Springruiter Zoer breekt been

Springruiter Albert Zoer heeft bij een training zijn scheen- en kuitbeen gebroken. Zijn deelname aan de Olympische Spelen is hierdoor zeer onzeker geworden.

Tijdens de training met één van zijn jonge paarden ongelukkig ten val. Zoer was voor Nederland een medaillekandidaat in Beijing. Hij maakte in 2006 en 2007 deel uit van het Nederlands team dat respectievelijk wereld en Europees kampioen werd. Afgelopen zondag won Zoer nog de Grote Prijs van Aken.

Zoer wordt vanavond nog geopereerd. Chirurg Ruud van Haasen, die de operatie uitvoerd, sluit niet uit dat de ruiter alsnog op tijd hersteld is. "Normaal gesproken staat er een periode van vier tot zes weken voor herstel, maar ik sluit niet uit dat het ook sneller kan. Het is een relatief eenvoudige breuk. Daarbij is het een plus dat niet alleen het scheenbeen, maar ook het kuitbeen is gebroken, omdat dit de genezing voorspoedig beïnvloedt", aldus Van Haasen.

Over drie weken vertrekt de Nederlandse equipe naar Hongkong, waar tijdens de Olympische Spelen de hippische onderdelen worden gehouden.