmeisjes werken er 5,6 miljoen buitenlandse arbeiders in de (olie)industrie en de techniek. "Ze smokkelen drugs, ze bouwen hun appartementen om tot drankstokerijen, ze bedrijven prostitutie, ze stelen en soms plegen ze moorden", zei Hammad. "Het is waar dat sommige dienstmeisjes het slecht hebben, maar wij als samenleving hebben ook te lijden van hen."

Sommige migrant-arbeidsters in Saudi-Arabië treffen het met goede arbeidsomstandigheden en vriendelijke werkgevers, zei Nisha Varia, onderzoekster van de divisie vrouwenrechten van HRW. In het slechtste geval is er sprake van slavernij. De meeste dienstmeisjes zitten daar ergens tussen.

Hoeveel dienstmeisjes worden mishandeld is niet bekend, maar zeker is dat het Saudische ministerie van sociale zaken en de ambassades van de landen die huispersoneel leveren elk jaar duizenden dienstmeisjes op hun dak krijgen die klachten hebben over hun werkgever of degene die hen heeft geronseld. Het Saudische ministerie runt in samenwerking met de politie een opvangcentrum in Riyad om dienstmeisjes te helpen hun achterstallig loon op te eisen en naar hun land terug te keren. Volgens HRW dwingen de medewerkers de meisjes echter maar al te vaak om van het loon af te zien in ruil voor instemming van de werkgever met hun vertrek.

Dat betekent dat slechte werknemers zelden worden gestraft. Als voorbeeld noemt HRW het geval van Nour Miyati, een Indonesisch dienstmeisje bij wie vingers en tenen moesten worden afgezet als gevolg van ondervoeding en dagelijkse afranselingen. Na drie jaar procederen liet een rechtbank in Riyad de aanklacht tegen de werkgever vallen, hoewel die had bekend, er bewijs te over was en de zaak grote publieke belangstelling wekte.

Het gebeurt ook vaak dat dienstmeisjes die een klacht indienen tegen hun werkgever, zelf worden beschuldigd en bestraft voor 'overspel', 'diefstal' of zelfs 'hekserij'.

Volgens onderzoekster Varia heeft de Saudische regering een aantal goede ideeën, maar wordt daar tot nog toe vooral over gepraat. "Het is nu tijd om die veranderingen door te voeren." HRW raadt Saudi-Arabië aan de landen die huishoudelijk personeel leveren te betrekken bij de pogingen de arbeids- en rechtspositie van dienstmeisjes te verbeteren.

Zeven jaar cel voor doodslag Tilburgse cafébaas

Een 25-jarige Tilburger is dinsdag door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot zeven jaar celstraf voor doodslag op een Tilburgse cafébaas. Het Openbaar Ministerie had acht jaar en tbs met dwangverpleging geëist. Het hof zag, anders dan de rechtbank Breda, geen noodzaak voor tbs met dwangverpleging.

De 52-jarige Teun de Corte werd op 16 februari vorig jaar in zijn café, gaybar Schwoell aan de Spoorlaan, met een zwaar voorwerp op zijn hoofd geslagen. De volgende dag werd hij na een tip gevonden door agenten. De verdachte werd twee dagen later aangehouden.

De Tilburger beweerde voor de rechtbank en het hof dat hij door De Corte en een derde persoon was aangerand. Hij zou uit zelfverdediging hebben gehandeld. Zowel de rechtbank als het hof vond zijn verklaring niet geloofwaardig.

Het hof liet tbs met dwangverpleging achterwege, maar wees wel op een wetswijziging per 1 juli die het mogelijk maakt een veroordeelde onder voorwaarden vrij te stellen als hij twee derde van zijn straf heeft uitgezeten. De Tilburger zou op die manier alsnog behandeld kunnen worden.

CDA'ers trotser op Sinterklaas dan op premier

Nederlanders die op het CDA stemmen zijn trotser op Sinterklaas dan op premier Jan Peter Balkenende. Dat heeft Maurice de Hond onderzocht in opdracht van weekblad HP/De Tijd. De onderzoeker vroeg 1400 Nederlanders naar zaken waar ze trots op zijn.

Uit de enquête blijkt dat de aanhangers van Rita Verdonks partij Trots op Nederland het minst trots zijn op hun land. Ook stemmers op de PVV van Geert Wilders zijn volgens HP/De Tijd niet echt trots op Nederland. De vrijheid van godsdienst scoort laag bij de PVV'ers. Aan de andere kant zijn ze wel weer trots op de typisch Nederlandse kroket.

Top 3
De top drie van zaken waar Nederlanders trots op zijn bestaat uit de Deltawerken, de vrijheid van meningsuiting en de gelijke behandeling van mannen en vrouwen.

Volgens het onderzoek maken sekse, leeftijd, opleiding en stemgedrag veel uit als het gaat om een trots gevoel. Zo zijn lager opgeleiden en ouderen minder trots op typische Hollandse dingen en noemen veel vrouwen en CDA-stemmers Sinterklaas in hun top-3.

De ChristenUnie-aanhang geeft vooral hoog op over symbolen als het Wilhelmus, de Nederlandse vlag en het koningshuis. Bij GroenLinkers roepen het abortusbeleid, het homohuwelijk en gelijke behandeling een gevoel van trots zijn op.

De volledige resultaten van het onderzoek staan in HP/De Tijd van deze week.

'Trotser op Sinterklaas dan op Balkenende'

Voetbaltrainer de cel in voor ontucht met pupil

Een 45-jarige voetbaltrainer uit Kampen moet anderhalf jaar de cel in voor het jarenlang seksueel misbruiken van een minderjarige pupil. Dat heeft de rechtbank Zwolle dinsdag bepaald. Het Openbaar Ministerie had deze straf ook geëist. Het slachtoffer was 13 jaar toen het misbruik begon.

De trainer heeft ook aan zeker drie andere jongens seksuele voorstellen gedaan langs het voetbalveld. Hij bood hen geld en cadeaus aan in ruil voor seks. Ook daarvoor is hij veroordeeld. De rechtbank rekent het de Kampenaar zwaar aan dat hij als voetbalcoach een voorbeeldfunctie voor de jongens vervulde.

De belastende verklaringen tegen Jan van der H. waren talrijk, lichten de rechters toe. Die worden bovendien ondersteund door seksueel getinte sms'jes en chatberichten die hij naar de pupillen stuurde. Hij zou op ingenieuze wijze gebruik hebben gemaakt van een door hem bedacht spel waarin de jongens de eerste plaats konden behalen van 'Super allerbeste voetbalvriend van Jan'. Hij liet hen bij hem thuis ook porno kijken.

Enkele jaren geleden kwam de veroordeelde al eens in opspraak toen hij als onderwijzer jongens thuis uitnodigde om naar pornofilms te kijken. Zowel de directeur van zijn toenmalige basisschool als de politie wees hem erop dat het thuis uitnodigen van minderjarige jongens een 'onwenselijke situatie' is. De rechtbank kon tot geen andere conclusie komen dat de verdachte zich daar kennelijk helemaal niets van heeft aangetrokken. Bovenop de anderhalf jaar cel heeft hij een halfjaar voorwaardelijk gekregen met een proeftijd van twee jaar.

De rechtbank heeft rekening gehouden met het feit dat het voor de verdachte nagenoeg onmogelijk is om naar zijn woonplaats terug te keren, gezien de grote beroering die de zaak heeft veroorzaakt. Ook namen de rechters het advies van een psycholoog over dat de man 'enigszins verminderd toerekeningsvatbaar' is vanwege een onderontwikkelde persoonlijkheid. De Kampenaar is bereid daarvoor behandeld te worden.

Tot tien jaar cel voor schietpartij in Hoorn

Zes verdachten zijn dinsdag veroordeeld voor hun aandeel in een schietpartij in Hoorn in februari vorig jaar. De veronderstelde schutter kreeg met tien jaar cel de zwaarste straf van de rechtbank in Alkmaar. Ook moet hij vijftigduizend euro schadevergoeding aan het ene slachtoffer betalen en tienduizend aan het andere. Nog eens vier verdachten zijn veroordeeld voor het helpen ontkomen van de dader.

Op 20 februari vorig jaar werden twee Turkse broers neergeschoten op het Kerkplein in Hoorn en vervolgens geschopt en geslagen. Een van hen raakte grotendeels verlamd. Later deden zij in regionale media hun verhaal. De rechtbank acht bewezen dat beide slachtoffers zijn neergeschoten door één schutter en stelt dat niet te bewiijzen valt dat de zes op het plein aanwezige verdachten gezamenlijk het plan hebben opgevat het tweetal neer te schieten.

Twee verdachten, eveneens broers, moeten elf maanden de cel in. Ook kregen zij zeven maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Ze werden veroordeeld voor poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en openlijke geweldpleging op de slachtoffers nadat zij waren neergeschoten. Ook hebben zij weer twee andere broers bedreigd.

Drie andere verdachten zijn veroordeeld tot een halfjaar cel. Ook zij hebben de slachtoffers mishandeld terwijl zij al neergeschoten waren. Een van hen kreeg met acht maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, op papier een lagere straf. De rechtbank accepteert zijn verweer dat hij dacht dat hij en zijn broers werden beschoten en dat hij daarom dacht dat hij zichzelf en zijn broers moest beschermen. Deze drie verdachten moeten gezamenlijk duizend euro schadevergoeding betalen aan elk van de slachtoffers. Ook krijgt een van de twee bedreigde broers vijfhonderd euro van hen.

De zesde verdachte kreeg met een maand cel de laagste straf. Zijn rol was een veel kleinere dan die van de andere verdachten, stellen de rechters van de meervoudige strafkamer in Alkmaar.

