"Luque wil triomferen in Amsterdam"

Voor Albert Luque lijkt er geen toekomst meer te zijn bij Ajax. De Amsterdammers trokken onlangs Miralem Sulejmani en Dario Cvitanich aan, waardoor er voor de Spanjaard geen plaats meer is. Luque en zijn kamp denken daar echter heel anders over.

Rafael, de vader van Luque tevens zijn zaakwaarnemer, heeft nog niet van Ajax gehoord dat zijn zoon weg moet. "Moet Albert weg? Ik weet daar niks van. De club heeft niks van zich laten horen en er staan ook geen gesprekken gepland," zegt hij in een interview met Sportweek.

"Albert wil niet weg, hij wil zijn contract uitdienen en triomferen in Amsterdam. Van een vertrek is absoluut geen sprake. Mijn zoon heeft het goed naar zijn zin in Amsterdam."

De vader van Luque snapt ook niet dat er zoveel wordt geklaagd over het salaris van zijn zoon. Luque is bij Ajax de best verdienende speler.

"Dat Albert veel verdient, vind ik onzin. Sterker nog: hij verdient te weinig! Als de nieuwe trainer Albert opstelt, zal iedereen dat zien. Dan hebben de supporters en de pers het niet meer over zijn salaris."

"Hij is nog steeds een absolute topspeler, zelfs nog beter dan in zijn Deportivo-tijd. We zullen het zien dit jaar."