'Geruchten Top Gear niet waar'

Afgelopen zondag berichtten diverse media, waaronder FOK!, dat de toekomst van het populaire Britse autoprogramma 'Top Gear' aan een zijden draadje hangt. De drie presentatoren, Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond zouden ruzie hebben gekregen over hun salaris. Meer specifiek over het salaris dat de eerstegenoemde krijgt. Op de website van het programma worden nu alle geruchten uit de wereld geholpen door producent Andy Wilman.

Er zijn contractbesprekingen, met bijbehorende salarisonderhandelingen gaande die in niets verschillen van standaard onderhandelingen. "Zij willen een bedrag, de BBC wil een ander bedrag betalen. Nogmaals, geen verrassing. Zo werken deze zaken nou eenmaal. Het blijft stuivertje wisselen totdat een bepaald bedrag is overeengekomen", aldus Wilman. Daarnaast schrijft hij dat Jeremy de nieuwe format van het programma heeft bedacht, hij de drijvende kracht achter het programma is en er altijd mee bezig is. James en Richard doen naast Top Gear nog andere dingen en hebben bovendien nooit om een gelijk salaris gevraagd.

Volgens Wilman verdient het presenterende drietal een goed salaris, zeker in verhouding tot het gemiddelde Britse inkomen, maar er is geen sprake van inhalig gedrag en hebzucht. "Zij weten allemaal dat Top Gear presenteren het mooiste beroep ter wereld is." Hij besluit met te zeggen dat het succes van de show juist in de chemie ligt die tussen de drie presentatoren aanwezig is.