De vier verdachten die een rol hebben gespeeld bij de nasleep van de schietpartij zijn veroordeeld tot werkstraffen. Zij hielpen de schutter ontkomen en boden onderdak. Een van hen was toen nog minderjarig en kreeg daarom een werkstraf van veertig uur. Voor de andere drie is dat het drievoudige.

Brabantse 'loverboy' krijgt vier jaar met tbs

De 21-jarige Clay B. uit Etten-Leur is tot vier jaar cel en tbs met dwangverpleging veroordeeld. Dat heeft de rechtbank Breda dinsdag bekendgemaakt. B. heeft tussen februari 2006 en juli vorig jaar met veertien meisjes ontucht gepleegd en een aantal van hen ook verkracht. Vaak gebeurde dat onbeschermd. Eén vrouw werd door hem mishandeld.

B. paste loverboy-achtige praktijken toe. Hij leerde de meisjes kennen via msn en vriendinnen en nodigde ze bij hem thuis uit. Daar deed hij aanvankelijk heel vriendelijk, maar werd later agressief. Met intimidatie en geweld zette hij zijn slachtoffers onder druk, wat leidde tot acht gevallen van verkrachting. Ook bedreigde hij de meisjes, zodat ze hun familie niet durfden te vertellen wat er was gebeurd en bij B. terug bleven komen. De meeste van hen waren tussen de 13 en 16 jaar oud.

De man werd vorig jaar juli opgepakt nadat een aantal meisjes toch aangifte deed. Daarop kwamen ook andere meisjes met hun verhaal naar buiten. Na zijn aanhouding is B. onderzocht in het Pieter Baan Centrum, waar een 'zwakbegaafde intelligentie' en een gedragsstoornis bij hem werden vastgesteld. De kans op herhaling achtten de onderzoekers groot.

De rechter legde de tbs-maatregel op vanwege de ernst van de misdaden, B.'s verstandelijke vermogens en zijn gedragsstoornis. Enkele slachtoffers krijgen een schadevergoeding. Tegen B. was zes jaar cel met tbs geëist.

Planet.nl is niet meer

Het doek is vandaag definitief gevallen voor één van Nederlands populairste internetsites: Planet.nl. Dat heeft eigenaar KPN vanmiddag bevestigd. De site, waar ooit de grootste online nieuwsredactie van Nederland werkte, maakt plaats voor een nieuwe site van KPN, Kpnvandaag.nl.

Planet.nl was jarenlang een van de meest populaire internetsites in Nederland. Dit jaar zakte de site naar plaats 27 in de lijst. Vorig jaar zette KPN al een punt achter de redactie van Planet. De site haalde haar nieuws sindsdien van DAG, een samenwerking tussen KPN en uitgever PCM.

Het telecombedrijf maakte begin dit jaar al bekend dat Planet.nl helemaal ging verdwijnen, omdat KPN het aantal merken wil terugbrengen.

Zware straffen voor allochtone geweldplegers

Twee jonge allochtone mannen die vorig jaar een bejaarde Duitser halfdood sloegen op een station in München, zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. De gewelddaad tegen de 76-jarige Duitser leidde tot een golf van verontwaardiging in Duitsland en de roep om een hardere aanpak van buitenlandse criminelen.

De twee daders, een 21-jarige Turk en een 18-jarige Griek, kregen vandaag respectievelijk twaalf en 8,5 jaar gevangenisstraf opgelegd wegens poging tot moord.

De Griek kreeg een lagere straf omdat hij minderjarig was op het moment van de mishandeling. De voorzitter van de rechtbank in München sprak tijdens het voorlezen van het vonnis van een ''volkomen zinloze daad op het moreel laagste niveau''.

CD: Madonna - Hard Candy

Er zijn artiesten die behoren tot het genre 'altijd goed'. Madonna mag je min of meer wel koningin van deze groep noemen. Stijliconen zijn er niet veel in onze wereld, maar dat Madonna er één is kan nauwelijks ontkend worden. Met elke nieuwe cd is het weer een verrassing welke uitstraling zij zichzelf nu weer heeft aangemeten. En zo was het onlangs in spanning afwachten wat de tendens zou worden op haar nieuwste, inmiddels elfde, studio-album: Hard Candy. Gehuld in een zoete, roze cover brengt Madonna zo vlak voor haar vijftigste verjaardag weer een album van kwaliteit op de markt. En dat roze 'snoepjes-imago'? Het slaat simpelweg op Madonna's liefde voor snoep en niet op de muziek die op het album te vinden is. Dit even voor de duidelijkheid.

Nederland ratificeert Verdrag van Lissabon

De Eerste Kamer heeft vandaag ingestemd met de goedkeuringswet voor het Verdrag van Lissabon. Daarmee heeft Nederland het hervormingsverdrag officieel bekrachtigd. De wet zal na plaatsing in het Staatsblad in werking treden.

Het Verdrag van Lissabon is de opvolger van de Europese Grondwet, die door de Nederlandse en de Franse bevolking in 2005 via een referendum werd verworpen. Het nieuwe verdrag is niet opnieuw aan de bevolking voorgelegd, maar heeft de gebruikelijke parlementaire weg bewandeld. De Tweede Kamer stemde op 5 juni al in.

Van de 75 senatoren stemden er vijftien tegen: de SP (elf zetels), de SGP (twee), de Partij voor de Dieren (1) en de fractie-Yildirim (1). Premier Jan Peter Balkenende, minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) en staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) toonden zich verheugd over de brede steun in de Senaat. Het geeft volgens Balkenende een goed gevoel voor het kabinet en geeft ook een goed signaal af naar de andere Europese landen.

De verworpen Europese Grondwet werd na onderhandelingen aangepast, waarna het nieuwe verdrag op 13 december 2007 in Lissabon werd ondertekend door de 27 regeringsleiders. Nederland is het 21e land dat het verdrag sindsdien heeft geratificeerd. De andere weigeraar, Frankrijk, deed dat al op 8 februari, ook zonder referendum. In Duitsland is het verdrag parlementair goedgekeurd maar wordt het nog voorgelegd aan het Constitutionele Hof.

Meisjes van 12 ingeënt tegen baarmoederhalskanker

Met ingang van september 2009 worden alle meisjes van twaalf jaar ingeënt tegen baarmoederhalskanker. Dat heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) vandaag aan de Tweede Kamer geschreven.

Klink wil vaccinatie tegen het humaan papillomavirus (HPV) dat baarmoederhalskanker veroorzaakt opnemen in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Dat betekent dat het vaccin gratis wordt aangeboden. Ook is de minister van plan een inhaalcampagne uit te voeren voor meisjes van dertien tot en met zestien jaar, startend in de eerste helft van 2009.

Met dit besluit volgt de bewindsman het advies dat de Gezondheidsraad in april uitbracht. Gekoppeld aan de invoering in het RVP (kosten 30 miljoen euro per jaar) stelt hij een onderzoek in om effectiviteit en de veiligheid van het vaccin in de gaten te houden.

Klink heeft het Nederlands Vaccin Instituut opdracht gegeven een Europese aanbestedingsprocedure te starten om fabrikanten uit te nodigen een offerte te doen voor de levering van HPV-vaccins. Hij beklemtoont dat hij HPV-vaccinatie alleen in het RVP kan opnemen als deze vaccinatie kosteneffectief is.

Daarvoor zal de huidige prijs van het vaccin (375 euro) moeten dalen. Het vaccin bestaat uit drie inentingen, waardoor inclusief de inhaalcampagne in het eerste jaar 1,5 miljoen keer moet worden geprikt. Twee farmaceutische bedrijven hebben een vaccin ontwikkeld.

Nieuw Spinvis-werk gratis online

Een gratis downloadbare digitale EP met zeven (7!) nieuwe stukken van Spinvis. Dat is de opmaat naar Ritmebox, het album met muziek van Spinvis op teksten van Simon Vinkenoog dat maandag 14 Juli 2008 verschijnt ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van de dichter. De digitale EP is eenvoudig downloadbaar vanaf de website van Spinvis' label Excelsior Recordings. Het fysieke album op zijn beurt wordt uitgebracht in een uniek hardcover boekwerk, in een gelimiteerde én genummerde oplage van 2000 exemplaren.

Hockenheim verwacht uitverkocht huis

Hoewel er nog steeds kaarten verkrijgbaar zijn voor de Grand Prix van Duitsland, verwacht de organisatie van de Hockenheimring dat ook deze race binnen twee weken uitverkocht zal zijn. De Britse Grand Prix was afgelopen weekend ook uitverkocht.

Wanneer alle kaarten verkocht zijn, zitten er 85.000 mensen over twee weken op de tribunes van het Duitse circuit. "Op dit moment hebben we 65.000 kaarten verkocht voor de racedag. We denken echter dat de tweede plaats van Nick Heidfeld in de Britse Grand Prix voor een nieuwe boost zal zorgen in de kaartverkoop", aldus de marketingdirecteur van het circuit, Jorn Teske.

McLaren ook aan 'de haaienvin'

De eerste testdag op Hockenheim bracht al meteen de interesse van McLaren Mercedes voor de haaienvin aan het licht. Deze noviteit werd al aan het begin van dit jaar geïntroduceerd door Red Bull en onder andere door Renault en Williams getest.

Lewis Hamilton test momenteel met de beruchte haaienvin die als motorkap fungeert. Ook Scuderia Toro Rosso en Force India hebben deze getest.

Al eerder kondigde McLaren aan een agressief ontwikkelprogramma op te zetten om de aansluiting met concurrent Ferrari niet te verliezen. Het na-apen van andermans vondsten hoort sinds jaar en dag bij de Formule 1-ontwikkeling en het team uit Woking ziet wel wat in de vinvormige motorkap.

