'ADO wil Van Geel als algemeen directeur'

Bas (skittelman)
ADO Den Haag hoopt Martin van Geel te strikken als algemeen directeur. De Haagse club heeft de oud-directeur van AZ en Ajax een aanbieding gedaan, meldt het AD. Naar verluidt neemt Van Geel de aanbieding van de Hagenaars in beraad.

ADO heeft op dit moment met Harm de Boer een interim-directeur in dienst. "Over mijn opvolging heb ik twee scenario's neergelegd bij Pierre Heijnen, de voorzitter van de raad van commissarissen. Verder kan ik er niets van zeggen", aldus De Boer. ADO liet eerder wel doorschemeren met een grote naam bezig te zijn.

Van Geel nam in april ontslag als technisch directeur bij Ajax. Hij kon zich niet vinden in de nieuwe structuur bij de Amsterdamse club. Enkele maanden daarvoor had de directeur forse kritiek gekregen van de commissie Coronel. De nieuwe hoofdcoach Marco van Basten krijgt de eindverantwoordelijkheid over de gehele afdeling betaald voetbal. "Ajax en ik zijn het eens: twee kapiteins op één schip, dat is niet werkbaar", verklaarde Van Geel zijn vertrek.

Eerder was Van Geel met veel succes technisch directeur bij Willem II en AZ. Beide clubs haalden Europees voetbal met selecties die door de inmiddels 47-jarige oud-prof waren samengesteld. Verwacht wordt dat Van Geel woensdag aan ADO Den Haag laat weten of hij op de aanbieding in zal gaan.