Of het ook de gewenste tijdwinst zal geven, moet de tijd uitwijzen. Maar in de Formule 1 geldt het motto: als het niet werkt, zit het er ook niet (meer) op.

Kijk voor een foto op het FOK!-forum.

Hockenheim-tests beginnen

Vandaag zijn de teams begonnen aan de driedaagse testsessie op de Hockenheimring. Daar bereiden de coureurs zich voor op de Grand Prix van Duitsland, die volgend weekend wordt verreden.

Het Duitse circuit stond in 2006 voor het laatst op de kalender, met de Grote Prijs van Duitsland. Voor de teams is het dan ook een uitgelezen kans om de baan weer te leren kennen. Een groot aantal rijders heeft zelfs nog nooit over dit circuit gereden. Zo zijn daar Lewis Hamilon, Adrian Sutil, Kazuki Nakajima, Nelson Piquet jr. en Sébastien Bourdais die zich nog nooit op deze baan begaven.

De volgende coureurs komen op de eerste testdag (dinsdag) in actie:
Ferrari - Kimi Räikkönen
McLaren - Lewis Hamilton
BMW - Nick Heidfeld
Toyota - Kamui Kobayashi
Red Bull - David Coulthard
Williams - Nico Rosberg
Renault - Nelson Piquet
Honda - Alexander Wurz
Scuderia Toro Rosso - Sébastien Bourdais
Force India - Adrian Sutil

Di Montezemolo: "Hopelijk wijze les"

Luca di Montezemolo, president van Ferrari, heeft opgeroepen geen fouten meer te maken in de tweede helft van het seizoen. Want zowel Kimi Räikkönen als Felipe Massa spinden meer dan het team lief was, en Stefano Domenicali laat zelfs een onderzoek instellen.

Tegenover Gazzetta dello Sport zei de Italiaan: "Ik hoop dat we onze achtste titel in tien jaar kunnen winnen. En dat gaat ons lukken als we niet dit soort stomme fouten blijven maken. Natuurlijk was ik niet blij met wat ik in de Britse Grand Prix zag gebeuren, maar hopelijk is het een wijze les. En als ik mijn mannen goed ken, weet ik dat ze hier inderdaad van leren."

"Halverwege het seizoen hebben we de leiding in het kampioenschap in handen, maar we hebben veel kansen weggegeven", meende Di Montezemolo. "In de tweede helft van het jaar mag dat niet meer gebeuren."

Donington Park 'laatste kans'

Als Donington Park niet op tijd klaar is met de geplande renovatie, dan keert de Grand Prix van Groot-Brittanië niet terug op Silverstone. Dat heeft Formule 1-baas Bernie Ecclestone laten weten aan de Britse media.

Zo sloot Ecclestone eerder al een contract van tien jaar met Donington Park. Hij benadrukt wel dat Donington de laatste kans voor Engeland is. Indien de baan niet op tijd opgeknapt is voor de race in 2010, dan wordt er niet teruggegaan naar Silverstone maar wordt bezien of een ander land wellicht interesse heeft in een Grote Prijs.

"We keren niet terug naar dit circuit", zei Ecclestone volgens The Times. "Ik weet zeker dat Donington Park op tijd klaar is, maar mocht dat niet zo zijn, dan gaan we met een ander land in zee. Dan is er dus helemaal geen Britse Grand Prix meer." Eeerder zei Ecllestone nog dat hij blij was dat de Briste GP veiliggesteld was.

Donington Park wil voor de renovatie 125 miljoen euro uit trekken.

'Je wordt niet opgewonden van Sex Academy'

Slagen voor je seksexamen: dat is weer eens wat anders dan wiskunde of Nederlands. Uit onderzoek blijkt dat jongeren vaak internet raadplegen als bron op zoek naar informatie hoe ze seks leuker of lekkerder kunnen maken. TMF stapt daar nu op in en is gestart met de TMF Sex Academy. "TMF is natuurlijk een jongerenzender en weet als geen ander hoe je jongeren moet benaderen. Dus wij vonden het wel een goed initiatief", zo zei Emelin Naudin Ten Cate van MTV Nederland, waar TMF onder valt, gisteravond in FOK!radio .

De site is een samenwerking met Hoehetmoet.nl, dat eerder dit jaar al gelanceerd werd. De Sex Academy sluit daarbij aan. "Jongeren vanaf 16 jaar kunnen daar terecht om te leren hoe je leuker en lekkerder seks kunt hebben." Als je op de site komt moet je eerst aangeven of je 16 jaar of ouder bent. "Dan moet je een sms'je sturen, waarna je een code krijgt. En daarmee kun je de cursus volgen en dus de filmpjes bekijken." Overigens is dat allemaal niet gratis. Het sms'je kost bijna zeven euro.

Je krijgt vervolgens voorlichtingsfilmpjes te zien. "Heb je dat allemaal gedaan, dan krijg je een certificaat die je dan kunt uitprinten", zo legt Emelin uit. Mensen die denken porno te zien komen bedrogen uit. "Het gaat om filmpjes die je leren om gelijkwaardige en liefdevolle seks te hebben, maar je zult er niet opgewonden van raken."

VJ Saar is de 'host' van de site. "Maar zij komt niet in beeld in de filmpjes hoor! Er zijn speciale gecaste mensen die je in de filmpjes ziet."

Uit een speciale poll (rechtsonder in beeld) blijkt dat een groot deel van de luisteraars van FOK!radio het maar niks vindt. 30 procent is van mening dat TMF zich met het uitzenden van muziek bezig moet houden en niks anders. "Maar we zenden het niet uit", zegt Emelin. "TMF begrijpt dat je als jongerenzender ook wel een bepaalde maatschappelijke verantwoordelijkheid hebt. Dus dat is een deel van onze rol." 14 procent van de luisteraars denkt dat TMF er alleen maar een slaatje uit wil staan. "Het commerciële motief is er niet, maar of we er echt aan verdienen weet ik niet precies. Maar het doel is toch echt voorlichting."

34 procent van de luisterende FOK!kers is overigens wel blij met het initiatief omdat TMF-kijkers wel wat hulp kunnen gebruiken en je nou eenmaal nooit voorlichting genoeg kunt geven. 21 procent wist overigens niet eens dat TMF nog bestond.

Het hele interview is terug te luisteren op Radio.fok.nl

"GP van Engeland fenomenaal"

Op Silverstone zijn de bazen erg tevreden met hoe het raceweekend is verlopen. De Grand Prix van Groot-Brittanië was voor het eerst in zijn lange geschiedenis uitverkocht en een Britse winnaar was al in geen acht jaar meer voorgekomen.

McLaren-coureur Lewis Hamilton won deze editie, Nick Heidfeld en Rubens Barrichello werden respectievelijk tweede en derde. "Organisatorisch gezien was de Britse Grand Prix van dit jaar een van de beste ooit", zei Richard Phillips, circuitdirecteur. "De Formule 1-race van zondag en de GP2-wedstijd van zaterdag waren zeer spectaculair en de zege van Lewis Hamilton vormde de kroon op een fantastisch weekend. Over drie dagen genomen hebben 240.000 fans Silverstone bezocht. Het was een fenomenale Britse Grand Prix."

De kaartverkoop voor het volgend seizoen is al begonnen, 2009 is het laatste jaar dat er op Silverstone gereden wordt. In 2010 zal het gehouden worden op Donington Park. "De kaartverkoop voor volgend jaar is afgelopen weekend begonnen. We hebben nu al meer dan 2.000 kaarten verkocht. We zijn ook al begonnen met de voorbereidingen op 2009. Hopelijk komen er dan weer zoveel fans", aldus Phillips.

Queiróz mogelijke opvolger Scolari

De waarschijnlijke opvolger van Luis Felipe Scolari als bondscoach van Portugal is Carlos Queiróz. De assistent van Manchester United liet vanochtend tegen BBC weten dat alleen de club en de bond het eens moeten worden.

Het belangrijkste is nu dat beide partijen eruit komen. Ik kan er verder weinig over zeggen, het is niet meer aan mij.” Queiróz zou een vierjarige contract krijgen ter waarde van 1,9 miljoen euro. Queiróz was eerder bondscoach van Zuid-Afrika en ook coach bij onder meer Real Madrid en Sporting Lissabon. Tussen 1991 en 1994 was hij de bondscoach van Jong Portugal.

Ook in de Fallout 3 screenshots ga je naar de kroeg

Bethesda heeft vandaag een tweede fan interview op haar forums geplaatst. Zo krijgen we te weten dat in de wereld van Fallout 3 ook kinderen rondlopen. Deze kinderen kun je niet vermoorden. Voor de geile beren onder ons moeten we mededelen dat Fallout 3 geen naaktstrand is.

Wil je het gehele interview lezen? Ga dan snel naar deze topic. Naast het interview zijn er ook drie nieuwe, sfeervolle screenshots verschenen.



Sony: "First-Party titels zijn belangrijker"

De vervanger van Phil Harrison, Shuhei Yoshida, heeft uitgelegd waarom Sony weinig exclusieve games heeft. De voornaamste reden daarvoor is dat er steeds meer financiële druk bij de ontwikkeling van een game ontstaat. Er wordt veel geld in games gestopt, maar dat geld moet terugverdiend worden. Dat wordt helaas niet terugverdiend met exclusieve games en dus moeten ontwikkelaars games voor meerdere consoles maken.

Yoshida heeft echter wel gezegd dat Sony in de toekomst met meer first-party titels zal komen. Er wordt dus meer geld geïnvesteerd in de games van Sony, denk aan Resistance 2 en Killzone 2. Beide titels krijgen veel financiële steun van Sony.

Mallorca: Guïza vertrekt, Keita komt

Daniel Guïza verlaat Real Mallorca en gaat voor het Turkse Fenerbahçe spelen. De 27-jarige goaltjesdief heeft een vijfjarig contract getekend bij 'de Gele Kanaries'.

Guïza scoorde het afgelopen seizoen 27 keer in de Spaanse competitie. Bij Fenerbahçe treft de aanvaller Luis Aragonés, met wie hij onlangs Europees kampioen werd.

Real Mallorca heeft op zijn beurt Alhassane Keita aangetrokken. De aanvaller uit Guinee heeft voor vijf seizoenen getekend. In zijn loopbaan speelde de 25-jarige Keita voor FC Zürich en Al-Ittihad.

Pieters ziet PSV wel zitten

Erik Pieters (FC Utrecht) heeft aangegeven dat een ruil tussen hem en middenvelder Ismaïl Aissati (PSV) nog altijd tot de mogelijkheden behoort. Onlangs kwam de Telegraaf met het bericht dat er een ruildeal inzake beide spelers op handen zou zijn.

"Ismaïl moet er uit zien te komen met FC Utrecht. Als ik er dan uitkom met PSV dan is het zo goed als een deal," zei de linksback tegenover RTV Utrecht.

De keuze van Aissati zal volgens Pieters een grote rol spelen in deze kwestie. "Het hangt er natuurlijk allemaal van af hoe het gaat lopen met Aissati," zei de 19-jarige verdediger.

Farnerud weg bij VfB Stuttgart

Alexander Farnerud vertrekt bij VfB Stuttgart, zo meldt Der Kicker. De 24-jarige Zweed heeft een vierjarig contract getekend bij het Deense Bröndby IF.

Farnerud kwam in 2006 over van Racing Strasbourg. Bij die Schwaben heeft hij zich echter nooit in de basis kunnen spelen. Het afgelopen seizoen kwam Farnerud tot slechts elf wedstrijden.

Naar verluidt betaalt Bröndby zo'n 800.000 euro voor de Zweed.

Hleb wil weg bij Arsenal

Wat al tijden in de lucht hing, is nu eindelijk in de openbaarheid gekomen: Alexandr Hleb wil weg bij Arsenal. De Wit-Rus geeft aan dat zijn voetbalvisie teveel verschilt van die van manager Arsène Wenger. Bovendien vindt Hleb middenvelder Cesc Fàbregas egoïstisch.

Aan het einde van vorig seizoen heeft Hleb in enkele gesprekken met Wenger al duidelijk gemaakt dat hij weg wil uit Londen. "De trainer en ik hebben een totaal andere kijk op voetbal. Daarom heb ik al twee keer tegen hem gezegd dat ik wil vertrekken. Schijnbaar is dat verkeerd gevallen," aldus de Wit-Rus.

Ook ploeggenoot Fàbregas krijgt er van langs. "Zodra er zich een kans om op doel te schieten voordoet, doet hij dat. Ik doe dat anders. Heb meer oog voor mijn medespelers."

Over zijn toekomst kon Hleb nog niet veel vertellen. "Ik weet nog niet waar ik zal spelen. Er is onderhandeld met twee clubs en binnenkort komt er duidelijkheid. Het liefst vertrek ik naar FC Barcelona."

Het weer zit in een zomerdip

Het zal bijna niemand zijn ontgaan zijn dat het de afgelopen 24 uur heeft gegoten. Volgens de eerste metingen van het KNMI viel lokaal 20 tot 48 millimeter regen, eenderde tot de helft van de regen die normaal in de maand juli valt.

''Een paar plaatsen hebben in de eerste dagen van juli de regenhoeveelheid voor de hele maand al te pakken'', weet klimatoloog Rob Sluijter van het KNMI.

Vooral in Roelofarendsveen en omgeving kwam het met bakken naar beneden. Ook voor de komende dagen voorziet het KNMI wisselvallig weer met buien en onweer. ''Van de voorspellingen voor de komende dagen wordt een mens niet vrolijk. Er is sprake van een zomerdip die helaas samenvalt met het begin van de vakantie voor delen van Nederland.''

Het dorpje Zwartebroek in de buurt van Amersfoort werd gisteren zelfs getroffen door een windhoosje. ''Een vrij zeldzaam fenomeen.''

'Het had zo mooi kunnen zijn'

'Britse priester verpest huwelijk'

Een priester heeft zich in Groot-Brittannië de woede van het bruidspaar op de hals gehaald. Tijdens de ceremonie stuurde hij namelijk het 2-jarig zoontje van de man en vrouw weg uit de kerk, omdat het kind te veel praatte naar zijn zin.

De priester kon het niet waarderen dat het mannetje de naam van zijn vader herhaalde toen de geestelijke deze uitsprak. "Dit is een wettelijke ceremonie en ik kan dit niet toelaten. Zou iemand hem naar buiten kunnen brengen?" Het ventje moest dus de kerk verlaten, maar niet alleen. Zijn grootmoeder 'mocht' ook vertrekken toen zij aangaf het er niet mee eens te zijn. Het bruidspaar had geen goed woord over voor de priester: "Een huwelijk zou de mooiste dag uit het leven van een meisje moeten zijn, maar de priester heeft mijn huwelijk verpest."

Voor de huwelijksvoltrekking had de priester al aangegeven liever geen kinderen bij de ceremonie te hebben, omdat hij van mening is dat kinderen daar niets te zoeken hebben. Verder had hij de vader van de bruid verboden om met een wandelstok zijn dochter naar het altaar te begeleiden. De man lijdt aan artritis en is dus afhankelijk van zijn stok.

Aragonés haalt Güiza naar Fenerbahçe

Luis Aragonés heeft snel een vervanger gevonden voor Deivid, die zondag zwaar geblesseerd is geraakt. Daniel Güiza tekent binnenkort een contract bij Fenerbahçe. Güiza tekent in Istanbul een contract voor vijf seizoenen.

Real Mallorca, waar hij nog tot medio 2011 onder contract stond, incasseert naar verluidt zeventien miljoen euro. De Turkse club haalt Güiza op uitdrukkelijk verzoek van coach Aragonés, die de spits kent van de nationale ploeg van Spanje.

De achtvoudig international kroonde zich vorig seizoen tot topscorer van de Primera División met 27 doelpunten. En won vorige maand in Oostenrijk en Zwitserland met Spanje het EK.

Enkele weken geleden was Güiza al persoonlijk tot overeenstemming gekomen met Fenerbahçe, maar moest wachten tot beide clubs tot een akkoord kwamen.

Lurling: "Heerenveen prachtige stap vooruit"

De kans dat Anthony Lurling bij NAC Breda blijft, lijkt steeds kleiner te worden. SC Heerenveen toont interesse in de 31-jarige Bosschenaar en de aanvaller geeft nu aan een tweede periode bij de Friese club wel te zien zitten.

"Heel veel andere clubs had ik afgezegd, maar deze belangstelling streelt me enorm," zegt Lurling in het Algemeen Dagblad. "Ik heb het heel goed naar mijn zin bij NAC, maar Heerenveen is in sportief opzicht een prachtige stap vooruit. Bovendien heb ik heel mooie herinneringen aan Heerenveen. Zowel sportief als op het menselijke vlak. Het is nu afwachten hoe het verder gaat, de bal ligt bij de clubs."

NAC is echter niet van plan Lurling zomaar te laten gaan. "Over een contractverlenging hebben we nog niet gesproken, maar we willen Anthony niet kwijt," aldus technisch directeur Earnest Stewart. "Dat hebben we ook zo gecommuniceerd aan Heerenveen. Nee, we zijn niet onder de indruk van het eerste bod."

Lurling hoopt intussen dat er snel duidelijkheid komt. "Heerenveen en NAC spelen allebei Europees voetbal. Stel dat ik met NAC meedoe in de Intertoto, dan mag ik voor een mogelijk nieuwe club niet meer in actie komen in een internationaal duel."

Imam Budak weer aan de slag bij InHolland

Imam Bahauddin Budak is weer in genade gevallen bij de Hogeschool InHolland.  De imam die verbonden is aan de lerarenopleiding islamgodsdienst, een tweedegraadsopleiding in Amsterdam, werd op non-actief gezet nadat hij een omstreden advies had gegeven op internet aan een Turks meisje dat verkracht was door haar neef. Hogeschool InHolland wilde hem vanwege dat advies zelfs ontslaan.

In een verzoenend gesprek heeft Budak nu zijn spijt betuigd waarna de onderwijsinstelling de ontslagprocedure introk. Dat bevestigt directeur van InHolland Amsterdam/Diemen Cor de Raadt vandaag.

Budak gaf via de site van de Nederlandse Islamitische Omroep (NIO) het verkrachte meisje onder meer het advies dat ze de dader  kon vergeven en geen aangifte te doen. ''Je kunt hem vergeven en afspreken dat dit nooit meer gebeurt. Dit is natuurlijk het moeilijkste wat je kunt doen.'' InHolland was vooral ontzet over deze optie omdat volgens de school een aangifte voor de hand ligt bij een misdrijf in Nederland.

De imam heeft in een gesprek met De Raadt en Geert Dales (voorzitter van het college van bestuur) erkend dat hij zijn advies beter in de Nederlandse context had moeten plaatsen. Budak is wel gestopt met zijn islamitische adviezen op de site van NIO. Hij heeft geconcludeerd dat het niet goed te combineren valt met zijn werk voor de hogeschool.

Vorige maand namen de vrouwen van de Turkse religieuze beweging Milli Görüs Nederland het nog op de imam.  Volgens hen was het advies van Budak ''gepast''.

Olympische selectie Brazilië

Brazilië kan in de jacht op olympisch goud beschikken over Ronaldinho en Robinho. De aanvallers van Barcelona en Real Madrid zijn twee van de drie dispensatiespelers in de selectie van coach Dunga. De Goddelijke Kanaries wonnen nog nooit goud tijdens de Olympische Spelen, de enige grote titel die op hun erelijst ontbreekt.

Dunga koos Thiago Silva van Fluminense als derde dispensatiespeler en kan volgende maand in Beijing ook beschikken over onder meer Werder Bremen-middenvelder Diego, Alexandre Pato van AC Milan en nieuwbakken spits van Manchester City Jô. Brazilië speelt in Beijing tegen China, Nieuw-Zeeland en België. De definitieve lijst van spelers moet 23 juli ingeleverd worden.

Doel: Diego Alves (Almeria), Renan (Internacional).

Verdediging: Ilsinho (Shakhtar Donetsk), Rafinha (Schalke 04), Marcelo (Real Madrid), Alex Silva (Sao Paulo), Breno (Bayern München), Thiago Silva (Fluminense).

Middenveld: Anderson (Manchester United), Diego (Werder Bremen), Hernanes (Sao Paulo), Lucas (Liverpool), Thiago Neves (Fluminense).

Aanval: Ronaldinho (Barcelona), Alexandre Pato (AC Milan), Jô (Manchester City), Rafael Sobis (Real Betis), Robinho (Real Madrid).

Albert Verlinde krijgt homoglossy



Albert Verlinde krijgt een eenmalige homoglossy ter gelegenheid van het zeshonderdste nummer van de Gay Krant. Dat bevestigt hoofdredacteur Henk Krol. Ook travestiet Dolly Bellefleur heeft de eer om een speciale glossy te vullen met artikelen en interviews.

In de ochtendshow van Ruud de Wild vertelde Verlinde dinsdag dat ook minister van Emancipatiezaken Ronald Plasterk (PvdA) speciaal voor de gelegenheid een glossy maakt. "Het is toch ook een doerak", zegt Krol over Verlinde. "Ik zit woensdag bij minister Plasterk. Er is alleen een voorzichtige toezegging. Het is nog niet definitief."

De drie tijdschriften verschijnen op 16 augustus gebundeld met het jubileumnummer van de Gay Krant. Krol is nog altijd trots op zijn geesteskindje. "Ik heb het eens uitgerekend: in totaal zijn er zestien miljoen exemplaren van de Gay Krant verschenen. We hadden er bij iedere Nederlander een in de bus kunnen stoppen."

Wat de drie gasthoofdredacteuren precies met hun glossy's zullen doen, is nog onduidelijk. "Ik kan wel zeggen dat Dolly Bellefleur op zoek is naar een voetballer die een make-over wil ondergaan", stelt Krol. Verlinde strikte dinsdagochtend De Wild voor een interview.

Vrouwen ook bisschop in Groot-Brittannië

Vrouwen kunnen voortaan ook binnen de Britse anglicaanse kerk bisschop worden. Dat besluit heeft de synode, het bestuur van de Church of England, maandagavond laat in een urenlange zitting in het Noord-Engelse York genomen. Honderden tegenstanders hebben gedreigd de kerk de rug toe te keren als vrouwen bisschop mogen worden.

Na het besluit was het grootste punt van discussie welke maatregelen er genomen kunnen worden om tegenstanders tegemoet te komen. Een voorstel om aparte 'superbisdommen' in het leven te roepen, die alleen geleid mogen worden door mannen, stuitte op veel verzet. De aartsbisschop van Canterbury, Rowan Williams, zei dat zo'n regeling tot de structurele vernedering van vrouwen binnen de kerk zou leiden.

Om een schisma binnen de Britse anglicaanse kerk te voorkomen heeft de synode beloofd volgend jaar een lijst van voorschriften te presenteren, waarin aan de bezwaren van tegenstanders tegemoet wordt gekomen. Het zal waarschijnlijk nog tot 2014 duren voor de eerste vrouw tot bisschop wordt gewijd.

Tegenstanders van vrouwelijke bisschoppen vinden dat alleen mannen de anglicaanse kerk kunnen leiden, naar het voorbeeld van Jezus en zijn twaalf discipelen. Afdelingen van de anglicaanse kerk buiten Groot-Brittannië, zoals in de Verenigde Staten en Canada, staan vrouwen al langer toe bisschop te worden. In Groot-Brittannië mogen vrouwen sinds 1994 wel al priester worden.

Leken de meningsverschillen binnen de Church of England op het punt van vrouwelijke bisschoppen al onoverkomelijk, een zo mogelijk nog fellere discussie dreigt los te barsten over homoseksualiteit en de bijbel. Dat onderwerp staat op de agenda van de tienjaarlijkse Lambeth-conferentie van anglicaanse bisschoppen, die volgende week begint.

De Church of England is niet alleen de staatskerk van Engeland, maar tevens de moederkerk van alle anglicaanse afdelingen over de hele wereld. De kerk telt in totaal 77 miljoen leden en is daarmee na de rooms-katholieke en de orthodox-christelijke de grootste christelijke kerkgemeenschap ter wereld.

Brussel maakt gratis schoolfruit mogelijk

De Europese Commissie wil het mogelijk maken voor scholieren om dagelijks een gratis stuk fruit op school te eten. Het dagelijks bestuur van Europa doet daarvoor vandaag voorstellen en maakt er ruim 90 miljoen euro voor vrij.

Als een lidstaat beslist om schoolfruit in te voeren, dan betaalt Brussel de helft mee. Daardoor kan het fruit vaak gratis op scholen worden uitgedeeld. In de EU halen maar heel weinig kinderen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 400 gram fruit en groente.

Het schoolfruitprogramma is bedoeld om obesitas (overgewicht) bij jonge kinderen tegen te gaan. Momenteel kampt 27 procent van de mannen en 38 procent van de vrouwen in de EU aan overgewicht. In de EU zijn 22 miljoen kinderen te zwaar.

'FC Twente denkt aan Amoah'

Volgens BN/DeStem volgt FC Twente Matthew Amoah, spits van NAC Breda. In Enschede zou men de Ghanees als een mogelijke opvolger voor Marko Arnautovic zien.

Arnautovic staat in de belangstelling van Feyenoord. Bij een transfer van de Oostenrijker naar de Kuip zou Twente Amoah willen vastleggen.

Kees Ploegsma, zaakwaarnemer van Amoah, meldt dat Twente zich nog niet officieel heeft gemeld. "Ik ken de geluiden, maar concreet is er nog niets."

"Pas wanneer Arnautovic verkocht wordt, zal FC Twente verder kijken. Of Matthew een overstap ziet zitten, weet ik niet." Amoah heeft een contract tot medio 2010 bij NAC Breda.

"Luque wil triomferen in Amsterdam"

Voor Albert Luque lijkt er geen toekomst meer te zijn bij Ajax. De Amsterdammers trokken onlangs Miralem Sulejmani en Dario Cvitanich aan, waardoor er voor de Spanjaard geen plaats meer is. Luque en zijn kamp denken daar echter heel anders over.

Rafael, de vader van Luque tevens zijn zaakwaarnemer, heeft nog niet van Ajax gehoord dat zijn zoon weg moet. "Moet Albert weg? Ik weet daar niks van. De club heeft niks van zich laten horen en er staan ook geen gesprekken gepland," zegt hij in een interview met Sportweek.

"Albert wil niet weg, hij wil zijn contract uitdienen en triomferen in Amsterdam. Van een vertrek is absoluut geen sprake. Mijn zoon heeft het goed naar zijn zin in Amsterdam."

De vader van Luque snapt ook niet dat er zoveel wordt geklaagd over het salaris van zijn zoon. Luque is bij Ajax de best verdienende speler.

"Dat Albert veel verdient, vind ik onzin. Sterker nog: hij verdient te weinig! Als de nieuwe trainer Albert opstelt, zal iedereen dat zien. Dan hebben de supporters en de pers het niet meer over zijn salaris."

"Hij is nog steeds een absolute topspeler, zelfs nog beter dan in zijn Deportivo-tijd. We zullen het zien dit jaar."

MVV hoopt op Braziliaanse doelman

Volgens het Algemeen Dagblad heeft MVV belangstelling voor doelman Jefferson de Oliveira Galvao. De 25-jarige Braziliaan staat nu onder contract bij het Turkse Trabzonspor, maar mag daar vertrekken.

Sinds het vertrek van Serge van den Ban is MVV op zoek naar een nieuwe doelman. Jefferson, eenmalig international van Brazilië, werd in 2003 nog wereldkampioen onder 20 jaar met zijn land. Eerder speelde hij voor Cruzeiro en Botafogo.

Mocht de transfer van Jefferson niet doorgaan, dan krijgt Atam Koroglu alsnog een nieuw contract aangeboden. Het afgelopen seizoen was Koroglu tweede keus achter Van den Ban. Aanvankelijk kwam hij niet in aanmerking voor een nieuwe verbintenis.

"Feyenoord wil alleen hoofdprijs voor Tiendalli"

Het moge duidelijk zijn dat Dwight Tiendalli geen toekomst meer heeft bij Feyenoord. De Rotterdammers hopen de rechtsback nog voor de start van de competitie te verkopen. Echter, Feyenoord wil wel een behoorlijk bedrag vangen voor de 22-jarige.

Evenals Diego Biseswar hoopt Feyenoord Tiendalli zo snel mogelijk aan een andere club te kunnen slijten. "We gaan ervan uit dat ze voor eind augustus weg zijn," aldus technisch directeur Peter Bosz in het Algemeen Dagblad.

Wensley Tiendalli, zaakwaarnemer en broer van Dwight, denkt echter dat het allemaal niet zo makkelijk zal gaan. Volgens hem wil Feyenoord teveel geld zien voor de rechtsback.

"Dwight wil gewoon lekker voetballen, maar Feyenoord vraagt de hoofdprijs voor hem," zegt hij. "Dat maakt het voor mij niet makkelijker om een club te vinden."

Liverpool contracteert jeugdspeler Saric

Liverpool heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van Nicola Saric. De Deen tekende een contract dat hem voor vier seizoenen aan de Engelse club bindt.

Saric komt over van Herfølge. De aanvaller had ook de mogelijkheid om op proef te komen bij Heerenveen, maar verkoos Liverpool boven Nederland. Daarnaaast is hij ook nog te gebruiken als linkermiddenvelder, meldt Voetbalkrant.

"Ik heb hoge doelen en het vereist lef om grote beslissingen te nemen", aldus de 17-jarige speler op het digitale huis van de Engelse topclub.

Geen contract voor Zeh bij Fortuna

Na een week meegetraind en meegespeeld te hebben zit de proefperiode voor Mark Zeh en Andrzej Bednarz er op bij Fortuna Sittard. Zeh hoeft niet te rekenen op een contract en over Bednarz is nog geen beslissing genomen.

"Met Zeh gaan we niet verder", zegt trainer Roger Reijners op de clubsite. "Hij is niet het type speler dat we zoeken." Of de Poolse verdediger Bednarz nog terugkeert in Sittard is onzeker. "We hebben over hem nog geen beslissing genomen. Dat gaan we binnenkort intern bespreken", aldus de Fortuna-trainer.

Van der Schaaf naar Burnley

Vitesse-middenvelder Remco van der Schaaf heeft een contract van drie seizoenen getekend bij het Engelse Burnley. De club komt uit in het Championship en neemt de middenvelder transfervrij over van de club uit Arnhem.

De afgelopen drie seizoenen stond Van der Schaaf onder contract bij Vitesse. In het seizoen 1997/1998 ging zijn carrière ging ook van start bij Vitesse. Het seizoen daarop werd hij verhuurd aan Fortuna Sittard waar hij veertien wedstrijden voor speelde. Hierna speelde hij twee sterke seizoenen bij Vitesse en speelde daarop drie seizoenen voor landskampioen PSV.

In 2005 keerde Van der Schaaf weer terug bij Vitesse en kwam het laatste seizoen weinig in actie onder trainer Aad de Mos waarop hij vanaf komend seizoen actief zal zijn voor Burnley.

Fiorentina versterkt zich met Jeffé

Fiorentina is hard bezig om de selectie voor volgend seizoen rond te krijgen. De 20-jarige Braziliaan Jeffé is de nieuwste aankoop.

Jeffé komt over van Paraná uit de Serie B en tekent een contract voor vier seizoenen bij Fiorentina. Waarschijnlijk zal hij het eerste seizoen worden uitgeleend.

Eerder versterkte Fiorentina zich al met Juan Manuel Vargas, Alberto Gilardino, Felipe Melo, Stevan Jovetic en Gianluca Comotto.

AEX duikt onder de 400 punten

Verder aanwakkerende zorgen over de toestand van de economie zorgen voor een bloedbad op de Europese beurzen vanochtend. De belangrijkste indices staan allemaal twee tot drie procent lager. De Amsterdamse AEX-index is voor het eerst sinds 7 november 2005 onder de 400-puntengrens gedoken.

Financiële waarden verliezen wederom fors, omdat voor nieuwe afschrijvingen gevreesd wordt. Een econoom bij onderzoeks- en adviesbureau FPK meent dat we in een vicieuze cirkel zitten, waarbij het gebrek aan kapitaal bij de banken leidt tot een lagere economische groei, dat vervolgens leidt tot hogere verliezen in de financiële wereld en daarmee weer tot een gebrek aan kapitaal.

Gisteren kwam zakenbank Lehman Brothers, dat zelf in zwaar weer verkeert als gevolg van de kredietcrisis, met een negatief analistenrapport over de twee grootste hypotheekverstrekkers van de Verenigde Staten, Fannie Mae en Freddie Mac. De twee zouden door een nieuw voorgestelde boekhoudregel mogelijk de kapitaalmarkt op moeten, om in totaal maar liefst 75 miljard dollar op te halen.

Fransen vragen Nederland om hulp bij drugsprobleem

Frankrijk heeft Nederland om hulp gevraagd bij het oplossen van de drugsproblemen in de verpauperde voorsteden. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Michèle Alliot-Marie heeft haar Nederlandse collega Guusje ter Horst (PvdA) verzocht om informatie. Volgens Ter Horst  is Alliot-Marie  erg geïnteresseerd in de Nederlandse aanpak. Nederlandse drugsbestrijders gaan nu met hun Franse collega's samenwerken.

In sommige Franse buitenwijken (banlieues) hebben de drugshandelaren het op straat voor het zeggen. Agenten zijn zo bang dat ze sommige  wijken nauwelijks nog durven te betreden.

Het verzoek om samenwerking is opmerkelijk. Voorheen hadden de Fransen altijd forse kritiek op ons liberale drugsbeleid.

Nederland 1 winnaar komkommer-tv

Nederland 1 is buiten de zomervakantie al een populair net, maar ook tijdens de komkommertijd duldt de zender geen concurrentie. Dat bleek gisteravond bijvoorbeeld, want acht van de Nederland 1-programma's belandden in de Kijk-toptien.

Dat valt vandaag op te maken uit gegevens van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). Alleen twee SBS6-programma's (Hart van Nederland, Collateral) wisten door te dringen tot de lijst van bestbekeken televisieprogramma's.

Het 8-uurjournaal scoorde de meeste kijkers. Naar dit NOS-programma keken gisteren 1.963.000 mensen. Naar Spoorloos keken 1.726.000 belangstellenden en de topdrie wordt gecompleteerd door het reisprogramma De Groeten van MAX (1.408.000 kijkers).

Tot 4 jaar eis voor seks met zwakbegaafde minderjarigen

Tegen twee mannen uit Zoetermeer zijn gisteren gevangenisstraffen tot 4 jaar geëist wegens het misbruiken van minderjarige zwakbegaafde meisjes.  De mannen (23 en 26 jaar) hadden via een website contact gelegd met de meisjes. Met een videocamera maakten ze bovendien opnamen van de seks.

De twee verdachten vonden dat ze ten onrechte voor de rechter moesten verschijnen. ''Een van die meisjes had eerder al seks met vier jongens tegelijk gehad. Zij zag mij gewoon als een seksspeeltje'', zo zei de 26-jarige Zoetermeerder. Volgens hem was een van de meiden al meteen na de eerste kennismaking in de auto met seks begonnen. De meisjes zouden ook geen enkel bezwaar hebben gemaakt toen de mannen met een videocamera opnamen maakten van de seks.

De officier van justitie reageerde gebeten op de verklaring van de verdachte: ''Deze mannen vinden dat op die site alleen maar sletjes staan. Ook zeggen zij dat zij opnamen maakten om te zien of zij ‘het’ goed doen. Zij hebben een gebrek aan respect voor vrouwen.’’ De officier rekende het de mannen aan dat zij meisjes hadden misbruikt en gefilmd die weinig zelfbewust en zwakbegaafd zijn.

Een van de slachtoffers liet in een verklaring weten dat zij smoorverliefd was op de 26-jarige verdachte. ''Hij gaf mij dure parfum en ik was bang hem kwijt te raken. Daarom deed ik alles wat hij wilde.''  Zijn advocaat pleitte voor  een lagere straf. De man zit al een half jaar in voorarrest, waardoor hij zijn baan en huis is kwijtgeraakt. Volgens de raadsman heeft zijn cliënt ''een andere seksuele moraal''. Hij veronderstelde dat de meisjes deze ook hadden.

Publieken schrappen vijf themakanalen

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gaat vijf van de huidige zeventien digitale themakanalen schrappen. Dat meldde de nieuwe NPO-topman Henk Hagoort vandaag.

De omroepkoepel werkte al langer aan plannen ter vermindering van het aantal themakanalen, maar nu is de kogel ook daadwerkelijk door de kerk.

Dier en Natuur, Omega TV, 3voor12, Nederland E en Opvoeden Doe Je Zo raken hun zelfstandige positie kwijt. De programma's die daarop werden uitgezonden kunnen worden opgenomen in andere themakanalen. Omega TV kan zijn levensbeschouwelijke uitzendingen bijvoorbeeld ook kwijt op 'Levensbeschouwing en Zingeving'. De opvoedingszender kan zijn programma's plaatsen op 'Kinderen en Ouders'.

De NPO streeft naar een lager aantal themakanalen omdat de distributiekosten per kanaal op jaarbasis 150.000 euro bedragen. Dat geld steken de zenderbazen liever in programma's. Bovendien is meer geld nodig voor innovatie. Hagoort verwacht veel van on demand-toepassingen en daar is geld voor nodig.

Tot dusver was het gebruikelijk dat elke afzonderlijke omroep een eigen themakanaal coördineerde. Hagoort wil dat meer zendgemachtigden op een themakanaal gaan uitzenden. Daartoe is volgens hem een helderder, gezamenlijke zendervoering noodzakelijk.

Seksuele voorlichting voor allochtonen op YouTube

Het kabinet wil de seksuele gezondheid van allochtonen verbeteren. Daarvoor komen onder andere korte voorlichtingvideo's over seks op YouTube en voorlichting op verschillende sociale websites. Dat heeft PvdA-staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid gezegd.

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders van allochtone afkomst meer problemen rond seksualiteit ondervinden dan autochtone Nederlanders. Zo lopen Surinaamse en Antilliaanse jongeren meer risico op seksueel overdraagbare ziektes.

Daarnaast komen tienerzwangerschappen en abortus veel voor bij Surinaamse en Antilliaanse meisjes en Afrikaanse en Midden- en Zuid-Amerikaanse vrouwen en zijn Turkse en Marokkaanse jongens vaker dader en slachtoffer van seksuele dwang.

Balkenende hekelt grote woorden in Europadebat

Premier Jan Peter Balkenende is gisteravond in de Eerste Kamer fel uitgevaren tegen suggesties dat het kabinet mogelijk iets te verbergen heeft omdat het geen referendum wil houden over het nieuwe Europese Verdrag of een nieuw referendum niet heeft aangedurfd.

Hij noemde het "beschamend en jammer" dat zulke grote woorden worden gebruikt. "Iedereen die niet voor een referendum is, zoals het kabinet, wordt weggezet als niet democratisch of vergeleken met Robert Mugabe." Dat gebeurde volgens hem niet alleen in de Eerste Kamer maar eerder ook in de Tweede Kamer, door voorstanders van een volksraadpleging. Balkenende meent dat deze opmerkingen het debat over de EU en ook het kabinet zelf geen recht doen.

Hij wees erop dat juist over de gang naar een nieuw Europees verdrag voortdurend debat is geweest met het parlement over de inzet van Nederland. Het kabinet wilde geen tweede referendum omdat het huidige Verdrag van Lissabon anders is dan zijn voorganger en er geen constitutionele elementen in zitten.

De Eerste Kamer zal vandaag zoals verwacht instemmen met het Verdrag van Lissabon, dat de in 2005 door Nederland en Frankrijk verworpen Europese Grondwet vervangt. Behalve de SP en de Partij voor de Dieren waren alle partijen voor of hadden al een positieve grondhouding, nog voordat Balkenende, minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) en staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) hadden geantwoord.

Schooldirecteur bepaalt wat bestuur beslist

Schoolbesturen krijgen steeds meer autonomie, maar het zijn vaak de schooldirecties die de beleidsmatige lijn uitzetten. Dat stelt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dinsdag in het rapport 'De school bestuurd'. Hoewel het bestuur formeel de beslissingen neemt, is in de praktijk de schooldirectie de instantie die bepaalt wat er gebeurt op een school.

In de verhoudingen tussen overheid en schoolbesturen krijgen de besturen steeds meer autonomie. Zo mogen ze, naast bestaande taken als het personeelsbeleid en het beheer van het gebouw, beslissen over de voor- en naschoolse opvang en de kwaliteit van het onderwijs. De meeste schoolbesturen zijn volgens het SCP blij met de vrijheid die ze van het ministerie van Onderwijs krijgen.

Schoolbesturen mogen hun eigen beleid voeren, maar laten dit veelal over aan de directie van de school. Zo vindt 71 procent van de onderzochte schoolbesturen dat zij zich op de achtergrond moeten houden en de scholen moeten laten doen waar ze goed in zijn. Zij willen vooral 'sturen op afstand'.

Het SCP onderzocht de manier waarop scholen hun toenemende autonomie benutten en welke inhoudelijke, organisatorische en strategische keuzes ze maken. Het blijkt dat de schooldirecties in de meeste gevallen het initiatief nemen over veranderingen in de kwaliteit van onderwijs of het financiële beleid. De besturen nemen vervolgens formeel het besluit.

Winkeliers willen beveiligers in burger

Beveiligers in burger schrikken winkeldieven af. Na een proef in Rotterdam in een aantal modewinkels ging het aantal winkeldiefstallen in een half jaar tijd met 30 procent omlaag. Dat meldde het Platform Detailhandel Nederland (PDN).

Het Platform pleit al langer voor beveiligers zonder uniform, een motie om dat wettelijk mogelijk te maken heeft inmiddels steun van de Tweede Kamer gekregen. De Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus moet daartoe aangepast worden. Onderzocht wordt of beveiligers een ontheffing van de uniformplicht kunnen krijgen.

Nu is het nog zo dat beveiligers alleen in uniform mogen werken in winkels. "De beveiliger staat zichtbaar aan de ene kant van de winkel, dieven slaan hun slag aan de andere kant", zegt een woordvoerder van PDN.

Philips staakt productie computerschermen

Philips staakt in de loop van dit jaar de productie van computerbeeldschermen. Het elektronicabedrijf draagt die activiteiten over aan TPV Technology in Hongkong, zo maakte het dinsdag bekend.

Philips en TPV hebben een licentieovereenkomst gesloten. Het Aziatische bedrijf gaat wereldwijd monitors aan de man brengen onder de merknaam Philips. Het Nederlandse concern sloot eerder een soortgelijke overeenkomst met het Japanse Funai over de productie van televisies voor de Amerikaanse markt.

De maatregel moet bijdragen aan een hogere winstgevendheid van het Philips-onderdeel dat beeldschermen maakt. Philips ligt naar eigen zeggen voor op schema met de uitvoering van een plan dat daarvoor moet zorgen. Het concern neemt in het kader van dat plan in het tweede kwartaal een last van 66 miljoen euro.

Donald Duck meestgelezen onder studenten

Het stripblad Donald Duck is het meest gelezen blad onder Nederlandse studenten. Dat blijkt vandaag uit het Nationaal Studentenonderzoek onder 1775 hbo'ers en WO'ers.

Een op de tien studenten leest het vrolijke weekblad. Daarnaast kijkt een student ongeveer drie uur per dag televisie en brengt dagelijks 5,5 uur door op internet.

Marketingbureau StudentServices vroeg de studenten ook naar hun financiële situatie. Ruim 71 procent van de ondervraagden zei nooit rood te staan, 64 procent studeert zonder lening en 29 procent heeft een lening bij de Informatie Beheergroep. Slechts 3 procent leent bij zijn of haar ouders.

'Geruchten Top Gear niet waar'

Afgelopen zondag berichtten diverse media, waaronder FOK!, dat de toekomst van het populaire Britse autoprogramma 'Top Gear' aan een zijden draadje hangt. De drie presentatoren, Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond zouden ruzie hebben gekregen over hun salaris. Meer specifiek over het salaris dat de eerstegenoemde krijgt. Op de website van het programma worden nu alle geruchten uit de wereld geholpen door producent Andy Wilman.

Er zijn contractbesprekingen, met bijbehorende salarisonderhandelingen gaande die in niets verschillen van standaard onderhandelingen. "Zij willen een bedrag, de BBC wil een ander bedrag betalen. Nogmaals, geen verrassing. Zo werken deze zaken nou eenmaal. Het blijft stuivertje wisselen totdat een bepaald bedrag is overeengekomen", aldus Wilman. Daarnaast schrijft hij dat Jeremy de nieuwe format van het programma heeft bedacht, hij de drijvende kracht achter het programma is en er altijd mee bezig is. James en Richard doen naast Top Gear nog andere dingen en hebben bovendien nooit om een gelijk salaris gevraagd.

Volgens Wilman verdient het presenterende drietal een goed salaris, zeker in verhouding tot het gemiddelde Britse inkomen, maar er is geen sprake van inhalig gedrag en hebzucht. "Zij weten allemaal dat Top Gear presenteren het mooiste beroep ter wereld is." Hij besluit met te zeggen dat het succes van de show juist in de chemie ligt die tussen de drie presentatoren aanwezig is.

"Gamers willen kortere games"

Games worden steeds korter. Vroeger waren er games als Final Fantasy VII of Zelda waar je meer dan 100 uur aan speeltijd aan kon besteden. Natuurlijk bestaan deze games nog steeds, alleen worden het er steeds minder. Andere games worden zelfs zo kort, dat het de game kan breken. Grootste voorbeeld hiervan is waarschijnlijk Heavenly Sword. De game werd geprezen om zijn actie en graphics, maar zijn zeer korte lengte zorgde er voor dat veel gamers de game toch links lieten liggen.

Deze ontwikkeling wordt niet door iedereen als een negatieve ervaren. In een interview met Eurogamer heeft lead-designer van Rise of the Argonauts Charley Price gezegd dat gamers juist kortere games willen.

Volgens Price hebben mensen gewoon niet meer de tijd om veel te gamen.

quote
No longer are videogames almost exclusively played by 14 year-olds over summer vacations where they have days and days on end to play through these epic journeys.

Volgens Price zijn games hierdoor korter geworden. Mensen zijn eerder geneigd een game te spelen waarbij de beloning niet ver weg ligt. Ook zegt Price dat games op een bepaalde manier gemaakt moeten worden om mensen over te halen tijd te steken in de game. Als de eerste 1 à 2 uur van een game niet leuk zijn, zijn mensen al snel geneigd te stoppen. Het is dus noodzakelijk om snel met de leuke en spannende elementen van een game te komen.

Of we in de toekomst steeds kortere games zullen zien is nog even afwachten. Wat denken jullie? Is dit een goede ontwikkeling? Of zien jullie toch liever games waar je uren in kan stoppen?

Win kaartjes voor SoSexy

FOK! heeft de mogelijkheid om 5 setjes van 2 kaarten voor Sosexy (19 juli Atlantis Strand Almere) weg te geven. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is onder dit item te reageren en te zeggen wie jij de meest sexy persoon vindt en waarom dat zo is volgens jou. Winnaars worden random getrokken en deze prijsvraag loopt tot en met 11 juli.

Succes en vergeet niet dat SoSexy ook een erg lekkere mixtape heeft op haar site.

Water voor wanbetaler

De levering van water mag niet afgesloten worden, aangezien water een mensenrecht is. Dit stelde de kantonrechter in Heerlen in een uitspraak tussen de Waterleidingmaatschappij Limburg (WML) en een wanbetaler uit Heerlen. Voor zover bekend is dit de eerste keer dat een Nederlandse rechter besluit dat de levering van water een mensenrecht is.

Het besluit van de Heerlense rechter kan grote gevolgen hebben voor de rechtspraak en voor waterbedrijven in Nederland. "Als je deze lijn doortrekt, kun je mensen alleen afsluiten als ze vervolgens van overheidswege een minimum aan water krijgen", aldus professor Jonathan Verschuuren van de Tilburgse universiteit. Verschuuren publiceerde eerder over het recht op water.

Een persoon heeft minimaal vijftig liter water per dag nodig. Dit is het internationaal erkende minimum om je te kunnen wassen en om te kunnen drinken. WML liet weten de uitspraak nog te moeten bestuderen alvorens er inhoudelijk op in te gaan. Een woordvoerder meldt wel dat het bedrijf alleen mensen afsluit in het uiterste geval. Er is met de klant al uitgebreid over de problemen gesproken eer het waterbedrijf tot dergelijke maatregelen overgaat.

Gezien de impact van de uitspraak verwachten deskundigen dat WML in hoger beroep gaat. Als volledige afsluiting van het waternet niet wordt toegestaan, vrezen deskundigen dat er meer rekeningen onbetaald blijven. De wanbetaler uit Heerlen komt er overigens niet helemaal goedkoop vanaf. Hij moet een rekening van ruim tweehonderd euro en een ongeveer gelijk bedrag aan juridische kosten aan WML overmaken.

Met dank aan john6 voor de submit.

 

Nazi-jagers zoeken Dokter des Doods in Chili

Nazi-jagers zijn vandaag in Chili op zoek gegaan naar Aribert Heim, de kamparts van de SS die ook wel de Dokter des Doods wordt genoemd. Het Simon Wiesenthal Centrum, dat is gespecialiseerd in de opsporing van oorlogsmisdadigers uit het Duitse Derde Rijk (1933-1945), denkt dat Heim daar nog in alle vrijheid leeft.

Heim zou inmiddels 94 zijn. Zijn familie zegt dat hij in 2003 is overleden, maar volgens het Wiesenthal Centrum woont de dochter van Heim in Chili en zou hij daar in de buurt kunnen zijn. "We denken niet dat zijn aanhouding op handen is, maar we willen hem wel het vuur aan de schenen leggen", aldus een woordvoerder van het centrum. Heim zou tijdens de Holocaust honderden gedetineerden van de concentratiekampen Buchenwald, Sachsenhausen en Mauthausen in medische experimenten met gif geïnjecteerd hebben.

Alle genen op Wikipedia

Wie precies wil weten welk gen in het menselijk lichaam welke informatie draagt, kan dat binnenkort gewoon opzoeken op Wikipedia. De digitale encyclopedie neemt alle 25.000 genen op in een speciale online bibliotheek.

Inmiddels zijn er 9000 artikelen over genen. Het bedrijf maakte vandaag bekend te werken aan de rest van de genen-wiki's. Wikipedia maakt samen met een genetisch onderzoeksbureau een begin aan de bibliotheek. Daarna is het de bedoeling dat wetenschappers de informatie zelf actueel houden en aanvullen, zoals nu ook met andere onderwerpen gebeurt.

Marokko laakt discussie dubbele nationaliteit

Marokko is niet gediend van het Nederlandse plan de dubbele nationaliteit opnieuw aan te kaarten. Dit hebben de Marokkaanse ministers van Justitie en Buitenlandse Zaken laten weten aan de Nederlandse ambassadeur in Rabat.

Minister van Justitie Hirsch Ballin beloofde de Tweede Kamer eind vorige week de paspoortkwestie weer ter sprake te brengen in Marokko. Via het officiële persbureau MAP zei de Marokkaanse regering hierover vandaag 'hoogst verbaasd' te zijn en beleid dat Marokkanen ertoe zou dwingen hun nationaliteit op te geven "categorisch af te wijzen". Marokkanen kunnen alleen bij hoge uitzondering afstand doen van hun nationaliteit.

De Marokkaanse regering stelt verder dat integratiebeleid niet slaagt door bevolkingsgroepen van Marokkaanse afkomst te dwingen tot "ontworteling en het doorsnijden van met name juridische en spirituele banden" met Marokko.

Wall*E gelokaliseerd in Arabisch

Niet alleen de Westerse landen kunnen gaan genieten van de game die bij Disney Pixar's nieuwe film Wall*E hoort, maar ook de Arabische landen kunnen deze game gaan spelen. Wall*E zal de eerste game zijn die gelocaliseerd wordt voor Arabische landen. Het spel zal daar beschikbaar worden voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PSP.

"We are delighted to be part of this, launching an Arabic game is every Arab gamers wish. This is a great opportunity for us to grow further in promising territories like Saudi Arabia and Egypt, and a solid demonstration of our commitment to the Middle East market. It is Pluto Games enthusiasm and will that made this commercially possible and we hope it will be the first of a long line up for Arabic titles in the future" aldus Luke Keighran, THQ Export Sales Manager. "There are only few games that would suit the Middle East’s morals more than WALL*E. The game depicts family virtues in a fun adventurous story line immersing the players in a world of passionate pursuit for adventure"

"WALL*E is the first next generation video game to be produced in Arabic, we are seeing encouraging growth of the Xbox 360 and Play station 3 formats and are delighted to be able to finally distribute a product that speaks our language. We hope others will follow with THQs step and help contribute to the growth of the gaming industry in the Middle East" aldus Rabeeh Zakaria, THQ Product Manager voor Pluto Games.


Metal Gear Solid: Cold Blooded

Metal Gear Solid: Cold Blooded zou zomaar de naam kunnen zijn van het vervolg op Metal Gear Solid 4. Dit is echter niet het geval. Nee, het is een korte animatiefilm dat in elkaar is gezet door Graham Cornell, Creative Director bij de multimediastudio TheDuoGroup.

In dit filmpje spelen voor de verandering niet Snake of Boss de hoofdrol. Nee, er wordt door een Russische officier vanuit zijn oogpunt verteld hoe zij hun vijand ervaren. Deze specifieke ontmoeting wordt het "Margov Incident" genoemd. Oftewel, hoe is het om het slachtoffer te zijn?

.

F1-game van CodeMasters krijgt scheiding sim/arcade

Al eerder werd bekend dat de nieuwe F1-game van CodeMasters een combinatie zal zijn van een sim- en arcadegame. De executive producer heeft nu aangegeven dat hier een duidelijke splitsing in gemaakt zal worden.

De racers GRID en DiRT zijn gericht op het arcade-publiek en doen dit erg goed. F1 heeft andere dingen nodig en wordt dan ook compleet anders behandeld door de developers, waarbij een volledig pakket aan sim-opties zal worden toegevoegd. Daarnaast zullen ook de arcade-elementen toegevoegd worden. Hoe de scheiding tussen deze twee speeltypen precies aangebracht zal worden is nog niet bekend, maar dat de scheiding er komt staat vast.

quote
"Right, I haven't read every post in this thread, but I get the jist and just to stop you all from panicking too much... GRID and DiRT are aimed at an arcade audience and they do that very well. F1 has different requirements and will get a completely different treatment from our in-house team, including full on sim options, physics, rules and regs etc. We will also have arcade requirements catered for as well. How this will be split we do not know yet, but split it will be."

De nieuwe F1-game zal verschijnen voor de PlayStation 3, Xbox 360, PC en Nintendo Wii.

Opnieuw vliegtuig Kalitta Air neergestort

Een Boeing 747 vrachtvliegtuig van Kalitta Air is gistermiddag neergestort in de buurt van Bogota, Colombia. Twee personen die zich op de grond bevonden zijn daarbij om het leven gekomen. Mogelijk zijn ook drie inzittenden van het toestel om het leven gekomen. Een nog onbekend aantal bemanningsleden en bewoners is gewond geraakt en moesten naar het ziekenhuis afgevoerd worden.

De vracht van de 747 bestond uit bloemen. Het door Centurion Air Cargo gecharterde vliegtuig stortte vlak na de start neer. Het toestel had te kampen met motorproblemen en de bemanning probeerde nog naar luchthaven El Dorado te vliegen, maar dit mislukte.

Dit is de tweede crash van een vliegtuig van Kalitta Air in korte tijd. In mei crashte een toestel van hetzelfde type na een gefaalde poging tot opstijgen op luchthaven Brussel. Hierbij raakte één bemanningslid lichtgewond.

Fable 2 gaat ook aan de Limited Edition

Microsoft en Lionhead hebben vandaag bekend gemaakt dat er een limited edition van de Fable II zal verschijnen, en mensen die Fable II pre-orderen een link zullen krijgen waarmee gratis versies van Fable II: Pub Games kunnen worden gedownload, zodra deze in augustus verschijnen.

Met deze games kan goud verdiend worden voor het avontuur dat je in Fable II staat te wachten, of je kunt natuurlijk alles vergokken. De games Keystone, Spinnerbox en Fortune's Tower zullen te downloaden zijn. Deze games zijn vergelijkbaar met roulette, craps en gokmachines. De games zullen ook te koop zijn voor 800 Microsoft punten.


De collectors edition van Fable II zal geleverd worden met een bonus disc waarop een making of video te vinden is. Daarnaast zal het pakket een Hobbe-figuurtje bevatten, extra in-game contenten een Live trial-kaartje. Het pakket zal voor $ 79.99 in de Amerikaanse winkels komen te liggen. De gewone versie zal $59.99 gaan kosten.



Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.